Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po południu jakby lepiej, spacerki chętnie i jedzonko z apetytem wchodzi ;) On po prostu bojkotuje suche... cwaniaczek.
Chuderlak z niego chociaż staramy się go odkarmić ;) w piątek się zważymy.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam podobnego z charakteru (to znaczy charakteru z czasów ulicy) do Szarusia staruszka koczującego na działkach przy Paluchu - nieufnego, broniącego się zębami: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204432[/URL] Ma chore stawy, z trudem człapie, ale jak trzeba, to potrafi pogonić... Jeśli ktoś może pomóc przy łapance w przyszłą sobotę, będę bardzo wdzięczna...

Posted

U Szarusia w porzo ;) dwa ostatnie dni miał masę energii i werwy, świeciło słońce to i zyć się chciało ;)
Chodził zadowolony na spacery, na podwórku nawet z psami się trochę bawił, bez szału bo w swoim rytmie ale i tak sukces ;)
W ogóle bardzo lubi moje psy, merda do nich intensywnie :p

Cały czas bierze leki, kaszel jest ale dużo mniejszy i już tak go nie rwie bez przerwy.
Jutro wizyta u dra Niziołka. Dam znać ;)

Posted

Już piszę. Wieści mam niezłe ;)
Dr Niziołek powiedział, że NIE MA ŻADNYCH szmerów w płucach, jest czyściutko:multi:, żartował nawet mówiąc " Po co do mnie przyszliście? " ;)

Szaruś ma jednak upośledzone oczyszczanie płuc, nazywa się to jakoś ale zapomniałam jak i musi dalej przyjmować Theospirex i Mucosolvan.

Wykąpaliśmy też gościa w Seboliticu, bo ma problemy ze skórą, zwłaszcza na grzbiecie przy ogonie, rodzaj łupieżu i łuszczącej się skóry, po kąpieli jest poprawa. Szczęśliwy nie był ;) z powodu kąpieli ale jakoś poszło.

Za wizytę zapłaciłam 30 zł, kupiłam mu też kolejną dawkę Exspotu na pchły i kleszcze ale podam jutro z racji piątkowej kąpieli.
Leków jeszcze nie wykupiłam, bo mam zapas.

Posted

[quote name='Awit']To dopisuję te 30zł, a wpłaty jakieś?
Ale wiadomości świetne:-)
Starowinek nasz kochany normalnie prawie zdrowy jak młody byczek!![/QUOTE]
Dzięki, nie mam faktury, bo na takie kwoty szkoda zamieszania, mam potwierdzenie z terminala ale na 143 zł, bo kupowałam na pchły i kleszcze dla Szarusia i mojego stada.
[quote name='koosiek'][B]Słuchajcie, szukam transportu dla szczeniaka z hotelu w Wilanowie, dzisiaj na 21 do Konstancina, do lecznicy. Może ktoś mógłby pomóc?[/B][/QUOTE]
Niestety :(

Szaruś ma się nieźle, bardzo lubi taką pogodę, jest zadowolony, chętnie wychodzi na spacery, niemal wybiega ;) naprawdę żwawy jest niesłychanie.

Posted

Teraz wybiega na spacerki, a jeszcze niedawno jego życie to był jeden wielki spacer......
Jakby jakieś zdjęcie naszemu kudłaczkowi udało się zrobić, w promykach słoneczka, na trawce- wszyscy by się ucieszyli:-)

Mysza czy Szaruś kuleje? Bo za złych czasów chyba troszkę kulał?

Posted

[quote name='Awit']Teraz wybiega na spacerki, a jeszcze niedawno jego życie to był jeden wielki spacer......
Jakby jakieś zdjęcie naszemu kudłaczkowi udało się zrobić, w promykach słoneczka, na trawce- wszyscy by się ucieszyli:-)

Mysza czy Szaruś kuleje? Bo za złych czasów chyba troszkę kulał?[/QUOTE]
To jego bieganie to takie inne, w starczym wydaniu ;) Kto był na łapance to pewnie widział, bo wtedy Szaruś miał niezłego powera ;)

Zdjęcia mam, nie na trawce, bo mam step przez psy :evil_lol: tylko nie miałam kiedy wstawić.
Szaruś nie jest fanem długich spacerów, jeśli mu się znudzi a nie ma jak wrócić do domu to zaraz szuka jakiejś nory, wchodzi pod ławkę czy szuka innych dziwnych miejsc, w których się kładzie.
Ale bywa i tak, że dosyć długo spaceruje.

Nie kuleje i nigdy nie kulał, jest za to trochę przygarbiony i ma postawę pancernika ;)
- ma wady kręgosłupa i stare złamanie mostka, które zrosło się samoistnie (pewnie zarobił kopniaka od kogoś :( )