Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sabiszon to bomba tykająca z niespodziankami :diabloti:
Nie dość, że kaleka niezdarna jejmość od dwóch dni wnosi dostojne doopsko na kanapę :crazyeye: i tam śpi, to jeszcze wygryzła sobie dziurę na boku - wyskubała sierść. Dziś rano Julcia to zauważyła - wczoraj nie było śladu, bo była czesana i wiem na pewno, a dziś...wygryzione 5x5cm. Nie ma otwartej rany, troszkę zaczerwieniona skóra. Przemyłam wodą utlenioną i czekam :roll: Jak nie zacznie się goić, to czeka nas wisyta weta.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/7345/kopia1zdjcie3yw8.jpg[/IMG] [IMG]http://img255.imageshack.us/img255/2149/kopia1zdjcie4ai1.jpg[/IMG] [IMG]http://img255.imageshack.us/img255/7100/kopia1zdjcie5ms3.jpg[/IMG]

Komentarze? :diabloti:

Posted

Mój Ksik wlasnie tak sobie wygryza, a ma problemy z zatokami i jak sie zatykaja, to wlasnie skubie.
Moze tez obroza przestala dzialac, a jak pies jest uczulony na pchly, to jedna wystarczy.

Posted

[quote name='Czarodziejka']
Wyskubała sobie na boku - bliżej ogona...
Zatoki?
Ma obrożę przeciw pchłom :roll:
[/quote]
super te zdjęcia na kanapie Saby:loveu: taka rozkoszna:evil_lol:
Czrodziejko-koniecznie niech to zobaczy weterynarz! to może być na róźnym tle-koniecznie trzeba to zweryfikować. a czy kilka miesięcy temu pokazywałaś tą gulę w wielkości gruszki na grzbiecie Saby wetrynarzowi by zrobił biopsję?

P.S. ten angel jest piękny

Posted

[quote name='oktawia6']super te zdjęcia na kanapie Saby:loveu: taka rozkoszna:evil_lol:
Czrodziejko-koniecznie niech to zobaczy weterynarz! to może być na róźnym tle-koniecznie trzeba to zweryfikować. a czy kilka miesięcy temu pokazywałaś tą gulę w wielkości gruszki na grzbiecie Saby wetrynarzowi by zrobił biopsję?

P.S. ten angel jest piękny[/quote]

Gula to tłuszczak - poza tym, że brzydko wygląda nie jest groźna. Zresztą, robię jej reiki i gula zanika - jest już płaska ;)
Gorzej z tym wyskubanym kawałkiem, jest coraz większy. W poniedziałek koniecznie wzywam weta, bo nie wiem, co robić...:shake: Zaraz wstawię fotę.
Odnośnie kanapy....miała się ledwo toczyć, miało nie być schodów, a to jejmość wygodnicka, doopsko musi być na miękkim i czystym :mad: Jak kołderka zbyt długo nie trzepana, to ostentacyjnie ją omija i kładzie się obok. Cwaniara.

Posted

Wczoraj to było dużo mniejsze i nie takie zaczerwienione...Ją to chyba bardzo swędzi i wyskubuje sobie sierść. W aptece nadmanganianu potasu akurat nie było, więc kupiłam kolejną wodę utlenioną. Co to jest?:placz:

Posted

Maśli się, maśli. Wczoraj jeszcze było ok, ale teraz...To prawie autentyczna barwa na zdjęciu - krwista czerwień.
Podaję jej karmę Royal Canin Weight & Osteo rano i ciepłą z ryżu i mięsa wieczorem. Ponadto dostaje codziennie Arthoflex. Zastrzyki z bonharenu już skończyła brać. Nie wiem, może coś ją ugryzło? Ostatnio Gajka i koociczka przywlokły kleszcze, sama usunęłam, ale u Saby nic nie zauważyła. Śpi w domku na swoim posłaniu. Ma ich kilka na zmianę, wietrzę, trzepię, piorę....

Posted

Czarodziejko - wygląda źle.
Trzeba wygolić dookoła. Tak, by nie było na tym sierści. To podstawa, pod sierścią się paprze okropnie i jest dodatkowo podrażnione. Jak się sama wygryza, to wyrywa z wierzchnią warstwą skóry. I musi być coś z antybiotykiem !
Może być na tle alergicznym. [B]Koniecznie weta.[/B] Być może Dexapolkort N by wystarczył, ale może trzeba zastrzyk. Szybciej działa.
Jeszcze popatrzę w książkach.

Posted

Ale paskudztwo...i to wyglada naprawde na duża zmianę...Chyba bez wizyty lekarskiej nie obędzie sie ....

A komentarz do Saby na łożeczku....? Ładnie jej w bieli ;) A ze miala to, czy tamto, a jeszcze innego nie miała...? Cóz z niej za kobieta byłaby. gdyby nie przemiany ;)