Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie cudne fotki !!!! Baj rzeczywiście najprzystojniejszy, mam wrażenie, że z wiekiem coraz bardziej przystojny - przybywa mu widać nie tylko lat, ale i uroku <3

Oby zdrowie mu dopisywało jak najdłużej!!!!

Posted

Bajutek bardzo dziękuje za komplementy i życzenia 🙂 Faktycznie lata lecą, on poważnieje i przestaje być tak żywiołowy jak kiedyś.  Nie chce się o tym myśleć 😕 Obok wątku  wyświetlają mi się jego zdjęcia na śniegu sprzed kilku lat. Chciałoby się cofnąć czas... Na szczęście urok i wesoły duch w nim dalej pozostał 🙂 

• Like 2
Posted

Dziękuję i dziękujemy 🙂 Niech się Bajutek uśmiecha bo z uśmiechem mu do twarzy 😛 

W poniedziałek kolejna kontrola krwi. Jedziemy z rana więc liczę, że nie będzie żadnych niespodzianek z podjadaniem tego czy innego 😄 

Posted
Dnia 15.08.2021 o 19:26, Maciek777 napisał:

Wpadam z Bajucimi fotkami sprzed chwili i pozdrowieniami 🙂

DSC_0123qqq.JPG

DSC_0126qqq.JPG

DSC_0133qqq.JPG

DSC_0139qqq.JPG

DSC_0141qqq.JPG

❤️❤️❤️❤️❤️

• Like 1
Posted

Zdjęcia bardzo urokliwe, a to jedno to takie zwiastujące już zbliżającą się jesień...

Czas niestety płynie nieubłaganie, oby pozostawiał nas i nasze zwierzaki w dobrym zdrowiu.

W poniedziałek życzę Bajutkowi  jak najmniej stresu i jak najlepszych wyników. pozdrawiam Was cieplutko.

Posted

Dzięki l:) Jesień tuż tuż. Liście winobluszczu już rażą ostrą czerwienią. 

Żeby ta jesień życia tylko chciała mijać spokojnie... 

Niestety w lecznicy w dalszym ciągu niesprawna aparatura do badania krwi więc wyślą ją do laboratorium, jak ostatnio. Wyniki będą w czwartek lub piątek. Liczę, że lepsze niż ostatnio... 

• Upvote 1
Posted

Przyszły wyniki krwi Baja. Przypomnę, że w maju ALT wynosił 205, w czerwcu 140, a w lipcu 175, ale bardzo możliwe, że Bajutek nie był na czczo. Natomiast dzisiejszy wynik to 97,5 czy normie do 80 🙂 Bardzo się cieszę i wetka powiedziała, że w takim razie następne badanie będzie nie za miesiąc tylko za 3 miesiące. Do tego Za miesiąc może odstawić Hepatoforce i będzie na samym Heparegenie raz dziennie 🙂 

Pochwalę się jeszcze raz wynikiem 🙂 

InkedPrzechwytywanie99_LI98.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 25.08.2021 o 10:49, Maciek777 napisał:

Przyszły wyniki krwi Baja. Przypomnę, że w maju ALT wynosił 205, w czerwcu 140, a w lipcu 175, ale bardzo możliwe, że Bajutek nie był na czczo. Natomiast dzisiejszy wynik to 97,5 czy normie do 80 🙂 Bardzo się cieszę i wetka powiedziała, że w takim razie następne badanie będzie nie za miesiąc tylko za 3 miesiące. Do tego Za miesiąc może odstawić Hepatoforce i będzie na samym Heparegenie raz dziennie 🙂 

Teddy Bear with Heart Printable Art Digital file | Etsy | Teddy bear  drawing, Cute bear drawings, Teddy drawing

• 2 weeks later...
Posted

Jest jeszcze coś o czym nie pisałem bo nie wiedziałem jaka będzie diagnoza. Przy okazji wizyty z Bajem na ostatnie badanie krwi, zabrałem też Alfreda bo zrobił mu się guz trochę pod pachą, a trochę wystaje do przodu. Miał biopsję i wyniki poznałem teraz w środę. Na szczęście to tylko tłuszczak 🙂 Chociaż, jak wetka wspomniała, w nietypowym miejscu. Ale to nie wszystko bo dzień wcześniej widziałem, że Alfred przy tej samej łapce ma opuchnięty palec. No to w czwartek do wetki jechaliśmy i okazało się to być czyrakiem. Dostał antybiotyk do domu i mam to regularnie dezynfekować. Poprawa była już następnego dni 🙂 Kontrola za tydzień w poniedziałek. Zawsze jeszcze jest to ryzyko, że ma tam coś wbite i po odstawieniu antybiotyku wszystko wróci, co będzie skutkowało zabiegiem chirurgicznym by to coś odszukać i wyciągnąć, ale mam nadzieję, że Alfred wyczerpał już limit schorzeń na jakiś czas 😛  

