malawaszka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='terierfanka']no tak, kastracja to co prawda nie to co sterylka u suki, ale ze 2 dni w izolatce przynajmniej powinien być...[/QUOTE] powinien powinien, bo niektóre psy gorzej znoszą kastrację jak im się zrobi stan zapalny, albo krwiak i moszna napuchnie jak bania :shake: to nie takie hop siup bo można psu krzywdę zrobić :( Quote
zuzolina Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 No dokładnie, bo to jakby nie było rana jest:( Laski mamy z nim niezłego zgryza:/ Quote
xxxx52 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Schronisko ma miejsce do przetrzymywania psow po kastracji Quote
terierfanka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 ja myślę, że trzeba go ogłaszać po prostu i próbować mu znaleźć domek, można dać info, że pies zostanie wydany po kastracji... naprawdę wartościowy domek zrozumie i poczeka... tylko problem, jeśli ktoś go bez naszego pośrednictwa ze schronu weźmie i wtedy dooo.. blada :shake: oczywiście idealnie byłoby znaleźć DT - wykąpało by się chłopaka i ostrzygło aż by się domki bić zaczęły;) no i wtedy można czekać z kastracją do znalezienia DS - miałyśmy taką suczkę w typie grzywacza we Wrocku na którą DS czekał chyba z miesiąc, bo musiała najpierw się podleczyć, potem mieć sterylkę i wydobrzeć po niej (i jeszcze DS pokrył koszty tej sterylki) tylko skąd wziąć DT? Quote
zuzolina Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='xxxx52']W Radlinie jest psi hotelik[/QUOTE] Gdzie??? bo aż sama jestem ciekawa?:razz: Quote
xxxx52 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='zuzolina']Gdzie??? bo aż sama jestem ciekawa?:razz:[/QUOTE] kuna wie gdzie jest hotel Quote
zuzolina Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 pytałam o DT dla niego. Nikt nie chce się zgodzić bo za duży...:-( Quote
furciaczek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 O jaaa zupelnie jak "moj" Elmutek...tylko ten Wasz ladniejszy i sprawia wrazenie nieco madrzejszego:lol: Quote
malawaszka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='furciaczek']O jaaa zupelnie jak "moj" Elmutek...tylko ten Wasz ladniejszy i sprawia wrazenie nieco madrzejszego:lol:[/QUOTE] oj bo rok starszy - Elmo też zmądrzeje :loveu: Quote
furciaczek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='malawaszka']oj bo rok starszy - Elmo też zmądrzeje :loveu:[/QUOTE] A to dlaczego Prezes nie zmadrzal?:placz: :lol: Quote
Erhan Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='furciaczek']A to dlaczego Prezes nie zmadrzal?:placz:[/QUOTE] Bo tak już jest z prezesami, że na ogół z wiekiem wcale nie mądrzeją :roll: :diabloti: Trzeba zmienić imię, to zaraz intelektu przybędzie :cool3: Quote
malawaszka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='furciaczek']A to dlaczego Prezes nie zmadrzal?:placz: :lol:[/QUOTE] :hmmmm: nie powiem.... :errrr: [COLOR=white]jaka pani taki pies[/COLOR] :scared: Quote
kuna66 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='xxxx52']W Radlinie jest psi hotelik[/QUOTE] W Radlinie nie ma hoteliku, nie wiem kto Ci to powiedział. Psy z cięzkimi przypadkami trafiają do mnie do domu- do mojego hotelu. Quote
xxxx52 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='kuna66']W Radlinie nie ma hoteliku, nie wiem kto Ci to powiedział. Psy z cięzkimi przypadkami trafiają do mnie do domu- do mojego hotelu.[/QUOTE] Ty zawsze mowilas i pisalas ,ze pieski sa w hoteliku u "mojej mamy" Quote
kuna66 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='xxxx52']Ty zawsze mowilas i pisalas ,ze pieski sa w hoteliku u "mojej mamy"[/QUOTE] Ale nie wszystkie po kolei- przecież my nie mamy kasy żeby przechowywać wszystkie psy za free- no sorry. W schronisku włożą psa do szpitaliku po kastracji i nic mu się nie stanie. Quote
zuzolina Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a wsadziłabyś tam swojego psa po kastracji? Wiesz ile tam jest bakterii i innych świństw? Jak dostanie zakażenia to się nie wypłacimy za leczenie:/ Quote
malawaszka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 dajcie spokój - jak nie ma warunków to nie ma co ryzykować zdrowia psa Quote
xxxx52 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 we wrzesinskim schronisku suczki po kastracji wkladaja od razu do bud ze sloma,juz boje sie pomyslec ile przezywa ,ile ma powiklania z powodu dostania sie do rany poperacyjnej bakteri. Quote
kuna66 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='zuzolina']a wsadziłabyś tam swojego psa po kastracji? Wiesz ile tam jest bakterii i innych świństw? Jak dostanie zakażenia to się nie wypłacimy za leczenie:/[/QUOTE] Niejeden pies był już w schronie kastrowany. Skoro uważasz że nie ma dla niego warunków to zabierz go do siebie- mówiłaś że masz wolne miejsce. No chyba że znajdzie się dla niego gdzie indziej miejsce- to przecież można go kastrować gdzie indziej, nie jest wymagana w schronie. Quote
zuzolina Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Tak. Tak właśnie uważam. Sadzę, że jest to zbyt ryzykowne. A gdybym go mogła wziąć do siebie to uwierz, że dawno bym to zrobiła, bo naprawdę genialny z niego pies. Quote
stonka1125 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='zuzolina']a wsadziłabyś tam swojego psa po kastracji? Wiesz ile tam jest bakterii i innych świństw? [/QUOTE] Nie wierzę, głos rozsądku z Radlina, bardzo mnie to cieszy. Uważaj zuzolina, zaraz będzie telefon od p. prezes i staniesz się zbędna w schronisku. Quote
terierfanka Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 zuzolina wiesz może już coś więcej o jego przeszłości? bo jeżeli juz wiemy wszystko, co można o nim wiedzieć to można zacząć ogłaszać...ale jak długo w schronie jest to chyba można sprawdzić? Quote
malawaszka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 BAZARKI na sznupki i missieekowych!!!! Zapraszam do kupowania, podnoszenia, podziwiania :grins: napracowałam się dziś - oby to była owocna dniówka dla bezdomniaków :) http://www.dogomania.pl/threads/201448-NOWE-GRY-na-PC-filmy-BAJKI-na-DVD-i-VHS-na-tymczasy-u-missieek-do-10.02-g.20.00 http://www.dogomania.pl/threads/201574-GARNITUR-p%C5%82asz-czapki-i-inne-ubrania-na-sznaucery-do-12-lutego-g.20.00 http://www.dogomania.pl/threads/201559-NARTY-bieg%C3%B3wki-dzieci%C4%99ce-kombinezon-i-PLUSZAKI-na-missieekowe-do-12.02-g.20.00 http://www.dogomania.pl/threads/201582-VIVOG-puder-akcesoria-torba-CRUFTS-kosmetyki-zabawki-bi%C5%BCu-na-sznupy-do-12.02-g-20.0 http://www.dogomania.pl/threads/201270-!!-Antyramy-malowane-monopoly-torebeczka-etc.-dla-Pipi-do-08.02-godz.-22.59-!! Quote
zuzolina Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 jadę w sobotę do Radlina i obiecuję się wszystkiego dowiedzieć:) Quote
Recommended Posts