Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Guma czy raczej mata antypoślizgowa to też bardzo dobry pomysł,wystarczy podłożyć ją pod miski i nie będzie problemu ze slizganiem i przesuwaniem się po podłodze. Mnie ciekawią jednak te z bambusu,co o nich sądzicie? Ktoś jeszcze się z tym spotkał?

Posted

Rzeczywiście pierwszy raz na bambusowe miski trafiłam w sklepie zooplus. Jednak jakiś czas temu byłam w MaxiZoo i tam również takie mieli. Ceny niestety nie pamiętam, ale nie były zbyt drogie. Wydają się całkiem fajne. Chyba zdecyduje się na ich zakup w konńcu ;)

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Moim zdaniem najlepiej sprawdzają się ceramiczne. Plastikowe są mało estetyczne, metalowe niestety pomimo tego, że są ze stali nierdzewnej też z czasem się utleniają.

• 3 weeks later...
Posted

To zależy też od tego, jaką miskę ceramiczną czy metalową się wybierze. Pomiędzy jednymi, a drugimi jest często spora różnica w jakości. Jeśli chodzi o ceramiczne to mi się podobają takie petface z pieskami, które w pet station można kupić. Są eleganckie i praktyczne.

• 4 months later...
Posted

Ja od zawsze stosuje dla moich pupili metalowe, łatwo się je czyści i są praktyczniejsze. Cenowo różnią się trochę od tych plastikowych ale naprawdę warto wydać to 10-15zł więcej, przecież nie kupuje się tego na raz tylko jak już to na dłuższy okres. Te metalowe jak już tutaj było wspominane posiadają gumowe wykończenie na dole, dlatego podczas jedzenia unikniemy zabrudzenia.
Mojego kotka również zaopatrzyłam w taką miseczkę mniejszą :) Zamawiam wszystkie miseczki na tej stronie: http://www.fermo.pl/produkt-1600-duza-miska-dla-kotow-i-psow-pojemnosc-24-l.html

Moje pupile są zadowolne i ja razem z nimi :D

• 3 years later...
Posted

ja używam metalowej. Łatwiej wyczyścić. Kiedyś używałem plastikowej, ale mój owczarek traktował ją jak zabawkę do gryzienia. Z Harrym plastikowa miska nie wytrzymuje za długo

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam i taką i taką. W metalowej trzymam picie i ma do niej dostęp cały dzień, a do plastikowej daję jedzenie, ponieważ jest to miska z serii spowalniającej jedzenie.