RenW Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='fanta33'] tym bardziej razi mnie zdanie: [COLOR=darkgreen][B]Biorąc pod uwagę wcześniejsze zagrywki tejże fundacji. [COLOR=black] dla mnie to nie jest bezstronny moderator;(przykro mi[/COLOR] [/B][/COLOR][/QUOTE] Może tu nie chodzi o bezstronność, bo może Mod posiada informacje, których my nie posiadamy..ale ja wychodzę z założenia, że jak powiedziało się 'a' to powinno się powiedzieć 'b'.. albo w ogóle tematu nie poruszać, tego wymaga uczciwość i profesjonalizm. Jak się wytacza mocną oręż to należałoby dokończyć myśl i nie pozostawiać niedomówień, bo to budzi ciekawość i podejrzliwość.;)
EVA2406 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='fanta33'] tym bardziej razi mnie zdanie: [COLOR=darkgreen][B]Biorąc pod uwagę wcześniejsze zagrywki tejże fundacji. [COLOR=black] dla mnie to nie jest bezstronny moderator;(przykro mi[/COLOR] [/B][/COLOR][/QUOTE] A ja chętnie poznałabym szczegóły dotyczące " zagrywek tej fundacji", bo nic na ten temat nie wiem. A swoją drogą przestałam ufać już fundacjom po kilku złych doświadczeniach.
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 niestety to są pomówienia rozmawiałam własnie z Panią Elą kwota 30 tysięcy jaka poszła na Kubę jest to kwota z wpłat z wielu portali prywatnych osób a nie z dogomanii czego nikt chyba sobie nie potrafi uzmysłowić Pani Ela prosiła żeby Pan MODERATOR lub osoby roszczeniowe zrobił listę tych co wpłacali z dogomanii i ona wyszczególni te wpłaty 30 tysięcy nie pochodzą TYLKO od dogomaniaków ale od innych Rozliczenie pojawi się po akcji na stronie Fundacji -przekazałam informacje od P Eli nie wiem co mam pisać bo brakuje mi już słów na to wszystko
Merys Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Wypowiedzi co niektorych osob podchodza pod bezczelnosc...wrozki jakies jestescie? Czytacie w myslach? To, ze ktos siedzi na forum i nie pisze w kolko Kubus to, Kubus tamto, nie oznacza, ze nie interesuje sie jego zdrowiem oraz dalszym losem. Rozprzestrzenialam najnowsze zdjecia Kuby gdzie tylko sie da, bez informowania kogokolwiek o tym, a teraz wychodzi, ze nikt zdjec nie oglada (?). Ludzie, nie tylko na tym forum, z niecierpliwoscia czekali na kazda nowa wiadomosc. Teraz pisze do Fanty, dziewczyno wlacz jakies hamulce, bo to co piszesz zaczyna byc niesmaczne. Pojdziesz po Maupe i zrobicie porzadek? Co mialas na mysli przez ten zwrot? Moderatorowi, ktory wprowadzil jakies logiczne rozwiazanie ma sie oberwac? Świetnie, co jeszcze wymyslisz? Bo zaczynasz toczyc wojne z wiekszoscia uzytkownikow. Zastanow sie nad soba.
Selenga Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 [quote name='fanta33'] nie wiem co mam pisać bo brakuje mi już słów na to wszystko[/QUOTE] To może lepiej już nie pisz :evil_lol:
AlfaLS Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Ja wiem jedno - absolutnie nie ufam tej Fundacji :shake:. To w jej najlepszym interesie jest i przejrzystość rozliczeń / choćby ogólna / i współpraca z takimi portalami jak Dogomania. Jeśli oni chcą pomagać psom, kotom i innym zwierzakom to właśnie na Dogomanii mogliby uzyskać ogromną pomoc choćby w zakładaniu wątków i szukaniu domów dla psiaków tak doświadczonych przez los jak np. Kuba. Oni jednak nie chcą mieć nic wspólnego z Dogomanią, a co za tym idzie z nami dogomaniakami też.... Oni chcą tylko naszej kasy....... Przykre to bardzo ale to jest [B]wybór Fundacji[/B] - ciekawe tylko co będzie z Kubą jak przestanie być medialny..... Ja też wolę jednak pomagać staruszkom... I choć rzeczywiście jest tam trudno zebrać każdą złotówkę to chociaż atmosfera jest lepsza, z rozliczeniami nie ma problemów a i nikt nikogo nie obraża, nie wyzywa i nie traktuje jak najgorszego wroga. Przynajmniej na tych wątkach gdzie ja bywam ;)
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 słuchaj chodzi o to żeby wypowiedział się bezstronny moderator jak zauważyłam Pan który przyszedł do nas wczoraj nie czytał dokładnie wątku nie chce z nikim już walczyć chce jak napisała Memory tylko rzetelnego i sprawiedliwego rozstrzygnięcia co dalej nie chce żeby ktoś podpisywał się moim imieniem pisząc nieprawdziwe informacje zdobyte z plotek skoro my wklejałysmy rzetelne informacje o KUbie to rzetelną informacją jest to że na Kubę owszem poszło 30 tysiecy ale pieniedzy zebranych ze wszystkich portali nie tylko z dogomanii chce tylko sprawiedliwego rozstrzygnięcia tak jak reszta tych co na Kubusiowym wątku zależy to dużo? a to że docierają do mnie takie sygnały ...no cóż napisałam dlaczego mam to ukrywać
