Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']Poprosze Kundelkową Skarbonkę o pomoc - czyli zakup karmy.

Aniu, ile ta karma kosztuje??[/QUOTE]
Znalazłysmy cos takiego
[URL="http://www.krakvet.pl/eukanuba-adult-small-breed-maintenance-p-49.html"]http://www.krakvet.pl/eukanuba-adult...ance-p-49.html[/URL]
wiadomo im większa paczka tym taniej,
I takie puszki:
[URL="http://www.krakvet.pl/animonda-grancarno-adult-smak-wolowina-kurczak-400g-p-11122.html"]http://www.krakvet.pl/animonda-granc...g-p-11122.html[/URL]
są różne smaki.
Do ryżu czy makaronu by miała.
Myslę, że na miesiąc kilka puszek i woreczek karmy by starczył.
Nie wiem, bo moje psy jedzą jakoś z dnia na dzień tak:)

Posted

Niedługo bedę zamawiać dla swoich psów karmę więc mogłabym coś zamówić i dla Oczki, proszę tylko o informacje na jaki adres miałoby to odtrzeć.
Moje jedzą Acanę - mogłaby być czy musi (z różnych względów) Eukanuba??

Posted

Do mnie sunia jeszcze nie dotarła więc nie mogę nic powiedzieć na jej temat.
Ale potrzebna jest karma dla małych piesków.
Acana jest dobra ? Ja nie znam tej firmy.
Ja mogę polecić puszki Animondy, kiedyś, za dobrych czasów, mój psiak to jadł.

Posted

Wg mnie jakościowo lepsza od Eukanuby, ale wiem że czasem jest alergia na jakiś składnik karmy i wtedy tylko określone wchodzą w rachubę.
Na dogo nie wchodzę codziennie więc proszę o cierpliwość w razie pytań.
Ja też kupuję dla małych psów.

Posted

teras to Teresa powie najwięcej:)
oczka chyba u Zuzki przytyla, w schronisku była drobna. Ona jest wyższa od jamnika, ale to maly piesek.
aniawawa podamy Ci adres na pw i jak zamówisz karmę będziemy wdzięczne bardzo.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Może cioteczka ellig pomoże na dobry początek z tą karmą a potem watek się porozsyła??[/QUOTE]
Teresko ja mam kupic karme, przepraszam ale nie rozumiem?

Posted

Ja bardzo chciałam podziękować Taks, ponieważ przesłała mi dla sierotki Oczki piękne wyposażenie spacerkowe: obróżkę, szeleczki i smycz,
Taks :Rose::Rose::Rose:.

Posted

Taks dziękujemy:)

noszę się tu z bazarkiem, ale... baterie mi w aparacie padły.
Nie wiem czy stare, jak świat płyty winylowe będą miały wzięcie, ale trzeba sprawdzić:)

Posted

[quote name='ocelot']Taks dziękujemy:)
noszę się tu z bazarkiem, ale... baterie mi w aparacie padły.
Nie wiem czy stare, jak świat płyty winylowe będą miały wzięcie, ale trzeba sprawdzić:)[/QUOTE]

Płyty napewno będą miały wzięcie i to pewnie nie małe... Ja już kupiłam trzy rzeczy na bazarku na rzecz Oczki i Kamy, który zrobiła Arielka...
Zawsze to jakiś grosik dla dziewczynek, przynajmniej tak pomogę Niuniom...

Posted

[B]Sarunia-Niunia[/B];Bardzo Ci za to jeszcze raz dziękujemy :)...

Ja jutro na spokojnie zrobię bazarek z podręcznikami i innymi książkami- może znajdzie się też kilka płyt DVD z filmami- muszę jeszcze przejrzeć;)

Posted

[quote name='Dogo07']Do mnie sunia jeszcze nie dotarła więc nie mogę nic powiedzieć na jej temat.
Ale potrzebna jest karma dla małych piesków.
Acana jest dobra ? Ja nie znam tej firmy.
Ja mogę polecić puszki Animondy, kiedyś, za dobrych czasów, mój psiak to jadł.[/QUOTE]
Acana to bardzo dobra karma- na zwierzęcym tłuszczu (reszta ma tłuszcze roślinne, gorzej przyjmowany przez psy), a dodatkowo porównując inne karmy z tej półki nie jest tak droga- wd mnie to jedna z najlepszych karm. Puszki Animondy też są świetne, ale tutaj bym się zastanowiła nad np mieszaniem ich z ryżem- a to dlatego że podobno Oczka się okrąglutka zrobiła? :lol: Ja właśnie Animondą tuczę jedną z moich suk- mam takiego niejadka ;)...

