kora78 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 nie ma opcji, zeby Brego na ds zostal, bo dt go nie chce. planuje zakup szczeniaka. a jesli np zostwilybysmy Brego tam samopas, ucinajac kontakt wszelki, Brego zostalby uspiony. Quote
dominikabankert Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 boze....widza ze piesek w potrzebie do tego taki piekny i juz sie do nich przyzwyczail.....masakra :( Kora a jak tam bazar tworzysz pomalutku????? Quote
kora78 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 mysle o nim intensywnie!! na dniach sie wezme, zanim zima sie skonczy! mam juz kandydata, duzego, czarnego, szorsciaka, starszego. pasuje? Quote
dominikabankert Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 pewnie:) ja sie wezme za marketing bazarku:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
kora78 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='LILUtosi']Może Brego domek znajdzie do tego czasu. ;-) U mnie miejsce będzie czekać - 11zł za dobę.[/QUOTE] czyli 330zl miesiecznie? deklaracji jest na 300zl, brak 30zl. plus transport. monika, popraw bledzik, bo ja stalych naliczyalam na 300,a tam jest 290. [B]kto dorzuci do 30zl brakujacych??[/B] Quote
kora78 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 marta mialas dzwonic do tomka iles dni temu. ci, co mieli deklaracje do tej pory, na pdt tomka, niech kazdy z osobna wypowie sie, za jaka wysokoscia oplaty deklaracji stoi? moja propozycja mniej za styczen, skoro bez pracy i na pedigre.. ale ja nic nie wplacam na brego, wiec moge sobie pogadac. to Wy musicie zdecydowac. jesli uzgodnicie calosc, tzreba zaplacic wstecz deklaracje stale, ktorych wtedy nie wplacaliscie. Quote
kizimizi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='LILUtosi']Może Brego domek znajdzie do tego czasu. ;-) U mnie miejsce będzie czekać - 11zł za dobę.[/QUOTE] ok. LiluTosi swoje wsparcie podtrzymuje, ja podtrzymuje deklaracje, reszta tez. To brakuje nam 30zl stalych + pieniadze na transport. Ja moge jednorazowo cos dorzucic aby pokryc troche te wydatki. Moge tez bazarek zrobic z ciuchami (nawet tu mam ich pelno) i sprobowac cos sprzedac .... tyle, ze na wyspie :) Bo ja tu musze jeszcze troche zostac i nie wiem nawet keidy do ojczyzny zawitam. Dogomanki i dogomaniacy orientujecie sie ile polakow dogomaniakow mieszka w Anglii i czy taki bazarek mialby wogole szanse? Bo wyslac te rzeczy do Polski to za duzy koszt. Quote
marta0731 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='kora78']marta mialas dzwonic do tomka iles dni temu. ci, co mieli deklaracje do tej pory, na pdt tomka, niech kazdy z osobna wypowie sie, za jaka wysokoscia oplaty deklaracji stoi? moja propozycja mniej za styczen, skoro bez pracy i na pedigre.. ale ja nic nie wplacam na brego, wiec moge sobie pogadac. to Wy musicie zdecydowac. jesli uzgodnicie calosc, tzreba zaplacic wstecz deklaracje stale, ktorych wtedy nie wplacaliscie.[/QUOTE] Dzwoniłam do Tomka kilka razy, ale widocznie nie mógł rozmawiać z pracy. Teraz się dodzwoniłam i Tomek znów w pracy, po 23ej będzie mógł rozmawiać, tylko nie wiem czy dotrwam, bo chora jestem...:shake: Swoją drogą współczuję Tomkowi godzin pracy ;) Kora kontakt w sprawie wpłaty zaległości mam na PM i sms z ciotkami deklarowiczkami, wpłacimy Tomkowi zaległość, tylko właśnie po to do niego dzwonię, że uważamy że za ostatni miesiąc niepełna deklaracja, skoro (z braku wpłat) nie było pracy z psem. Proponowałam połowę wpłaty, w tym temacie chcę porozmawiać z Tomkiem, co On na to... Quote
monika083 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Ja jestem za tym ,zebo Brego jak najszybciej znalazl sie u Lilu, u niej psy w mig wychodza na ludzi , poza tym bedziemy miec ciagly kontakt ,fotki i info. Budrysek jezdzi czesto ze slaska (z zywca chyba) do wrocka. Quote
kora78 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 to co? zalatwiamy budryska? monika masz z nia czesty kontakt, spytaj, kiedy by mogla, co? chyba w te niedziele cos pisala....?? my w te niedz dajemy psiaka do lilu, spotkam sie z nia w tym celu :) a moze damy 3. ale by bylo, gdyby i brego. nalot walbrzyszan :) wszyscy razem, jak jedna wielka rodzina :D Quote
