as_ko Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Super zdjęcia z dziewczynką :) Czekam tylko na tekst do ogłoszeń i ruszam z allegro itd. Quote
jostel5 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Pozwolicie,że tekst wyprodukuję jutro po południu...? Obiecuję,po 16-tej będzie!!!:) Dzisiaj nie mam już siły...:shake: Quote
bjedrona Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Aaa, jakie słodziachne foty ! :) :) Joki to chyba baaardzo całuśny pan, czyż nie? :D Quote
Freja Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jokuś, jesteś sliczny !!! Będziesz miał domek, na pewno ! Quote
jankar Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Czytam wątek Jokiego z zapartym tchem. Joki jest bardzo rodzinnym psem, przeszłość nie zostawiła na nim złych przyzwyczajeń, kolejny raz zaufał człowiekowi. Domek musi być dla niego wyjątkowy, sprawdzony. Ludzie odpowiedzialni, wyrozumiali i kochający. Joki trzymamy łapki i kciuki. Quote
Freja Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Słusznie, Joki zasługuje na wyjątkowy dom, nie można się śpieszyć, trzeba brać pod lupę wszystkich potencjalnych opiekunów ! ten pisek zasługuje na wszystko co najlepsze ! On ma wspaniały charakter i rzeczywiście - bardzo ufny, ale takie już są cockery... Quote
jostel5 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 :) Z tego ,co wiem, przyjmował gości...:) Ale Ania na pewno o tym napisze ...:) Quote
as_ko Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 No właśnie co tam u pieska? Chciałam mu ogłoszenia zrobić, ale coś się tutaj cisza zrobiła. Quote
jostel5 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Tekst do ogłoszeń: Joki-pies,któremu zaginął dom. Joki to śliczny cocker spanielek,który prawdopodobnie kiedyś miał swojego człowieka i dom,w którym czuł się bezpieczny i szczęśliwy. Ale ten dom ,nie wiadomo jak, gdzieś się psiakowi zagubił...Joki długo błąkał się po ulicach miasta,nie tracił jednak nadziei,że domek się odnajdzie...Szukał,czekał i wierzył,że Pan po niego wróci,że nie zostawi go na pastwę losu ...Bezskutecznie jednak. W końcu Joki trafił do schroniska.Jego stan wskazywał na to,że tułaczka psiaka trwała naprawdę długo-mały był bardzo brudny, skrajnie wychudzony,z sierścią przypominającą jeden wielki kołtun.Jak się później okazało-był też pobity i poraniony. W schronisku Joki prawie nie wychodził z budy, przerażony i nieszczęśliwy-niechętnie jadł,nie szukał kontaktu z człowiekiem,nikł w oczach. Trudno jest przejść obojętnie wobec takiej kupki nieszczęścia,dlatego jedna z wolontariuszek postanowiła dać Jokiemu dom tymczasowy. Tam,już po dwóch dniach okazało się,że Joki to pies o wyjątkowym charakterze.Mały dzielnie zniósł kąpiel i 8-godzinne obcinanie dredów ,a także bardzo szybko zaprzyjaźnił się z psami-rezydentami. Za okazaną mu troskę odwdzięcza się całym sobą-uwielbia się przytulać,bawić piłeczką,pięknie chodzi na smyczy,nie brudzi w domu,niczego nie niszczy...Śmiało można powiedzieć,że to naprawdę PIES-IDEAŁ.Joki bardzo lubi dzieci,nie wykazuje też agresji wobec osób,które odwiedzają domek,a kiedy przełamie nieśmiałość-prosi o mizianie...:) Według opinii weterynarza jest jeszcze młody,ma może 4 lata... Spanielek Joki szuka wyjątkowego domu,bo tylko na taki dom zasługuje ! Na razie piesek jest jeszcze szczuplutki (waży niewiele ponad 7 kg) ,ma wystrzyżoną sierść (głównie na uszkach),ale za 2-3 miesiące jego uroda będzie zwracała uwagę najbardziej wybrednych znawców rasy.:) Zainteresowane domki prosimy o ustawienie się w kolejce i kontakt z osobą odpowiedzialną za adopcję Jokiego:tel.506 166 714 ,adres e-mail:[email protected] ,w celu ustalenia terminu wizyty przedadopcyjnej. Quote
cavani Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Jostel - dzięki :buzi::buzi::buzi: No to możemy ruszać z ogłoszeniami! Bardzo się cieszę. A teraz dla fanklubu Jokiego zdjęcia z dnia wczorajszego - jak Joki przyjmuje gości. Odwiedziła nas Zuzia, ze swoją siostrą Adą i przyjaciółką Asią. Myślę, że komentarz jest niepotrzebny - spanielek w roli gospodarza spisał się wyśmienicie :lol: Quote
jostel5 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Cudne fotki! Z taką blond dziewuszką bardzo jest Jokiemu do twarzy!;) Aniu,skopiuj-jeśli możesz-tekst ogłoszenia i wrzuć do pierwszego postu,by nie trzeba było szukać i by każdy mógł się nim "poczęstować".Bo ogłoszenia-myślę- ruszą pełną parą...:) Może będzie też jakieś wypasione allegro...?:p Ja nie umiem...:oops: Quote
