Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przykro mi z powodu odejścia Rogera, sporo miałeś tych rozstań Maciek w ostatnim czasie, ale czas płynie nieubłaganie i dla zwierzaków :(

Dobrze, ze u reszty  zwierzyńca wszystko dobrze, cieszę oczy Bajutkiem i jego radością :)

Pozdrawiamy cieplutko:)

Posted

Dziękuję Wam za te słowa.

Tak. Niestety w ostatnich latach było dość sporo tych pożegnań. Jednak wiadomo, że im więcej zwierzaków, tym więcej takich momentów. Ale ostatecznie i tak warto bo chwil gdy było dobrze jest nieporównywalnie więcej, a poza tym skoro i tak już te zwierzęta żyją na tym świecie to jedyne co możemy dla nich zrobić to sprawić by to ich życie było jak najlepsze, w miarę naszych możliwości. Dlatego i Roger będzie miał następcę...

Pozdrawiam Was i postaram się odzywać tak często jak wcześniej:)

• Upvote 1
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzięki, że wciąż tu jesteście:) I, że Wam się fotki podobają:) 

Muszę powiedzieć, że w tym sezonie grzybowym zostałem w lesie zaczepiony chyba z 4-5 razy z powodu psów i zawsze były to pozytywne reakcje:) Z powodu ich grzecznego marszu (w trójkę) lub przez sam fakt, że są.  Bajutek oczywiście ma w tym swój udział:) Jeden pan, nawet przejeżdżając samochodem krzyknął przez otwarte okno "to też rodzina!":D Zaskakują mnie ci ludzie;)

Pozdrawiam:)

• Upvote 2
  • 2 months later...
Posted

Baj przylatuje się pokazać we wczorajszej, jesiennej scenerii:) Baj się nie zmienia przez te lata:) Ogólnie u nas wszystko dobrze. Pogoda nawet rozpieszcza bo ani nie jest mroźno, ani wietrznie, ani deszczowo. Straszyli orkanem Marcinem, a widocznie zapomniał o nas:P 

DSC_8687.JPG

DSC_8691.JPG

DSC_8695.JPG

DSC_8697.JPG

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, jotpeg napisał:

Baj wygląda świetnie! Zazdroszczę terenu - coś wspaniałego mieć las przy domu. A w mieście wszędzie ludzie i brudno... 
Pięknie macie na co dzień :)

Dziękuję:) Już bym nie zamienił wsi na miasto:) Do pełni szczęścia, by móc się cieszyć lasem, przydałoby się by ludzie tam tyle nie śmiecili (również sąsiedzi butelkami po winie) , ale nie można mieć wszystkiego;) 

Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Pięknie prezentuje się Baj w tej jesiennej scenerii, ale ładnemu we wszystkim dobrze;)

Pozdrawiamy cieplutko

I jak się tu nie zgodzić:)

Również pozdrawiam:)

11 godzin temu, uxmal napisał:

A ta piękność jak się zwie ?

Witaj na wątku:) Ale zaskoczenie!

To jest Alfred i dziękuję w jego imieniu za komplement:)  Na pierwszy rzut oka bardzo podobny do Twojego, tylko frisbee zasłania, a szczerze mówiąc chyba nigdy nie widziałem psa podobnego do Alfreda i nawet nie wiem czy jest on w typie jednej rasy czy przedstawicielem wielu ras na raz:) 

Posted
12 godzin temu, Maciek777 napisał:

To jest Alfred i dziękuję w jego imieniu za komplement:)  Na pierwszy rzut oka bardzo podobny do Twojego, tylko frisbee zasłania, a szczerze mówiąc chyba nigdy nie widziałem psa podobnego do Alfreda i nawet nie wiem czy jest on w typie jednej rasy czy przedstawicielem wielu ras na raz:) 

Tak, Alfred jest podobny z pyszczka do mojego Dyzia (sznaucerek) ma też coś z teriera i jamniczka. Jest urokliwie urzekający :) I ten błysk i uśmiech -rewelacja :)

Padłam z zachwytu :)

Oczywiście jego koledzy też przystojni.

Posted
Dnia 15.11.2017 o 21:17, uxmal napisał:

Tak, Alfred jest podobny z pyszczka do mojego Dyzia (sznaucerek) ma też coś z teriera i jamniczka. Jest urokliwie urzekający :) I ten błysk i uśmiech -rewelacja :)

Padłam z zachwytu :)

Oczywiście jego koledzy też przystojni.

Tyle komplementów, dziękuję w imieniu Alfreda i reszty stada:)

A wstawisz tu zdjęcie swojego Dyzia?:) Ciekawe czy nie zasłaniając się frisbee wciąż są do siebie, z Alfredem, podobne:)

Posted
Dnia 18.11.2017 o 13:14, Maciek777 napisał:

A wstawisz tu zdjęcie swojego Dyzia?:) Ciekawe czy nie zasłaniając się frisbee wciąż są do siebie, z Alfredem, podobne:)

Proszę bardzo. Dyzio i Feluś. Bracia :)

dscf0670.thumb.jpg.32823ab3a686fdb4108621acc0e9dde9.jpg

Dyzio.

DSCF1199.thumb.JPG.5c2cbee83b84fc4b69ef155e9a10fdb2.JPG

• Upvote 1
Posted
19 minut temu, Maciek777 napisał:

Wychodzi na to, że mamy podobne oba psy:D Na Twoim avatarku mocne podobieństwo Dyzia z Alfredem jednak się kończy:D

Hihihih, tak :) Baj i Feluś też mają wspólne ogniwo :))) Broda, sierść, czaprakowe umaszczenie. Uśmiech też podobny :) Feluś niestety flegmatyk jest okrutny. :) Od urodzenia. Ciężko jest go namówić na dłuugi spacer, jeść mu się nie chce. Uwielbia leniuchować. Dyzia niestety nie ma na tym świecie, Odszedł w tym roku po długiej chorobie. Miał tylko 11 lat.

Posted
21 godzin temu, uxmal napisał:

Feluś niestety flegmatyk jest okrutny. :) Od urodzenia. Ciężko jest go namówić na dłuugi spacer, jeść mu się nie chce. Uwielbia leniuchować. Dyzia niestety nie ma na tym świecie, Odszedł w tym roku po długiej chorobie. Miał tylko 11 lat.

A myślałem, że wszystkie teriery rozpiera energia, a Twój bardziej przypomina kota;)

Przykro mi z powodu Dyzia:( Jak nie jedno choróbsko to inne:/