Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na innym wątku pytano nas, czy znamy kogoś do sprawdzenia domku w Przemyślu. Nie muszę pisać , że struchlałam czyżby znowu powtórka z rozrywki. Wzdrygam się na myśl o domku w Przemyślu bo mam tylko jedno skojarzenie.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Miałaś mi cholerka dać znać gwiazdo !

gwiazdy to moje psiaki :) a ja sama nie wiedzialam kiedy to będzie ,bo przecież jak mam nowego psiaka to wszystko się kręci wokół niego i sama obejrzałam dopiero na necie:)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Szkoda, że nie zleciliście sekcji, zwłok, to podstawa w takiej sytuacji.

ależ kochani ,ja prywatnie zleciłam ale ...było już za późno bo jak zadzwoniłam rano do lecznicy gdzie wieczorem umieszczono psy to zwłoki Tyrsy zostały już zabrane przez wet-siostre. A w tym czasie dopiero Weronika1 zgłaszała sprawe do prokuratury.
Bez względu na uzasadnienie umorzenia śledctwa wszyscy wiemy kto jest winny tego co sie stało i widzę tylko jeden ratunek ale ze względu,że wątek jest monitorowany informację będę przekazywać tylko bezpośrednio.

Posted

Becia66 napisał(a):
na innym wątku pytano nas, czy znamy kogoś do sprawdzenia domku w Przemyślu. Nie muszę pisać , że struchlałam czyżby znowu powtórka z rozrywki. Wzdrygam się na myśl o domku w Przemyślu bo mam tylko jedno skojarzenie.

Nie Beciu to chodzi o inną osobę.

Posted

Odezwała się kobietka?
To już druga osoba,która chce Bonę do bloku,a zafascynowana jest jej urodą:-)To chyba dobrze wróży.
Nie wiem czy przy wadze i aktywności Bony ta kobieta ew.podoła z nią w mieście no i co zostanie z jej królików miniaturowych:eviltong:
Ciekawe czy się babka zdecyduje.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Odezwała się kobietka?
To już druga osoba,która chce Bonę do bloku,a zafascynowana jest jej urodą:-)To chyba dobrze wróży.
Nie wiem czy przy wadze i aktywności Bony ta kobieta ew.podoła z nią w mieście no i co zostanie z jej królików miniaturowych:eviltong:
Ciekawe czy się babka zdecyduje.

Może lepiej zapytać czy Wy się zdecydujecie bo ja bym odradzała.

Posted

Ja też pisałam do mrs.ka,że jestem na "anty",ale ja tu w ogóle nie jestem decydująca;-)Na pewno bym piękną Bonę polecała po tym co tu przeczytałam:ludziom doświadczonym,nie do bloku i do domu bez innych zwierząt oraz bez dzieci poniżej 12r.ż.A jak na razie pisały 2panie z bloku,kompletnie niedoświadczone (to by był ich pierwszy pies) i jedna z rocznym dzieckiem,a druga z królikami miniaturowymi:eviltong:

Posted

odpowiadać trzeba wszystkim ,a wiadomo ,że BONI potrzebuje przestrzeni i odpowiednich warunków , to ,że narazie nie zgłosił się ten właściwy domek to nic nie znaczy , poprostu jej jeszcze nie wypatrzyli;)

a co tam nasza księżniczka porabia całymi dniami? nic nie narozrabiała? pisz Ginn śmiało ,jak jest za spokojnie to ja zaczynam się martwić:evil_lol:

Posted

W sprawie umorzenia:

Niedawno dostaliśmy takiego maila -

Z związku z prowadzonymi przez Ministerstwo Sprawiedliwości badaniami dotyczącymi reakcji organów ścigania na zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa zabijania oraz znęcania się nad zwierzętami jak również badaniami co do rodzajów i wysokości orzekanych przez sądy kar w powyższych sprawach, zwracam się z uprzejmą prośbą o przedstawienie danych statystycznych z lat 2000-2010 jakie Państwo posiadają co do przebiegu postępowań przygotowawczych i sądowych w zainicjowanych przez Państwa organizację sprawach w szczególności:

- w ilu przypadkach policja/prokuratura odmówiła przyjęcia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa i jakie było uzasadnienie,
- w ilu przypadkach prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania i jakie było uzasadnienie,
- w ilu przypadkach prokuratura umorzyła postępowania w sprawie i jakie było uzasadnienie,
- jakie wyroki zapadały w sprawach, w których skierowano akt oskarżenia do sądu i jakie było uzasadnienie wymierzania wyroku uniewinniającego;