cavani Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Bardzo polubiła Jokiego Asia. Asia od urodzenia wychowuje się z pieskami i wszystkie bardzo kocha. Ich wspólne przytulanki i przewalanki A tu mordeczka zmęczona po szalonych zabawach z dziećmi Quote
jostel5 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 O tej blond dziewuszce myślałam...:) Tekst skopiuj do drugiego postu.:) No i zdjęcia do ogłoszeń też trzeba jakieś wybrać. Quote
as_ko Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Już się allegro i ogłoszenia robią. Aniu czy mogę wykorzystać zdjęcia z dziećmi do ogłoszeń? Quote
cavani Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 as_ko napisał(a):Już się allegro i ogłoszenia robią. Aniu czy mogę wykorzystać zdjęcia z dziećmi do ogłoszeń? Można wykorzystywać wszystkie zdjęcia - z dziećmi też. Pytałam rodziców o zgodę - im też zależy, żeby nowy przyjaciel ich dzieci znalazł swój własny, dobry dom. Quote
wiosenka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Joki jest super pieskiem do dzieci, a czy wiadomo jak reaguje na panów? Tak to wyjątkowy pies, obalający wszelkie mity o tym jak "agresywne" są cockery... Quote
as_ko Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Uf...skończyłam allegro, jeśli coś trzeba poprawić to piszcie :) http://allegro.pl/joki-sliczny-zloty-cocker-spaniel-szuka-domu-i1423527812.html Quote
cavani Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='wiosenka']Joki jest super pieskiem do dzieci, a czy wiadomo jak reaguje na panów? Tak to wyjątkowy pies, obalający wszelkie mity o tym jak "agresywne" są cockery... Jakoś tak się składało, że przez ten czas pobytu Jokiego u mnie, miał do czynienia z kobietami, dziećmi i psami. Wobec nich zachowuje się bez zarzutu. Ponieważ jednak kolejna osoba pyta o jego stosunek do panów, to jutro poszukam jakiegoś i sprawdzę. Joki, dzielny piesku - przed tobą kolejny test :cool3: [quote name='as_ko']Uf...skończyłam allegro, jeśli coś trzeba poprawić to piszcie :) http://allegro.pl/joki-sliczny-zloty-cocker-spaniel-szuka-domu-i1423527812.html as_ko, pięknie to zrobiłaś :cool2: Ja tam nie mam żadnych uwag :) Czy Ty udzielasz korepetycji z robienia takich pięknych ogłoszeń? Chętnie zapisałabym się na jakieś lekcje ;) Tak mi teraz przyszło do głowy - czy w takich ogłoszeniach praktykuje się podawanie linku do takiego wątku jak ten? Zainteresowana osoba mogłaby zobaczyć więcej zdjęć i poczytać o psiaku. Quote
as_ko Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Inne ogłoszenia, które z czasem będę uzupełniać, bo dzisiaj mam siły zrobić tylko kilka: 1. http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Joki-piekny-zloty-COCKER-SPANIEL-szuka-domu-W0QQAdIdZ255346683 2. http://warszawa.szerlok.pl/oferta/joki-sliczny-zloty-cocker-spaniel-szuka-domu-ID4F20.html 3. http://www.morusek.pl/ogloszenie/43238/Joki---sliczny-zloty-COCKER-SPANIEL-szuka-domu/ 4. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10842279_joki_sliczny_zloty_cocker_spaniel_szuka.html 5. http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/19033.html Quote
Freja Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Jaki JOKUŚ jest piekny ! Podobny bardzo do mojego Wikunia, tylko o ponad połowę młodszy , wyjątkowej urody spanielek, a jaką już ma szczęśliwą minkę, już nie jest kłębuszkiem nieszczęścia. Quote
wiosenka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 I jak Joki przeszedł dzisiejsze "testy"? ;) Quote
Freja Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Mój cocker, który ma przecież wspaniałe życie od szczeniaczka i żadnych złych skojarzeń, NIE LUBI mężczyzn ( bardzo lubił swego Pana, który nie żyje i może to taka wierność jego pamięci ),nie reaguje agresją, nie szczerzy się ( za bardzo :)) ) co niektórych TOLERUJE, ale o mizianiu mowy nie ma, tylko 2 facetów lubi na tyle,żeby dać się wymiziać i pobawi się z nimi. Za to kobiety i dzieci mógłby zalizać z miłości. Więc jak Joki zareaguje niezbyt wylewnie to nie będzie to agresja, tylko "też tak ma " , poza tym nie wiemy czy jakiś wredny facet nie skrzywdził Jokiego...a pies pamięta. Wtedy trzeba mu szukać domu bez faceta ...np samotna pani lub samotna z dzieckiem. Quote
arabiansaneta Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Niestety, nie obrażając Panów, ale psy "po przejściach" przeważnie mają uczulenie na facetów, bo to zwykle oni je krzywdzą. Znajomej suczka reagowała agresją nawet na kobietę w spodniach! Quote
Recommended Posts