[quote name='Dogo07']Bardzo prosze nie zostawiajcie Ocelot i mnie samej z Oczką, nie damy radę same jej pomóc [/QUOTE]
Nie zostawimy: Glaszcze: , zawsze chociaż wirtualnie będziemy pomagać- i w miarę możliwości jak się tylko da... Mam takie pytanie- czy Oczka ma aktualne ogłoszenia?

Posted

cioteczki z Krakowa i okolic potrzebujemy pomocy:

[CENTER][SIZE=4][COLOR=red][B]Potrzebujemy pomocy łapaniu Dumki, która uciekła z DT, wiemy mniej więcej na jakim obszarze się znajduje, ale to prawie dziki pies i jedna osoba sobie nie poradzi. Potrzebujemy rąk do pomocy. Akcja szykowana jest na niedzielę 25.09 na 10.00 rano. Zbiórka na stacji ORLEN w Biertowicach.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red][B]Kto może przyjechać, to niech da znać, weźcie smycze, jakieś smakołyki.[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4][COLOR=red][B]wątek Dumki, na którym proszę się wpisywać (mam nadzieję, że ktoś się zlituje): [/B][/COLOR][/SIZE][URL]http://www.dogomania.pl/threads/203567-Dumka-zaginęła-w-lesie!!-IZDEBNIK-K.KRAKOWA.POMOC-W-POSZUKIWANIACH-POTRZEBNA!?p=17682942&posted=1#post17682942[/URL][/CENTER]

Posted

[B]feliksik[/B], ostatnio była podobna akcja z łapaniem innej suni- i grupa ok. 20-stu się znalazła chętnych do pomocy- znaleźli suczkę:). Trzymam kciuki :kciuki:. Najlepiej popatrz w spisie użytkowników kto jest z Krakowa i powysyłaj pw...

Posted

[quote name='arielka186']Acana to bardzo dobra karma- na zwierzęcym tłuszczu (reszta ma tłuszcze roślinne, gorzej przyjmowany przez psy), a dodatkowo porównując inne karmy z tej półki nie jest tak droga- wd mnie to jedna z najlepszych karm. Puszki Animondy też są świetne, ale tutaj bym się zastanowiła nad np mieszaniem ich z ryżem- a to dlatego że podobno Oczka się okrąglutka zrobiła? :lol: Ja właśnie Animondą tuczę jedną z moich suk- mam takiego niejadka ;)...

[COLOR=blue]Puszeczki Animondy to tak od czasu do czasu dla smaczku, nie zamierzamy zrobić z Oczki prosiaczka ;).[/COLOR]

Nie zostawimy: Glaszcze: , zawsze chociaż wirtualnie będziemy pomagać- i w miarę możliwości jak się tylko da... Mam takie pytanie- czy Oczka ma aktualne ogłoszenia?[/QUOTE]

[COLOR=blue]Dziękuję :lol:.[/COLOR]

[COLOR=blue]Ja w temacie Oczki jestem od dwóch dni tak że nie mam pojęcia jak z ogłoszeniami, myślałam że jak sunia już się znajdzie u mnie to porobię jej ładne zdjęcia, tekścik się ładny napisze, chyba że już gdzieś taki ma, i wtedy ostro ruszymy z akcją ogłoszeniową.[/COLOR]

Posted

[quote name='arielka186'][B]feliksik[/B], ostatnio była podobna akcja z łapaniem innej suni- i grupa ok. 20-stu się znalazła chętnych do pomocy- znaleźli suczkę:). Trzymam kciuki :kciuki:. Najlepiej popatrz w spisie użytkowników kto jest z Krakowa i powysyłaj pw...[/QUOTE]

powysyłałam na wątkach i PW - zobaczymy czy coś da się zrobić. Ale narazie szanse małe

Posted

[quote name='Dogo07'][COLOR=blue]Dziękuję :lol:.[/COLOR]

[COLOR=blue]Ja w temacie Oczki jestem od dwóch dni tak że nie mam pojęcia jak z ogłoszeniami, myślałam że jak sunia już się znajdzie u mnie to porobię jej ładne zdjęcia, tekścik się ładny napisze, chyba że już gdzieś taki ma, i wtedy ostro ruszymy z akcją ogłoszeniową.[/COLOR][/QUOTE]
Sama Oczce robiłam z dwa tyg. temu ogłoszenia. Namiary byly na Zuzkę.
Zrobimy nowe.
Niech tylko dogo ją ogarnie, obcyka itd:)