Kamila Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 'aga = napisał(a):;2323482']chyba o ten wątek chodzi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33162 Bardzo dziekuje :lol: Quote
BBeta Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Widze, że nie za ciekawa sprawa z tym spadkiem. Ale nie martw się. Wszystko się ułoży. Dla Was na szczęście :) Quote
samograj Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 BBeta napisał(a):Widze, że nie za ciekawa sprawa z tym spadkiem. Ale nie martw się. Wszystko się ułoży. Dla Was na szczęście :) DZIĘKI!!! JAKOŚ TO BĘDZIE!!!:lol: Quote
samograj Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 I ZNOWU POST NA BANNERKI!!! ALE ZA TO JAKIE!!! JESIENNY I AVEK ZIMOWY 1 I AVEK ZIMOWY 2 I AVEK WIOSENNY (z miłkiem wiosennym) I AVEK NEUTRALNE I AVEK ŚWIĄTECZNY I AVEK Quote
bigos Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 samograj napisał(a): I ZNOWU POST NA BANNERKI!!! ALE ZA TO JAKIE!!! JESIENNY I AVEK ZIMOWY 1 I AVEK ZIMOWY 2 I AVEK NEUTRALNE I AVEK ŚWIĄTECZNY?JESZCZE NIE GOTOWY Piękne te bannerki:razz::razz::razz::p:p:p Quote
Moniś Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Śliczne te bannerki :loveu::loveu::loveu: Będzie dobrze Aniu, nie martw się o nic! :multi: Przesyłam pozytywną energię! Quote
samograj Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 Moniś napisał(a):Śliczne te bannerki :loveu::loveu::loveu: SZKODA, ŻE ZANIM MI ZROBIŁAŚ NIE POMYSLAŁAM O TRZECH SEGMENTACH, ALE TWÓJ TEŻ SOBIE WKLEJE NA WIOSNĘ!!! Moniś napisał(a):Będzie dobrze Aniu, nie martw się o nic! :multi: Przesyłam pozytywną energię! DZIĘKI!!! JA JUZ SIĘ OSWOIŁAM Z TYM FAKTEM- JAK DOSTAŁAM PISMO TO BYŁ SZOK- PRZYKRO, ŻE NIEKTÓRYM BRAK WYCZUCIA I SPADEK KOJARZĄ Z FORTUNĄ:-( i mimo wyjanień dalej obstają przy swoim!! CZY JustynaJK MARZY O SPADKU ZA WSZELKĄ CENĘ, NAWET CENĘ UTRATY NAJBLIŻSZYCH - BO TAK WYNIKAŁOBY Z JEJ WYPOWIDZI :angryy: TAKIEGO SPADKU MIMO WSZYSTKO JEJ NIE ŻYCZĘ!!! Myślę, że , delikatnie mówiąc,wypadła tu nienajlepiej! Quote
LAZY Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Spokojnie dziewczyny. Spadki są różne, czasem nawet dziedziczy sie długi:) Chociaż z tego co wiem, spadku można nie przyjać. Ale czasem warto zapłacić podatek i korzystać np. z domu. Już lecę na lekcje rysunku:) Quote
samograj Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 LAZY napisał(a):Spokojnie dziewczyny. Spadki są różne, czasem nawet dziedziczy sie długi:) Chociaż z tego co wiem, spadku można nie przyjać. Ale czasem warto zapłacić podatek i korzystać np. z domu. Już lecę na lekcje rysunku:) Masz rację. Na szczęcie tata długów nie zostawił , ale jak mogę nie przyjąć czegoś, w czym od lat mieszkam, a że byłam głupia i godziłam się na bycie, bądź co bądź, na utrzymaniu ojca (jego dom, on płacił rachunki- my w nim mieszkalismy-robił to dla ukochanych wnuków ,sądząc,że będzie długowieczny) to teraz płacę frycowe-choć z tym utrzymaniem to nie do końca tak, ale to juz zbyt osobiste wynurzenia by były!!! Quote
