Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sledziłam wątek, bo mam słabość do ''łaciatek" i tak się cieszę, , tak Wam dziękuję za ogromne serca...Ona jest zjawiskowo prześliczna, już byłaby u mnie, ale mam dwie suczki niepełnosprawne i szczeniuś by je zamęczył...Będę pytać i szukać, tylko u sprawdzonych znajomych...Jaka ona jest chuda!

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ŁAciatka przed chwilą do nas przyjechała!
Jest fenomenalna!:loveu:
Na początku trochę obszczekała nasze stadko (wojownicza z Niej psina i z charakterkiem;):razz:), ale teraz już pięknie bawi się z Iskierką:)
I tak bardzo garnie się do człowieka, mogłaby być cały czas głaskana i przytulana:loveu:

Limba napisał(a):
Sledziłam wątek, bo mam słabość do ''łaciatek" i tak się cieszę, , tak Wam dziękuję za ogromne serca...Ona jest zjawiskowo prześliczna, już byłaby u mnie, ale mam dwie suczki niepełnosprawne i szczeniuś by je zamęczył...Będę pytać i szukać, tylko u sprawdzonych znajomych...Jaka ona jest chuda!

Dziękuję za przybycie:)
A o domek pytaj proszę koniecznie, bo byłoby wspaniale gdyby Łaciatka mogła już być "u siebie". To idealny i prześliczny psiak:)

Posted

[quote name='Evelka']ŁAciatka przed chwilą do nas przyjechała!
Jest fenomenalna!:loveu:
Na początku trochę obszczekała nasze stadko (wojownicza z Niej psina i z charakterkiem;):razz:), ale teraz już pięknie bawi się z Iskierką:)
I tak bardzo garnie się do człowieka, mogłaby być cały czas głaskana i przytulana:loveu:

Dziękuję za przybycie:)
A o domek pytaj proszę koniecznie, bo byłoby wspaniale gdyby Łaciatka mogła już być "u siebie". To idealny i prześliczny psiak:)

Potwierdzam , Łaciatka jest cudowna i fenomenomenalna ( najwyższy stopień od fenomenalna )
Ma charakterek mojgo Bazyla czyli cudo nie pies radość i szczęście w domu :)

Idę odsypiać dyżury a jak juz na oczy będę widzieć to siadam do walentynkowego bazarku m.in dla Łaciatej :)
Zapraszam za dni kilka ;)

Z wrażenia zapomniałam - WIELKIE DZIĘKI EVELKO RAZ JESZCZE :) i miło było Cię poznać ...

Posted

Żyjemy, żyjemy:lol:

Łaciatka jest rewelacyjna i póki co bardzo grzeczna!
Wczoraj musiała zostać sama na 3 godziny i wygląda na to, że większość tego czasu przespała, bądź podgryzała kosteczkę.
Szaleństwom z Iskierką nie ma końca!:evil_lol: Barry i Nico raczej Ją omijają. Chyba zbyt żywiołowa jest jak dla Nich, a zresztą Barry woli dojrzalsze kobiety;)
Jak szliśmy spać to dziewczyny jeszcze szalały, ale po chwili Iskierka warknęła dając znać, że już koniec zabawy i trzeba iść spać. I faktycznie zaraz zapadła cisza i wszyscy poszliśmy spać:)
Łatka musiała w nocy się obudzić, bo poszła do drugiego pokoju na siku i koopkę;)
Rano jak mój TŻ poszedł na zajęcia, Barry tradycyjnie wszedł do łóżka, Iskierkę też musiałam wziąć, a Łatka opracowała jak się wskakuje i tak sobie jeszcze chwilę drzemaliśmy w 4:lol:
Choć chyba musiałam przysnąć mocniej, bo jak wstałam to w łóżku był mój pantofel (którego szukałam po całym mieszkaniu przez dłuższą chwilę, zanim zajrzałam do łóżka:eviltong:) i kawałek kości, więc niewątpliwie podczas naszej drzemki Łaciatka musiała urządzić sobie eskapadę po coś do zabawy;)

Aha, w ogóle to oczywiście Łaciatka urzekła też mojego TŻ'ta!:loveu:
Zresztą przy tak uroczym psiaku, który w dodatku tak garnie się do ludzi i jest taki przyjazny to nie ma innej możliwości:loveu:

Zdjęcia postaram się wrzucić wieczorem.

