Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My używamy plastikowych Curvera z gumowaną podstawą.
Plastik jest lekki, ale dzięki gumowanej podstawie nasz piesek nie śmiga z posiłkiem po całym mieszkaniu - chyba każdy wie o co chodzi ;)

Posted

Happy z metalowych w ogóle nie chce pić :|
Obecnie przerabiamy ceramiczne.
Na wyjazdy fajną miskę dostaliśmy do testowania od sklepu zoologicznego NaszeZoo.
Przysłali nam składaną miseczkę z silikonu - naszezoo.pl/pl/p/Miska-podrozna-skladana-dla-psa-i-kota/583
Rewelacyjna sprawa!

• 4 weeks later...
Posted

My mamy ceramiczne na stojaku i dodatkowo metalowe, jedna jest zawieszona z wodą w klatce, a obie są na wyjazdy(ceramicznych szkoda)
Generalnie preferuję miski na stojaku ale z tego co widzę większość woli stawiać na podłodze co według mnie jest niepraktyczne.
Ceramiczne według mnie łatwiej się myje :)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Myślę nad zmianą misek z metalowych na ceramiczne i chyba będą te. Od dawna mi się podobają, mam nadzieję, że się sprawdzą. Może ktoś z Was je ma?

w7712251530.jpg

Posted

Ja mam, bardzo, bardzo dobrze się sprawdzają. Są dobrze wyważone, ta podkładka jest super, nic się nie ślizga, pies ich nie przesuwa.

To super, a którą pojemność masz? 0,6L czy 1,6 L? Jeśli 1,6 to czy mogłabym Cię prosić o zdjęcie jak one wielkościowo wyglądają ? Bo na zooplusie są zdjęcia, ale kompletnie nie wiem która to która :-D

Posted

Próbowaliśmy plastikowej miski,jednak dosyć szybko się zużyła i po prostu pękła z racji jej słabszej jakości. Zdecydowanie lepszą opcją jest moim zdaniem miska metalowa,poszukaj w sklepach internetowych gdzie masz największy wybór.

• 1 month later...
Posted

Zdecydowanie najbardziej zajebiste są ceramiczne, kamionkowe miski - ciężkie i stabilne. I to nie żadne trixi-pixi, ale takie zakupione na tzw. giełdach staroci, gdzie handluje się głównie szmelcem przywiezionym zza naszej zachodniej granicy. Takie giełdy-bazary funkcjonują w każdym większym mieście i można na nich wygrzebać czasem naprawdę fajne rzeczy, jak te niżej pokazane naczynia - służące teraz za zastawę dla psa, a które kosztowały razem całe 7 złotych. Miski mają średnicę 19 i 21 cm:

20af2w8.jpg

Posted

Teraz mam taką najzwyklejszą i jestem bardzo zadowolona. Zapłaciłam całe 10 zł.

Pies szura taką miską po całej kuchni. Ta chińszczyzna nie warta nawet 10 zł, bo w chińskim sklepie kosztuje 4-6 zł, zależnie od wielkości.
Posted

Pies szura taką miską po całej kuchni. Ta chińszczyzna nie warta nawet 10 zł, bo w chińskim sklepie kosztuje 4-6 zł, zależnie od wielkości.

Ja mam takie miski już długi czas, nie szurają po ziemi bo mam specjalny stojak dostosowany do wielkości psa. 

Posted

Vege - a, jeśli na stojaku, to tak. Ale jeżeli chodzi o umieszczanie psich misek na stojaku, to zdania uczonych są podzielone - czy to lepiej, czy gorzej dla psów. Spotkałem się nawet z radykalnym poglądem (chyba na Barfie), że psa należy karmić... prosto z podłogi, bez miski -  bo tak niby jedzą dzikie psowate. Ale jak wiadomo ekstremiści są i wśród psiarzy i przytaczam to tylko jako ciekawostkę. Moje psy zawsze jadły z misek umieszczonych na podłodze i choć wśród nich były także psy duże (bulmastif) i wielkie (bernardyn), żadne z nich nie nabawiło się z tego powodu skrętu żołądka, czy lordozy.

Posted

Mój pies nie je barfa, nie służy jej. Miski kiedyś stały na podłodze ale widziałam, że łapała za dużo powietrza i poprosiłam tatę o zrobienie stojaka, teraz jest wszystko ok. 

Posted

Są rzeczy na niebie i na ziemi, o których się filozofom nie śniło... Psu nie służy czyste żywe mięso, ale psie junk foody z Biedry służą mu jak najbardziej...

Posted

Nie wiesz nie osądzaj ;) Po barfie ma okropne biegunki, karmy z biedry nigdy nie kupowałam, dostaje gotowane jedzenie + dobrą jakościowo karmę, tyle w temacie ;) 

Posted

Moje psy tez zawsze jadły na ziemi bo obawiam się skrętu żołądka. Tylko wodę mają na podwyższeniu, nie wiem czy woda na podwyższeniu działa tak samo źle jak miska z jedzeniem.

• 2 months later...
Posted

Ja mam metalowe, które kupowałam w swojej przychodni weterynaryjnej Biomedlek. Mam dwa labradory i pieskom się dobrze chyba z nich je i pije, bo strasznie merdają ogonami, a miski zawsze zostają puste J

• 1 month later...
Posted

Ja idealnych misek jeszcze nie znalazłąm :P

Plastik łatwo się przesuwa i jeśli pies jest kreatywny to może zachcieć mu się ją pogryźć ;)

Metalowe miałam długi czas (ok. 5 lat) i były ok, jednak z czasem zaczęła pękać ta guma na dole, która zapobiega przesuwaniu się i od środka na dole przy łączeniu spodu miski ze ściankami zaczynała się zdrapywać i rdzewieć (konkretnie firma dingo). Aktualnie mam drugi rok ceramiczne miski i są dla mnie prawie idealne - pies ich nie przesuwa (bo są ciężkie), łatwo je czyścić i nie grozi rdzewienie. Minusy takie, że nie mogą stać bezpośrednio na płytkach, są niefunkcjonalne w transporcie i trzeba uważać, żeby ich nie zbić ;)

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem czy ktokolwiek na forum znalazł idelaną miskę dla swojego pupila,chyba nie i zawsze coś będzie nie tak:) Ja preferuję metalowe z racji ich trwałosci,no mże na wodę latem kiedy wystawiam miske na zewnątrz to moze być ta plastikowa na jeden sezon.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Chodzi Ci może o te zooplusowe? Kupiłam je dla moich kotów, jak dla mnie są ok. Mamy je jakiś czas już i są bardzo trwałe, łatwo się je czyści. Jak dla mnie na tak ;)