Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marra nie będę w Zabrzu, ja tam jestem raz na pół roku. Znajdziemy Dt to będziemy działać, wtedy postaram się zdobyć adres lub nazwisko faceta, a jeśli nie, to będę prosić tych co ją dokarmiają żeby dali znać jak się pojawi. Ale ja wtedy tak czy siak nie dojadę bo żeby dojechać w te rejony 2 godziny mi schodzi. Będziemy szukać kogoś na miejscu, kto wezwie policję, przeprowadzi interwencję i będziemy mogli psa umieścić w DT. Ja się nie piszę, bo mieszkam za daleko.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='OlaLola']marra nie będę w Zabrzu, ja tam jestem raz na pół roku. Znajdziemy Dt to będziemy działać, wtedy postaram się zdobyć adres lub nazwisko faceta, a jeśli nie, to będę prosić tych co ją dokarmiają żeby dali znać jak się pojawi. Ale ja wtedy tak czy siak nie dojadę bo żeby dojechać w te rejony 2 godziny mi schodzi. Będziemy szukać kogoś na miejscu, kto wezwie policję, przeprowadzi interwencję i będziemy mogli psa umieścić w DT. Ja się nie piszę, bo mieszkam za daleko.[/QUOTE]

Rozumiem, może poprostu zawiadomić TOZ ?

Posted

Psiaczek potrącony przez auto :(

[IMG]http://e-fotek.pl/images/60113842415121909644.jpg[/IMG]

[IMG]http://e-fotek.pl/images/05927288185877346754.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='phase']O matulku aż się popłakałam! [URL]http://e-fotek.pl/images/05927288185877346754.jpg[/URL] :placz::placz: Czy niuniuś będzie / ma swój wątek?[/QUOTE]

Niuniuś niestety już nie żyje
[*] jego organizm się poddał :(

Posted

Na śmierć nic nie poradzimy :(((((

Fundacja poszukuje osoby do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej dla naszej koteczki w Korfantowie koło Nysy...macie jakieś pomysły ?

Posted

[quote name='Angi']Potrzebuje może ktoś wiklinowy kosz dla psa (lub kotów) ?
Ma na sobie ślady użytkowania psów. Jak coś to wymiary i zdjęcia mogę podesłać . :)[/QUOTE]

Jeśli nikt go nie zechce to może na bazarek można wystawić.

Posted

Witam.
Dzwoniła do mnie przed chwilą znajoma.
Jej synowa mieszkająca w Zabrzu pilnie chce oddać półtorarocznego kota rasy syberyjski leśny.
Mogłabym podać Jej namiary na Fundację?

Posted

Dziękuję. Podałam.
Przyczyn oddania nie komentuję.
Chcą pomocy w szukaniu sprawdzonego domu.
Kot może zostać do czasu znalezienia domu.

Posted

[quote name='Jasza']Dziękuję. Podałam.
Przyczyn oddania nie komentuję.
Chcą pomocy w szukaniu sprawdzonego domu.
Kot może zostać do czasu znalezienia domu.[/QUOTE]

Dobre i to !

Posted

[COLOR=#FF0000][B]Prosimy Was o pomoc w zaopatrzeniu się w klatki.
W tej chwili fundacja ma na stanie tylko pięć klatek-kenelówek, takich w których możemy przetrzymywać kotki po sterylizacji, koty na rekonwalescencji lub małe kocięta.
Jest to zdecydowanie za mało, biorąc pod uwagę że nasze domy tymczasowe są rozsiane w kilku miastach.

Przeciętna klatka większego rozmiaru kosztuje około 200 - 250 zł.
W pierwszej kolejności chcemy zaopatrzyć dom tymczasowy w Tarnowskich Górach, gdzie działa tylko jedna wolontariuszka a kotów do sterylizacji jest mnóstwo...

A może ktoś ma klatkę, której już nie potrzebuje i chciałby ją sprezentować naszej fundacji?

Może macie jakieś fajne opcje na zdobycie funduszy, sponsorów, zorganizowanie zbiórki na przykład w pracy lub szkole?
Wszelkie propozycje są mile widziane, za wszystkie z góry dziękujemy.

