Iljova Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='marta9494']Jest zmartwiona tym brakiem apetytu u Kuby i dlatego cały czas próbuje skontaktować się z kimś z Siemianowic.Ale jest dobrej myśli,bo Kuba jest bardzo silnym psiakiem[/QUOTE] To może niepokoić, ale... Niech nie daje za wygraną i próbuje różnych sposobów. Może trzymać mu miskę w ręce być obok niego kiedy dostaje jeść. Może jakieś inne sposoby, żeby zaczął jeść choć trochę.
Selenga Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='marta9494']Jest zmartwiona tym brakiem apetytu u Kuby i dlatego cały czas próbuje skontaktować się z kimś z Siemianowic.Ale jest dobrej myśli,bo Kuba jest bardzo silnym psiakiem[/QUOTE] Przekazałam p.Eli kontakt do p. Janusza Orzechowskiego z Fundacji "Serce Serc" - to on ratował swego czasu poparzonego szczeniaczka Mukiego i dotarł do różnych specjalistów od oparzeń
dudson13 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Cześć Kubusiu, zdjęcia napawają opytmizmem, byle tylko zakażenie żadne się nie wdało.
marta9494 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Selenga']Przekazałam p.Eli kontakt do p. Janusza Orzechowskiego z Fundacji "Serce Serc" - to on ratował swego czasu poparzonego szczeniaczka Mukiego i dotarł do różnych specjalistów od oparzeń[/QUOTE]Super:)Na pewno pomoże [quote name='Selenga']Obserwując to co się dzieje w związku z pomocą Kubie (choćby na allegro: 100 osób już kupiło cegiełki, 5000 wejść, najwyższy zakup - 30 cegiełek) pomyślałam sobie, że przynajmniej w tym przypadku możemy pokazać, że nie musimy ciągle tylko "żebrać" i prosić o pomoc, że ludzi wrażliwych jest dużo i może czas zacząć żądać - zmian w prawie, środków pomocowych, edukacji społeczeństwa... Na początek w nocy zrobiłam nowy banerek dla Kubusia - nie [B][COLOR=black]prosimy[/COLOR][/B] o pomoc! [B]udowodnimy[/B] dupkom, że jesteśmy od nich silniejsi i uratujemy Kubę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C3%85%C2%BCywcem%21%21%21%21%21%21pilne%21%21%21?p=16169981"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/kubus.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]Padłam jak to zobaczyłam:)Własnie teraz jest najlepszy moment żeby przycisnąć ustawodawców.Ludzie juz mają dosć,więc poparcie dla takiego projektu byłoby na pewno olbrzymie.
Cleo2008 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Selenga']Kod SWIFT: [SIZE=4][COLOR=#ff1616][B]PKOP PL PW 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801[/B][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] ja tez mialam z tym problem, dlatego przypominam, ze [B][COLOR=red]istnieje zarowno mozliwosc paypala (przelew w obcej walucie) jak i dotpay (przelew karta kredytowa zza granicy w zlotowkach)[/COLOR][/B]
protzlav Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [B]Zapisuję ... Głowa mała ... 3 maj się, Kubuś ... [/B] [B]<D.>[/B]
Edi100 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Matko kochana:(:(:( Wiecie co, powinni przywrócić kamieniołomy... I takiego zwyrodnialca wysłać na takie ciężkie roboty!!!!
ludwa Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Selenga']Obserwując to co się dzieje w związku z pomocą Kubie (choćby na allegro: 100 osób już kupiło cegiełki, 5000 wejść, najwyższy zakup - 30 cegiełek) pomyślałam sobie, że przynajmniej w tym przypadku możemy pokazać, że nie musimy ciągle tylko "żebrać" i prosić o pomoc, że ludzi wrażliwych jest dużo i może czas zacząć żądać - zmian w prawie, środków pomocowych, edukacji społeczeństwa... Na początek w nocy zrobiłam nowy banerek dla Kubusia - nie [B][COLOR=black]prosimy[/COLOR][/B] o pomoc! [B]udowodnimy[/B] dupkom, że jesteśmy od nich silniejsi i uratujemy Kubę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C3%85%C2%BCywcem%21%21%21%21%21%21pilne%21%21%21?p=16169981"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/kubus.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Banerek super. I wymowny;) Tylko może niech lepiej pozostanie tylko na dogo. Ja tak sobie myślę, że w takich popaprańców we łbach może być jeszcz chora ambicja i jeden z drugim palantem, będą chcieli udowodnić, że może się z kolejnym psem nie udać ratowanie... To takie moja obawy. Dla mnie to psychole, więc nie wiadomo co we łbach, w tej rzadkiej galarecie jeszcze zaiskrzy...
Pliszka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Kochana, śliczna mordka! Będzie dobrze! [B][COLOR=green]MOD:Nie cytujemy zdjęć![/COLOR][/B]
marta9494 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 To z psimi kupami super!Niech zbierają zębami najlepiej
coronaaj Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Selenga']Przekazałam p.Eli kontakt do p. Janusza Orzechowskiego z Fundacji "Serce Serc" - to on ratował swego czasu poparzonego szczeniaczka Mukiego i dotarł do różnych specjalistów od oparzeń[/QUOTE] To super czlowiek....ponizej link do tego watku...Muki bykl w gorszym stanie. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174159-Ugotowany-żywcem-szczeniak-POMOCY-!!!!-Ma-dom.?p=16171288#post16171288[/URL]
Wiedźma Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Selenga']Przekazałam p.Eli kontakt do p. Janusza Orzechowskiego z Fundacji "Serce Serc" - to on ratował swego czasu poparzonego szczeniaczka Mukiego i dotarł do różnych specjalistów od oparzeń[/QUOTE] Świetny pomysł! Właśnie wspominałam Mukiego parę postów wcześniej - i chyba mysza1 proponowała plastry żelowe.
