Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

."Gdyby to była jesień, to pomyślałybyśmy, że to psiobranie, bo psy
znajdują się jak grzyby po deszczu w lesie. Siatkami je zbierać to mało.
Nagminnie wyrzucane, porzucane, wywożone jak szmaty, stare buble, dają
świadectwo przerażająco niskiego poziomu polskiego społeczeństwa. To, że
są lepsze od wielu ludzi, to wiadomo, ale zawsze jest przykro, bardzo
przykro gdy piękny, o wspaniałym charakterze pies narażony jest na
niebezpieczenstwo i utratę życia z powodu bezdusznosci człowieka"

te slowa napisalas Zuzko w momencie kiedy przyszla do twojego domu Sara
to piekne slowa i oddaja caly dramat psiego bytowania...

chcialabym pozegnac Cie dzisiaj i podziekowac za to co robilas i co zrobilas w imieniu dobra psiakow.
nie znalam cie i juz nie bede miala okazji poznac....
odeszlas zostawiajac za soba wiele smutnych pyszczkow...
nie wiem dokad odchdza ludzie ODCHODZAC... mam nadzieje, ze bedac TAM zajrzysz za Teczowy Most i uslyszysz juz tylko szczesliwe poszczekiwania....

Guest Elżbieta481
Posted

Zuzka- cokolwiek powiemy to będzie małe i puste..Dziękujemy i poprosmy tylko cichutko,,czuwaj nad naszymi psami,czuwaj kochana nad tymi,które kochałaś i które Ciebie kochały,,
E/W

Posted

[B]Bardzo smutna ta wiadomość o odejściu Zuzki .Odeszła kobieta o wielkim sercu dla zwierząt i pomagająca im z calym sercem przez wiele lat swego życia...Będzie teraz czuwać na swymi wszystkimi psami ,ktorym pomagała ......[/B]

Posted

Gdyby byla potrzeba wyslać Oczkę i Kamę razem a Donka obu nie może przyjąć,to może w tym hoteliku by znalazly obie sunie miejsce ?
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28k.-Katowic%29.Wolne-2miejsca-w-domu%28dziadki%29-i-2-w-kojcach"]http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28k.-Katowic%29.Wolne-2miejsca-w-domu%28dziadki%29-i-2-w-kojcach[/URL]

Posted

Zuzka na swoim psim blogu napisała:

"A kiedy ostatnia godzina przyjdzie na człowieka , to na progu tego drugiego wszechświata będą nań czekać wszystkie zwierzaki,dla których był dobry.
Będą swym zwyczajem machać ogonami i wpatrywać się w Boskie Oblicze.
A w ich spojrzeniach będzie zawarta niema prośba:
Panie Boże,my wiemy,że to grzesznik,ale nie bądź zbyt surowy.
On był dla nas dobry."

Ciebie "ZUZKO" już witają merdające ogonki po tamtej stronie.
Żal, że dobrzy ludzie tak szybko odchodzą ... "zostają po nich buty i telefon głuchy"... zostają po nich tęskniące psiaki :(

Posted

[quote name='olga7'][quote name='hebanowa']A nie mogłyby psiaki Oczka i Kama z Orzechowców razem jechać???
One sie już tak zżyły Oczka i Kama .
Kama ,która z tego co wiem była w fatalnym stanie psychicznym:shake:.

Gdyby byla potrzeba wyslać razem Oczkę i Kamę a Donka nie moglaby je razem przyjąć ,to może w tym hoteliku by znalazly obie sunie miejsce ?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-%28k.-Katowic%29.Wolne-2miejsca-w-domu%28dziadki%29-i-2-w-kojcach[/URL][/QUOTE]

POST 53.Czy ktos moze zadzwonic?Boze co teraz czuja te biedne psiaki..:-(Zuzko Aniolku..jak my sobie poradzimy bez Ciebie?:-(

Posted

[quote name='ocelot']Kochani kto ząłoży osobny wątek ku czci pamięci Zuzki? chyba jesteśmy jej to winni?[/QUOTE]
Aniu ja mogę załozyc.......ale czy umiescić w temacie Psy do adopcji,tam gdzie była zawsze najblizej:-(albo moze lepiej wpisywac sie na jej blogu.