kora78 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 dodam, ze w polskim domu kizimizi znaduje sie bizuteria hand made, ofiarowana przez kasiafiona, na bazar na potrzeby Brego. ale trzeba je odebrac od kizi- moge to zrobic w ciagu 2 tyg, obfocic i wystawic. foty wyslalabym komus chetnemu do zrobienia bazarku i cala bizu tez. albo wszystko bez fot i ta osoba niech sie martwi. co Wy na to? kto ma ochote? [url]http://www.dogomania.pl/threads/185382-klasyczna-elegancka-subtelna-handmade-biżureriana-Brunera-%28do-konca-maja%29[/url] Quote
LILUtosi Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Spokojnie, spokojnie nie tak naraz bo się nie ogarnę. Od dziś mam trzy malce w łazience. One pewnie szybko znajdą domki. Umówmy się z Brego na ostatni tydzień lutego. Quote
monika083 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='LILUtosi']Spokojnie, spokojnie nie tak naraz bo się nie ogarnę. Od dziś mam trzy malce w łazience. One pewnie szybko znajdą domki. Umówmy się z Brego na ostatni tydzień lutego.[/QUOTE] super ,to bedziemy szukac transportu. Quote
kizimizi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='kora78']dodam, ze w polskim domu kizimizi znaduje sie bizuteria hand made, ofiarowana przez kasiafiona, na bazar na potrzeby Brego. ale trzeba je odebrac od kizi- moge to zrobic w ciagu 2 tyg, obfocic i wystawic. foty wyslalabym komus chetnemu do zrobienia bazarku i cala bizu tez. albo wszystko bez fot i ta osoba niech sie martwi. co Wy na to? kto ma ochote? http://www.dogomania.pl/threads/185382-klasyczna-elegancka-subtelna-handmade-biżureriana-Brunera-%28do-konca-maja%29 no wlasnie! Tylko moze bez obfacania bo jak wejdziesz na link tego bazarku to zobaczysz ze zdjecia sa na prawde dobre (pamietam ile wysilku wlozylam w ich zrobienie!). Czy ktos jest chetny do poprowazdenia bazarku zeby Kora miala juz mniej na glowie? Mozna by nawet zrobic tak, ze ktos tylko go poprowadzi a pozniej wysle korze dane co i do kogo ma isc i Kora sama sie jzu zajmie wysylkami (o ile sie zgodzi oczywiscie). Kora jakbys miala jechac do mnei po te rzezcy to ja porozmawiam z siostra czy tam przypadkiem zcegos jeszcze nie ma. Bo mi sie wydaje ze ja ci nei dalam ostatnim razem wzsytskich kosmetykow ale pewna to niee jstem! Quote
kizimizi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='monika083']ja moge poprowadzic bazarek .[/QUOTE] Monika wyzej masz link ze zdjeciami bizuterii. Kora powiedziala, ze moze podjechac ja ode mnie odebrac takze ty poprowadz watek bazarku a ona (o ile sie zgodzi) moze powysylac pozniej paczki na wskazane pzrez Ciebie adresy. O ile dobrze pamietam (Kora bedziesz musiala sie upewnic) to neimal kazda z tych rzezcy jest wciaz dostepna bo niewiele udalo mi sie wowczas sprzedac. Kora czy zgadzasz sie wyslac pozneij paczki? Powiedz keidy chcialabys przyjechac po rzezcy to powiem siostrze zeby sie rozejrzala zcy przypadkiem jakiejs zbednej walziki kosmetykow nie ma (moja siostra kocha gromadzic rzeczy a pozniej kocha przekazywac je na dogo bazarki). Quote
kora78 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 jak pisalam, zajmie mi dojazd do ciebie kilka ladnych dni, jak zawsze. ale zanim sie bazar skoczny to akurat. bo min tydzien mi to zajmie. wysylkami wolalabym sie osobiscie nie zajmowac, wolalabym je wyslac komus. bo ja mam ciezko zawszezeby na poczte dotrzec, ze wzgledu na male dziecko i okres zimowy. i poczta u mnie do 16stej tylko czynna i bez sobot. monika, wyslalabym ci to hurtem do domu i sama porozsylasz, co? albo siostra kizi niech to wysle? po co ja mam jechac? tak byloby najprosciej prowadze teraz 2 inne bazarki. kosmetykow mam malutko! ale ja ich obfocic nie moge, bo mam aparat za slaby. daj linka z kosmetykami, jak masz jeszcze kizi. teraz wystawilam ciuchy i ksiazki. kizi zobacz, dowiedz sie,czy masz katane zakiet mango w domu? bo ja nie mam, a go wystawilam! i jeszcze mam Twoja bizu, i co z nia? dodajemy do tej od kaskifiony? czy zostawic na inne psy? Quote
