Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

Bardzo mi przykro, chociaż nie miałyśmy okazji poznać się osobiście...Jednak już jako dziecko zauważyłam że Bóg najszybciej zabiera do siebie tych najlepszych ludzi....[*]

Żeby pomóc Oczce, po raz kolejny zaproponuję rzeczy na bazarek- teraz to już się sprężam i jeszcze dzisiaj prześlę Ci Ocelot na maila... Mogłabyś mi go przypomnieć? Cały czas nie mam konta, więc niestety nie mogę sama poprowadzić bazarku. Z mojego poprzedniego ubraniowo- gadżetowego uzbierało się prawie 100zł, na westkę od Arktyki, może ten będzie jeszcze lepszy... Zawsze to byłoby na hotelik...
Oczkę znam jeszcze z czasów, kiedy gościła u mnie Nutka na DT- szkoda, że teraz nie mam możliwości tymczasu... Będę się starała mieć maleńką pod wirtualną opieką.

Posted

szukam sponsora na karmę...jak nie wypali to sie cos skołuje na pierwsze dni dla cudaka

edit:
[B]10 kg od Ulki Kurek z Animal Rescue [/B]mała ma /bytówka małe&średnie psy Vitake/
[B]następne 10 kg od szydłowiaków[/B] /w next miech/ - bo w tym mc krucho z kasiorą

Karma od Ulki jest w Wawie - szukamy podwózki do Donki...coś sie znajdzie

Posted

Witam, ja Oczkę wypatrzyłam jakiś czas temu na fb, to potworne, co się stało:( Ogłaszam ja i oferuję pomoc w organizacji zbiórki na hotelik poprzez fb, ale do tego potrzeba by któryś z administratorów wydarzenia zawsze był na bieżąco i obecny na fb - żeby wysyłać nr konta - ludzie nie lubią czekać jak chcą pomóc, przekazywać informacje czy wpłaty dotarły i jak ma się Oczka, a także, co ważne zmieniać na bieżąco tytuł wydarzenia. Jeśli to problem, ja jestem i działam dużo na fb, mam doświadczenie, mogę pomóc, mogę też zostać współadministratorem i aktualizować to wszystko, ale wtedy musiałabym mieć kontakt, choćby mailowy z osobą odpowiedzialną za Oczkę oraz nr konta, na który ma być zbiórka Oczki. Im szybciej i intensywniej zadziałamy, tym lepiej, a może i dom się trafi. Teraz tytuł na fb jest nieaktualny, niestety taka natura tego portalu, że trzeba ciągle i na bieżąco aktualizować, ale ma to dobre efekty - udało się wyadoptować i wyleczyć wiele psiaków. Służę pomocą, tylko taką na razie mogę oferować, bo zostałam bez pracy, ale za to nie odpuszczę, póki nie da się Oczusi pomóc. Czekam na info i pozdrawiam!

Posted

Znaleźliśmy (dzięki Kabancie) wydarzenie Oczki na FB, założone jeszcze w marcu.

[URL]http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=206678769351248[/URL]

Nie da rady zmienić tytułu, ani nic aktualizować, bo jedynym adminem jest tam... Zuzka.

Myślę, że trzeba przeredagować ten tekst i założyć wydarzenie nowe. Jesli czujesz się na siłach, Kalva, ja przy wydarzeniu wspomogę... No i oczywiście ważne chyba nowe namiary w sprawie adopcji.

Posted

[quote name='UBOCZE']Znaleźliśmy (dzięki Kabancie) wydarzenie Oczki na FB, założone jeszcze w marcu.

[URL]http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=206678769351248[/URL]

Nie da rady zmienić tytułu, ani nic aktualizować, bo jedynym adminem jest tam... Zuzka.

