Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie byłyśmy u weta, bo nasza wetka skończyła dziś dyżur o 16, więc nie dałabym rady. Poza tym dziś ranka wygląda ok - jest sucha i się nie paprze...

Nesia dziś przepięknie spacerowała, ale boi się większych psów, od razu zamiera w bezruchu :( Kupka po raz kolejny na dworze, na upragnione siku czekamy z nadzieją ;)
A tak w ogóle, to dziś niunia nawarczala na Nelkę - mój TZ wynalazł jej wczoraj pluszowego pingwinka i Nesia bardzo go broni ;) widocznie Nela położyła się za blisko...
Kazałam jej za karę zejść z narożnika (co jak co, ale Nelka jest święta ;) ) i isc na posłanie. Po chwili patrzę, a małej nie ma... w pokoju nie ma, w sypialni nie ma, w łazience, w kuchni... zaglądam do dużej szafy w przedpokoju, a biedny skrzywdzony kurdupelek leży między butami wciśnięty w kącik. Wyciągnęłam, wycałowałam i przeprosiłam, że byłam taka okrutna ;)
Tradycyjne narożnikowe zdjęcie ;)

Nie rób mi zdjęć, jestem taka malutka i biedna... wspomniany pingwinek z boku :)

Bohaterka drugiego, a w zasadzie trzeciego planu czyli foch w wykonaniu Nelki ;)

No to jej też musiała zrobić fotkę;)

Ogólnie pozowanie mają gdzieś... :D

Posted

Foch w wykonaniu Nelci - rewelacyjny :lol: nic dodać nic ująć

A i Nesia powolutku się otwiera. Jeszcze troszkę i będzie gotowa aby pójść do Swojego, Najlepszego na świecie, Domku! :)

Posted

Igam napisał(a):
Foch w wykonaniu Nelci - rewelacyjny :lol: nic dodać nic ująć

A i Nesia powolutku się otwiera. Jeszcze troszkę i będzie gotowa aby pójść do Swojego, Najlepszego na świecie, Domku! :)

O tak... Nelka jest mistrzynią w robieniu fochów (wg TZa po mamusi:oops:).
Wczoraj walnęła focha za kąpanie i za karę nie przyszła z nami spać ;)
śmieszna jest suczyna :D najkochańsza ;)

A po maleńką był dziś jeden telefon :) Dom z ... amstaffem... Padłaby na zawał na dzień dobry... :( poleciłam inną sunią :)

Posted

Mhm, widzę, że się następna obsesja kroi? Była kość, teraz będzie pingwin...
Pamiętam z pradawnych czasów, że taki cieknący szew po sterylce można przemywać Rywanolem. Ale skoro już się nie paprze to tym lepiej.

Posted

Andzike napisał(a):
A po maleńką był dziś jeden telefon :) Dom z ... amstaffem... Padłaby na zawał na dzień dobry... :( poleciłam inną sunią :)

w razie czego jak trafi się domek ze świnką morską czy myszkami to możemy przetestować czy zjada od razu czy nie ;)
dziećmi, choć już nie najmniejszymi, też dysponuje - mogą służyć za króliczki doświadczalne, bo obycie z psiakami mają :)

Posted

Biedna Nelutka, niech stroi sobie te foszki, w końcu i tak jest przecież przeelegancka ...tyle kundli pańcia sprowadza pod jej dach, na jej narożniczek, do jej łóżeczka....śliczna włochata mordeczka:loveu::loveu:

A to maleństwo w szafie:shake:....dobrze , że malutka juz wycałowana:lol:, jeszcze jeden całusek ode mnie , dobra?:calus:

Posted

Niunie wyspacerowane (znów kupa nad dworze!!! :D ) idą spać :)

Po raz kolejny chciałabym podziękować doti i jej TZowi;) czyli Dorocie i Markowi - właścicielom mojego ex-Szokosława :D za pomoc w szukaniu Nesi domu:loveu::Rose:
Dzięki nim Nesia ukazała się w ursynowskim tygodniku PASMO :multi:
Oczami wyobraźni widzę jej nową Panią, sięgającą np w aptece po bezpłatną gazetkę, wertującą ją nieśpiesznie i nagle bach... czarne jak węgielki Nesiowe oczka sprawiają, że już nie może myśleć o niczym innym jak tylko o zadzwonieniu pod podany w ogłoszeniu numer i jak najszybszym przytuleniu tego skrzywdzonego małego stworzonka.... :cool3:
Poniosło mnie? :razz:

A Nesia w Paśmie prezentuje się tak :)

Posted

Wzruszająca malutka...
Może Cię trochę poniosło,Andzike,a może nie...?Wierzę,że ludzi,którzy są wrażliwi na los tych wszystkich skrzywdzonych bezdomników,jest jeszcze -mimo naszych doświadczeń-wielu...Nesi też poruszy czyjeś serce,bo jak można nie zauważyć takiego spojrzenia...?

