Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z panem,który ma boksia,z tą panią z pod Torunia też już rozmawiał,mam nadzieję ,że będzie wszystko ok.Że się dogada pani z rodzinką.Pan czeka na wiadomość,boksio do dzieci idealny jest,pan ma córkę,żonę,znajomi przychodzą i jest wsio ok,tylko,że pies całymi dniami sam w domu :(

Posted

tatankas napisał(a):
Dziewczyny,właśnie rozmawiałam z panią,która jest zainteresowana adopcją Bigosa,aż dreszcze mam na całym ciele.Pani opowiadała jak to Bigosik jest podobny do jej byłego bokserka,jej bokserek odszedł na raka jelita w wieku 7 lat,walczyli o niego do końca i był pełnoprawnym członkiem rodziny(podobno potrafił wszystko prócz jazdy na rowerze :) ).Mieszkają na wsi w domku z dużym ogrodem,piesek będzie miał gdzie biegać.Oczywiście jako domownik byłby w domu razem z nimi a nie na podwórzu.Pytała,czy piesek lubi dzieci,bo u nich zawsze prawie dzieci są,sami mają dwójkę dzieci-bliźniaki w wieku 19 lat,więc muszą to dzisiaj obgadać z całą rodzinką wieczorem i do mnie jutro zadzwonić.Martwią się już o dojazd psiaka do nich ,bo mieszkają w Kujawsko-Pomorskim jakieś 60km od Torunia.Czy dałoby się transport jakiś zorganizować?Jeżeli będzie trzeba to nawet płatny,jakoś się uzbiera.Mam dobre przeczucie po rozmowie,mam nadzieję,że się uda :)

Tatankas! Transport może dałoby radę jakoś dograć. Mam koleżankę w Bydgoszczy, która dużo jeździ po północnej Polsce. Z Bydgoszczy do Ostrowite to raptem 94 km. Kapselku! A Ty z Konina jesteś, prawda? Masz jeszcze bliżej... 28 km! Może masz kogoś znajomego, kto mógłby dom sprawdzić?

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Tatankas! Transport może dałoby radę jakoś dograć. Mam koleżankę w Bydgoszczy, która dużo jeździ po północnej Polsce. Z Bydgoszczy do Ostrowite to raptem 94 km. Kapselku! A Ty z Konina jesteś, prawda? Masz jeszcze bliżej... 28 km! Może masz kogoś znajomego, kto mógłby dom sprawdzić?

Oj tak tak,kapselku,byłoby super,ty byś do złego domku boksia na pewno nie oddała,inne boksiowe cioteczki też nie :)
Oby tylko jutro dobre wiadomości przyszły 8)

Posted

Iza i Avanti napisał(a):

Iza pomyliłaś województwa. U mnie i owszem jest Ostrowite, ale nie to. Domek sprawdzi Ola z Bydgoszczy. Tam jest województwo kujawsko-pomorskie.

Posted

Jeszcze do mnie nie dzwonili,jak zadzwonią to na pewno dam znać,jeżeli nie zadzwonią do wieczora to ja zadzwonię do nich i zapytam.Denerwuję się jak diabli.

Posted

Państwo nie mogli się zdecydować ze względu na wiek boksia,niedawno stracili swojego na raka jelita w wieku 7 lat.Chcieli boksia młodszego.Zaproponowałam,że dziewczyny wpadną pogadać o innych boksiach do adopcji,bo w różnym wieku są i na tym się zakończyła pierwsza moja rozmowa.Już myślałam,że dalej będziemy szukać mu domku,a tu po 10 minutach dzwoni znowu do mnie pani,że jednak mąż stwierdził:"pal licho jego wiek,jest tak piękny jak nasz stary boksio i chcę tego i żadnego innego".No więc dziewczyny i chłopaki załatwiamy transport.Platny to około 250zł-300zł.Ja od razu deklaruję 50zł dla Bigosika-kto da jeszcze???
To taka deklaracja,na wypadek,gdyby nie znalazł się darmowy transport.

Posted

Dziewczyny, trzeba go zabierać od faceta na już na cito!!! Domek Tymczasowy w razie czego czeka na niego w Bydgoszczy do czasu odjazdu do domu stałego. Najważniejszy transport Szczecin-Bydgoszcz.

Dokładam się również do transportu 50 zł.

Posted

Domek bedzie sprawdzony juz jutro. Najpóźniej w poniedziałek jeśli wizyta będzie ok, boksio musi być w Bydgoszczy. Może przyjechac już i w sobotę lub w niedzielę.

