Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam domek Ambrusi i dziękuję za wiadomości.Zdjęcia wkleję później , bo teraz wzywają obowiązki.
Ciekawa jestem na czym polega lękliwość Ambry, bo u nas w ogóle jej nie wykazywała.To był jeden z bardziej odważnych psów jakie mieliśmy w DT. Może jednak zmiany domów wpłynęły na jej psychikę.
U nas żyła z kotami w komitywie.Ale tak bywa ,że swoje koty to swoje, a te na ulicy trzeba pogonić niekoniecznie w morderczych celach.
Być może ,że jeszcze jakieś robale się zakamuflowały, mimo że była wielokrotnie odrobaczana. A może złapała na nowo.Wiele przecież nie trzeba.
Proszę uściskać Ambrunię. Czekamy na dalsze relacje.Pozdrowienia dla całej Rodzinki.

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna kochana ruda nasza księżniczka :)
Jak ja się cieszę, że jest szczęśliwa, kochana przez Was i rozpieszczana :)
Miód na serce - normalnie pychol się śmieje,jak widać zadowolonego i szczęśliwego psa :)

A ja się wcale nie dziwię,że troszeczkę się w główce Ambry poprzestawiało,że się zrobiła lękliwa, w końcu z domu wylądowała w schronie, gdzie zaszła w ciąże, potem DT pozabiegowy, gdzie była przez miesiąc, potem znów podróż z obcymi dla niej ludźmi i domek Poker, gdzie jak się znów zaaklimatyzowała, zaufała... znów zmieniła domek.
Mam nadzieję, że jeszcze troszkę i w końcu Ambra poczuje że od Was już nie odejdzie, że będzie z Wami do końca swoich dni, że będzie szczęśliwa już zawsze :)

dziękujemy, że ją kochacie :loveu:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Witam wszystkie Panie zainteresowane losem Ambry

Rzeczywiście najpierw były przygotowania do wakacji, potem wakacje, potem przystosowanie sie do sytuacji po urlopie, w międzyczasie jeszcze dużo sprzątania po małym remoncie ;)- i nie było kiedy tu zajrzeć i napisać. Powiem na początku, ze Ambra ma sie dobrze, poza świnką morską jest najgrzeczniejszym członkiem rodziny...Ambra była z całą rodzinką nad morzem, wody raczej nie lubi ale plaża sie jej podobała, szczególnie piasek...Ogólnie trzeba powiedzieć, że bardzo dobrze znosi zmiane miejsc a także kilkugodzinną podróż samochodem...Oczywiście nie pozostało już żadnego śladu po załatwianiu sie w domu, jedyny problem to że ciągle jest bardzo przestraszona. Śmiertelnie boi sie odgłosów "strzelania" (od trzepania dywanów po pękanie balona), nieprzewidywalnie zachowuje się widząc kota i czasami potrafi przestraszyc się...torby foliowej poruszanej przez wiatr. Czasami nawet ze strachu potrafi ...przestraszyć człowieka, szczekając na niego niespodziewanie pozorując doskakiwanie do niego. Kłopot w tym, że o ile wyrozumiali "psiarze" rozumieją sytuację, a tyle ktoś mniej obeznany z psami może sie przestraszyć lub zdenerwować - dlatego jednak najczęściej Ambra chodzi na smyczy, puszczamy ją tylko na większych połaciach trawy, no i raczej w pobliżu nie powinno być innego psa....
Ogólnie jednak Ambra jest bardzo przyjacielska, ufna, zabawna...po prostu kochana sunia. I myślę że u nas jest jej dobrze...
Obiecuje, ze wkrótce dołączę parę fotek z ostatnich miesięcy.
Pozdrawiam

Posted

suuuper, są wieści :)
Ambra kochana i szczęśliwa :)
Spisuje się w swoim domku :) I proszę, nad morzem nawet była :)
Dziękujemy za informacje i z niecierpliwością czekamy na zdjęcia :)

Posted

Bardzo dziękuję za dobre wieści o Amberce. Ostatnio bardzo często o niej myślałam i gdyby nie dzisiejsza wiadomość, to jutro na pewno bym dzwoniła.
Czy Ambra atakuje koty? u nas żyła w zgodzie z naszym Bonuskiem. Na obce psy tez się nie rzucała, raczej chciała się bawić.
Nasz Dolarek też się boi reklamówki na jezdni czy tez pęknięcia balona o petardach , fajerwerkach czy burzy już nawet nie mówię. Dużo piesków nawet wychowanych od szczeniaczka w kochających domkach boi się tych wszystkich" atrakcji".
Wspominamy Ambrę jako jedną z mądrzejszych i taktownych suniek jakie mieliśmy w DT.
Poza tym sunia ma wielkie szczęście (a my z nią), że trafiła do tak wspaniałego domku. Wakacje nad morzem , zabawy , chyba nawet wcześniej o tym nie śniła.
Pozdrawiamy kochaną rodzinkę Amberki , a ją całujemy w łepetynkę.

Posted

Witam

Co do kotów to Ambra przede wszystkim biega za uciekającymi kotami, jest to o tyle niebezpieczne że wtedy w ogóle nie słucha i jest zagrożenie, że za kotem wbiegnie nawet na ulicę. Natomiast nie wiem, jak by sie zachowała gdyby kot nie uciekał...Co do psów, to na widok każdego psa sie przyczaja, najpierw sie czołga a potem waruje przyczajona...I dalej to już zależy też od drugiego psa - na niektóre sie rzuca ze szczekaniem, ale z większoscią chce sie bawić...
Pozdrawiam

• 1 year later...