JustynaJK Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 samograj napisał(a):SZKODA, ŻE ZANIM MI ZROBIŁAŚ NIE POMYSLAŁAM O TRZECH SEGMENTACH, ALE TWÓJ TEŻ SOBIE WKLEJE NA WIOSNĘ!!! DZIĘKI!!! JA JUZ SIĘ OSWOIŁAM Z TYM FAKTEM- JAK DOSTAŁAM PISMO TO BYŁ SZOK- PRZYKRO, ŻE NIEKTÓRYM BRAK WYCZUCIA I SPADEK KOJARZĄ Z FORTUNĄ:-( i mimo wyjanień dalej obstają przy swoim!! CZY JustynaJK MARZY O SPADKU ZA WSZELKĄ CENĘ, NAWET CENĘ UTRATY NAJBLIŻSZYCH - BO TAK WYNIKAŁOBY Z JEJ WYPOWIDZI :angryy: TAKIEGO SPADKU MIMO WSZYSTKO JEJ NIE ŻYCZĘ!!! Myślę, że , delikatnie mówiąc,wypadła tu nienajlepiej! Trochę przekręcasz wszystko na własną nutę. Spadki są różne jak już słusznie ktoś zauważył.Osobiście chciałabym dostać jakiś spadek i nie zmienię w tej kwestii zdania.Każdy z nas niestety musi się liczyć z utratą najbliższych-taki jest niestety ciąg życia i nic na to nie poradzimy.Jak sama wcześniej napisałaś wiele wcześniej skorzystałaś zarówno finansowo jak i zapewne w innych kwestiach.Jesteś przypuszczam dorosłą osobą i prawo spadkowe nie jest nowością w naszym życiu więc zapewne nie wzięłaś tego wcześniej pod uwagę skoro jesteś tak tym zdziwiona. Sama wychodzę z założenia ,że przezorny zawsze ubezpieczony!i wierz mi,że jestem na różne koleje losu przygotowana( a przynajmniej narazie tak mi się wydaje) bo życie parę razy spłatało mi figla. Myślę,że są zapewne inne formy spłaty podatku np jakiś kretyt hipoteczny np pod zastaw domu.Takie jest życie i niesie nam różne niespodzianki. Lecz uważam jest to wasza przywatna sprawa i nie uważam żebym moimi wypowiedziami miała kogoś urazić. Pozdrawiam Quote
samograj Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 JustynaJK napisał(a):Trochę przekręcasz wszystko na własną nutę. Spadki są różne jak już słusznie ktoś zauważył.Osobiście chciałabym dostać jakiś spadek i nie zmienię w tej kwestii zdania.Każdy z nas niestety musi się liczyć z utratą najbliższych-taki jest niestety ciąg życia i nic na to nie poradzimy. Tak na to nic nie poradzimy!!! ALE BARDZO BOLI!!! JustynaJK napisał(a): Jak sama wcześniej napisałaś wiele wcześniej skorzystałaś zarówno finansowo jak i zapewne w innych kwestiach.Jesteś przypuszczam dorosłą osobą i prawo spadkowe nie jest nowością w naszym życiu więc zapewne nie wzięłaś tego wcześniej pod uwagę skoro jesteś tak tym zdziwiona. Nie jestem tak naiwna, aby nie znac prawa spadkowego, jestem zdziwiona tym, że złożyłam dokumenty do US w zeszłym roku , na wiosnę (więc dość dawno, trochę urząd się ślimaczył- czy to moja wina, że ruchomości w ciagu tego półtora roku znacznie straciły na wartości???),wtedy zaczęto przebąkiwać o dostosowaniu prawa spadkowego do norm unijnych czyli o zniesieniu podatku od spadku. Do tej pory US milczał- naiwnie sądziłam, że dotrwam do nowego roku , kiedy ustawa wejdzie w życie. Jak już gdzieś napisałam , czuję się jak biegacz, który pada tuż przed metą!!! Czy to jest komfortowa sytuacja??? Chyba nie bardzo!!! POWIESZ: TWOJA WINA!!! CZY MYŚLISZ ,ŻE JEST MI PRZYJEMNIE JAK MNIE PUNKTUJESZ!!! PO CO TU ZAGLĄDASZ??? ŻEBY DOKOPAĆ LEŻĄCEMU??? AKURAT TO CIĘ W MOJEJ GALERII NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWAŁO?? RESZTA NIE BYŁA GODNA TWOJEJ UWAGI??? DZIWNE!!! PODEJRZANE!!! KOGO REPREZENTUJESZ??? KTO CIĘ TU PODESŁAŁ??? A MOŻE JESTEŚ URZĘDNIKIEM W SKARBÓWCE??? ALBO PO PROSTU MI ZAZDROŚCISZ, ŻE KIEDYŚ DOBRZE MI SIĘ POWODZIŁO??? TAK TO WYSOCE PRAWDOPODOBNE!!! TERAZ KIEDY JESTEM W TRUDNEJ SYTUACJI TY MOŻESZ PRAWIĆ MORAŁY!!! DOWARTOŚCIOWUJESZ SIĘ W TEN SPOSÓB, MASZ SATYSFAKCJĘ??? JustynaJK napisał(a): Takie jest życie i niesie nam różne niespodzianki. Lecz uważam jest to wasza przywatna sprawa WŁAŚNIE, to jest nasza prywatna sprawa ,więc nie zabieraj głosu na ten temat, bo nie znasz wielu faktów , których ujawnienie mogłoby wprawić cię w zakłopotanie i byłoby CI naprawdę głupio!!! Tymbardziej, że weszłas na moje terytorium (bo za takie uważam własna galerię) i nie potrafisz zachować elementarnych zasad savoire vivre'u!!! POZA KOŃCOWYM: JustynaJK napisał(a): Pozdrawiam Dziękuję za pozdrowienia!!! Quote
jorge30 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Witam!! Wspaniała galeria!! Mam nadzieję, że masz dobre samopoczucie (mimo wszystko ;) ) w każdym bądź razie bądź dobrej mysli napewno się okaże, że "nie taki diabeł straszny, jak go malują" - a napewno tego Ci życzę Powodzenia. Quote
Moniś Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Cześć Aniu! Jak dziś samopoczucie? Mam nadzieję, że chociaż troszkę lepiej :multi: Miłego dzionka! bez zmartwień i smutku na buźce! :multi: Quote
JustynaJK Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 samograj napisał(a):Tak na to nic nie poradzimy!!! ALE BARDZO BOLI!!! Nie jestem tak naiwna, aby nie znac prawa spadkowego, jestem zdziwiona tym, że złożyłam dokumenty do US w zeszłym roku , na wiosnę (więc dość dawno, trochę urząd się ślimaczył- czy to moja wina, że ruchomości w ciagu tego półtora roku znacznie straciły na wartości???),wtedy zaczęto przebąkiwać o dostosowaniu prawa spadkowego do norm unijnych czyli o zniesieniu podatku od spadku. Do tej pory US milczał- naiwnie sądziłam, że dotrwam do nowego roku , kiedy ustawa wejdzie w życie. Jak już gdzieś napisałam , czuję się jak biegacz, który pada tuż przed metą!!! Czy to jest komfortowa sytuacja??? Chyba nie bardzo!!! POWIESZ: TWOJA WINA!!! CZY MYŚLISZ ,ŻE JEST MI PRZYJEMNIE JAK MNIE PUNKTUJESZ!!! PO CO TU ZAGLĄDASZ??? ŻEBY DOKOPAĆ LEŻĄCEMU??? AKURAT TO CIĘ W MOJEJ GALERII NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWAŁO?? RESZTA NIE BYŁA GODNA TWOJEJ UWAGI??? DZIWNE!!! PODEJRZANE!!! KOGO REPREZENTUJESZ??? KTO CIĘ TU PODESŁAŁ??? A MOŻE JESTEŚ URZĘDNIKIEM W SKARBÓWCE??? ALBO PO PROSTU MI ZAZDROŚCISZ, ŻE KIEDYŚ DOBRZE MI SIĘ POWODZIŁO??? TAK TO WYSOCE PRAWDOPODOBNE!!! TERAZ KIEDY JESTEM W TRUDNEJ SYTUACJI TY MOŻESZ PRAWIĆ MORAŁY!!! DOWARTOŚCIOWUJESZ SIĘ W TEN SPOSÓB, MASZ SATYSFAKCJĘ??? WŁAŚNIE, to jest nasza prywatna sprawa ,więc nie zabieraj głosu na ten temat, bo nie znasz wielu faktów , których ujawnienie mogłoby wprawić cię w zakłopotanie i byłoby CI naprawdę głupio!!! Tymbardziej, że weszłas na moje terytorium (bo za takie uważam własna galerię) i nie potrafisz zachować elementarnych zasad savoire vivre'u!!! POZA KOŃCOWYM: Dziękuję za pozdrowienia!!! Coś mi się wydaje,że jesteś konfliktowym człowiekiem. Zaglądać mogę sobie na dogomani gdzie mam ochotę.Jest ogólnie dostępna. Z jednego mojego stwierdzenia wysnuwasz wiele wniosków oczywiście pasujących do Twojej teorii. Nikogo nigdzie nie obraziłam,tylko wyrażam swoje zdanie w niektórych tematach. Zaglądałam tu bo interesują mnie rasy polskie,ale masz