Z poważaniem
Katarzyna Topczewska

Doradca Podsekretarza Stanu
w Ministerstwie Sprawiedliwości

tel. (0-22) 52 12 481
kom.: 0 723 997 729
fax: (0-22) 52 12 832
e-mail: [email protected]

Ministerstwo Sprawiedliwości
Al. Ujazdowskie 11
00-950 Warszawa

Na pewno nie zaszkodzi poinformować o tej sprawie.

Posted

mrs.ka napisał(a):
odpowiadać trzeba wszystkim ,a wiadomo ,że BONI potrzebuje przestrzeni i odpowiednich warunków , to ,że narazie nie zgłosił się ten właściwy domek to nic nie znaczy , poprostu jej jeszcze nie wypatrzyli;)

a co tam nasza księżniczka porabia całymi dniami? nic nie narozrabiała? pisz Ginn śmiało ,jak jest za spokojnie to ja zaczynam się martwić:evil_lol:

Kiedy nic złego nie mogę powiedzieć. Bona bardzo się uspokoiła. Z Altarem świetnie sobie radzi. Jest grzeczna. Po 3 godz. biegania grzecznie wraca do kojca. Niestety mocno interesuje się i obszczekuje okno, w którym siedzi kot. Zobaczymy jak zareaguje na nowego współlokatora w poniedziałek. Bona mimo pozorów łagodności jest zdecydowanie sunią dominującą a jako taka najlepiej poczuje się przy człowieku spokojnym ale silnym wewnętrznie. Nie polecam jej delikatnym kobietkom.

Posted

dzięki Zuzka bardzo , dobrze,że mnie uprzedziłaś bo ja czasami nie wiem jak ktoś nie podaje imienia o jakiego psa chodzi:)
Boni ,buziaki od cioteczki mrs.ki

Posted

szukamy zaginionej suczki rasy eurasier , zginęła 4 lutego ,miejscowość Mirzec ,powiat starachowicki. Suka ma 8 lat , jest wysterylizowana , ma tatuaż,reaguje na imię DAFFI ,maść wilczasta ,wysokość ok. 60 cm ,ogon zawsze na grzbiecie.

Uploaded with ImageShack.us

zdjęcie nie jest rewelacyjne ,jutro postaram sie o lepsze

Posted

Uwaga, pomarańczowy alarm, SOZ ogłasza mobilizację sił.

Gmina Wodzisław odmówiła nam prawa zbudowania własnego schroniska dla bezdomnych zwierząt - więcej szczegółów i treść decyzji wójta tutaj.

Oczywiście będziemy się odwoływać, ale znając tęgie głowy orzekające w kieleckim SKO, nie liczę na większe sukcesy.

Ponieważ sprawa jest skandaliczna, staramy się zainteresować media - i tak w niedzielę pojawi się TVP Kielce, aby nakręcić materiał na naszej działce, a następnie z oświeconymi urzędnikami.

Zależy nam, aby zgromadzić tam jak najwięcej osób, bo obawiamy się, że jak dojdzie co do czego, to w szczerym polu będę stała ja z Elizą, dwie nawiedzone, którym się bezczelnie zachciało samodzielnie zbudować schronisko.

Prosimy o przybycie - niedziela, 20 lutego, godz. 9.00, u nas w Przyłęku, gmina Wodzisław, powiat jędrzejowski, ostatnia działka za wsią, znak rozpoznawczy: olbrzymia, 200-letnia lipa.

W razie czego, Eliza udzieli telefonicznych wskazówek, jeśli chodzi o dojazd - 607-171-458.

Posted

mrs.ka - chciałabym zabrać Twoją Bonę na spotkanie z TVP (inf. jw.). Bona świetnie się dogaduje z Altarem i doskonale zachowuje na smyczy. Myślę, że doskonale się będą razem prezentować w TVP - a może ktoś ją wypatrzy??. Potrzebuję na to Twojej zgody.

Posted

ja niestety z przyczyn wiadomo jakich (zwierzyniec na głowie) nie dojadę bo to dla mnie cała wyprawa ale jeżeli Boni mogłaby mnie reprezentować to proszę bardzo :)