Ula83 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 wklejam komentarz Beaty Baczyńskiej z fb: "pomyślałam o specjalnie uszytym kaftaniku z materiału np. ze sportowych firmowych ubrań-który przepuszcza powietrze (albo np.w jedną stronę przepuszcza-wersje są rózne). wystarczyłoby pociąć jakiś ciuch i mu uszyć-na miarę. może dobra byłaby też bawełna-nie obciera,albo coś z tetrowych pieluszek-niedrogie i mógłby mieć np.2 na zmianę-tylko ktoś musiałby uszyć mu taki kaftanik żeby on się nie wyplątał,a po swoich wiem że psy w tym temacie są b. pomysłowe"
Julia84 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ktos kupił 80 cegiełek na allegro!! Jeszcze tylko 15 zostało. PS. Cioteczki nie zapominajcie też o innych psiakach :-(
Dana i Muszkieterowie Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='marta9494']Jest zmartwiona tym brakiem apetytu u Kuby i dlatego cały czas próbuje skontaktować się z kimś z Siemianowic.Ale jest dobrej myśli,bo Kuba jest bardzo silnym psiakiem[/QUOTE] Co do apetytu psiaka, pytałam wcześniej, czy Kubuś ma stosowaną dietę [B] wysokobiałkową[/B], pomocną podczas gojenia się ran i [B]wskazaną przy oparzeniach[/B] ?
cucuvea08 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Toffina']A ja mam taka propozycję jeśli nie pójdą do kicia to niech chodzą po mieście i sprzątają psie kupy :D[/QUOTE] Też o tym pisałam. Takie gnoje to powinni mieć takie kary żeby się wstydzili. Nie może to się skończyć tylko wczasami pod gruszą (mam na myśli pudło). Oprócz odsiadki (o ile taka nastąpi) powinno się ich męczyć psychicznie w jakiś sposób , aż w końcu taki gównojad padnie na kolana , zacznie płakać , prosić i błagać żeby jemu też coś zrobić tylko dać mu spokój , ZAJECHAĆ SKU.....NÓW PSYCHICZNIE NA MAXA!!!!! . Sorki , trochę mnie poniosło ale nienawidze , nienawidze , nienawidze łajdaków , zresztą powinniśmi na takich "ludzi" wymyślić jakąś nazwe bo to nie są ludzie i nie zasługują aby tak na nich mówić . A co do Kuby to wierze ,że się wyliże z tego on ma jeszcze piękne i długie życie przed sobą. Dobranoc i pozdrawiam wszystkich którzy na prawdę kochają zwierzęta:)
marta9494 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='dana']Co do apetytu psiaka, pytałam wcześniej, czy Kubuś ma stosowaną dietę [B] wysokobiałkową[/B], pomocną podczas gojenia się ran i [B]wskazaną przy oparzeniach[/B] ?[/QUOTE] W tej chwili Kuba jest na diecie płynnej.A wcześniej był na jakiejs specjalnej diecie ,ale nie wiem na jakiej.Myślę jednak,że weci wiedzą co robią.
maarit Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Julia84'] (...) PS. Cioteczki nie zapominajcie też o innych psiakach :-([/QUOTE] Śledze historię Kubusia od kilku dni i trzymam kciuki za jego zdrówko. Mam nadzieję, że ta historia zakończy się fantastycznym happy end-em a więc znalezieniem domu. Droga daleka -leczenie, rehabilitacja itd... sami wiecie. Myślę też o innych psach, które cierpią w ukryciu, bez medialnego szumu wokół ich życia. Może by tak "przy okazji" (wiem... fatalne określenie) wykorzystać historię Kuby dla nagłośnienia: cierpienia, niskich kar za znęcanie się nad zwierzętami, głodu i złych warunków w niektórych schroniskach i nie tylko bo w wielu domach nie jest lepiej. Można osobom, ktore chętnie zaangażowały się w "akcję dla Kuby", podsunąć inne psiaki potrzebujące pomocy.... Naprawdę mam nadzieję że cierpienie Kuby nie pójdzie na marne, że coś zmieni, ludzie przejrzą na oczy i przede wszystkim nie zapomną o nim, jak Kubuś już będzie zdrowy- chcę w to wierzyć.
RenW Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='dudson13']Podrzućcie link na allegro na cegiełki[/QUOTE] Proszę bardzo: [url]http://allegro.pl/spalony-pies-kuba-i1425019248.html[/url] Wszystkie cegiełki sprzedane!:lol:
Selenga Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='RenW']Proszę bardzo: [URL]http://allegro.pl/spalony-pies-kuba-i1425019248.html[/URL] Wszystkie cegiełki sprzedane!:lol:[/QUOTE] jakie sprzedane, jakie sprzedane???? [B]proszę bardzo, zostało jeszcze 800 sztuk:[/B] [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1427457645[/URL] ups! już tylko 790... a tak na prawdę to jestem w szoku - 500 cegiełek (2500 zł) w 43 godziny... :crazyeye::crazyeye::crazyeye: i 10 maili z pytaniem czy będzie wznowiona bo chcieli kupić a zabrakło...
Selenga Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='fanta33']więc wznawiaj;)))))[/QUOTE] przecie wznowiłam - tym razem na 800 sztuk
terierfanka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Boże, jakie to jest pocieszające, że oprócz takich sk... są jeszcze ludzie o dobrych sercach!
Recommended Posts