• Like 1
Posted
46 minut temu, Maciek777 napisał:

Jest jeszcze coś o czym nie pisałem bo nie wiedziałem jaka będzie diagnoza. Przy okazji wizyty z Bajem na ostatnie badanie krwi, zabrałem też Alfreda bo zrobił mu się guz trochę pod pachą, a trochę wystaje do przodu. Miał biopsję i wyniki poznałem teraz w środę. Na szczęście to tylko tłuszczak 🙂 Chociaż, jak wetka wspomniała, w nietypowym miejscu. Ale to nie wszystko bo dzień wcześniej widziałem, że Alfred przy tej samej łapce ma opuchnięty palec. No to w czwartek do wetki jechaliśmy i okazało się to być czyrakiem. Dostał antybiotyk do domu i mam to regularnie dezynfekować. Poprawa była już następnego dni 🙂 Kontrola za tydzień w poniedziałek. Zawsze jeszcze jest to ryzyko, że ma tam coś wbite i po odstawieniu antybiotyku wszystko wróci, co będzie skutkowało zabiegiem chirurgicznym by to coś odszukać i wyciągnąć, ale mam nadzieję, że Alfred wyczerpał już limit schorzeń na jakiś czas 😛  

Image about heart in Drawings and paintings by Yfie Mennen

Mnostwo pozdrowien i tulinek Wam wysylam calej dzielnej niezwyklej druzynce 

Posted
Dnia 5.09.2021 o 20:54, Maciek777 napisał:

Nie, no , Alfred! Wystarczy! "Norma" na 2021 wykonana! ;) :)

Baj też - wynik coraz bliższy ideału - i tak trzymać! <3

Posted

Dnia 25.08.2021 o 10:49, Maciek777 napisał:

Bardzo się cieszę, macie chłopaki spokój na 3 miesiące, oby wynik był już zawsze tak bliski ,a nawet lepszy:).

Alfredowi tez  życzę udanej wizyty kontrolnej, oby było się czym pochwalić:)

Posted
Dnia 8.09.2021 o 21:53, Tola napisał:

Bardzo się cieszę, macie chłopaki spokój na 3 miesiące, oby wynik był już zawsze tak bliski ,a nawet lepszy:).

Alfredowi tez  życzę udanej wizyty kontrolnej, oby było się czym pochwalić:)

Czekamy na Alfredowe "chwalenie" z nadzieją, że wieści już tylko dobre będą :)

Posted

Dziękuję Wam za zainteresowanie :) Alfredowi już następnego dnia od rozpoczęcia leczenia, zeszła opuchlizna z łapki. Już nie wróciła, a wczorajsza wizyta kontrolna skończyła się tym, że wet stwierdził, że jest OK, podał jeszcze 2 zastrzyki i pozwolił zdjąć kołnierz w czwartek :) Takie wizyty lubię :D Byle już mu się to nie odnowiło...

A co do głównego bohatera wątku to też czuje się bardzo dobrze. Trocoxil po odstawieniu, utrzymuje się we krwi nawet 3 miesiące i może to jest powodem. Albo po prostu to, że latem tak nie boli :) Tak czy inaczej jest bez niego już dwa i pół miesiaca, a zachowuje się jak gdyby nigdy nic :) Wesoły, łakomy i wiecznie spragniony głasków :) 

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Maciek777 napisał:

Dziękuję Wam za zainteresowanie :) Alfredowi już następnego dnia od rozpoczęcia leczenia, zeszła opuchlizna z łapki. Już nie wróciła, a wczorajsza wizyta kontrolna skończyła się tym, że wet stwierdził, że jest OK, podał jeszcze 2 zastrzyki i pozwolił zdjąć kołnierz w czwartek :) Takie wizyty lubię :D Byle już mu się to nie odnowiło...

A co do głównego bohatera wątku to też czuje się bardzo dobrze. Trocoxil po odstawieniu, utrzymuje się we krwi nawet 3 miesiące i może to jest powodem. Albo po prostu to, że latem tak nie boli :) Tak czy inaczej jest bez niego już dwa i pół miesiaca, a zachowuje się jak gdyby nigdy nic :) Wesoły, łakomy i wiecznie spragniony głasków :) 

Me to you trzymający mnóstwo czerwonych serc - Gify i obrazki na  GifyAgusi.pl

• Like 1
Posted
23 godziny temu, Maciek777 napisał:

Dziękuję Wam za zainteresowanie 🙂 Alfredowi już następnego dnia od rozpoczęcia leczenia, zeszła opuchlizna z łapki. Już nie wróciła, a wczorajsza wizyta kontrolna skończyła się tym, że wet stwierdził, że jest OK, podał jeszcze 2 zastrzyki i pozwolił zdjąć kołnierz w czwartek 🙂 Takie wizyty lubię 😄 Byle już mu się to nie odnowiło...