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='fanta33']niestety to są pomówienia rozmawiałam własnie z Panią Elą kwota 30 tysięcy jaka poszła na Kubę jest to kwota z wpłat z wielu portali prywatnych osób a nie z dogomanii czego nikt chyba sobie nie potrafi uzmysłowić Pani Ela prosiła żeby Pan MODERATOR lub osoby roszczeniowe zrobił listę tych co wpłacali z dogomanii i ona wyszczególni te wpłaty 30 tysięcy nie pochodzą TYLKO od dogomaniaków ale od innych Rozliczenie pojawi się po akcji na stronie Fundacji nie wiem co mam pisać bo brakuje mi już słów na to wszystko[/QUOTE]Czy ja dobrze czytam? Pan moderator ma zrobić listę wpłat od dogomaniaków? Czy ja już mam zwidy i schizy? Po prostu nie wierzę! [quote name='Selenga']To może lepiej już nie pisz :evil_lol:[/QUOTE]Oj, tak! Fanta pogrąża siebie i ten wątek coraz bardziej z każdym swoim wpisem! [quote name='Marycha35']Dobrze, że Kubinek mimo wszystko zdrowieje:)[/QUOTE]Pewnie,że zdrowieje!Wokól ma tyle dobrych dusz, które są z nim nieustannie sercem i myślami, a to chyba teraz już najwazniejsze dla niego. Jeszcze,żeby mu się dobry dom trafił!Ale do tego, to pewnie dużo wody upłynie!
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 nie zadziałał mi edit przepraszam mam tylko pytanie do moderatora Ashara....do kiedy mamy czas? bo napisałam do Maupy4 ale ona musi mieć też czas na odpowiedź i musi być....
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Serca i myśli potrzebne jak cholera!!!:)Spokój, profesjonalna opieka i szczęścia ździebko też się przydadzą;)
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [COLOR=darkgreen][B]fanta33[/B] - normalnie miałbym prawo zbanować Cię za samo podważanie decyzji moderatora bo taki jest regulamin forum ale jak widzisz tego nie robię. Napisałem jasno i wyraźnie o co proszę do czasu rozstrzygnięcia tej sprawy. Rozstrzygnięciu w gronie większym niż ja i Maupa4. A do tego czasu rposiłem o zaprzestanie zbiórki. Czy to tak wiele? Tak się składa, że ja znam sprawę fundacji Mrunio z innej strony - i to ja dostałem wiele doniesień odnośnie tego, że właśnie do tej pory panowała tutaj stronniczość w moderacji. I też miałem obowiązek w tej sprawie zareagować. Na innych wątkach gdzie nie ma rozliczeń w terminie sa one natychmiast zamykane. A tutaj wszyscy którzy proszą grzecznie o rozliczenie są od razu źli. Maupa4 jest dobra bo pozwala Wam się nie rozliczać a ja jestem stronniczy bo chcę egzekwować regulamin? Zastanów się nad tym co i do kogo mówisz. I przede wszystkim na jakiej podstawie. Bo zaproponowałem akurat najmniej szkodliwe rozwiązanie dla Was. Tobie nie chodzi o bezstronnego moedratora tylko o kogoś kto da Ci przyzwolenie na nietrzymanie się regulaminu. Jak to wyjdzie na inne wątki wiesz co się zacznie dziać? Nagle wszyscy przestaną się rozliczać. A regulamin to regulamin. Nie zamykam wątku od razu tylko grzecznie proszę o usunięcie numeru konta z 1 strony wraz z informacją o tym że Kuba potrzebuje wpłat. Do czasu wyjaśnienia w większym gronie moderatorskim. To chyba nie dużo?[/COLOR]
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Merys'] Teraz pisze do Fanty, dziewczyno wlacz jakies hamulce, bo to co piszesz zaczyna byc niesmaczne. Pojdziesz po Maupe i zrobicie porzadek? Co mialas na mysli przez ten zwrot? Moderatorowi, ktory wprowadzil jakies logiczne rozwiazanie ma sie oberwac? Świetnie, co jeszcze wymyslisz? Bo zaczynasz toczyc wojne z wiekszoscia uzytkownikow. Zastanow sie nad soba.[/QUOTE] No własnie. Nie wiem do czego to zmierza. Wejście smoków...? Wyszłam z założenia, że to Maupa4 przekazała wątek Anasharowi... Ale jesli Anashar go przejąl i uzna, że na wątku powinno pojawić się rozliczenie - to jego rozwiązanie jest bardzo logiczne i...łaskawe;) Bo wedle regulaminu brak rozliczeń rezultuje usunięciem wątku oraz zbanowaniem osoby prowadzącej. d. W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE Nie jest więc tak zle. edit: aa ok. nie widziałam wypowiedzi moda.
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anashar'][COLOR=darkgreen][B]fanta33[/B] - normalnie miałbym prawo zbanować Cię za samo podważanie decyzji moderatora bo taki jest regulamin forum ale jak widzisz tego nie robię. Napisałem jasno i wyraźnie o co proszę do czasu rozstrzygnięcia tej sprawy. Rozstrzygnięciu w gronie większym niż ja i Maupa4. A do tego czasu rposiłem o zaprzestanie zbiórki. Czy to tak wiele? Tak się składa, że ja znam sprawę fundacji Mrunio z innej strony - i to ja dostałem wiele doniesień odnośnie tego, że właśnie do tej pory panowała tutaj stronniczość w moderacji. I też miałem obowiązek w tej sprawie zareagować. Na innych wątkach gdzie nie ma rozliczeń w terminie sa one natychmiast zamykane. A tutaj wszyscy którzy proszą grzecznie o rozliczenie są od razu źli. Maupa4 jest dobra bo pozwala Wam się nie rozliczać a ja jestem stronniczy bo chcę egzekwować regulamin? Zastanów się nad tym co i do kogo mówisz. I przede wszystkim na jakiej podstawie. Bo zaproponowałem akurat najmniej szkodliwe rozwiązanie dla Was. Tobie nie chodzi o bezstronnego moedratora tylko o kogoś kto da Ci przyzwolenie na nietrzymanie się regulaminu. Jak to wyjdzie na inne wątki wiesz co się zacznie dziać? Nagle wszyscy przestaną się rozliczać. A regulamin to regulamin. Nie zamykam wątku od razu tylko grzecznie proszę o usunięcie numeru konta z 1 strony wraz z informacją o tym że Kuba potrzebuje wpłat. Do czasu wyjaśnienia w większym gronie moderatorskim. To chyba nie dużo?[/COLOR][/QUOTE] dobrze zrobię jak pan sobie życzy rozumiem że informacji o dochodach fundacji od stycznia mam nie zamieszczać?
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Charly ja nie zbierałam pieniędzy ani ich nie przekazywałam
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [COLOR=darkgreen]Proszę tylko o wykasowanie numeru konta czyli zaprzestanie zbiórki na forum za którą wg. regulaminu na forum Ty odpowiadasz i w razie nieprawidłowości na Twoje konto zostanie nałożony ban a wątek zostanie zamknięty. Do czasu wyjaśnienia sprawy w większym gronie moderatorskim. Jeżeli znajdą się tam potrzebne rozliczenia będzie można kontynuować zbiórkę.[/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=black]Charly - Maupa4 nie przekazała mi wątku. Ale dostałem wiele informacji skarżących na ten wątek, że mimo niezgodności z regulaminem spowodowanych nieprawidłowościami w rozliczeniach musiałem w końcu zareagować.[/COLOR]
RenW Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='kazik132']Czy ja dobrze czytam? [B]Pan moderator ma zrobić listę [/B][B]wpłat od dogomaniaków?[/B] Czy ja już mam zwidy i schizy? Po prostu nie wierzę! [/QUOTE] [IMG]http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/x_rotflx.gif[/IMG]
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anashar'][COLOR=darkgreen]Proszę tylko o wykasowanie numeru konta czyli zaprzestanie zbiórki na forum za którą wg. regulaminu na forum Ty odpowiadasz i w razie nieprawidłowości na Twoje konto zostanie nałożony ban a wątek zostanie zamknięty. Do czasu wyjaśnienia sprawy w większym gronie moderatorskim. Jeżeli znajdą się tam potrzebne rozliczenia będzie można kontynuować zbiórkę.[/COLOR] [COLOR=#006400][/COLOR] [COLOR=black]Charly - Maupa4 nie przekazała mi wątku. Ale dostałem wiele informacji skarżących na ten wątek, że mimo niezgodności z regulaminem spowodowanych nieprawidłowościami w rozliczeniach musiałem w końcu zareagować.[/COLOR][/QUOTE] Anashar spójrz czy jest już dobrze???? czy mogę mieć prośbę do Ciebie jako założyciel wątku???wiem że nie masz takiego obowiązku ale skoro już nie ma konta to czy mogę Cię prosić o wyczyszczenie wątku z postów roszczeniowych jak to robiła Maupa4??? chodzi mi mniej wiecej chyba od 50 strony albo dalej zależy mi żeby fotki i informacje o Kubie nie zginęły wśród tych roszczeń szczególnie te dzisiejsze czy możesz nam pomóc?
