Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam za ciszę - nie było mnie tu (miałam drobny wypadek i nie mogę wychodzić a przy komputerze też nie mogę siedzieć), nie będzie jeszcze do końca tygodnia. Dzisiaj wpadłam na chwilę.
Ale miałam telefon od pana, po kilku dniach stwierdził, że widzi, że dopiero teraz pieski jakby trochę ochłonęły i zaczynają się czuć u siebie. On i żona bardzo zadowoleni. Wizyta jeszcze nie tak szybko;), myślę że w drugiej połowie marca.

Tak, myślę, że można zmienić tytuł:)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W przyszłym tygodniu pan ma do mnie zadzwonić, by umówić dokładny termin wizyty.
Dla bardziej niecierpliwych;) w oczekiwaniu na wieści wklejam na razie fragment świeżego maila z korespondencji z panem:

[FONT=Calibri]Widać, że w poprzednim domu śednio były ułożone i były trochę rozpieszczone. Ale podstawowe komendy zaczęły już chwytać. Na spacerach Reksio już chodzi bez smyczy, a Pimpek wczoraj pierwszy raz trochę pobiegał bez uwięzi, ale na zawołanie (poparte ofertą przysmaku) przybiega. Był problem z ściągnięciem szwów i szczepionkami dla Pimpka bo był bardzo agresywny u weterynarza. Ale jakoś daliśmy radę. No i mamy problem ze szczekaniem Pimpka na inne psy. Jak widzi jakiegoś to od razu się napina, charczy i ciągnie w stronę psa. Widać, że jest dość agresywny w stosunku do innych psów. Poza tym jest ok. Oba są wielkimi pieszczochami i lubią przebywać i spać na kolanach. Poza tym, Pimpek lubi się wygrzewać przed kominkiem.[/FONT]

• 1 month later...
Posted

Ja też zapraszam do suni.

Co do Pimpka i Reksia - żyją sobie spokojnie, choć Pimpek nadal sprawia jakieś kłopoty (stosunek do innych psów). Niewykluczone, że 7 czerwca wkleję ich zdjęcia - jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy (mam na myśli termin).