Posted

Coś ty odpada,jeszcze siostra zapowiedziała,że zostaje do poniedziałku :(
Padam na pysk.Zaraz północ,a ja nawet w przygotowaniach do impry w połowie nie jestem.Najbliższa rodzinka i kilku znajomych i małe wesele na 30 osób :(

Dziś łeb mi pękał,musiałam tablety sobie zapodać i odpocząć od kompa,jutro zacznę dzwonić za transportem :)

Posted

Jestem w sprawie transportu...ja w zasadzie jeżdzę tylko w weekendy ale niestety ten odpada, bo mam rodzinne (wazne) spotkania i nie dam rady na nie wrócić. Najwcześniej w następny weekend mogłaby chłopaka zawieźć. Jak nie znajdziecie kogoś kto wcześniej da radę pomóc to możecie na mnie liczyć.
Bede do Was zaglądac na bieżaco. W razie czego można do mnie również dzwonić, telefon w podpisie.

Posted

Domek sprawdzony, wspaniali ludzie :) małżeństwo, bliźniaki 19 lat, wielki ogród, no i koleżanka Oli blisko, będzie ich doglądać, a poza tym Ola jest tam raz w tygodniu :) we wtorek Ola może z czystym sumieniem zawieźć tam Bigosisko!! Podobno cały czas mówili o swoim boksiu, który już odszedł, a Bigos taki sam jak on, Pan stwierdził, że to ręka Boska pozwoliła im adoptować Bigoska :)
Także Dziewczyny, transport szykujemy i zawozimy chłopaka do nowej Rodziny!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

tu_Ania_tu zawiezie nam boksia jutro do Piły,musi się tylko skontaktować ze swoją koleżanką,która przejęła by boksia w Pile i zawiozła bezpośrednio do Bydgoszczy.Jestem z nią w kontakcie,wieczorem ma dzwonić,czy wszystko dograne.Transport za zwrot kosztów,chciałam jej zapłacić przed,ale powiedziała,że rozliczymy się później.Tak więc ZBIERAMY KASKĘ NA TRANSPORT.Mamy już 100zł ode mnie i od Kapselka,potrzeba jeszcze 200zł około.Kto się dołoży,każda złotówka się przyda!!!

Posted

Dalej nie mamy jeszcze transportu z Piły do Bydgoszczy!!!
Może jeszcze się uda z koleżanką skontaktować,czy ktoś jest z Bydgoszczy,kto mógłby po psiaka do Piły podjechać.Tu w Szczecinie z Anią i z panem aktualnym Bigosa mamy już wszystko dograne,tylko od Piły znak zapytania.W Bydgoszczy Ola może psiaka o każdej porze odebrać,już do niej dzwoniłam.

Posted

No i udało się,Bigosik już w Pile,spędzi tam parę godzin a wieczorkiem do Bydgoszczy do Oli,pani z Piły na numer do Oli,więc będą się kontaktować.Koszta transportu jak na razie nie znane. tu_ania_tu jutro zatankuje i weźmie fakturkę na fundację,to będziemy wiedzieć koszta dowozu do Piły,z Piły do Bydgoszczy może transport darmowy,ale jak wpadnie Ania to jeszcze napisze co i jak.Najważniejsze,że Bigos już bezpieczny.Pan podobno ok,dzieci płakały jak pan psa oddawał(tak mówiła Ania),Podróż minęła spokojnie,Bigosik rozłożył się i spokojnie w samochodzie leżał.Umowę zrzeczenia będę musiała spisać z panem przy okazji,wtedy wyślę poleconym do fundacji razem z rachunkiem za paliwo,które ma mi przesłać Ania.

Posted

no, kto szuka nie błądzi. Znalazłam wątek Bigosa :-) a raczej chyba Apacza, bo tak na niego ten gościu wołał i w sumie piesio reaguje jakoś właśnie na to imię. Jest kilka ras, które maja miejsce w moim sercu i boksery sa własnie wśród nich, więc bardzo się cieszę że mogłam pomóc. Ada umawiamy się na 120 zł za paliwo. Resztę przejmuje na siebie Stowarzyszenie Dogi-Adopcje, bo tam obie z koleżanką działamy. Jutro zatankuję i wezmę fakturę na waszą fundację.

Apacz/Bigos jest świetnym radosnym psiurem i wiecie co nie widać aby tesknił za poprzednim domem. Wskoczył radośnie do auta, obwąchał co mógł a potem rozkoszował sie podróżą. Potem postój (qpa, siq), mijała nas suczka owczarkowa, na którą Apacz patrzył ale tylko tyle, i przesiadka do drugiego doziego auta gdzie pewnie też wąchanko intensywne sie odbyło. Koleżanka i jej mąż są weterynarzami więc sobie chłopaka obejrzeli i też na 5 lat oszacowali. Pojechali najpierw do siebie bo mieszkają akurat na trasie Piła-Bydgoszcz. Nie wiem o której Apacz do Bydgoszczy dotrze, ale dostali telefon do Oli, więc będzie ok.

Edit: Boksiu już w drodze do Bydgoszczy, obstawiam że za jakieś pół godziny będzie na miejscu