mila_2 Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Bunia - znam tą zabaweczkę, moja Czarna Zołza też taką dostała;), kupę kasy kosztowała, a w całości wytrzymała z 2 dni;) Quote
lewkonia Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='irma'] Pituś super pies - a jakie ma piękne stojące uszy Pituś ma stojące uszka dzięki Buni:loveu: :loveu: :loveu: , która faszerowała go wapnem w różnych postaciach. Niedowapnione szczenięta ONków łatwo poznać po klapniętych ucholach, bo organizm woli wapno przeznaczyć na budowę kośca. Na uchole wcześniej wapna drastycznie brakowało, a teraz nie brakuje - co widać na tym pięknym zdjęciu. Quote
Kar0la Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 A ja widziałam oba "nietoperki" osobiście. Jeden fajniejszy od drugiego. :loveu: Quote
lewkonia Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Kochający domek dla ONkowatego Pitusia potrzebny. Życie psiaka nie jest juz zagrożone - dzięki dogomaniaczkom i Buni:loveu: przede wszystkim. Potrzebuje teraz jeszcze troskliwego właściciela. Quote
lewkonia Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Przed chwilką rozmawiałam z bunią i niestety choć walka z nosówką jest wygrana to Pituś cierpi na dysplazję. Będzie potrzebował parterowego domu z ogrodem i z bezwzględnym wskazaniem do zamieszkania w domu, aby nie przyplątało się jakieś choróbsko stawów. Psiunio dostaje czeski lek na wzmocnienie łapek. Codziennie oprócz jedzonka spożywa garść leków rano i wieczorem. 8 października bunia skonsultuje się z psim ortopedą i wtedy postawiona zostanie bardzo dokładna diagnoza. Najważniejsze jest to, że Pituś nie ma nosówki i chodzi!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: A pod opieką buni ma olbrzymie szanse na poprawę. Przecież prawie umierał:-( na tą diabelską:diabloti: nosówkę. Quote
lewkonia Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Kto pokocha psa, kto pokocha psa???? Quote
majafaja Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 PIEKNY JEST!! ajest na forum owczarka? Quote
bunia Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Zaraz zasypię Was zdjęciami Pitusia :lol: Co prawda,te robione w ruchu nie są zbyt ostre,bo Pituś po 17 dniach niechodzenia teraz nadrabia ,to z nawiązką i ni jak nie mogę go w obiektywie uchwycić :roll: Dziękuje wszystkim za zainteresowanie Pitusiem i pomoc w jego leczeniu. Pituś jak juz wiecie pokonał nosówkę i teraz walczymy z dysplazją. Jest bardzo mądrym jak na swój wiek szczeniakiem,niczego nie niszczy,nie załatwia się już w domu ,jest troszke hałaśliwy,ale pracujemy nad tym. Jedyną jego wadą jezeli chodzi o charakter,to to że chodzi za mną jak cień i muszę uwazać aby go nie nadepnąć. Pozistawiony sam w domu śpi ,nie wyje nie niszczy tylko cierpliwie czeka. Pituś nie lubi spać w łóżku:crazyeye:,woli spać przy łóżku na swoim posłanku,tylko trzeba go miziać i miziaći miziać...Taki pieszczoch z niego:evil_lol: Pitusia nigdzie jeszcze nie ogłaszałam . Czekam jeszcze na konsultację ortopedyczną 08.10.06r Potem będziemy domku szukać pełną parą Zaraz zdjęcia wstawię. Quote
bunia Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Chodzimy i biegamy nawet sobie :lol: Pilnujemy domku Jestesmy zalotni... Odpoczywamy Z poziomu bruku Zalotny pedzelek na ogonie :lol: Nareszcie w domku Kłócimy się :cool3::cool3::cool3: Cały Pituś :loveu: Quote
Kar0la Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 No to czekamy na zdjęcia słodziaka. :loveu: Pisałyśmy w tym samym czasie. Pituś piękny zwadiaka. Quote
majafaja Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 no to oby Pituś pokonał dysplazję!! a żeby było smiesznie, to ja też właśnie rozpoczynam walkę z dysplazją :) pituś, nie damy się! walczymy :) Quote
bunia Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Doigrałam się :evil_lol: Pituś rozrabia na całego :lol: Dzisiaj przy porannym trzepaniu posłanka cały czas mi przeszkadzał:roll: A to ciągnął za kocyk,a to wchodził na podusię w trakcie zmiany powłoczki Wreszcie zrezygnowana postanowiłam choć na chwilkę odwrócić jego uwagę w celu zakończenia tych czynnosci i rzuciłam mu zabawkę. Pituś najpierw zdębiał,a potem patrząc na mnie z wielkim zdziwieniem DLACZEGO wyrzuciłam jego zabawkę pobiegł po swoją małpkę i schował pod szafką w gabinecie :lol: Potem"wyrzuciłam" gąsiennicę i sytuacja powtórzyła się Czyli Pituś jest psem aportującym :loveu: Szybko nauczył się również nie oddawania swoich zabawek ;) Quote
majafaja Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 oj z pitusia to będzie jeszcze niemały pituś :) piękny jest!!!!! Quote
Radek Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Jest tak podobny do mojej Norci gdy była mała, że trudno mi oglądać jego zdjęcia spokojnie :-(. Cudny jest, cóż dodać. Quote
siekowa Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 a ja Pituśka podniose tak że pokaże wam podobnego psiaka http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31320 Quote
Radek Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Kar0la napisał(a):Radek no to może? :cool3: Bardzo chętnie. Niestety brak warunków. Mieszkanie nie za duże, a poza tym mam w domu cudowną ONkowatą sunię po przejściach. Na razie oswaja się z domem i z nami. Psiak w domu byłby dla niej dodatkowym stresem. Takie cudo jak Pituś na pewno znajdzie dobry dom bardzo szybko. Quote
bunia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Radek przyznam,że jak zobaczyłam w innym wątku Twój podpis ,to nadziwić się nie mogłam jaka ona do Pitusia podobna :lol: Wiedziałam,że napewno zauważysz mojego malca. Szkoda,że miejsce już zajęte,ale Pituś doczeka swojego wspaniałego domku :loveu: A oto dzisiejsza fotorelacja Słodki jest i chyba troszkę urósł:-o Ja już powoli zaczynam się za domkiem dla malucha rozglądać. Jest już bardzoooo zdrowy,czasami nawet myślę,że za bardzo zdrowy ,szczególnie wtedy jak rozrabia chłopak ;) Quote
Radek Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [quote name='bunia'] ale Pituś doczeka swojego wspaniałego domku :loveu: A oto dzisiejsza fotorelacja Słodki jest i chyba troszkę urósł:-o Jest już bardzoooo zdrowy,czasami nawet myślę,że za bardzo zdrowy ,szczególnie wtedy jak rozrabia chłopak ;) Te dwa zdjęcia tak bardzo przypominają mi moją sunię. On jest cudowny i na pewno znajdzie swoje dobre miejsce na ziemi. I super, że maluch już zdrowy. Jak szaleje to znaczy, że jest mu dobrze. Quote
lewkonia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 :loveu: Buniu kochana, przecież Pituś to poważny pies obronny No taki szczek, że ho ho:evil_lol: Quote
Recommended Posts