lucySxy Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Szybkiej pomocy potrzebuja cztery szczeniaki urodzone pod krzakiem rozy w mroz i snieg. Przezyly nocne mrozy do -20 stopni ,a teraz moga zginac w schronie! To historia jakich wiele zdarza sie wszedzie. Pewnego razu w okolicy domu pewnej kobiety pojawil sie zablakany, glodny pies.Podchodzil coraz blizej pod domostwo i kradl jedzenie z misek podworzowych psiakow.Kobieta rozpoznala ,ze to ciezarna suka.Nie miala sumienia jej przegonic , zaczela ja dokarmiac ponimo protestow syna mieszkajacego po sasiedzku.Po kilku dniach suczka zaczela sie szczenic pod przydomowa roza, ktora gospodyni przygiela na zime do ziemi, i oblozyla sosnowymi galeziami.Nie wiadomo ile szczeniakow sie urodzilo, suka warczala i nie pozwalala sie zblizac do tego miejsca.Kobiecie podstepem udalo sie narzucic na roze koc i kawalek wykladziny , caly czas karmila suczke ., a od tygonia dokarnmia rowniez szczeniaczki, ktore zaczely opuszczac swoja norke.Podaje im to co zwykle jedza psy na wsi- ugpotowana kasze i troche karmy z takiej psiej kielbasy. Pieski urodzily sie 27,listopada...maja teraz 6 tygodni, suka jest na wpol dzika , nawet kobieta nie moze jej zlapac, ale nie zabrania teraz dotykac szczeniakow. Pewnie powoli kobieta znalazla by dom tym psom, ale niestety okazalo sie jest chora i w przyzszlym tygodniu ma termin operacji na onkologi. :-| Syn zdecydowanie odmowil karniemia obcych psow... kobieta szukala pomocy gdzie mogla , nie chce oddac szczeniakow i byle jakie rece..ale jest zmuszona dzialac szybko. zawiadomila rowniez gmine i ma obiecane ,ze psy zostana zabrane do schroniska, moze w przyszlym tygodniu. prosze o pomoc w szukaniu domow dla tych szczeniaczkow!! Moze uda sie mam tez je odrobaczyc i zaszczepic szybko, wtedy beda mialy jakas szanse na przezycie w schronie... Szczeniakow jest 4, sa to pieski. Dwa to takie typowe kundelki masci wiczastej ,podpalane, jeden czarny , drugi szary. dwa pozostale sa kolorowe-jeden rudy z bialymi znaczeniami, -drugi jest puchaty, szaro-srebrny ,z bialymi znaczeniami. [b]kontakt w sprawie pomocy i adopcji- 509 483 909 lub [email protected] Zdjecia pieskow- Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us To jest suczka -ich mama! - jest wielkosci spaniela. . Quote
lucySxy Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 [b]Pierwsze dwa-wilczaste- Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us[/UR Jasniejszy ,wilczasty-... [URL=http://img153.imageshack.us/i/kayko057.jpg/] Uploaded with ImageShack.us rudasek,moim zdaniem jest najladniejszy Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us . Quote
lucySxy Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Ostatni szczeniaczek-kudlaty,srebrno-bialy... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us . Quote
MaDi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jestem, one wydają się młodsze niż 6 tygodni:-( Zaraz pozapraszam trochę osób. Quote
LadyS Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Fajne maluchy, to chyba o tych mi MaDi mówiłaś? Myślę, że mają 5-6 tygodni. Wystawię maluchom allegro. Quote
furciaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jestem i ja ehh wieczorem postaram sie kilka ogloszen zrobic Quote
MaDi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 ladySwallow napisał(a):Fajne maluchy, to chyba o tych mi MaDi mówiłaś? Myślę, że mają 5-6 tygodni. Wystawię maluchom allegro. Tak o nich niestety nie mam dla nich miejsca:shake: Dziękuje wszystkim za odwiedzanie wątku. Quote
