Czarodziejka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Wczoraj rano po nocy zastałam na podłodze ogromną kałużę.... Dziś qoopę.... Sabi :( Quote
AniaB Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 ej, saba - co jest z toba..?:shake: a moze powinnaś czarodziejko bardziej restrykcyjnie podchodzić do tego wieczornego wypedzania jej na zewnątrz.. wiem, ze pewnych spraw nie jest sie w stanie wyegzekwowac (np. trudno jest wycisnać qoope z psa:diabloti: ) ale moze sabie tzreba znów pokazac jak nalezy zachować sie w domu..? saba, lenistwo lenistwem, ale tak sie nie robi.....:cool3: Quote
Czarodziejka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Chodzi o to, że wczoraj Saba od rana do 23.00 była tylko na dworze.... Quote
loozerka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Czarodziejko, a ona załatwia sie normalnie, czy ma rozwolnienie, biegunkę?? MOze czasowo ją tylko na suche przestawic, sprawdzilabyś, jak to dziala.. Ale do tego to sikanie...co sie z Sabiną dzieje...echhhhhhhhhh :( Quote
Czarodziejka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Akurat te qoopy są suche. Przez kilka dni na wieczór była sucha karma, a rano ciepła. Obojętnie, jak bym nie karmiła, jak się Sabie zachce, to wali w domu, leje też. Quote
loozerka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 echh, to chyba jakies zakłocenie ze strony wychowawczej raczej niz medycznej, prawda? Quote
Czarodziejka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Myślę, że się suczydło rozleniwiło. Na początku drapała w drzwi i ja jak lunatyk wstawałam i szłam ją wypuścić. Teraz nie drapie, tylko się załatwia. Quote
loozerka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Czyli w sumie trzeba od poczatku uczyc, jak szczeniaka... Tyle, ze moim zdaniem skromnym to dziwne, ze ona musi sie załatwic w nocy...moje nawet o tym nie pomyśla, a czasem w przypływie lenistwa, albo z powodu kąpieli, ulewy, zakroplenia, czy czegoś tam, ostatni raz wyprowadzam je o 18,a potem dopiero o 6 rano Quote
Czarodziejka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Loozy, czy ja coś przeoczyłam? Miałaś tylko Gangstera... Quote
loozerka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Di, od nieco ponad dwóch tygodni, własciwie zblizamy sie do trzech, zawitała do nas Cookie, znaleziona pod blokiem, zakleszczona, wyziebiona trzęsąca sie... na razie jeszcze nie wiem, jak będzie :)) rozterki co do jej przyszłości mam straszne http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32549&page=58 gdzies w tych okolicach zaczyna sie jej historia u nas :))) Quote
AnkaG Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Czarodziejko a reagujesz na te koo i sioo w domu ? Może ona mysli, że tak można walic w domu. Pancia weźmie i posprząta. :razz: Quote
Czarodziejka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Wiesz, że ona głuchawa jest?...Jak jej wskazuję qoopsko, albo kałużę, to głuchnie jeszcze bardziej i ślepnie dodatkowo, a nawet kark jej sztywnieje, że nie da rady wykręcić i pokazać, co narobiła...W doopę nie dam, bo jakoś nie mam serca jej przyrżnąć. A Gaja tyle razy dostała :( Quote
AnkaG Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Tia to ona wie co robi tylko udaje. Chyba jednak trzeba bedzie jakoś ostrzej reagowac. :shake: Quote
Benia-b Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Wiadomo, ze pies w kilka sekund po zrobieniu niespodzianki, jak zostanie ochrzaniony, już nie wie za co:roll:.. jego minka świadczy o tym, ze obawia się naszej reakcji , bo pańcia za każdym razem kiedy wstaje się gniewa, więc nie wie, czy przypadkiem teraz też tak nie bedzie.. Czarodziejko-nie masz wyjscia-wskakuj w dresy i przed snem spacerek z Sabinka Cie czeka-albo pokorne sprzątanie.. Do pilnowania i przyłapania na goracym uczynku nie namawiam-sama w nocy jestem nieprzytomna :evil_lol:. Sabina po prostu wydłuzyła sobie wybieg-i dom teraz też tak traktuje.. Offujac:Powiem Wam, że szybciej nauczyć psa sikania na zewnątrz kiedy się mieszka w bloku niż w domku, bo małe psiury często traktuja dom-jako wydłużenie wybiegu-szczególnie, jak cały dzień przebywaja na zewnątrz.. Sabinka zdziecinniała-więc nauka od początku-łapóweczki za sikanie i takie tam inne pozytywne cuda:evil_lol: Quote
Czarodziejka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Sabi dzisiejsza - wygrzewanie starych gnatów na słoneczku... Quote
AniaB Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 o kurcze - tej to dobrze.. mgłabym byc na jej miejscu choć przez chwile...:cool3: Quote
Czarodziejka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Poza kadrem wygrzewają się zwłoki Rexa ;) Tylko Misiek w betach w domu przez cały dzień... Quote
loozerka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Łomatko, jak ja tej kobiecie zazdroszczę!!! z Całego serca!!! Di, gdy Saba do Ciebie przyszła, chyba miała jeszcze wygolony brzuszek. Czy przyglądałas sie tej jej bliznie po sterylce? Powiedz mi mniej wiecej gdzie ona jest i jak jest dluga? Bo moja Kuki ma taka małą bliznę na podbrzuszu i sie zastanawaim, czy jest prawdopodobne, ze to po sterylizacji....bo jest rzeczywiscie dosc mała... Quote
Czarodziejka Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Blizna po sterylce ma ok 7 zm długości. U Saby wsio zarosło, ale zmierzę ;) Quote
Czarodziejka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Loozy - dziś odebrałam paczuszkę z Arthoflexem. Saba pół nocy spędziła na dworze, chociaż padało. Nie było siły, żeby ją zaciągnąć do domu. Pół nocy nie spałam nasłu****ąc, czy nie drapie w jedne, albo drugie drzwi. Dopiero nad ranem tz ją wpuścił, ale o 9.00 znów wyległa na powietrze i słodko leży :) Ma swoje miejsca i woli je bardziej od ciepłych kołderek. Quote
Ludek Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Chociaż raz poczta zadziała szybciutko :). Za to musiałam wysłać z opcją OSTROŻNIE, bo Pani na poczcie nie chciała inaczej przyjąć.:angryy: Poprzednio nie było tego problemu.:roll: Loozerka mam nadzieję, że do Cibie paczka tez dotarła. Quote
ARKA Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Przepraszam za OT ale Oktawia mnie prosila aby napisac wazne info w watku Niewidomej Wiktorii z Łodzi, ktora jest u nie a ja nie umiem odszuka tego watku-HELP!:-( Nic strasznego nie chce napisac abyscie sie nie nipokoili, tylko ze transport jest potrzebny na piatek aby Viki mozna bylo rtg kontrolne zrobic. Quote
Czarodziejka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Ludek napisał(a):Chociaż raz poczta zadziała szybciutko :). Za to musiałam wysłać z opcją OSTROŻNIE, bo Pani na poczcie nie chciała inaczej przyjąć.:angryy: Poprzednio nie było tego problemu.:roll: Loozerka mam nadzieję, że do Cibie paczka tez dotarła. Kiedy rano listonosz przywiózł mi paczki - a było tego, było, wszystko, co zakupiłam na bazarku i cała korespondencja z tygodnia :mad: , to poozumiewawczo mrugając powiedział: "ostrożnie, tam coś chlupie, bo słychać ;) ", jak bym sobie bimber zamówiła :evil_lol: Quote
Recommended Posts