miniaga Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Elu wy zajmujece sprawą i wiem, ze robicie wszystko jak najlepiej. Jednak nie zawiadomienie prokuratury do tej pory jest nadal dla mnie niezrozumiałe. Składałam dwukrotnie takie i nigdy nikt nie wymagał ode mnie dowodów, ponieważ od ich gromadzenia jest prokuratura. Specjalnie zaznaczyłam boldem [B]podejrzenie [/B]popełnienia przestępstwa. Oczywistym jest ze przekażecie wyniki sekcji prokuraturze, ale też prokuratura mogła sama wystąpić o ich wydanie do lekarza przeprowadzającego sekcje. Nie chce się tutaj rzowodzić nad tym tematem jednak uważam,że nie powinniście z takim zawiadomieniem zwlekać. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Postępowanie jest prowadzone z urzędu więc już się toczy. My tylko będziemy dosyłać. Szczegóły tak naprawdę zna Frotka - ja nie jestem prawnikiem i wolałabym niczego nie namieszać. Quote
Cathedral Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='marisa']w skrocie chodzi o to, ze Agnieszce zostana przedstawione zarzuty przywlaszczenia psa.[/quote] Ten zarzut będzie na pewno. W zależności od wyników sekcji: dodatkowo o pobicie psa lub zabicie go ze szczególnym okrucieństwem. A także: wniosek o tymczasowe aresztowanie w związku z tym, żw Agnieszka W. podaje sprzeczne wersje wydarzeń. To tyle wg Gazety Wrocławskiej. Quote
Vika_Bari Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mój mąż należał do grupy ludzi którym zawsze przeszkadzali psy i koty. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Teraz mieszka z całą gromadą futrzaków (4 szt.) i powiedział że nawet nie wyobrażał jakie to szczęście mieć zwierze, które widzi tylko ciebie, wpatruje się w ciebie, czeka, kocha, odda życie za ciebie i nigdy nie zdradzi. Wtyka się nosem w ciebie i jest szczęśliwe że jesteś obok. On nie wyobraża sobie życia bez naszych zwierzaków.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sprawa jest mocno nagłośniona i mamy nadzieje że dowiemy się prawdy i wyników i tego że wszyscy (czy to Agnieszka czy je tatko czy kto inny…. ) dostaną to, na co sobie zasłużyli. Dostano! no tyko dlaczego tak boli? Dlaczego? Może za te wszystkie krzywdy które człowiek potrafi zrobić, a my próbujemy w miarę sil naprawiać? Ja i mąż nie jesteś my polakami z pochodzenia i większość z was ma racje - To co się stało przeraża! Tak samo jak porzucenie na autostradzie lub przywiązanie w lesie. [/SIZE][/FONT] Quote
Asior Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Ela_and_Krzys']Ale nie wie jak bardzo szczegolowe badania zostaly zlecone i pod jakim katem.[/quote] dzięki za wyjaśnienia :) Quote
Agata Balu Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='goldi_one']Pies cierpial przed smiercia, bo jak czytam: mial zapalenie spojowek, chore pluca, byl wyglodzony, odwodniony, mial raka jader, polamane zeby, rany na ciele i kulal. Nie mam nic przeciez przeciwko pomocy zwierzetom (szczegolniem pandom wielkim), ani innym.[/quote] Jak rozumiem to to co wyliczyłeć to same choroby nieuleczalne? Nie jestem weterynarzem, ale wiem co to za chroby wyliczyłeś bo miałam i zapalenie spojówek i zapalenie oskrzeli i złamane zęby i wielokrotnie byłam poraniona, a nawet miałam wykonaną mastektomię ..... i żyję!!! Tylko nie kuleję - Pan Bóg chronił. Głodowałam też niejednokrotnie. Czyli według Ciebie powinno się było mnie uśpić? Żebym nie cierpiała? Ale ja baaardzo chcę żyć! Chwała Bogu, ze nie masz nic przeciwko pomocy zwierzętom!!! Quote
VALKIRIA.1 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Krzysiu, wkleiłam na niebieskim link do drugiej części artykułu w TV Lubin, pozwoliłam sobie zacytować Twoją odpowiedź na wyniki sekcji :oops: , mam nadzieję że nie jesteś zły, tam co chwila ktoś się pyta, więc zacytowałam Ciebie i teraz wszyscy spokojnie czekają na dalszy rozwój sprawy. Pozdrawiam Quote
softnet Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Witam! Nazywam sie Tomek i mam przeurocza 3-letnia suczke Barrunie. To moj pierwszy post, wiec wypadalo sie przedstawic :) Ale ja w innej kwestii. [B]SERCE ROSNIE [/B]jak widze ile ludzi przezywa ta tragedie i ile energii wklada Krzysztof wraz ze swoja malzonka aby sprawczyni tego bestialskiego mordu zostala za swoj haniebny czyn ukarana. [B]SERCE ROSNIE[/B], gdy widze ilu ludziom nie jest obojetna tragedia tego pieska. Naprawde - gdy czytam wasze posty gdzies tam w srodku robi sie mile cieplo :) Pozdrawiam i zycze sukcesow w ustaleniu prawdy Tomek Quote
Dabrowka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Jeżeli ktoś nie może przeczytać dzisiejszego artykułu z Gazety Polskiej w pdf-ie mogę go przesłać. Mogę go również wkleić tutaj. Quote
agbar Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Dabrowka']Jeżeli ktoś nie może przeczytać dzisiejszego artykułu z Gazety Polskiej w pdf-ie mogę go przesłać. Mogę go również wkleić tutaj.[/quote] moja propozycja -wklej tutaj:) Quote
Dabrowka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 – Agnieszka W. kręci. Dlatego równocześnie z zawiadomieniem o przestępstwie złożymy wniosek o jej tymczasowe aresztowanie – mówi Dorota Dąbrowska, społeczny inspektor krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Agnieszka W., 20-letnia lubinianka, ma kłopoty. Za pośrednictwem miłośników zwierząt z internetowego portalu dogomania.pl przygarnęła bezdomnego psa. Trzy dni później jego zwłoki odkopano koło jej domu. Według wstępnych ustaleń, pies został przed śmiercią mocno pobity (o sprawie piszemy od 23. bm.). Formalnie Ozzy nie był jej własnością – należał do Ani Woźniak z Zabrza, u której po odnalezieniu na ulicy miał tymczasowy dom. Dlatego TOnZ zamierza oskarżyć Agnieszkę o przywłaszczenie psa. Pozostałe zarzuty zależą od wyników sekcji zwłok, które jutro Akademia Rolnicza we Wrocławiu przekaże ludziom z Dogomanii. Według Doroty Dąbrowskiej, w grę wchodzi oskarżenie o pobicie psa, albo zabicie go ze szczególnym okrucieństwem. – Pani Agnieszka podaje sprzeczne wersje wydarzeń. Kłamie. Z tego powodu będziemy zabiegać o jej tymczasowe aresztowanie –mówi Dąbrowska. Dowodem krętactw są m.in. esemesy. Lubiński weterynarz twierdzi, że uśpił Ozzyego. Ludzie z Dogomanii nie wierzą w tę deklarację. Jeśli jednak to prawda, to – zdaniem TonZ popełnił wykroczenie, bo pies nie był chory na nieuleczalną chorobę ani agresywny. A tylko w takich przypadkach wolno zastosować eutanazję. – Lekarz nie sprawdził też, kto jest właścicielem psa –mówi Dąbrowska. Weterynarz uwierzył Agnieszce, że znalazła Ozziego przywiązanego do drzewa w Goli. Jak twierdzi, pół godziny bezskutecznie przekonywał dziewczynę, żeby psa nie uśmiercać. Jak wcześniej informowaliśmy Agnieszka W. twierdziła stanowczo, że pod jej opieką pies nie został pobity. (Słowo Polskie – Gazeta Wrocławska, 29 sierpnia 2006, str. 5) Autorem artykułu jest Piotr Kanikowski. Quote
ekardas Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Tak sie czyta posty na dogo, piszemy z sercem bo je mamy dla psiaków -bo kto jak nie my wstawi sie za nimi- pomimo potyczek słownych wszystkim nam zależy na wyjaśnieniu i osadzeniu sprawców tego czynu, czekamy z niecierpliwościa -prasa ślaska Katowice- Quote
massima Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Przed chwilą w radiu RMF FM w wiadomościach została podana informacja odnośnie tej całej sprawy. :) Sprawę udało się rozdmuchać Quote
SuperGosia Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='massima']Przed chwilą w radiu RMF FM w wiadomościach została podana informacja odnośnie tej całej sprawy. :) Sprawę udało się rozdmuchać[/quote] Podano wyniki sekcji, wiec aby nikogo nie wyreczac, prosze osoby najbardziej zaangazowane o poinformowanie na forum o ww. Quote
Majaa Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='massima']Przed chwilą w radiu RMF FM w wiadomościach została podana informacja odnośnie tej całej sprawy. :) Sprawę udało się rozdmuchać[/quote] Podano w skrócie wyniki sekcji Brak słów .......... :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Ozzy dla Ciebie [*] Quote
Rybc!a Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Czy już coś wiecie? Co okazały wyniku sekcji? Proszę nie trzymajcie nas w niepewności. Quote
Krzys_KRK Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Czy już coś wiecie? Co okazały wyniku sekcji? Proszę nie trzymajcie nas w niepewności. Przeciez podane zostaly juz fakty w oficjalnym watku, jak i w tym kilka godzin temu. Quote
Cathedral Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Zdaje się, że "wyręczenie" już miało miejsce na antenie... Więc może z łaski swojej powiecie, jaka była treść audycji... Quote
Majaa Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Podano, że pies przed śmiercią był katowany :placz: :placz: :placz: :placz: Nie mogę pisać .... sorry :placz: :placz: :placz: Quote
Vella Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Kićka']o rany nie moge go otworzyć w pdf-ie i nic nie dam rady przeczytać.....[/quote] Proszę. [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a05fbedd8b38c0ce][IMG]http://images2.fotosik.pl/144/a05fbedd8b38c0cem.jpg[/IMG][/URL] Quote
Majaa Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [URL="http://www.rmf.fm/fakty/?id=104927"]http://www.rmf.fm/fakty/?id=104927[/URL] Quote
Atena Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Temat na stronie RMF FM: [URL="http://www.rmf.fm/fakty/?temat=78"]http://www.rmf.fm/fakty/?temat=78[/URL] Quote
Recommended Posts