Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Te dwa pieski oddano do schroniska przy mnie. Był czwartek, 3 lutego.
Małe, przerażone, kompletnie nic nierozumiejące zwykłe kundelki.

Ich starsza już pani trafiła do szpitala. Je odwieziono więc do schroniska.

Dodam, że w tym schronisku szanse dla takich maluchów to jak wygrana w totka:shake:

Udało mi się dowiedzieć, że są grzeczne, nauczone czystości, łagodne i bardzo przywiązane do swojej pani (której już nie zobaczą) oraz do siebie. Próbowałam wytłumaczyć, że najprawdopodobniej - jak większość tego typu piesków w tym schronisku - nie wytrzymają, zachorują i po prostu umrą. Ale państwo nie mogli ich zatrzymać. Pan (chyba syn) zostawił mi telefon - udzieli chętnie wszystkich informacji o małych, chętnie pomoże w karmie i jak będzie mógł. Jeśli znajdzie się dom....

W schronisku mamy pełno małych piesków, dla których nie ma domu. A jeszcze razem dla dwóch...

One są bardzo ze sobą związane. Na prośbę pana zaprowadzono je na razie do wspólnego boksu. Od czwartku do dziś - mimo zimna - nie weszły do budy. Ciągle stoją, trzęsąc się (to "mieszkaniowe" psy) przy kratach i czekają:-( Pewnie na dobrą panią, która nie przyjdzie, bo nie może...

Biały piesek ma prawdopodobnie ok. 6 lat. Rudawy jest podobno troszkę młodszy. To on trafił do domu starszej pani jako drugi... przygarnęła go z ulicy... już dawno temu.

Teraz odprowadzono go razem z białym do schroniska. Tam mają żyć..
One nic nie rozumieją, one tylko czekają na panią...:-(

Nic, że zimno, nic, że jedzenie w misce obok. Tyle, że razem czekają...

Jestem w schroniskach tak długo. Tyle psów widzę na co dzień. Te widziałam, gdy je zostawiano. Widziałam ich oczy, ich przebieranie łapkami, ich strach i chyba jednak pewność, że nie zostaną.. zostały:-(

2 małe, zwykłe, przerażone pieski. Na razie jeszcze razem...
Będę pilnować chociaż tego - by ich nie rozdzielono. Chociaż tego.
Ale gdy przejdą na boksy bytowe - do innych psów, czasem groźnych, czasem wiele większych, czasem chorych..??

Wszystkie zdjęcia są prawie takie same, nie dało się zrobić innych. Bo one stoją tak przez cały czas. Czekają. Drżą z zimna, biały chyba mocniej.

Nie wiem, chyba nikt nie przygarnie dwóch małych, zwykłych piesków. Mam obiecaną dla nich chociaż karmę. Chociaż na jakiś czas.
Są naprawdę grzeczne.
Nie wiem, co robić. Na razie piszę o nich.

2 zwykłe pieski, którym zabrano dom, panią, życie:

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem na wątku

to straszne, że w razie choroby nie ma kto się zajmować istotami nam najbliższymi :( dobrze, że choć pan chce trochę pomóc

żałuje że ja nijak nie mogę pomóc :(

Posted

Te maluchy dziś od razu przykuły moją uwagę - właśnie dlatego, że tak stoją razem i trzęsą się koszmarnie :( Strasznie smutny widok...

Może dało by się jakieś kubraki dla nich zrobić? Takie z dziecięcej kurteczki, nieprzemakalne?

Posted

Kubraczki tyle co przyszły od Basia i Barni - tylko, że na znacznie większe psy. Jak podawałam wymiary, to tej dwójki jeszcze nie było w schronisku...
Tel. można do piesków podać mój.

Posted

Sweterki raczej nie - jak zamokną, to będzie im jeszcze zimniej. Pracownicy nie będą na to zwracać uwagi, a my jesteśmy tylko 2 razy w tyg. Coś w miarę nieprzemakalnego musiało by być. Leonarda będziesz w środę?

Posted

Emiś napisał(a):
Sweterki raczej nie - jak zamokną, to będzie im jeszcze zimniej. Pracownicy nie będą na to zwracać uwagi, a my jesteśmy tylko 2 razy w tyg. Coś w miarę nieprzemakalnego musiało by być. Leonarda będziesz w środę?

no tak ....może kurteczki ortalionowe

Posted

No, właśnie zdecydowanie tak. Albo chociaż w tym samym czasie - rozdzielać je i zostawić jednego całkiem samotnego, to już może być dla nich naprawdę za dużo..
W dodatku prawdopodobnie nigdy nie były szczepione - nie chorowały i nie chodziły do weterynarza.
Postaram się pod wieczór wrzucić dla nich tekst do ogłoszeń - zdjęcia na razie mam tylko te, co są na wątku, i je trzeba wykorzystać.
Zakar - jak możesz pomóc, to dzięki - ja na razie mam ogromne problemy z czasem...

Posted

Na dziś tyle, więcej na razie nie dam rady:
Myślę, że przygotuję im też ogłoszenie do rozwieszania, to dam tu znać - jak ktoś będzie chciał, to prześlę na maila do wydrukowania. Ja powieszę u siebie.

[FONT=&quot]http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Dwa-male-grzeczne-domowe-pieski-bardzo-pilnie-szukaja-domu-W0QQAdIdZ258843956[/FONT]
[FONT=&quot]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Dwa-male-grzeczne-domowe-pieski-pilnie-szukaja-domu!-W-schronisku-zgina!,32420[/FONT]
[FONT=&quot]http://katowice.szerlok.pl/oferta/dwa-male-grzeczne-domowe-pieski-pilnie-szukaja-domu-ID4RVo.html[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]