Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='AMIGA']Ha spróbuj jej zrobić lepsze zdjęcia! Toż to iskierka wcielona. Charakterek sznaucerowo-terierkowy na 100%.
[/QUOTE]

Olu, to może się kiedyś wybierzemy razem i Ty przytrzymasz małą na spacerku a ja spróbuję coś pstryknąć?:shake:

Posted

AMIGA napisał(a):
Już się stęskniłam za Dorcią. Kurcze, ale doba jest za krotka. Tak bym chetnie dała się małej podskubać :-)

Daj mi znać, kiedy będziesz miała czas na to podskubywanie;), wybierzemy się razem.

Posted

Czekamy na decyzję Koleżanki jovany.
Byłam wczoraj u Dorci. Już nie jest takim strachajłem. Ciekawość izamiłowanie do pieszczotek przeważają. Liże po rękach jak się ją mizia za uszkami, delikatnie podgryza palce i w ogóle to cud miód i ultramaryna.
Zaplaciłam wczoraj 130 zł - tak że za pobyt malej w dt do wczoraj sprawa jest uregulowana. Zawiozłam też 3-kg worek karmy Purina z jagnięciną dla szczeniaczków = 28,40 zł.
Zdjęc nie porobilam, bo bylo już za ciemno na zdjęcia w plenerze, a w domu zdjęcia już mamy

Posted

Po tych paru ogłoszeniach mialam już 2 telefony. Jeszcze nie takie na 100% konkretne, jeszcze nic z tego może nie wyjść, ale przynajmniej coś "drgnęło"

Posted

AMIGA napisał(a):
Po tych paru ogłoszeniach mialam już 2 telefony. Jeszcze nie takie na 100% konkretne, jeszcze nic z tego może nie wyjść, ale przynajmniej coś "drgnęło"

A ja podczytuję i już kciuki zaciskam:thumbs::thumbs:

Posted

irenaka napisał(a):
A ja podczytuję i już kciuki zaciskam:thumbs::thumbs:

A jak podczytasz, że potrzebna jest wizyta przedadopcyjna, to poszlabyś ze mną? Choć pewnie karnet masz zapełniony po brzegi

Posted

AMIGA napisał(a):
A jak podczytasz, że potrzebna jest wizyta przedadopcyjna, to poszlabyś ze mną? Choć pewnie karnet masz zapełniony po brzegi

Podejrzewam siebie, że ulegnę:evil_lol:
Tylko weekend marnie widzę, kiedy to ma być?

Posted

irenaka napisał(a):
Podejrzewam siebie, że ulegnę:evil_lol:
Tylko weekend marnie widzę, kiedy to ma być?

Spoko spoko. Jeszcze nic konkretnego się "nie wykluło"

Posted

A ja myślałam, że to cudo już znalazło domek;-) Próbowałam znaleźć jakieś jej ogłoszenie (na wypadek gdyby mnie ogarnął zapał do pracy nocnej na stronach z ogłoszeniami) ale mi się jeszcze nie udało. Fajna by z Dorci była towarzyszka do zabawy dla mojej ruchliwej Koli :p

Posted

no i jestem i zaczynam pisać Dora jest mądrym psem karnym szybko łapie co się od niej chce jak ma pilna potrzebę to popiskuje , ruchliwa czasami rozrabia gryząc co popadnie ale to wada każdego szczeniaka , lubi dzieci psy koty jest fajnym psiakiem . zjada wszystko co się jej da oprócz suchej karmy np marcheweczkę :) jabłuszko i ZIEMNIAKA surowego :) co tu więcej domek by się przydał co by mogła nowym właścicielom dać wiele radości książeczkę ma założoną jest odrobaczona czekają ją jeszcze podstawowe szczepienia

Posted

No cóż...Nie wszystkie psy są zwolennikami gotowych karm :eviltong: Może księżniczce trzeba gotować kurczaczka z marcheweczką i ryżem :diabloti: No co ;) Moje sunie takie obiadki jedzą :p

AMIGA co myślisz o takim tekście do ewentualnych ogłoszeń?
[FONT=Arial Narrow]
Dora, śliczna młodziutka suczka to prawdopodobnie efekt nieprzemyślanego prezentu gwiazdkowego.
Darczyńca najwidoczniej nie zastanowił się czy obdarowany ma czas i ochotę na zajmowanie się
żywym i wymagającym uwagi stworzeniem takim jak pies. A nowy właściciel?
No cóż... najłatwiej puścić psa wolno... A że to szczeniak, czyli psie dziecko... i że jest środek zimy...
Kogo to obchodzi? Ważne, że problem zniknął.
Krakowskie wolontariuszki próbujące odnaleźć niedawno zaginionego innego psa przypadkiem natknęły się
na wystraszoną i wychudzoną Dorę. Nie potrafiły zostawić jej samej sobie.
Po trwającym kilkanaście minut oswajaniu i przekonywaniu za pomocą smakołyków, że nic jej nie grozi
Dorcia pozwoliła się złapać i zaprowadzić do samochodu.
W tej chwili psina przebywa w Krakowie, w domu tymczasowym, gdzie czeka na nowego odpowiedzialnego właściciela.

Dora jest jeszcze młoda, ma około 5 miesięcy. Jest to szorstkowłosy mieszaniec; trochę sznaucer, trochę terier.
Docelowo będzie psiakiem średniej wielkości. Początkowo nieśmiała, wręcz wystraszona po chwili jak każdy szczeniak
rozrabia i przymila się do człowieka. Uwielbia zabawy, spacery, szaleńcze gonitwy i pieszczoty.
Coraz rzadziej zdarza jej się nabrudzić w domu, w ciągu dnia już sygnalizuje potrzebę wyjścia.
Suczka dobrze dogaduje się z innymi psami i suczkami, nie wykazuje agresji w stosunku do kotów.
Dorcia została już odrobaczona i lada dzień czeka ją szczepienie.

Więcej informacji i Dorci można uzyskać dzwoniąc pod nr: 697 966 551
[/FONT]

Posted

Droga ciociu Amigo,obijasz się okropnie po prostu:cool3: gdzie są jakieś porządne zdjęcia mojej imienniczki??:mad::razz: bym Ci wrzuciła do gazety ale zdjęcia są niewyraźne:razz:, więc do robotyyyyy:eviltong: