emilia2280 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 hehe, nie mam narazie czasu czytac calej tej przepychanki, ale ostatnie 20 postów sá baaardzo informacyjne. moze nie o Kubie, ale o polityce jaká kto uznaje. Wierzé ze p. Smigielski ma Kubé pod najlepszá mozliwá opieká a rozliczenia z akcji "Kuba" uczciwie i oczywiscie dobrowolnie (nie ma takiego paragrafu zeby ktos na stronie swojej fundacji musial umieszczac szczególowe rozliczenia z kazdej akcji osobno) zostaná umieszczone jak nie na dogomanii to na stronie fundacji, facebook, czy na scianie WC, ale do wgládu dla wszystkich darczynców, którzy nie rzadko sá i na facebook i na dogomanii i nie musieli uzywac nicków przy dokonywaniu wplat. Kazdy wyciága wnioski po takiej akcji. Raz mozna ogos olac, drugi raz ne bédzie wplacal jesli nie dostal ani dziekujé ani pocaluj mnie w 4 litery o rozliczeniu nie wspominajác. Uwazam ze byloby to strzelaniem sobie w stopé zeby bédác uczciwym, pozwalac komukolwiek na jakies insynuacje, poniewaz nie ma sié czarnego na bialym zeby przyslowiowo "zamknác gébé" wszelkim domyslom i spekulacjom. Jesli rozliczenia sá to mogá posluzyc tylko ku promocji fundacji która praktykuje transparentnosc swoich dzialan i finansów.
anita_happy Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='masuimi33']masuimi jeśli już zwyzywały? a ty Kazik i inne kobitki piszące: ze fanta to dno (syntia) i Pani Elżbieta to oszustka(delfa) ty też nie byłaś kryształowa!!!!! dowody na poprzednich stronach jakie jesteście kulturalne!!!!i wiele innych epitetów na poprzednich stronach a wyganianie z wątku to NASZE pobożne niestety życzenia bo smutno czytać 25 stron o tym samym a dziś tyle dobrych fotek wpłynęło az trudno je znaleźć w takim folwarku. A o wyganianiu z wątku.... skoro usłyszałyście 20 stron wcześniej odpowiedź rozliczeń nie będzie to po co to tracić czas na powtarzanie się, zaśmiecać wątek i trollować ???jak i tak tym nic nie uzyskacie ani sławy ani rozliczeń[/QUOTE] [B]masuimi33[/B] - Wzór cnut i prawości..autorytet, który nie obraził nikogo nie życzę Wam artykułu w prasie - "na ratowanie psa wydali 40 tysiecy...na co poszło...nie wiadomo...PSI POMAGACZE - uważajcie na pomoc jaką darujecie...nie mają umiaru" będę to powtarzać do skutku...dla pamieci...
giselle4 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 ...czytam ...czytam i jeszcze raz powiem co juz czynilam na wielu watkach gdzie przewija sie ta fundacja i ta pani ....jest mi wstyd ze tacy ludzi i takie fundacje istnieją. tak było i w przypadku psow Kamienieckich tak było i w przypadku psow Dobrocinskich.....i tak jest teraz Tam jest ta fundacje ,gdzie ma z tego duuuze korzysci.... czekam na bana ale to ja zeznawalam w sprawach gdzie ta pani nie widziała nic złego a psy szły do adopcji metr pod ziemie.... Amen Ps..ja tej pani nie znam z telewizji ja ja znam osobiscie:(
ewunian Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [SIZE=5]Ludzie! [SIZE=3][SIZE=2]Wasza kłótnia jest bezsensowna i niesmaczna:angryy:... przestańcie się kłócić o pieniądze (one kiedyś się skończą, a Fundacja i podległe jej osoby będą musiały pomagać innym potrzebującym zwierzętom). Każda suma pieniędzy się przyda - czy to dziś, czy jutro. Zachowujecie się jak małe dzieci z przedszkola ... A bo ja to chcę, bo ona tamto, a on to bambaramdo..[/SIZE].. Dogomania jest od pomocy psom, a nie rozjeżdżania brudów. To wątek dotyczący pomocy dla Kuby, a nie fundacyjnych pieniędzy. Zresztą, było wiadome - tam gdzie mowa o kasie, muszą pojawić się i kłótnie.... i to jest smutne... [SIZE=2]Zdjęć nie ma? Czy naprawdę Pani Ela - którą znam tylko z TV - musi dokumentować każdy milimetr odrośniętej [SIZE=2]sierści Kubusia? Proszę was, przestańcie się kłócić. Jak dziewczyny będą mieć nowe wiadomości, to będą zapewne podawać je na bieżąco. PS. Widzę, że z łapeczką Kubinki już lepiej:loveu: Paputek niepotrzebny;) [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [COLOR=darkgreen][B]Ja uważam, że regulamin jest jeden i obowiązuje wszystkich tak samo. Skoro nie możemy liczyć na żadne rozliczenie rozsądnym wyjściem jest usunięcie z pierwszego postu nr. konta fundacji i zaprzestanie zachęcania do wpłat. Bo zachęcając do wpat bierze się odpowiedzialność za fundacje z którą się współpracuje. Regulamin jest równy. Skoro pani prezez nie chce mieć nic wspólnego z dogomanią nie widzę sensu zbierania tutaj funduszy na tego psa. I dlatego do czasu wyjasnienia sprawy i dokładnego jej rozpatrzenia proszę o usunięcie z 1 postu nr. konta do wpłat oraz umieszczenie informacji ile już zostało wydane (ponad 30 tys.) i ile zostało na koncie - czyli 90 tys. Jeżeli nie, sam to zrobię. Uważam, że w przypadku takiej niejasności trzeba podjąć odpowiednie kroki. Nie ma równych i równiejszych. A skoro ktoś rozliczać się za wszelką cenę nie chce uważam, że ludzie mają prawo do podejrzeń. Biorąc pod uwagę wcześniejsze zagrywki tejże fundacji. [/B][/COLOR] [B][COLOR=#006400]A do czasu tego wyjaśnienia wątek Kuby będzie jedynie wątkiem informacyjnym. Bo jako wątek gdzie jest przeprowadzana zbiórka nie spełnia wymogów regulaminu i musiałby zostać zamknięty. Decyzja należy do Was.[/COLOR][/B]
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='giselle4']...czytam ...czytam i jeszcze raz powiem co juz czynilam na wielu watkach gdzie przewija sie ta fundacja i ta pani ....jest mi wstyd ze tacy ludzi i takie fundacje istnieją. tak było i w przypadku psow Kamienieckich tak było i w przypadku psow Dobrocinskich.....i tak jest teraz Tam jest ta fundacje ,gdzie ma z tego duuuze korzysci.... czekam na bana ale to ja zeznawalam w sprawach gdzie ta pani nie widziała nic złego a psy szły do adopcji metr pod ziemie.... Amen[/QUOTE]Matko! O co chodzi? [quote name='ewunian'][SIZE=5]Ludzie! [SIZE=3][SIZE=2]Wasza kłótnia jest bezsensowna i niesmaczna:angryy:... przestańcie się kłócić o pieniądze (one kiedyś się skończą, a Fundacja i podległe jej osoby będą musiały pomagać innym potrzebującym zwierzętom). Każda suma pieniędzy się przyda - czy to dziś, czy jutro. Zachowujecie się jak małe dzieci z przedszkola ... A bo ja to chcę, bo ona tamto, a on to bambaramdo..[/SIZE].. Dogomania jest od pomocy psom, a nie rozjeżdżania brudów. To wątek dotyczący pomocy dla Kuby, a nie fundacyjnych pieniędzy. Zresztą, było wiadome - tam gdzie mowa o kasie, muszą pojawić się i kłótnie.... i to jest smutne... [SIZE=2]Zdjęć nie ma? Czy naprawdę Pani Ela - którą znam tylko z TV - musi dokumentować każdy milimetr odrośniętej [SIZE=2]sierści Kubusia? Proszę was, przestańcie się kłócić. Jak dziewczyny będą mieć nowe wiadomości, to będą zapewne podawać je na bieżąco. PS. Widzę, że z łapeczką Kubinki już lepiej:loveu: Paputek niepotrzebny;) [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Nie byłoby żadnych kłótni, gdyby była na wątku uczciwośc i jasność!Niewiele potrzeba,ale jak widać to niemożliwe!Dlatego nie wiem jak dla innych, ale dla mnie ta Fundacja nie jest niestety wiarygodna! Na większości wątków na tym Forum są zbierane pieniądze. Na żadnym nie widziałam kłótni. Może mało widziałam, ale to, co widziałam, to mi wystarczy,żeby ufać tu wielu osobom!I wiem,że naprawdę możliwe jest normalna pomoc, bez kłótni, wyzywania, wyganiania i nieporozumień.
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Charly'] edit: Memory- rozliczenia w stylu jak powyżej w przypadku Kubusia jak wynika z rozmów z p. Elą nie będzie. Teraz i nie za 8 miesięcy. Przytoczyć przykłady gdzie rozliczenia, wpływy i wydatki, zostają zamieszczane na bieżąco? Cytowany list jest prośbą i zachętą do wpłat![/QUOTE] Upsss.... Faktycznie, pomyliłam z innym listem. Ten, który cytujesz, wklejony przez Martę 4 marca nie ma daty... Ale skierowany nie jest imiennie do uczestników Dogomanii, tylko do darczyńców - 'którzy pomagali i pomagają Kubulkowi'. O ile rozumiem, cytowany miał być na FB, NK, wizaż i kilku innych miejscach. Zastanawiające jest, że darczyńcy z innych miejsc nie czują się 'oszukani', prośby o pamięć i dalsze wsparcie nie uważają za 'nadużycie' i mimo wcześniejszej burzy na tym wątku i na tym forum nadal pomagają. Robią to z pełną świadomością i zaufaniem. Zastanawiające jest, że 'oszukani' czują się dogomaniacy i na dogomaniackim forum wylewają swoja frustrację. Zdawałoby się - osoby, które znają wysiłek pozyskania każdej złotówki i najlepiej zdają sobie sprawę, że takie spontaniczne darowizny nie wpływają wiecznie, że trzeba myśleć za co ratować zwierzaki także za miesiąc, kwartał, rok. Czy którakolwiek inna fundacja nie wykorzystałaby takiej okazji do zdobycia środków na działalność? Zapewne skazałaby się tym na wieczne potępienie dogomaniaków? [quote name='Anashar'][COLOR=darkgreen][B]Ja uważam, że regulamin jest jeden i obowiązuje wszystkich tak samo. Skoro nie możemy liczyć na żadne rozliczenie rozsądnym wyjściem jest usunięcie z pierwszego postu nr. konta fundacji i zaprzestanie zachęcania do wpłat. Bo zachęcając do wpat bierze się odpowiedzialność za fundacje z którą się współpracuje. Regulamin jest równy. Skoro pani prezez nie chce mieć nic wspólnego z dogomanią nie widzę sensu zbierania tutaj funduszy na tego psa. I dlatego do czasu wyjasnienia sprawy i dokładnego jej rozpatrzenia proszę o usunięcie z 1 postu nr. konta do wpłat oraz umieszczenie informacji ile już zostało wydane (ponad 30 tys.) i ile zostało na koncie - czyli 90 tys. Jeżeli nie, sam to zrobię. Uważam, że w przypadku takiej niejasności trzeba podjąć odpowiednie kroki. Nie ma równych i równiejszych. A skoro ktoś rozliczać się za wszelką cenę nie chce uważam, że ludzie mają prawo do podejrzeń. Biorąc pod uwagę wcześniejsze zagrywki tejże fundacji. [/B][/COLOR] [B][COLOR=#006400]A do czasu tego wyjaśnienia wątek Kuby będzie jedynie wątkiem informacyjnym. Bo jako wątek gdzie jest przeprowadzana zbiórka nie spełnia wymogów regulaminu i musiałby zostać zamknięty. Decyzja należy do Was.[/COLOR][/B][/QUOTE] Osobiście nie mam nic przeciwko usunięciu numerów kont z pierwszego postu, aczkolwiek na podstawie powtarzających się pytań i wypowiedzi uczestników forum odnoszę wrażenie, że właśnie do niego najmniej osób zagląda. Nie rozumiem tylko o jakie 'wcześniejsze zagrywki tejże fundacji' chodzi. Może coś mnie ominęło. Ponawiam jednak prośbę do Administracji Forum o jasną i nie wymijająca odpowiedź na moje pytania i postulat zawarty w poscie #1759. Dla ułatwienia powtórzę: [B]W wielu tematach na Forum Dogomania założonych przez Fundacje i Schroniska, a także w innych wątkach nie będących ich autorstwa, spotykam linki do cegiełkowych aukcji Allegro, numery kont do wpłat, numery KRS oraz informacje o uzyskaniu nr KRS i w związku z nabyciem osobowości prawnej - apele o darowizny, w tym o 1% podatku. Podobne apele widuję w rotatorze bannerów reklamowych znajdującym się u góry pod logo forum, a nawet sygnaturkach. Bez względu na to, czy chodzi o darowizny bez określenia, czy celowe, są to - podobnie jak wątek Kuby - apele o pomoc finansową.[/B] [B]Proszę zatem Administrację Forum o odpowiedź na moje pytania i precyzyjną wykładnię:[/B] [B]- Czy taka forma promowania działalności jest zbiórką funduszy? - CO konkretnie (jakie czynności) wg Regulaminu forum uznawane jest za ZBIERANIE pieniędzy. - Czy reklamodawcy, oraz wszystkie fundacje, schroniska, przytuliska itp. podające numery kont na forum i apelujące w swoich wątkach i ogólnie na Forum Dogomania o datki na rzecz swej działalności oraz o 1% podatku zobowiązane są wpisywać kwoty darowizn, uzyskany 1% podatku i przedstawiać rozliczenie? - Gdzie i w jaki sposób? - Kto i w jaki sposób ma prawo i może to kontrolować? - Jeśli jest to rozliczane na łamach Forum Dogomania, to gdzie mogę znaleźć takie rozliczenia?[/B]
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Regulamin obowiązuje wszędzie tak samo. Skoro w niektórych przypadkach nie ma rozliczeń a wątki są otwarte widocznie nikt nie zgłosił tego do moderacji. Moderatorów jest kilkunastu na 6 milionów użytkowników. Nie każdy temat więc może być codziennie sprawdzany - ale jak pojawiają się jakieś wątpliwości moderator tam zagląda. A na innych portalach moga nie mieć pretensji o brak rozliczeń bo to nie są portale nastawione i przygotowane na tego typu zbiórki - dogomania opiera się głównie na pomocy psom i jest przygotowana na to - dlatego tez ma jasny i klarowny regulamin dotyczący działu PwP.
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='memory'] Czy którakolwiek inna fundacja nie wykorzystałaby takiej okazji do zdobycia środków na działalność? Zapewne skazałaby się tym na wieczne potępienie dogomaniaków? [/QUOTE] Memory, jesli tak jest, to trzeba ten fakt jasno przedstawić. Po prostu. Naduzyciem w tym przypadku jest zbieranie na ratowanie i leczenie Kuby! Takie informacje powinny zostac zamieszczone przynajmniej na stronie fundacji! Rozliczenia i regulamin to odmienna kwestia. Odnośnie innych portali powiem tylko tyle, ze na fb co rusz ludzie pytali o rozliczenia. Odpowiedz była zawsze jedna: na koniec akcji. O tym tez było tu na wątku. Osoby te były tytuowane jako "niewierni Tomasze";)
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Charly']Memory, jesli tak jest, to trzeba ten fakt jasno przedstawić. Po prostu. Naduzyciem w tym przypadku jest zbieranie na ratowanie i leczenie Kuby! Takie informacje powinny zostac zamieszczone przynajmniej na stronie fundacji! [/QUOTE] Wybacz, ale chyba się nie rozumiemy. [B]Ja nie pochwalam ani nie twierdzę, że takie postępowanie jest słuszne albo etyczne.[/B] Staram się tylko zrozumieć jakimi przesłankami kieruje się fundacja postępując w taki a nie inny sposób. [quote name='Anashar']Regulamin obowiązuje wszędzie tak samo. Skoro w niektórych przypadkach nie ma rozliczeń a wątki są otwarte widocznie nikt nie zgłosił tego do moderacji. Moderatorów jest kilkunastu na 6 milionów użytkowników. Nie każdy temat więc może być codziennie sprawdzany - ale jak pojawiają się jakieś wątpliwości moderator tam zagląda. A na innych portalach moga nie mieć pretensji o brak rozliczeń bo to nie są portale nastawione i przygotowane na tego typu zbiórki - dogomania opiera się głównie na pomocy psom i jest przygotowana na to - dlatego tez ma jasny i klarowny regulamin dotyczący działu PwP.[/QUOTE] Rozumiem z powyższego, że umieszczenie konta na forum jest równoznaczne ze zbiórka funduszy. Rozumiem z tej wypowiedzi też, że widząc link do cegiełkowego Allegro z podanym numerem konta, sygnaturkę z numerem konta oraz apelem o 1% podatku czy o podobnej treści bannerek w rotatorze - mam zgłaszać je do moderacji, bo nie są zgodne z regulaminem? I jako niezgodne z regulaminem będą usuwane? A jak się to zgłasza?
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anashar']Regulamin obowiązuje wszędzie tak samo. Skoro w niektórych przypadkach nie ma rozliczeń a wątki są otwarte widocznie nikt nie zgłosił tego do moderacji. Moderatorów jest kilkunastu na 6 milionów użytkowników. Nie każdy temat więc może być codziennie sprawdzany - ale jak pojawiają się jakieś wątpliwości moderator tam zagląda. A na innych portalach moga nie mieć pretensji o brak rozliczeń bo to nie są portale nastawione i przygotowane na tego typu zbiórki - dogomania opiera się głównie na pomocy psom i jest przygotowana na to - dlatego tez ma jasny i klarowny regulamin dotyczący działu PwP.[/QUOTE] Naprawdę jest nas 6 milionów?:o Przecież to ogromna liczba! Myślałam,że kilkadziesiąt tysięcy i nawet ta liczba wydawała mi się olbrzymia! Czyli tworzymy już niemała rodzinę? [quote name='memory']Upsss.... Zastanawiające jest, że darczyńcy z innych miejsc nie czują się 'oszukani', prośby o pamięć i dalsze wsparcie nie uważają za 'nadużycie' i mimo wcześniejszej burzy na tym wątku i na tym forum nadal pomagają. Robią to z pełną świadomością i zaufaniem. Zastanawiające jest, że 'oszukani' czują się dogomaniacy i na dogomaniackim forum wylewają swoja frustrację. Zdawałoby się - osoby, które znają wysiłek pozyskania każdej złotówki i najlepiej zdają sobie sprawę, że takie spontaniczne darowizny nie wpływają wiecznie, że trzeba myśleć za co ratować zwierzaki także za miesiąc, kwartał, rok. Czy którakolwiek inna fundacja nie wykorzystałaby takiej okazji do zdobycia środków na działalność? Zapewne skazałaby się tym na wieczne potępienie dogomaniaków? [/QUOTE] Ja może powiem o sobie. Nie czułabym się w ogóle oszukiwana i nie brałam udziału we wcześniejszych dyskusjach dotyczących rozliczeń. Ale kiedy przeczytałam o plotce, która okazała się prawdą i o kwocie 100tys myślałam,że śnię! Nie dlatego,że zwaliła mnie z nóg sama kwota, ale dlatego,że wiedziałam,że niemożliwe jest aby tyle kosztowało leczenie Kubusia, a skoro tak, to dlaczego ciągle apeluje się o pomoc właśnie dla niego i gra na ludzkich emocjach? Zszokowało mnie również to dlatego,że uczestniczę w kilku wątkach i zbieramy pieniążki dla staruszków. Problemem jest często zebranie 50 zł. Ja sama wybrałam do wpłaty Kubusia zamiast staruszka, bo byłam pewna,że jest w większej potrzebie na już! a okazało się,że nie jest obecnie w ogóle w potrzebie! A pieniądze zgromadzone tworzą nadwyżke. Fajnie! Nadwyżka przecież potrzebna, ale może powinnam o tym wiedzieć? Nie wiedziałabym do przedwczoraj!Ani ja ani nikt inny! Na Fb na wydarzeniach moich psów ludzie pisali czasem, ze chętnie by któregoś z nich wspomogli finansowo, ale teraz własnie wpłacili dla Kubusia,bo on w ogromnej potrzebie!ale bedą pamietać!Oby! A moje ukochane staruszki nie dośc,że nie mają nadwyżki, to nie mają potrzebnej do pomocy odpowiedniej kwoty.Gdybym wiedziała w jakiej sytuacji jest Kubuś, te pieniądze miałyby one! Przesłałabym im bez wyrzutów sumienia! To jest uczciwe? Uważasz,że niesłusznie się oburzam?
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='memory']Wybacz, ale chyba się nie rozumiemy. [B]Ja nie pochwalam ani nie twierdzę, że takie postępowanie jest słuszne albo etyczne.[/B] Staram się tylko zrozumieć jakimi przesłankami kieruje się fundacja postępując w taki a nie inny sposób. [/QUOTE] Memory wybacz, ale nikt z tutaj obecnych osób nie upadł na głowę; ja także rozumiem jakimi przesłankami kieruje się fundacja. Nietrudno sie domyślic i zrozumiec. Rozumiem i niezmiennie uważam, ze cel akcji powinien zostać określony, a na dogomanii zgodnie z obietnicą oraz regulaminem powinno pojawić się rozliczenie. Bez awantur!
Agata Balu Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 A gdzie w tym wszystkim jest sam KUBUŚ? W ferworze draki o rozliczenia zginął nam PIES. Może by jakiś moderator,dla dyskusji na temat co wolno a czego nie wolno na dogomanii, załozył całkiem nowy wątek wyjaśniający regulamin Dogomanii? Przyznam sie, że choć wpłaciłam sporą - jak na moje mozliwości - kwotę to mniej mnie interesowało jak tę kwotę zainwestowano, a bardziej jak psiak sie czuje. O dziwo nikt nie skomentował nowych zdjęć Kubusia, które mnie bardzo uradowały. Szkoda tylko, że informacje o stanie zdrowia psa i czekajacym go dalszym leczeniu nie sa zgodne z informacjami, które otrzymałam od weterynarza z Dolittle, który tydzień temu, w romowie telefonicznej, mnie poinformował że Kubuś ma łokiec już zoperowany a czeka go jeszcze tylko leczenie dysplazji. Podejrzewam, że wszyscy są o wszystkim źle informowani ..... a przeciez tu chodzi o dalsze życie psa. Coś z tym trzeba zrobić. Może dajcie sobie oddech, przestańcie się spierać i poczekajmy na to aż zjawi się ktoś kto będzie udzielał rzetelnych informacji. Bo ostatnie 200 postów (poza zdjęciami Kubusia) to zaśmiecanie tematu Zaznaczam, że tym postem, będę temat spamowac aż do skutku!
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='kazik132']Naprawdę jest nas 6 milionów?:o Przecież to ogromna liczba! Myślałam,że kilkadziesiąt tysięcy i nawet ta liczba wydawała mi się olbrzymia! Czyli tworzymy już niemała rodzinę? Ja może powiem o sobie. Nie czułabym się w ogóle oszukiwana i nie brałam udziału we wcześniejszych dyskusjach dotyczących rozliczeń. Ale kiedy przeczytałam o plotce, która okazała się prawdą i o kwocie 100tys myślałam,że śnię! Nie dlatego,że zwaliła mnie z nóg sama kwota, ale dlatego,że wiedziałam,że niemożliwe jest aby tyle kosztowało leczenie Kubusia, a skoro tak, to dlaczego ciągle apeluje się o pomoc właśnie dla niego i gra na ludzkich emocjach? Zszokowało mnie również to dlatego,że uczestniczę w kilku wątkach i zbieramy pieniążki dla staruszków. Problemem jest często zebranie 50 zł. Ja sama wybrałam do wpłaty Kubusia zamiast staruszka, bo byłam pewna,że jest w większej potrzebie na już! a okazało się,że nie jest obecnie w ogóle w potrzebie! A pieniądze zgromadzone tworzą nadwyżke. Fajnie! Nadwyżka przecież potrzebna, ale może powinnam o tym wiedzieć? Nie wiedziałabym do przedwczoraj!Ani ja ani nikt inny! Na Fb na wydarzeniach moich psów ludzie pisali czasem, ze chętnie by któregoś z nich wspomogli finansowo, ale teraz własnie wpłacili dla Kubusia,bo on w ogromnej potrzebie!ale bedą pamietać!Oby! A moje ukochane staruszki nie dośc,że nie mają nadwyżki, to nie mają potrzebnej do pomocy odpowiedniej kwoty.Gdybym wiedziała w jakiej sytuacji jest Kubuś, te pieniądze miałyby one! Przesłałabym im bez wyrzutów sumienia! To jest uczciwe? Uważasz,że niesłusznie się oburzam?[/QUOTE] W podobny sposób zawiedzione czują się osoby chore, których leki nie są refundowane, dzieci z ubogich rodzin, które czują się gorsze od zasobniejszych finansowo kolegów, emeryci ze starego portfela, których nie stać na juz nawet na jedzenie i Polacy, którzy w upadku komuny upatrywali kraju mlekiem i miodem płynącego a maja to.... co mają. Niespełnione ludzkie nadzieje. To też nieuczciwe. Jedni mają dużo i płyną na fali, innym zawsze pod górkę. Takie życie, ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko. Szkoda, że na pomoc zwierzakom i datki nie można wprowadzić reglamentacji. Niemniej rozumiem, że się oburzasz. Sorry za offtop, ale tak czytam i patrzę. Masz miesiąc stażu na forum, piszesz takie zaangażowane posty. Ukochałaś staruszki, pewnie pomogłaś już wielu pieskom. W wolnej chwili poczytam Twoje posty w innych tematach, może dzięki temu się czegoś nauczę :) [quote name='Charly']. Rozumiem i niezmiennie uważam, ze cel akcji powinien zostać określony, a na dogomanii zgodnie z obietnicą oraz regulaminem powinno pojawić się rozliczenie. Bez awantur![/QUOTE] No to jednak jestesmy zgodne. Tylko wiele rzeczy byc powinno, a nie jest i nie mamy na to wpływu. Także na wszczynanie awantur. [quote name='Agata Balu']A gdzie w tym wszystkim jest sam KUBUŚ? [/QUOTE] A Kubus jest w... głębokim poważaniu. Przecież liczy się i uwiera tylko fakt, że fundacja zbiła na nim majątek. 'Ale to już było, znikło gdzieś za nami Choć w papierach lat przybyło to naprawdę Wciąż jesteśmy tacy sami...'
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='memory'] A Kubus jest w... głębokim poważaniu. Przecież liczy się i uwiera tylko fakt, że fundacja zbiła na nim majątek. [/QUOTE] A zbiła? 120.000 to bardzo względny majątek dla fundacji zajmującej się bezdomnymi zwierzętami w naszym kraju.
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='memory'] Niemniej rozumiem, że się oburzasz. Sorry za offtop, ale tak czytam i patrzę. Masz miesiąc stażu na forum, piszesz takie zaangażowane posty. Ukochałaś staruszki, pewnie pomogłaś już wielu pieskom. W wolnej chwili poczytam Twoje posty w innych tematach, może dzięki temu się czegoś nauczę :) '[/QUOTE]Będzie mi bardzo miło!Ja czytając też bardzo wiele się nauczyłam. Staż mam miesięczny ale jako pisząca. Dużo wcześniej czytałam to Forum i pomagałam bardziej anonimowo. Przy okazji zapraszam do aktywnego udziału w watkach moich ukochanych piesków, którym pomóc się udało i tym dla których pomoc ciagle trwa. Jakiej liczbie pomogłam?To kwestia dyskusyjna, zależna ile dla kogo oznacza wiele i co rozumie pod pojęciem pomoc;) Sama jednak nie pomogłam na tym Forum żadnemu, ale wspólnie z innymi dziewczynami, owszem!Teraz mam nadzieję,będzie nas więcej!
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='memory'] A Kubus jest w... głębokim poważaniu. Przecież liczy się i uwiera tylko fakt, że fundacja zbiła na nim majątek. [/QUOTE]Zareczam,że źle myślisz. Na tym wątku są ludzie głownie zainteresowani Kubusiem.ale Kubuś jest nie tylko na Dogomanii. Naprawdę jest gdzie o piesku poczytać! Ja mam wiele linków w zakładkach i zaglądam do nich jak często się da. I uwierz,że bardzo się cieszę z każdej zmiany ja i moja rodzina, która dzielnie kibicuje Kubusiowi!
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anashar'][COLOR=darkgreen][B]Ja uważam, że regulamin jest jeden i obowiązuje wszystkich tak samo. Skoro nie możemy liczyć na żadne rozliczenie rozsądnym wyjściem jest usunięcie z pierwszego postu nr. konta fundacji i zaprzestanie zachęcania do wpłat. Bo zachęcając do wpat bierze się odpowiedzialność za fundacje z którą się współpracuje. Regulamin jest równy. Skoro pani prezez nie chce mieć nic wspólnego z dogomanią nie widzę sensu zbierania tutaj funduszy na tego psa. I dlatego do czasu wyjasnienia sprawy i dokładnego jej rozpatrzenia proszę o usunięcie z 1 postu nr. konta do wpłat oraz umieszczenie informacji ile już zostało wydane (ponad 30 tys.) i ile zostało na koncie - czyli 90 tys. Jeżeli nie, sam to zrobię. Uważam, że w przypadku takiej niejasności trzeba podjąć odpowiednie kroki. Nie ma równych i równiejszych. A skoro ktoś rozliczać się za wszelką cenę nie chce uważam, że ludzie mają prawo do podejrzeń. Biorąc pod uwagę wcześniejsze zagrywki tejże fundacji. [/B][/COLOR] [B][COLOR=#006400]A do czasu tego wyjaśnienia wątek Kuby będzie jedynie wątkiem informacyjnym. Bo jako wątek gdzie jest przeprowadzana zbiórka nie spełnia wymogów regulaminu i musiałby zostać zamknięty. Decyzja należy do Was.[/COLOR][/B][/QUOTE] wybacz a ja zaczekam na reakcje Maupy4, która jest z nami od początku a nie od momentu awantury o rozliczenia tym bardziej że drogi Panie Moderatorze masz w znajomych osoby wcześniej zbanowane przez Maupe4 za to samo co się teraz dzieje Karpusie4 Asior i inne i niestety dociera do mnie mnóstwo głosów że to ODWET za te panie właśnie trudno rozumować inaczej niestety sam widzisz..... Skoro sprawa byłaby jasna od samego początku i regulamin jednoznaczny już przy wcześniejszych akcjach tu na wątku byłoby jasne...teraz tym bardziej nie jest! zaraz poproszę Maupę4 o wypowiedzenie się na ten temat i wtedy podejmiemy kroki czy tak może być??? bo straszenie na mnie nie działa oczywiście zrobię co będzie trzeba ale jak na forum wypowie sie BEZSTRONNY MODERATOR może tak być????? bo: zostało wydane 30 tysięcy i to jest na 1 stronie ale na Kube nie zebrano 120 tys wiec nieprawdy wklejać NIE ZAMIERZAM! Jeżeli Pan Panie moderatorze wklei informacje że na Kubę zebrano 120 tysięcy proszę bardzo ale jest to nieprawdą 120 tysięcy to ogólny przychód Fundacji za ostatnie kilka miesięcy to pisaliśmy na wątku kilkanaście razy a nie pieniądze zebrane na KUBE!!!! jeśli tak będzie się działo że Pan zamierza wklejać nieprawdziwe informacje będę zmuszona prosić o zlikwidowanie wątku całkowicie ja się pod tym nie podpisze więc proszę pisać jako Pan.
olenka1987 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 a biedna Lunka ma dług do spłacenia na wczoraj na 1200zł :( i nie ma pieniędzy :( zaglądnijcie proszę [url]http://www.dogomania.pl/threads/199092-Zapieluchowana-bigielka-Luna-pilnie-troskliwy-DT-nawet-p%C5%82atny!?p=16508850#post16508850[/url]
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Fanta33 - proszę, powstrzymaj się od insynuacji, które rzutują na atmosferę wątku :( Mamy prawo prosić o wnikliwe rozpatrzenie sprawy i mamy obowiązek grzecznego poczekania na reakcje. Możemy w kulturalny sposób odwoływać się od decyzji, dyskutować - ale bez brzydkich wycieczek osobistych.
RenW Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='olenka1987']a biedna Lunka ma dług do spłacenia na wczoraj na 1200zł :( i nie ma pieniędzy :( zaglądnijcie proszę [url]http://www.dogomania.pl/threads/199092-Zapieluchowana-bigielka-Luna-pilnie-troskliwy-DT-nawet-p%C5%82atny!?p=16508850#post16508850[/url][/QUOTE] No właśnie, tu są osoby które bardzo sugestywnie, krasomówczo klepią w klawiaturę, więc dla nich zebranie takiej kwoty to pewnie pestka..;) Liczy się siła perswazji..;)
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Agata Balu']j.w. ............[/QUOTE] niestety nikt psa nie bierze pod uwagę jak widać tym paniom o to chodziło żeby zamknąć wątek raz próbowały i zostały zbanowane drugi raz im się udało zobaczymy ostatnia nadzieja w Maupie4 chyba ze pan moderator już chce coś tu zmieniać natychmiast Memory trudno mi się powstrzymać jak wkładamy w to tyle serca i czasu a ktos tu wpada i burzy wszystko w imię czego???? nikt Ci nie udzielił rzetelnych informacji a ja pod nieprawdziwymi informacjami się nie podpisze tym bardziej razi mnie zdanie: [COLOR=darkgreen][B]Biorąc pod uwagę wcześniejsze zagrywki tejże fundacji. [COLOR=black] dla mnie to nie jest bezstronny moderator;(przykro mi[/COLOR] [/B][/COLOR]
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mam nadzieję, że Kuba nie tęskni za kicią, swoja przyjaciółą. Bidulkiem jest na tych zdjęciach, tyle obrażeń na jednym psim ciele, błagam. Chudzina z niego wieeelki..... Co do reszty...przemilczę. Dogomania powinna zmienić nazwę, tu coraz mniej o psach mowa!
Selenga Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 [quote name='Agata Balu'] O dziwo nikt nie skomentował nowych zdjęć Kubusia, które mnie bardzo uradowały. Szkoda tylko, że informacje o stanie zdrowia psa i czekajacym go dalszym leczeniu nie sa zgodne z informacjami, które otrzymałam od weterynarza z Dolittle, który tydzień temu, w romowie telefonicznej, mnie poinformował że Kubuś ma łokiec już zoperowany a czeka go jeszcze tylko leczenie dysplazji. Podejrzewam, że wszyscy są o wszystkim źle informowani ..... a przeciez tu chodzi o dalsze życie psa. Coś z tym trzeba zrobić. [/QUOTE] [SIZE=3][B]Agata, może ja to wyjaśnię trochę.[/B][/SIZE] Opublikowane ostatnio zdjęcia pochodzą z dwóch różnych maili - czegoś w rodzaju newslettera fundacji, w których wysyłany jest serwis zdjęciowy + aktualne informacje. Ja dostałam dotychczas dwa takie maile, w odstępach mniej więcej 2 tygodni i praktycznie natychmiast (czyli tych samych nocy) wrzuciłam zdjęcia z jednego i drugiego na wątek. Zdjęcia w małym formacie, takie miniaturki, które zamieściła fanta33 (post #1761), pochodzą z maila lutowego, zdjęcia były robione 14.02. I większość tych zdjęć (jeśli nie wszystkie) w trochę większej wersji wrzuciła marta9494 23.02 (post #1252) a potem więcej tych zdjęć ja sama osobiście wrzuciłam na wątek 4.03 (post #1337 i #1340) z podobnym opisem jaki teraz zamieściła fanta bo opis pochodzi z tego samego maila. Wtedy (czyli 14.02) Kuba był jeszcze przed operacją łokcia i jak widać ma na łapce bucik osłaniający szwy po operacji amputacji palca. Większe zdjęcia zamieszczone przez fanta33 (post #1760) i te które ja w nocy zamieściłam (post #1754) pochodzą z maila jaki w nocy dostałyśmy. Te zdjęcia były zrobione ostatnio, chyba w niedzielę. Kubuś nie ma już bucika bo rana jest zagojona. I na tych zdjęciach Kuba jest już po operacji łokcia. Po prostu w ferworze pyskówek na tema rozliczeń mało kto zauważa pojawiające się informacje o Kubie, a jak potem je przypominamy nie chronologicznie, to się robi bałagan :)
Recommended Posts