Myślę, że trzeba przeredagować ten tekst i założyć wydarzenie nowe. Jesli czujesz się na siłach, Kalva, ja przy wydarzeniu wspomogę... No i oczywiście ważne chyba nowe namiary w sprawie adopcji.[/QUOTE]

Wujku Ubocze mi chodziło o to wydarzenie:

[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=189951061031845[/url]
tam jest dwóch adminów, można wykorzystać fakt, że tyle osób już jest w wydarzeniu i się interesuje, ale jak uważasz. Będzie wspaniale razem pomóc kolejnemu pieskowi, z Tobą zawsze wydarzenia prowadzi się skutecznie. Proszę, spójrzcie czy znacie administratorów i czy któraś z tych osób może dodać Ubocze i mnie, żebyśmy zaczęli działać szerzej

Posted

[quote name='Kalva']Wujku Ubocze mi chodziło o to wydarzenie:

[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=189951061031845[/URL]
tam jest dwóch adminów, można wykorzystać fakt, że tyle osób już jest w wydarzeniu i się interesuje, ale jak uważasz. Będzie wspaniale razem pomóc kolejnemu pieskowi, z Tobą zawsze wydarzenia prowadzi się skutecznie. Proszę, spójrzcie czy znacie administratorów i czy któraś z tych osób może dodać Ubocze i mnie, żebyśmy zaczęli działać szerzej[/QUOTE]

Dzięki, dopiero teraz znalazłem tę kontynuację. Trzeba więc spróbować skontaktować się na FB ze współadminką AG i jeśli tylko się zgodzi nas mianować też adminami, możemy działać...

Posted

Bardzo nam przykro wszystkim z powodu odejścia Ś.p.Krysi,napisałam do drugiego administratora o kontakt bo to wydarzenie na fb trzeba podtrzymać...tylko tam są namiary jeszcze na Krysię...będziemy działać ostro na fb

Posted

Kochani Oczka jest pod moją opieką formalną.
Nie chcemy pozwolić, żeby trafila do schroniska. Jesteśmy to winni i Oczce i Zuzce.

Zuzkę widziałam raz, zawożąć tam Oczkę, ale jak pisałam wcześniej Zuzka była aniołem dla tomaszowskich psiaków. Nie jednemu pomogła wyjść na prostą....
Bardzo dziękuję, że jesteście. Ja fb nie potrafię się sprawnie poruszać....
Dalej... móglby ktoś zostać skarbnikiem Oczki? Ja już zbieram na dwa psiaki i nie chciałabym pokręcić czegoś z finansami
Dziekuję że jesteście.

Posted

straszne to co przecztytałam.

jeżeli będziecie odnawiać ogłoszenia - to może na inne regiony - na kraków bardzo dużo odpowiedzi jest. nie wiem czy dotychczasowe były tylko na jeden region Polski?

Posted

[quote name='feliksik']straszne to co przecztytałam.

jeżeli będziecie odnawiać ogłoszenia - to może na inne regiony - na kraków bardzo dużo odpowiedzi jest. nie wiem czy dotychczasowe były tylko na jeden region Polski?[/QUOTE]
tak na jeden region.
Na pewno bedziemy odnawiać. Nie potrafię choroba edytowac ich...

Posted

[URL]http://tablica.pl/oferta/umarla-opiekunka-malutka-suczka-pilnie-szuka-domu-IDldBL.html[/URL]
[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/17142371_umarla_opiekunka_malutka_suczka_pilnie.html[/URL]
[URL]http://allegro.pl/umarla-opiekunka-malutka-suczka-pilnie-szuka-domu-i1833775163.html[/URL]
[URL]http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Umarla-opiekunka-malutka-suczka-pilnie-szuka-domu-W0QQAdIdZ315971085[/URL]
[URL]http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,40033,Lw==.html[/URL]
[URL]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=85735[/URL]
[url]http://lodz.olx.pl/umarla-opiekunka-malutka-suczka-pilnie-szuka-domu-iid-254619599[/url]

Posted

[quote name='ocelot'][FONT=Arial Black]Kochani Oczka jest pod moją opieką formalną.[/FONT]
[FONT=Arial Black]Nie chcemy pozwolić, żeby trafila do schroniska. Jesteśmy to winni i Oczce i Zuzce.[/FONT]

Zuzkę widziałam raz, zawożąć tam Oczkę, ale jak pisałam wcześniej Zuzka była aniołem dla tomaszowskich psiaków. Nie jednemu pomogła wyjść na prostą....
Dalej... móglby ktoś zostać skarbnikiem Oczki? Ja już zbieram na dwa psiaki i nie chciałabym pokręcić czegoś z finansami
Dziekuję że jesteście.[/QUOTE]

To oczywiste, że trzeba wesprzeć. Czy w sprawie ew. adopcji można podawać Twoje namiary, bo na FB są chyba namiary Zuzki? Jeśli tak, podeślij je. Niestety, jeszcze nie udało się przejąć wydarzenia Zuzki. Niby można założyć nowe, ale tamto ma sporo uczestników, więc trochę szkoda. Może jeszcze dziś do wieczora uda się przejąć...

