Jump to content
Dogomania

YUKI (dawniej HES) husky ze schroniska szuka opiekuna i przyjaciela

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Same klaczki... a ta, którą za nos chciał złapać za miesiąc rodzi.
Poszłam po psiaka, chciałam iść na spacerek... Śpi w budzie (pierwszy raz go tam widziałam). Nie budziłam, bo jest masakrycznie zimno, a wiatr łeb urywa - buda się wychłodzi i zmarznie chory bidulek. Niech sobie śpi. Rano się przebiegniemy.

Posted

Spóźnie się do pracy!!!
Polatalismy trochę, mam zaczątki nowej studni na podwórku.
Starałam się zrobić fotki tej grzybiczej zmiany. To samo jest na karku, tylko znacznie mniejsze - małe czerwone plamki (nie sięga zębami)

Posted

Wetka miała rację mówiąc, że dzisiaj powinno być lepiej. Jest mniej czerwone i podeschło.
Dowiedziałam się też, że ten stan sama spowodowałam. Oczywiście nieświadomie :(
Wyczesując sfilcowany podszerstek musiałam podrażnić skórę. To mogło uaktywnić chorobę. Wylazło by i tak, ale później. Zapewne po kąpieli.

Nie chcę myśleć co by było gdyby Yuki do tej pory był w schronie... pewnie już byłby całkiem łysy i poraniony.

Posted

Przeczytałam od pierwszego postu i ... jestem, taygo, pod wrażeniem :lol:. Pies zmienia się z dnia na dzień, pięknieje w oczach ale ... pod taką opieką, ... nie powinno dziwić :loveu:.

Posted

wykrywka napisał(a):
Pies zmienia się z dnia na dzień, pięknieje w oczach ale ... pod taką opieką, ... nie powinno dziwić :loveu:.

Jaki cudny komplement, dziękuję :lol:

Posted

Wpadłam w odwiedziny do Yukiego.
A wczoraj byłam na wizycie p/a dla haskiego ze schronu w Gliwicach. Dom jak marzenie, z piekna 5-letnia sunia haski. Nawet pytalam, czy nie chca jeszcze jednego przystojniaka, ale trzeci pies to juz trudna decyzja.:-(
Wypatrzyli go na portalu adopcje haskich. Moze zamiescisz tam Yukiego?

Posted

Postanowiłam go rozpieszczać.
Pojadę do Niemiec, nakupuję smaczków i będziemy sie uczyć pozytywnymi metodami normalnych zachowań :)
Chciałabym mu też sprawić linkę treningową, nauczyć wracania na zawołanie, normalnego chodzenia na smyczy... i wielu innych rzeczy jak dam radę.
Oby tylko bazarki się rozkręciły.

Dzisiaj wet był zadowolony ze stanu psiaka :) Może leczenie nie będzie takie drogie.