LadyS Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 MaDi napisał(a):Tak o nich niestety nie mam dla nich miejsca:shake: Dziękuje wszystkim za odwiedzanie wątku. Zrobimy allegro, dużo osób teraz dzwoni o szczeniaki, będę je polecać. Quote
majqa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Cudne kruszyny. Do danych kontaktowych dorzućcie proszę jeszcze maila. Quote
Jo37 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Mam miejsce dla szczeniaka - 100zł plus karma i wet . Quote
MaDi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jo37 napisał(a):Mam miejsce dla szczeniaka - 100zł plus karma i wet . Tylko jeden? Jakie miasto? Quote
lucySxy Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 dzisiaj tam bylam , dalej sa. Nie zostaly zabrane do schronu , natomiast syn tej kobiety zadzwonil na policje ,zeby sie tym zajela!!!Jak sie okazalo kobieta pisala 3 pisma do gminy w tej sprawie- widzialam daty..pierwsze napisala jeszcze w listopadzie. Psy na pewno urodzily sie 27 .11 bo ma zaznaczone w kalendarzu. One biegaja ,skacza sa bardzo ruchliwe.Futro maja bardzo grube , jak owcza welna,z bardzo grubym podszerstkiem..raczej nie marzna, glodne tez nie sa. Ale jak zostana zabrane do schroniska ,to niestety 2 tyg w plecy,nawet jak beda domki ,beda musieli czekac ,a potem to roznie bywa... Quote
MaDi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 lucySxy napisał(a):dzisiaj tam bylam , dalej sa. Nie zostaly zabrane do schronu , natomiast syn tej kobiety zadzwonil na policje ,zeby sie tym zajela!!!Jak sie okazalo kobieta pisala 3 pisma do gminy w tej sprawie- widzialam daty..pierwsze napisala jeszcze w listopadzie. Psy na pewno urodzily sie 27 .11 bo ma zaznaczone w kalendarzu. One biegaja ,skacza sa bardzo ruchliwe.Futro maja bardzo grube , jak owcza welna,z bardzo grubym podszerstkiem..raczej nie marzna, glodne tez nie sa. Ale jak zostana zabrane do schroniska ,to niestety 2 tyg w plecy,nawet jak beda domki ,beda musieli czekac ,a potem to roznie bywa... Wiesz już które schronisko zajmuje się tym terenem? Quote
Hala Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 w jakim rejonie kraju sa te psiaki? Bo ja sie tu rozglądam i nie widzę.... Quote
Hala Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Oj..to i tak bardzo daleko. W każdym razie życze im powodzenia Quote
MaDi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Hala napisał(a):Oj..to i tak bardzo daleko. W każdym razie życze im powodzenia Daleko... Mam nadzieję,że uda nam się im pomóc. Quote
basia0607 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Tragedia, zaczynają się roztopy i w schroniskach już szaleją wirusy. Z którym schroniskiem gmina ma podpisaną umowę ? Quote
lucySxy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Chyba nie ma podpisanej, bo mysle ,ze juz by w schronisku byly.Kiedys byly odwozone do schroniska pod Lubartow.A moze maja umowe , nie wiem. Wiem jedno, ze jak szybko nie znajda gdzies miejsca, to niedlugo nawet nie bede miala tam wstepu.i nawet nie bede wiedziala co sie z nimi stalo. Quote
MaDi Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 lucySxy napisał(a):Chyba nie ma podpisanej, bo mysle ,ze juz by w schronisku byly.Kiedys byly odwozone do schroniska pod Lubartow.A moze maja umowe , nie wiem. Wiem jedno, ze jak szybko nie znajda gdzies miejsca, to niedlugo nawet nie bede miala tam wstepu.i nawet nie bede wiedziala co sie z nimi stalo. Jeśli trafia do Nowodworu to mają największe szanse na przeżycie, tam przynajmniej szczepią i współpracują z wolontariuszami. Quote
Recommended Posts