Posted

[quote name='ocelot']Kochani Oczka jest pod moją opieką formalną.
Nie chcemy pozwolić, żeby trafila do schroniska. Jesteśmy to winni i Oczce i Zuzce.

Dziekuję że jesteście.[/QUOTE]
Co Ty na to, gdybym zrobiła- sama już, bazarek dla Oczki? Ciuszki mam sfotografowane, kwestia tylko założenia wątku z bazarkiem- na razie bym podała swoje konto- które w przyszłym tygodniu założę, a później, po odliczeniu tych kilku zł za przesyłkę, prześlę na Wasze konto to, co Oczka uzbiera z ciuszków. Ładne mam ciuszki- powinny się podobać... (Poprzedni bazarek- prawie 100zł).
Jeżeli wolicie żeby kasa od razu szła do Was, to musiałybyśmy zrobić tak- dla Was ludzie wpłacaliby za wylicytowaną rzecz, a dla mnie osobno- za koszty wysyłki. Nie wiem jak lepiej- ale to już zależy od Was.

[B]UBOCZE[/B], całkiem przypadkiem, w tych smutnych okolicznościach- spotkałam prawie sąsiada :). Ja jestem z Imielina...

Posted

[quote name='arielka186']Co Ty na to, gdybym zrobiła- sama już, bazarek dla Oczki? Ciuszki mam sfotografowane, kwestia tylko założenia wątku z bazarkiem- na razie bym podała swoje konto- które w przyszłym tygodniu założę, a później, po odliczeniu tych kilku zł za przesyłkę, prześlę na Wasze konto to, co Oczka uzbiera z ciuszków. Ładne mam ciuszki- powinny się podobać... (Poprzedni bazarek- prawie 100zł).
Jeżeli wolicie żeby kasa od razu szła do Was, to musiałybyśmy zrobić tak- dla Was ludzie wpłacaliby za wylicytowaną rzecz, a dla mnie osobno- za koszty wysyłki. Nie wiem jak lepiej- ale to już zależy od Was.

[B]UBOCZE[/B], całkiem przypadkiem, w tych smutnych okolicznościach- spotkałam prawie sąsiada :). Ja jestem z Imielina...[/QUOTE]
Arielko zrób jak możesz i zbieraj pieniązki na swoje konto na razie. Ja nie bardzo mogę to jeszcze ogarnąć wszystko.
inna sprawa, że jak się wali to u kilku psiaków na raz.

Posted

Dziewczyny- jak chcecie, ja jeszcze dzisiaj wieczorem założę wątek z bazarkiem (z góry proszę o rozsyłanie wątku który później tutaj wkleję), a pieniążki za wylicytowane rzeczy- to jak już ustalicie- czy na obie suczki, czy na Oczkę. Ja nie bardzo orientuję się w sytuacji- nie wiem która jest bardziej potrzebująca, jaką dziewczynki mają sytuację...:SAD: Po prostu chcę pomóc tak jak mogę...;)

Posted

[quote name='arielka186']Dziewczyny- jak chcecie, ja jeszcze dzisiaj wieczorem założę wątek z bazarkiem (z góry proszę o rozsyłanie wątku który później tutaj wkleję), a pieniążki za wylicytowane rzeczy- to jak już ustalicie- czy na obie suczki, czy na Oczkę. Ja nie bardzo orientuję się w sytuacji- nie wiem która jest bardziej potrzebująca, jaką dziewczynki mają sytuację...:SAD: Po prostu chcę pomóc tak jak mogę...;)[/QUOTE]
Finansowo chyba lepiej Kama stoi. Nie znam dokładnie finansów Kamy
Ale rzecz jasna suczki jada na jednym wózku, bazarek może być na obie.

Posted

Z tego co wiem, to obie sunie maja chyba jechac do Donki, a tam oplata jest wyzsza niz u Zuzi, wiec obie beda mialy problemy finansowe. Trzeba sie zmobilizowac i uzbierac wiecej pieniedzy z bazarkow i deklaracji jednorazowyc. Moze sie cos z f.b. tez trafi.