Jump to content
Dogomania

CZARNY TERIER? SZNAUCER? schronisko pod Jarocinem - wyadoptowany.

Recommended Posts

Posted

to co robimy? ogłaszamy go? trochę się boję, że ktoś go do pseudo weźmie a sprawę kastracji już omawiałyśmy...no, ale jak ktoś go ze schronu weźmie bezpośrednio to w sumie też nie mamy na nic wpływu...no i chciałam do ogłoszeń info - od kiedy w schronie, czy od właściciela, czy znaleziony, stan zdrowia itp. - kuna66 - czy możesz chociaż te informacje zdobyć?

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='terierfanka']to co robimy? ogłaszamy go? trochę się boję, że ktoś go do pseudo weźmie a sprawę kastracji już omawiałyśmy...no, ale jak ktoś go ze schronu weźmie bezpośrednio to w sumie też nie mamy na nic wpływu...no i chciałam do ogłoszeń info - od kiedy w schronie, czy od właściciela, czy znaleziony, stan zdrowia itp. - kuna66 - cczy możesz chociaż te informacje zdobyć?
Kuna możesz to zrobić dla Sam'a? W końcu to TY jestes super wolontariuszem i masz dostęp do wszystkich informacji. A każdy dzień dłużej w schronisku jest dla niego katastrofą:-( mógłby już mieć szukany dom

Posted

Psiak ma się dobrze. W schronisku nie ma źle, choć oczywiście byłoby lepiej gdyby miał swój domek. Jest bardzo fajnym, wesołym i wielkim psiskiem. Ładnie chodzi na smyczy, lubi się głaskać. Taki wesoły Romek :)

Czekam na solidną odpowiedź czy jest dla niego miejsce choć w DT, żeby mógł opuścić schronisko, więc cioteczki- do roboty.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

kuna66 napisał(a):
Psiak ma się dobrze. W schronisku nie ma źle, choć oczywiście byłoby lepiej gdyby miał swój domek. Jest bardzo fajnym, wesołym i wielkim psiskiem. Ładnie chodzi na smyczy, lubi się głaskać. Taki wesoły Romek :)

Czekam na solidną odpowiedź czy jest dla niego miejsce choć w DT, żeby mógł opuścić schronisko, więc cioteczki- do roboty.

Jak na razie kuna napiałaś to co już wszyscy wiemy. Nadal nie ma informacji na temat książeczki, długości pobytu psa w schronisku, stanu zdrowia i szczepień...:shake:

Posted

Oczywiście że ma wszystko załatwione. Schron nie wypuszcza psów bez szczepień.
W schronisku od niedawna.
Jakby był chory to nie brykał by jak szczeniak- to logiczne.

Nie mam czasu stale przeglądać wszystkich wątków, więc napiszę jak znajdziecie mu dom, wtedy będziemy rozmawiać.

• 2 weeks later...
Posted

Po wielu próbach i po bardzo długim czasie dowiedziałam się w końcu czegoś KONKRETNEGO na temat Sam'a. Pies jest w schronisku od października 2010roku. wszystkie szczepienia ma zrobione...aktualne są do grudnia 2011 roku.Pies posiada książeczkę zdrowia został odrobaczony. Dostałam oficjalne pozwolenie od kierownika by szukać dla Sam'a nowego domu:) Mam nadzieję że się jeszcze nie zraziłyście tą sytuacją na wątku. Wykłócanie się z Kuną nie leżało w mojej intencji.... Wczoraj byłam w schronisku i widziałam w oczach Sam'a jak bardzo się chce wydostać ze schroniska:P:)

Posted

aha..no i reszta info jest taka sama jak na początku wątku. pies jest niekastrowany, wesoły,ale przez to że nie wychodzi już na spacery jest strasznie niewyżyty i ciągnie na smyczy..:/ a już tak ładnie mu szło..:/

Posted

mogę poratować tylko tym co mam na kompie bo na nowe spacerowe zdjęcia nie ma co liczyć , ponieważ wolontariusze w schronisku nie są mile widziani...:shake:a nie podejrzewam żeby pracownicy na spacer psy brali...:cool3:

Mam nadzieję że to wystarczy;)

Posted

a jeżeli chodzi o charakter to myślę że dużo się nie zmieniło od czasu jak podawałam poprzedni opis. Sam jest energicznym, wesołym psem. Toleruje zaglądanie do paszczy i uszu, dotykanie opuszek łap, czesanie. Nie reaguje agresywnie na suki, z innymi psami różnie bywa ale nie jest jakiś mocno natarczywy(zajadle swoich towarzyszy nie atakuję, powiedziałabym bardziej że sprawdza na ile sobie może pozwolić:P) Na smyczy chodził bardzo ładnie(wtedy kiedy często wychodził na spacery, teraz to się trochę zmieniło) Jest pojętny, szybko się nauczył co trzeba zrobić żeby dostać ciasteczko:P idealny pies do adopcji:P:D

Posted

a u naszego wspaniałego włochacza cisza...a ja mam dobrą wiadomość:cool3: pochodziłam tu i tam, popytałam i znalazłam fundację która zapłaci za kastrację i hotelik dla Sam'a:multi::multi::multi: mogą go zabrać od razu;):multi:

Posted

myślę że zdjęcia znajdą się jak najbardziej:) Propozycję dała mi fundacja Animalia z Poznania na czele z supergogą:) Zwolniło im się miejsce w hoteliku i tak nieśmiało podsunęłam im Sam'a:) Dokładnych szczegółów jeszcze nie znam ale myślę że to jest dla czarnucha super szansa:) O hotelik pytałam ale nie zapamiętałam miejscowości:oops:
sprawdzony, oni tam trzymają swoje psy i są bardzo zadowoleni:)

Posted

No to jestem. Myślałam z opowieści mojej Agi że jest trochę mniejszy, ale co tam, damy rade.
Jeszcze tylko kilka dni - w niedzielę prawdopoodbnie opuszcza hotel nelson, nasz labek - teraz mieszka tam od dzisiaj mały szorściak Sandy z Puszczykowa - Krzys dziisja go przywiózł. Czyli po niedzieli byłoby miejsce dla Sama.
Będziemy oczywiście prosili o wsparcia wszelkie mozliwe, bazarki i inne - bo to zawsze obciążenie, ale będą spacerki mam nadzieję i jak tylko się zadomowi - także kastracja.

Tylko trzeba pomysleć nad jego przyjazdem do Poznania.

Posted

Cóż, akurat tego pewna bym nie była :eviltong:, ale nie będziemy pytali chłopaka.
Tak więc jak tylko Nelson pojedzie do domu i ustali się nam stan w hotelu - będziemy kombinować, żeby zabrać Sama.

• 2 weeks later...
Posted

Na razie temat wstrzymany był - była sprawa z koniecznościa pomocy innemu psu - nie wiem na razie na czym staneło - i wrócila nam Mona - po 2 latach z adopcji - pojechała do hotelu. Ale jeśli sprawa aktualna - to możemy wrócic - myśle, że jeszcze miejsce się znajdzie.