kizimizi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 zakiet ejsli ci nei dalam to znaczy ze mam go w domu. Bizuterie mozna by dodac do tej od kasifiony tylko ja nie wiem co zostalo a co nie (ty musisz powiedziec i ogarnac). Co do kosmetykow to ja nie mam ich gotowych ze zdejciami, napislam, z ejak masz przyjechac to poprosze siostre zeby przeglad u siebei zrobila i moze cos wyskrobie ale ja nei wiem co i fot tego dobytku nie mam a ona ci nie zrobi bo jak ja znam nie ma zcasu. Paczke wyslac mozna ale ona bedzie szla i szla i nei weidomo keidy dojdzie bo Monika jak widac mieszka w Niemczech. Moze ktos inny chcialby porozsylac pozniej kosmetyki? Na moja siostre nie licz z tym. Quote
monika083 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 tak ,ja mieszkam w Niemczech ,moglabym tylko pprowadzic bazarek ,ale z wysylka rady nie dam:( Quote
kora78 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 monika jest z wroclawia. a paczk z kolczykami? koperta babelkowa, a nie paczka :) tak mi sie wydaje. ja ma z 6 kosmetkow u siebie, ale foty do bani robie im. nie wychodzi mi. Quote
monika083 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='monika083']tak ,ja mieszkam w Niemczech ,moglabym tylko pprowadzic bazarek ,ale z wysylka rady nie dam:([/QUOTE] ewentualnie ,jesli na prawde nie ma kto i jak porozsylac pozniej fantow ,to mozna wyslac te rzeczy do mojej mamy do wrocka, i ona moze to pozniej porozsylac ,ewentualnie siostre poprosze o pomoc ,mozna tez wyslac do mnie rzeczy bez fotek -siostra porobi ,albo ja ,ale ja bede pod koniec lutego we Wrocku ,wtedy te fanty bylyby wystawione w kolejnym bazarku. Quote
kizimizi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='kora78']monika jest z wroclawia. a paczk z kolczykami? koperta babelkowa, a nie paczka :) tak mi sie wydaje. ja ma z 6 kosmetkow u siebie, ale foty do bani robie im. nie wychodzi mi.[/QUOTE] tak Monika siedzi w Niemczech a we Wrocku to am siostre i mame o ile dobrze pameitam takze .... Kolczyki od kasifiony sa wlasnie w takiej babelkowej kopercie -najlepiej by bylo zeby pozniej ktos tylko porozsylal te paczki za 1 rzutem. No ja nei moge dziewczyny, sorki. Co do kosmetykow to jak nie mozesz im zrobic pozradnego zdjecia to wez wpisz sobie w wyszukiwarke co ty tam masz i sciagnij normalne porzadne zdjecie i dodaj tylko to swoje 'do bani'. Quote
kora78 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 super pomysl ze sciaganiem z netu dubli. ah, monika siedzi w niemczech? ahaaa dobra, na upartego moge rozsylac. ale kolo 20stego bede latala na poczte z rzeczami z mojego bazaru i te kolczyki to za duzo, bo cos pomieszam... to niech bazar ma termin do 25tego. a kont do wplat????? na pewno nie moje! a ja bede za wysylki placic przeciez... wiec tak nie moze byc... moze marta? skoro i tak zbiera na brego? ale ona pracuje do 16stej, a poczte ma na dzilnicy do 19stej. ale ona ma awersje do takiego zamieszania z kasa, wiec watpie,ze sie zgodzi. ja w sumie jednak tez nie moge wysylac, ze wzgledu na te wplaty, bo i na inne psy zbieram i nie dojda potem co i od kogo. musicie poszukac kogos do wysylek i zbierania kasy. Quote
kizimizi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 ok. potrzebny jets ktos kto: 1. poprowadzi bazarek i porozsyla pozniej paczki (paczka z bizuteria od kasifiony zostanie mu wyslana na polski adres) i zajmie sie finansami tego bazarku (zbieraniem wplat), 2. albo ktos kto tylko odbierze paczke z bizuteria i ponziej powysyla poszczegolne paczuszki na wskazane przez Monike adresy. Nie ebdzie musial prowadzic bazarku i go aktualizowal ale bedzie musial zaplacic za paczki a pozniej pieniadze zostana mu zwrocone (ja tak zawzse robilam). Kto chetny??? Quote
monika083 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='monika083']ewentualnie ,jesli na prawde nie ma kto i jak porozsylac pozniej fantow ,to mozna wyslac te rzeczy do mojej mamy do wrocka, i ona moze to pozniej porozsylac ,ewentualnie siostre poprosze o pomoc ,mozna tez wyslac do mnie rzeczy bez fotek -siostra porobi ,albo ja ,ale ja bede pod koniec lutego we Wrocku ,wtedy te fanty bylyby wystawione w kolejnym bazarku.[/QUOTE] dziewczyny ,posty skacza i sie dogadac nie mozemy :D Mozna wyslac do mojej mamy i te bez fotek tez , Quote
Recommended Posts