A co do głównego bohatera wątku to też czuje się bardzo dobrze. Trocoxil po odstawieniu, utrzymuje się we krwi nawet 3 miesiące i może to jest powodem. Albo po prostu to, że latem tak nie boli 🙂 Tak czy inaczej jest bez niego już dwa i pół miesiaca, a zachowuje się jak gdyby nigdy nic 🙂 Wesoły, łakomy i wiecznie spragniony głasków 🙂

Bardzo cieszą takie informacje:)

A Baj nie dość, że najprzystojniejszy, to jeszcze wiecznie młody;)

Posted
Dnia 15.09.2021 o 21:18, Tola napisał:

Bardzo cieszą takie informacje:)

A Baj nie dość, że najprzystojniejszy, to jeszcze wiecznie młody;)

Dokładnie:) 

Tylko sprostuję mój ostatni komentarz. Minęło 2,5 miesiąca od PODANIA ostatniej tabletki Trocoxilu czyli tak jakby 1,5 miesiąca jest dopiero bez. To też bardzo dobrze:)

• Like 2
  • 2 weeks later...
Posted

Złota jesień u nas 🙂 Bardzo fajna pogoda przez ostatnie dni. A co ciekawego słychać? U Baja w zasadzie nic takiego. Jestem przeszczęśliwy, że tak jest, a nie dzieje się nic złego 🙂 Korzysta z idealnej dla  niego pogody w okolicach 20*C. Odwiedza go pies z sąsiedztwa, z którym się moje w tym tygodniu tak nagle zaprzyjaźniły po tych wszystkich latach mieszkania obok 🙂 

U Juliana też się w zasadzie nic nie dzieje poza przygotowaniami by jego i Saszę zabrać na niestety konieczne czyszczenie zębów, ale to nie tak od razu, ale też za długo czekać nie będą. 

Za to u Saszy się dzieje. Nie mam pojęcia co się stało, ale we wtorek po południu nagle zaczęła kuleć. Z zachowania nic się nie zmieniła, ale nie nadeptywała prawie na tę przednią łapkę. Śladu ugryzienia czy innej rany też nie miała więc pozostaje to wielką niewiadomą. Byłem już z nią u wetki w czwartek i dostała zastrzyki przeciwbólowe które całkiem nieźle pomagają. Liczę, że lada dzień wróci do starej formy. Formy pączka bo wetka stwierdziła, że Sasza jest okrąglutka. No gdzie ona? 😄 Waży 5,4 kg 😕 

A Alfred dokładnie w tym samym czasie co Sasza, też podupadł na zdrowiu. Z tym, że on stał się osowiały i przestał jeść, a zaczął wymiotować trawą, którą konsumował w dużych ilościach. Pojechał w ten czwartek razem z Saszą do wetki. Dostał dużo leków i też już wrócił do siebie, a to najważniejsze 🙂 

• Like 1
Posted

Tatty Teddy With Flowers Heart Image | Tatty teddy, Teddy pictures, Teddy  images

Mnostwo pozdrowien zasylam z calego serducha wszystkim lapucinkom i                                              kazdenkiemu z osobna tulalski 

Posted
Dnia 3.10.2021 o 19:56, Nadziejka napisał:

Mnostwo pozdrowien zasylam z calego serducha wszystkim lapucinkom i                                              kazdenkiemu z osobna tulalski 

Dziękujemy bardzo 🙂 

A teraz chciałbym Wam przedstawić nowego członka rodziny 🙂

"Przedstawić" to może za wiele powiedziane bo wprowadził się dopiero wczoraj i jeszcze nie ma imienia 😉 

DSC_0302qqq.JPG

DSC_0304qqq.JPG

DSC_0312qqq.JPG

DSC_0313qqq.JPG

DSC_0316qqq.JPG

• Like 1
Posted

Cudny pysio, gratuluję nowego członka rodziny:)

Jesień faktycznie mamy piękną,  oby można było jak najdłużej cieszyć się  słońcem i tymi barwami; to moja ulubiona pora roku i wciąż mi jej za mało;).

Zwierzakom jak zawsze życzę zdrowia, oby było jak najmniej powodów do wyjazdów do weta,  no i jak najlepszych relacji z sąsiadami:)

Myślę, że na te poprawne relacje ma wpływ i wiek -  wraz z upływem lat psy też łagodnieją, wyciszają się i coraz mniej sytuacji jest w stanie wyprowadzić je z psiej równowagi;).

Jesienne pozdrowienia dla Was wszystkich jesien-emotikon-ruchomy-obrazek-0001.gif