Wpłaty na ten cel można przekazywać jak zawsze na konto fundacji:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
41-800 Zabrze
Ul. Czogały 9
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868
w tytule podając cel wpłaty: "na klatki"

Liczymy na Was! [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Gosiara'][COLOR=#ff0000][B]Prosimy Was o pomoc w zaopatrzeniu się w klatki.
W tej chwili fundacja ma na stanie tylko pięć klatek-kenelówek, takich w których możemy przetrzymywać kotki po sterylizacji, koty na rekonwalescencji lub małe kocięta.
Jest to zdecydowanie za mało, biorąc pod uwagę że nasze domy tymczasowe są rozsiane w kilku miastach.

Przeciętna klatka większego rozmiaru kosztuje około 200 - 250 zł.
W pierwszej kolejności chcemy zaopatrzyć dom tymczasowy w Tarnowskich Górach, gdzie działa tylko jedna wolontariuszka a kotów do sterylizacji jest mnóstwo...

A może ktoś ma klatkę, której już nie potrzebuje i chciałby ją sprezentować naszej fundacji?

Może macie jakieś fajne opcje na zdobycie funduszy, sponsorów, zorganizowanie zbiórki na przykład w pracy lub szkole?
Wszelkie propozycje są mile widziane, za wszystkie z góry dziękujemy.

Wpłaty na ten cel można przekazywać jak zawsze na konto fundacji:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
41-800 Zabrze
Ul. Czogały 9
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868
w tytule podając cel wpłaty: "na klatki"

Liczymy na Was! [/B][/COLOR][/QUOTE]

Ktoś dołoży nam grosik na klatki ? :)

Posted

[SIZE=6][COLOR=#ff0000][B]SYTUACJA ALARMOWA... [/B][/COLOR][/SIZE]

Pod Dąbrową Górniczą z dwoma jamnikami utknęły dziewczyny przewożące dwa jamniki... nie mają szansy dalej jechać i nie wiedzą co zrobić z psiakami!
Pilnie potrzebna mozliwość chwilowego przetrzymania tych dwóch jamników... same nie mają możliwości ich nigdzie dowieźć.

[B][SIZE=5]Czy ktoś z okolicy Dąbrowy Górniczej może im pomóc: podjechac po psiaki i przenocować?[/SIZE][/B]

[SIZE=4]Telefon do nich: [B]696996722

[SIZE=2]Jeśli same nie możecie pomóc, a macie sugestię do kogo się zwrócić... napiszcie do mnie na pw lub zadzwońcie - 506479242... dziewczyny nie mają oczywiście teraz dostępu do neta... [/SIZE][/B][/SIZE]

Posted

[quote name='zuzlikowa'][SIZE=6][COLOR=#ff0000][B]SYTUACJA ALARMOWA... [/B][/COLOR][/SIZE]

Pod Dąbrową Górniczą z dwoma jamnikami utknęły dziewczyny przewożące dwa jamniki... nie mają szansy dalej jechać i nie wiedzą co zrobić z psiakami!
Pilnie potrzebna mozliwość chwilowego przetrzymania tych dwóch jamników... same nie mają możliwości ich nigdzie dowieźć.

[B][SIZE=5]Czy ktoś z okolicy Dąbrowy Górniczej może im pomóc: podjechac po psiaki i przenocować?[/SIZE][/B]

[SIZE=4]Telefon do nich: [B]696996722

[SIZE=2]Jeśli same nie możecie pomóc, a macie sugestię do kogo się zwrócić... napiszcie do mnie na pw lub zadzwońcie - 506479242... dziewczyny nie mają oczywiście teraz dostępu do neta... [/SIZE][/B][/SIZE][/QUOTE]

Udało się coś zorganizowac ?

Posted

[quote name='OlaLola']My, tzn ja i Michał, nowy wolontariusz Fundacji, a z moich kotów Junior :) Mam nadzieję, że ktoś się skusi na pingwinka dorosłego :)[/QUOTE]

Oooo zapraszamy MIchała, może chciałby kogoś na tymczas ? :D

Posted

Michał nie może, ale miał Luckiego na jedną noc, jak go złapał i jedną kicię, której nie miałam gdzie dać przez 3 dni potem pojechała na Ds do jego brata. Mała nie była pod Szarą Przystanią, bo Ds sprawdzony i jakoś tak wyszło. :)

Posted

Renata mi powiedziała, że znalazła jakieś śmietnikowe kotki, dwa z nich zdecydowała się zabrać niezastąpiona Halbina na tymczas ale dwa zostaną :( Dlatego poszukujemy dla nich DT, może ktoś się zlituje :(