Posted

[quote name='rita60']Aniu ja mogę załozyc.......ale czy umiescić w temacie Psy do adopcji,tam gdzie była zawsze najblizej:-([/QUOTE]
Rita ja myślę, że tak....
wtedy poprosi się moda, przeniesie wszystkie wpisy żegnające Zuzkę, umieści się jej psiaki, którym pomogła, które zostały po niej.
Może uda nam się uzbierać na wieniec?
I pomóc tak psiakom, które po niej zostały? Tym watkiem?

Posted

[quote name='ocelot']Rita ja myślę, że tak....
wtedy poprosi się moda, przeniesie wszystkie wpisy żegnające Zuzkę, umieści się jej psiaki, którym pomogła, które zostały po niej.
Może uda nam się uzbierać na wieniec?
I pomóc tak psiakom, które po niej zostały? Tym watkiem?[/QUOTE]

to doskonala idea z tym watkiem...

zapale swieczki w ogrodzie dla Zuzki...

Posted

[quote name='rita60']Tylko ja nie mam zaciecia artystycznego i watek moze wydawać sie taki zwykły:oops:a musi byc szczegolny....[/QUOTE]
zakladaj, potem się poprawi....

Myślę nad tekstem, ale jakoś mi nie idzie...

Dzisiaj w nocy odszedł człowiek...
człowiek przez duże C.
odeszła osoba, której radością było niesienie pomocy psom. Tym najbiedniejszym, poszkodowany, niechcianym....

Poznałam Zuzkę osobiście, widziałam raz... Pozostwiła ślad w mojej duszy...
Rozmawiałyśmy przez telefon.
Byla dobrym duchem tomaszowskich psów.
To u niej była Milka, Rysiek, Tofik i Oczka...
Nigdy nie odmówiła pomocy. Nigdy.
Jeszcze niedawno chciała zabierać połamana pinczerkę od nas....
Nie wiem co napisać. Łzy same płyną do oczu....

Ten watek ma być pomnikiem, pamiąyką po Czlowieku, Osobie wielkiej. Wielkiej duchem i sercem.

Prosimy dogomanio nie odwracajcie sie od psów, którym nie zdążyła pomóc: Oczce, Kamie, Jontowi....

Tu wątki...
jakoś tak choroba?

Posted

Strasznie mi przykro.... :-( Znałam tylko ten wątek podopiecznych zuzki, ale jestem pewna, że to był jednej z najlepszych DT jaki na dogo można znaleźć... Oczka musi znaleźć super domowy DT... nie widzę inaczej... :shake:

Posted

[quote name='olga7'][quote name='olga7']
Zgodnie z prośbą pikola skontaktowalam się teraz tel. z Emiś z hotelu Raszka .Wysylam wątki Oczki i Kamy a Emiś odpisze na pewno na wątku Oczki lub Kamy.
Wynika z tego,że Oczka jedzie bez Kamy do hotelu ?[/QUOTE]

Olga tak jak obiecałam odpisuję - na dniach do adopcji jedzie Mopsia, miałabym wtedy możliwość przyjąć dwie suńki do domu, ale z tego co zrozumiałam na wątku Kamy to mają już zapewnione wspólne miejsce w hoteliku?

Posted

przykro mi cholernie !!!!
Jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy :(
Na prośbę Zuzki allegro dla Oczki [url]http://allegro.pl/oczka-podaruj-jej-dom-i1833095422.html[/url]

Posted

[quote name='fochu']przykro mi cholernie !!!!
Jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy :(
Na prośbę Zuzki allegro dla Oczki [url]http://allegro.pl/oczka-podaruj-jej-dom-i1833095422.html[/url][/QUOTE]
Dane do kontaktu fochu czyje podałaś?
dziekuję,