Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czytam wątek Jokiego z zapartym tchem.
Joki jest bardzo rodzinnym psem, przeszłość nie zostawiła na nim złych przyzwyczajeń, kolejny raz zaufał człowiekowi.
Domek musi być dla niego wyjątkowy, sprawdzony. Ludzie odpowiedzialni, wyrozumiali i kochający.
Joki trzymamy łapki i kciuki.

Posted

Słusznie, Joki zasługuje na wyjątkowy dom, nie można się śpieszyć, trzeba brać pod lupę wszystkich potencjalnych opiekunów ! ten pisek zasługuje na wszystko co najlepsze ! On ma wspaniały charakter i rzeczywiście - bardzo ufny, ale takie już są cockery...

Posted

Tekst do ogłoszeń:

Joki-pies,któremu zaginął dom.

Joki to śliczny cocker spanielek,który prawdopodobnie kiedyś miał swojego człowieka i dom,w którym czuł się bezpieczny i szczęśliwy.
Ale ten dom ,nie wiadomo jak, gdzieś się psiakowi zagubił...Joki długo błąkał się po ulicach miasta,nie tracił jednak nadziei,że domek się odnajdzie...Szukał,czekał i wierzył,że Pan po niego wróci,że nie zostawi go na pastwę losu ...Bezskutecznie jednak.
W końcu Joki trafił do schroniska.Jego stan wskazywał na to,że tułaczka psiaka trwała naprawdę długo-mały był bardzo brudny, skrajnie wychudzony,z sierścią przypominającą jeden wielki kołtun.Jak się później okazało-był też pobity i poraniony.
W schronisku Joki prawie nie wychodził z budy, przerażony i nieszczęśliwy-niechętnie jadł,nie szukał kontaktu z człowiekiem,nikł w oczach.
Trudno jest przejść obojętnie wobec takiej kupki nieszczęścia,dlatego jedna z wolontariuszek postanowiła dać Jokiemu dom tymczasowy.
Tam,już po dwóch dniach okazało się,że Joki to pies o wyjątkowym charakterze.Mały dzielnie zniósł kąpiel i 8-godzinne obcinanie dredów ,a także bardzo szybko zaprzyjaźnił się z psami-rezydentami.
Za okazaną mu troskę odwdzięcza się całym sobą-uwielbia się przytulać,bawić piłeczką,pięknie chodzi na smyczy,nie brudzi w domu,niczego nie niszczy...Śmiało można powiedzieć,że to naprawdę PIES-IDEAŁ.Joki bardzo lubi dzieci,nie wykazuje też agresji wobec osób,które odwiedzają domek,a kiedy przełamie nieśmiałość-prosi o mizianie...:)
Według opinii weterynarza jest jeszcze młody,ma może 4 lata...
Spanielek Joki szuka wyjątkowego domu,bo tylko na taki dom zasługuje ! Na razie piesek jest jeszcze szczuplutki (waży niewiele ponad 7 kg) ,ma wystrzyżoną sierść (głównie na uszkach),ale za 2-3 miesiące jego uroda będzie zwracała uwagę najbardziej wybrednych znawców rasy.:)
Zainteresowane domki prosimy o ustawienie się w kolejce i kontakt z osobą odpowiedzialną za adopcję Jokiego:tel.506 166 714 ,adres e-mail:[email protected] ,w celu ustalenia terminu wizyty przedadopcyjnej.

Posted

Jostel - dzięki :buzi::buzi::buzi:
No to możemy ruszać z ogłoszeniami! Bardzo się cieszę.

A teraz dla fanklubu Jokiego zdjęcia z dnia wczorajszego - jak Joki przyjmuje gości. Odwiedziła nas Zuzia, ze swoją siostrą Adą i przyjaciółką Asią. Myślę, że komentarz jest niepotrzebny - spanielek w roli gospodarza spisał się wyśmienicie :lol:

Posted

Cudne fotki! Z taką blond dziewuszką bardzo jest Jokiemu do twarzy!;)

Aniu,skopiuj-jeśli możesz-tekst ogłoszenia i wrzuć do pierwszego postu,by nie trzeba było szukać i by każdy mógł się nim "poczęstować".Bo ogłoszenia-myślę- ruszą pełną parą...:) Może będzie też jakieś wypasione allegro...?:p
Ja nie umiem...:oops:

Posted

Bardzo polubiła Jokiego Asia. Asia od urodzenia wychowuje się z pieskami i wszystkie bardzo kocha. Ich wspólne przytulanki i przewalanki

A tu mordeczka zmęczona po szalonych zabawach z dziećmi

Posted

as_ko napisał(a):
Już się allegro i ogłoszenia robią. Aniu czy mogę wykorzystać zdjęcia z dziećmi do ogłoszeń?

Można wykorzystywać wszystkie zdjęcia - z dziećmi też. Pytałam rodziców o zgodę - im też zależy, żeby nowy przyjaciel ich dzieci znalazł swój własny, dobry dom.

Posted

[quote name='wiosenka']Joki jest super pieskiem do dzieci, a czy wiadomo jak reaguje na panów? Tak to wyjątkowy pies, obalający wszelkie mity o tym jak "agresywne" są cockery...

Jakoś tak się składało, że przez ten czas pobytu Jokiego u mnie, miał do czynienia z kobietami, dziećmi i psami. Wobec nich zachowuje się bez zarzutu. Ponieważ jednak kolejna osoba pyta o jego stosunek do panów, to jutro poszukam jakiegoś i sprawdzę.
Joki, dzielny piesku - przed tobą kolejny test :cool3:

[quote name='as_ko']Uf...skończyłam allegro, jeśli coś trzeba poprawić to piszcie :)
http://allegro.pl/joki-sliczny-zloty-cocker-spaniel-szuka-domu-i1423527812.html

as_ko, pięknie to zrobiłaś :cool2: Ja tam nie mam żadnych uwag :)
Czy Ty udzielasz korepetycji z robienia takich pięknych ogłoszeń? Chętnie zapisałabym się na jakieś lekcje ;)

Tak mi teraz przyszło do głowy - czy w takich ogłoszeniach praktykuje się podawanie linku do takiego wątku jak ten? Zainteresowana osoba mogłaby zobaczyć więcej zdjęć i poczytać o psiaku.

Posted

Jaki JOKUŚ jest piekny ! Podobny bardzo do mojego Wikunia, tylko o ponad połowę młodszy , wyjątkowej urody spanielek, a jaką już ma szczęśliwą minkę, już nie jest kłębuszkiem nieszczęścia.

Posted

Mój cocker, który ma przecież wspaniałe życie od szczeniaczka i żadnych złych skojarzeń, NIE LUBI mężczyzn ( bardzo lubił swego Pana, który nie żyje i może to taka wierność jego pamięci ),nie reaguje agresją, nie szczerzy się ( za bardzo :)) ) co niektórych TOLERUJE, ale o mizianiu mowy nie ma, tylko 2 facetów lubi na tyle,żeby dać się wymiziać i pobawi się z nimi. Za to kobiety i dzieci mógłby zalizać z miłości. Więc jak Joki zareaguje niezbyt wylewnie to nie będzie to agresja, tylko "też tak ma " , poza tym nie wiemy czy jakiś wredny facet nie skrzywdził Jokiego...a pies pamięta. Wtedy trzeba mu szukać domu bez faceta ...np samotna pani lub samotna z dzieckiem.