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 w sumie to bardzo śmieszne, Kuba zostaje bez zbiórki kasy, operacji ma jeszcze trochę przed sobą, fajna sytuacja, ha ha ha:( A dokładnie kiedy "nastąpi wyjaśnienie w większym gronie moderatorskim"?
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Marycha35']w sumie to bardzo śmieszne, Kuba zostaje bez zbiórki kasy, operacji ma jeszcze trochę przed sobą, fajna sytuacja, ha ha ha:([/QUOTE]JAk to zostaje bez? Na koncie Fundacji jest 90 tys zł! Większa częśc tej sumy jest ze zbiórek dla Kubusia. Kubuś ma!Nie wiem, czy jest jeszcze jakiś psiak na dogo, który tyle ma;)I jeszcze długo będzie miał! On i jego koledzy skorzystają na pewno z tych pieniązków. Spokojnie, da radę! Oby tylko zdrowiał!
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Marycha35 nic nie zrobię w tej sytuacji chciałabym być moderatorem muszę się stosować bo nie mam wyjścia wiem że jest jakiś konflikt.... między Krakowem a Fundacja Mrunio- trudno tego nie zauważyć skoro głównie z Krakowa osoby chciały rozliczenia ale ja byłam z boku jestem z Warszawy nie jestem z Fundacji żadnej jestem tylko kolejnym dogomaniakiem bezinteresownie chciałam pomóc w takiej tragedii szkoda że sprawy ludzkie przewyższają sprawy pieskie na dogomanii przykre to panie moderatorze jeśli da pan radę troszkę poświecić czasu proszę nas wyczyścić....i zostawić chociaż informacje o piesku
Selenga Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 [quote name='Marycha35']w sumie to bardzo śmieszne, Kuba zostaje bez zbiórki kasy, operacji ma jeszcze trochę przed sobą, fajna sytuacja, ha ha ha:([/QUOTE] Nie przesadzaj :) dogomania nie jest aż taka potęgą żeby brak wpłat od dogomaniaków rzutował na sytuację fundacji, poza tym jak ktoś będzie chciał to i tak wpłaci, niezależnie od tego czy ten wątek będzie wyglądał tak czy inaczej czy wogóle pójdzie do kosza :) pomaganie jest na szczęście sprawą indywidualnego wyboru i NIKT nikomu nie może tego zabronić
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Marycha35']w sumie to bardzo śmieszne, Kuba zostaje bez zbiórki kasy, operacji ma jeszcze trochę przed sobą, fajna sytuacja, ha ha ha:( A dokładnie kiedy "nastąpi wyjaśnienie w większym gronie moderatorskim"?[/QUOTE] Nie skomentuję tego bez powtarzania się, więc tylko zwrócę uwagę na fakt, że jakaś niemiecka organizacja czeka z przelewem w wysokości 2000 Euro za Kubusiowe leczenie- [B]za okazaniem faktur oczywiście, na które czeka...[/B] Roma pisała o tym kilka dni temu. I na samym początku akcji pisala coś takiego: [quote name='xxxx52']Wieksza czesc kosztow pobytu Kuby w klinice sfinansuja milosnicy zwierzat w Niemiec.Wiec nie ma co obawiac ,ze nie starczy pieniazkow na oplacenie Kliniki. [B](Oczywiscie po otrzymaniu faktury z kliniki.).[/B][/QUOTE] Czy w tej sprawie p. Ela kontaktowała się z Romą?
Recommended Posts