Trzymam mocno kciuki!:kciuki:Mała znajdzie kochający domek!Na pewno!

Posted

Nesiu kochana, dobrze, że szew przestał się paprać - ciekawe co dziś na to powie wetka...

Foch w wykonaniu Neli - suuuuper :) Moja Pestka jak strzela focha, bo np. Kropka jej zajęła miejsce na fotelu, to idzie, usiądzie na sofę, głowa do góry, oczy wpatrzone w sufit i tak siedzi nieruchomo przez kilka minut nie reagując na moje wołanie czy głaskanie ;)

Ale foch w wykonaniu Nesi - schowanie do szafy i spanie między butami - rozłożyło mnie :) Jaka ona spryciula, wiedziała że jak to zobaczysz, to weźmiesz ją na rączki i przytulisz i znów będzie kochaną kruszynką :)

A artykuł w gazecie śliczny i to zdjęcie z czarnymi wparrzonymi w człowieka oczkami :)
Mam nadzieję, że rozdzwonią się w weekend telefony (bez amstafów oczywiście :evil_lol:).

Posted

Akrum napisał(a):

Foch w wykonaniu Neli - suuuuper :) Moja Pestka jak strzela focha, bo np. Kropka jej zajęła miejsce na fotelu, to idzie, usiądzie na sofę, głowa do góry, oczy wpatrzone w sufit i tak siedzi nieruchomo przez kilka minut nie reagując na moje wołanie czy głaskanie ;)

O to, to! Tak też Nelka robi :)
Albo patrzy się na Ciebie badawczo, czeka aż Ty też na nią sporzysz, po czym demonstracyjnie odwraca się zadkiem i jeszcze przy tym boleśnie wzdycha ;)
Śmieszne te nasze suczyny :)

Posted

majuska napisał(a):
Ogłoszonko z takim tekstem i taką fotką musi być skuteczne :)

Też tak myślę. Takie ogłoszenia w gazetach, szczególnie z dodanym zdjeciem, są dobrą formą dotarcia do potencjalnych domków. W końcu o Dogo i naszych tu nawoływaniach do adopcji wie niestety tylko garstka psiowo-zakręconych :roll:

Posted

Igam napisał(a):
Też tak myślę. Takie ogłoszenia w gazetach, szczególnie z dodanym zdjeciem, są dobrą formą dotarcia do potencjalnych domków. W końcu o Dogo i naszych tu nawoływaniach do adopcji wie niestety tylko garstka psiowo-zakręconych :roll:

Właśnie liczę na to, że takie ogłoszenie trafi do grupy, która nie ma internetu :)
Co do Nesi to mam podobny target domkowy jaki miała Madallena z Luśką - starsza Pani, już na emeryturze, oglądająca seriale i kochająca kruszynkę najbardziej na świecie :) Nesia nie potrzebuje psiego towarzystwa, najważniejszy jest dla niej jej własny prywatny człowiek.

PS. Dziś oczywiście spała w lóżku - zasypiała w nogach, a obudziła się na poduszce... ;)
PS2. Koopę mamy już całkiem opanowaną na spacerach, na siku nadal czekamy. Nesia zaczeła już super ogarniać spacery, ładnie chodzi na smyczy, tylko jak znienacka podbiegnie do niej jakiś większy pies, od razu ląduje na pleckach ... :(

Posted

Czaputkowa napisał(a):
No jak tam kruszynka po wizycie u wetki?? wszystko w porządku ze szwami??

Tak, zostały przemyte i zdejmujemy w poniedziałek :)
Nesia zrobiła dziś pierwsze siku na dworze !!!!:multi::multi::multi:
Byli reporterzy TVN, Wiadomości i Polsatu, dostała kwiaty od premiera i odznaczenie od Prezydenta ;)
A przynajmniej powinna... :D

Nawet pół telefonu z gazety... :(
Chyba mnie jednak poniosło :(

Posted

Zaraz się zbieramy i jedziemy do aikowo :) Nesia pozna Pixela i Goldena, Wam znanym nie od dziś z wątku Nelki :)

Może uda się zrobić jakieś fotki, jeśli nie zeżre Goldena ;)

Posted

ciekawe jak przebiega wizyta... czy golden jeszcze żyje? czy Nesia go nie zjadła??
jestem bardzo ciekawa...

A u nas w przytulisku nowy nabytek. niestety nie mam zdjęć - bo byłysmy tam dziś tylko chwilkę, ale... pyszczek jak Nesia, tylko na długich nóżkach :)