Aha, Rudzia - nie wygrałaś przypadkiem w lotka?:razz:

PS: Z wrażenia zapomniałam wcześniej napisać, że oczywiście mi też było bardzo miło Cię poznać!:)

Posted

Evelka napisał(a):
Żyjemy, żyjemy:lol:

Łaciatka jest rewelacyjna i póki co bardzo grzeczna!
Wczoraj musiała zostać sama na 3 godziny i wygląda na to, że większość tego czasu przespała, bądź podgryzała kosteczkę.
Szaleństwom z Iskierką nie ma końca!:evil_lol: Barry i Nico raczej Ją omijają. Chyba zbyt żywiołowa jest jak dla Nich, a zresztą Barry woli dojrzalsze kobiety;)
Jak szliśmy spać to dziewczyny jeszcze szalały, ale po chwili Iskierka warknęła dając znać, że już koniec zabawy i trzeba iść spać. I faktycznie zaraz zapadła cisza i wszyscy poszliśmy spać:)
Łatka musiała w nocy się obudzić, bo poszła do drugiego pokoju na siku i koopkę;)
Rano jak mój TŻ poszedł na zajęcia, Barry tradycyjnie wszedł do łóżka, Iskierkę też musiałam wziąć, a Łatka opracowała jak się wskakuje i tak sobie jeszcze chwilę drzemaliśmy w 4:lol:
Choć chyba musiałam przysnąć mocniej, bo jak wstałam to w łóżku był mój pantofel (którego szukałam po całym mieszkaniu przez dłuższą chwilę, zanim zajrzałam do łóżka:eviltong:) i kawałek kości, więc niewątpliwie podczas naszej drzemki Łaciatka musiała urządzić sobie eskapadę po coś do zabawy;)

Aha, w ogóle to oczywiście Łaciatka urzekła też mojego TŻ'ta!:loveu:
Zresztą przy tak uroczym psiaku, który w dodatku tak garnie się do ludzi i jest taki przyjazny to nie ma innej możliwości:loveu:

Zdjęcia postaram się wrzucić wieczorem.

Aha, Rudzia - nie wygrałaś przypadkiem w lotka?:razz:

PS: Z wrażenia zapomniałam wcześniej napisać, że oczywiście mi też było bardzo miło Cię poznać!:)

Niestety Evelko ani jedna moja liczba , gdyby tak było to o mniej więcej 22.30 miałabyś wczoraj dzwonek do drzwi ;)

Już widzę jak wspólnie drzemiecie w niedzielne przedpołudnie :) U nas niedziela to też dzień przytulakowania bo najczęściej nie idę do pracy , więc psiska są szczęśliwe ze mogą mnie dopaść i mizianiu nie ma końca :)

Czekam na zdjęcia z cudownym stadkiem :)

Posted

Pewnie widziałyście już ale im więcej osób zobaczy tym lepiej
no i może rozszerzyć swój teren :(

Napisał malawaszka
uważajcie na psiaki!!!!!
Bardzo wszystkich proszę, jeżeli ktoś mieszka w tej okolicy to rozwieście plakaty z ostrzeżeniem.

Całość komunikatu od Pani Alinki w tej sprawie:

UWAGA! TRUTKA NA SZCZURY !

W Krakowie - w rejonie ulic Wrocławskiej, Śląskiej, Świętokrzyskiej, Mazowieckiej, Litewskiej, Racławickiej, okolicach Parku Młynówki Królewskiej jakiś "miłośnik" psów wyłożył mięso z TRUTKĄ NA SZCZURY. W ciągu 2-ch ostatnich dni odeszło 5 psów. Zwracamy uwagę, że zatrucie teraz produkowanymi trutkami (w przeciwieństwie do wcześniej używanych) często objawia się dopiero po kilku dniach. Dlatego prosimy zwracać szczególną uwagę na zachowanie i stan zdrowia swojego psa i w sytuacji jakichkolwiek podejrzeń udać się natychmiast do lekarza wet. Sugerujemy również wyprowadzanie psów (przynajmniej przez najbliższy okres czasu) w kagańcach. W naszym rejonie rok temu była podobna sytuacja ale zamiast trutki, pani (bo została zidentyfikowana) użyła proszku do prania, który mieszała z mielonym mięsem i podrzucała w okolice dzikich działek przy Parku Młynówki Królewskiej. W tamtym przypadku kilka psów uległo zatruciu. Tu mamy do czynienia ze śmiercią 5-ciu psów. Prosimy o czujność i obserwację, bo trzeba znaleźć tego człowieka??? Prosimy również o dzielenie się tą wiadomością z właścicielami okolicznych psów.

Posted

Bazarek piękny! Mam nadzieję, że Cioteczki rzucą się na zakupy!:cool3:

A teraz będzie seria obiecanych zdjęć:lol:

Pierwsze chwile po przybyciu:)

Przytulanki:loveu:

Zdjęcie kiepskiej jakości, ale zwróćcie uwagę, że Iskierka śpi w ogonie, a Łaciatka wtula się w brzuszek. Barry to ma szczęście, że dwie kobietki się w Niego wtulają:cool3: Szkoda tylko, że jedna nieatrakcyjna pod względem rozrodczym, a druga nieletnia;):eviltong::evil_lol:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Najukochańszy, najwspanialszy i w ogóle NAJ nochalek!:loveu:

A tutaj z dzisiejszego poranka, 3 śpiące psiaki:lol:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Aha, wczoraj wieczorem usiłowaliśmy Jej wybić z głowy pomysł spania z nami z łóżku (zwłaszcza, że chciała koniecznie leżeć między nami, przytulona do obojga:evil_lol:), ale Mała wie czego chce:diabloti: I tym sposobem wszelkie legowiska okazały się zbędne;)
Ale na część nocy ulokowała się w nogach, a część spała przytulona...:wink:
Zatem poszukujemy domku stałego akceptującego zwierzaki w łóżku!
Innej opcji nie widzę!:razz:

Posted

Wszystkie psy na zdjęciach śliczne, ale żaden na świecie nie ma takiego noska! Po taki u n i k a t powinny się ustawiać kolejki, a domki - bić się o nią! Tego ci życzę "krówko'', jak słusznie ktoś cię tu nazwał...Szukam miejsca dobrego i ciągle nic...

Posted

Też tak myślę Limba, zwłaszcza że mała ma nie tylko oryginalną urodę ale i cudowny charakter, to taki pies marzenie radość ...

Czy mogę prosić kogoś o zrobienie Łaciatce Allegro...

Oddam do najlepszego domu na świecie Łaciatkę o niezwykłej urodzie i wspaniałym charakterze , wesołą , przyjacielsko nastawioną do całego świata 3 miesięczną suczkę . Łaciatka miała już swój dom, jednak znudziła się swoim dotychczasowym właścicielom którzy chcieli ja zabić. Udało się Łaciatkę uratować a teraz ona swoją radością odwdzięcza się za to na każdym kroku .
Uwielbia się przytulać , uwielbia się bawić jest spełnieniem marzeń o radosnym szczeniaku .

Łaciatka ma ok. 3 miesiące, docelowo będzie średnim pieskiem ok. 15 kg . Jest zdrowa.
Dobrze dogaduje się z innymi psami a nawet jeżem .

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i sterylizacja w odpowiednim wieku .

kontakt

telefon : 602 709 383
mail [email protected]

i te zdjęcia

Posted

DoPi napisał(a):
a może tez Łaciatke weźmiesz na spotkanie??

No właśnie miałam taki chytry plan:diabloti:
Tylko najpierw chciałam się dowiedzieć jaka będzie do ludzi, ale to naprawdę niezwykle kontaktowy i przymilny szczeniak!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Fajny tekst do ogłoszeń:)
Z tymi zdjęciami to już MUSI podbić czyjeś serce! My jesteśmy Nią coraz bardziej zachwyceni!:loveu: To naprawdę wyjątkowy i wspaniały psiak!
Byłoby wspaniale, gdyby trafiła do domu z innym psem, bo potrafi wspaniale się od nich uczyć.
Generalnie jest bardzo grzeczna.
Tylko przy jedzeniu bidulka ma problemy... Tzn.rzuca się strasznie łapczywie i wszystko de facto połyka... I cały jest przykurczona, gdy je... To pewnie przez to głodzenie, albo jeszcze inne cuda, które wyprawiał z Nią ten facet...
Staramy się Ją uspokajać, głaskać i wyciszać. Musi zrozumieć, że jedzenia już nie zabraknie to pewnie będzie lepiej.