rację tutaj nic nowego się nie dowiem jedynie o czyichś prywatnych wynurzeniach ,które mnie wogóle nie interesują:shake: Temat dyskusji wogóle nie pasuje do tematu wątku ale co tam widzę,że uwielbiasz się wyżywać na innych.Jak Ci z tym łatwiej to proszę bardzo. Osobiście zaglądam na dogo z wieloletniej sympatii do kynologii i swoje prywatne sprawy i wynurzenia zostawiam dla siebie. Nie wiem dlaczego sądzisz ,że miał by mnie ktoś nasłaś czy dlatego ,że mam odmienne zdanie?nie wszyscy się muszą z Tobą zgadzać i można mieć dalece inne spojrzenie na różne sprawy. Bądz bardziej asertywna-tego Ci życzę. Quote
samograj Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 JustynaJK napisał(a):Coś mi się wydaje,że jesteś konfliktowym człowiekiem. OSTATNIO TAK!!! JustynaJK napisał(a): Z jednego mojego stwierdzenia wysnuwasz wiele wniosków oczywiście pasujących do Twojej teorii.. TY z kolei naginasz do swojej- jesteśmy kwita. JustynaJK napisał(a): Nikogo nigdzie nie obraziłam,tylko wyrażam swoje zdanie w niektórych tematach... Nie napisałam,że obraziłaś, lecz,że nie masz wyczucia i że z tego powodu jest mi przykro (ty interpretujesz na swoja nutę) JustynaJK napisał(a): Zaglądałam tu bo interesują mnie rasy polskie,ale masz rację tutaj nic nowego się nie dowiem jedynie o czyichś prywatnych wynurzeniach ,które mnie wogóle nie interesują:shake:... To dlaczego akurat do nich nawiązałaś??? Cieszę się ,że rasy polskie są obiektem twego zainteresowania- jeżeli nic moja galeria nie wnosi według Ciebie cóż, jakoś to przeżyję: DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM EST!!! JustynaJK napisał(a): Temat dyskusji wogóle nie pasuje do tematu wątku ale co tam widzę,że uwielbiasz się wyżywać na innych.Jak Ci z tym łatwiej to proszę bardzo. Osobiście zaglądam na dogo z wieloletniej sympatii do kynologii i swoje prywatne sprawy i wynurzenia zostawiam dla siebie.... TRZEBA TĘ DYSKUSJĘ ZAKOŃCZYĆ!!! TYMBARDZIEJ, ŻE TEŻ LUBISZ WYŻYWAĆ SIĘ NA INNYCH ! Wtedy temat watku powróci do pierwotnego zamysłu- aczkolwiek pod słowami:"RESZTA FERAJNY"-miałam na myśli sprawy dotyczące całej naszej rodziny!!! JustynaJK napisał(a): Nie wiem dlaczego sądzisz ,że miał by mnie ktoś nasłaś czy dlatego ,że mam odmienne zdanie?nie wszyscy się muszą z Tobą zgadzać i można mieć dalece inne spojrzenie na różne sprawy.. OK! MOŻNA, ale jeżeli uzyska sie dodatkowe informacje na temat powodów smutku i bólu, raczej powinno się wtedy wspierać a nie dokładać. PRZYNAJMNIEJ JA TAK ROBIĘ!!! WIDAĆ SĄ OSOBY POZBAWIONE EMPATII!!! A skoro i tak nie znasz wielu szczegółów i niuansów dotyczących naszego życia, lepiej ,żebyś nie zabierała głosu, wtedy nie narazisz sie na atak! JustynaJK napisał(a): Bądz bardziej asertywna-tego Ci życzę. POSTARAM SIĘ, może znów powrócę do równowagi! Bądź co bądź, to co przeżylismy- to takie osobiste tsunami - wszystko trzeba budować od nowa!!! Quote
JustynaJK Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 samograj napisał(a):OSTATNIO TAK!!! TY z kolei naginasz do swojej- jesteśmy kwita. Nie napisałam,że obraziłaś, lecz,że nie masz wyczucia i że z tego powodu jest mi przykro (ty interpretujesz na swoja nutę) To dlaczego akurat do nich nawiązałaś??? Cieszę się ,że rasy polskie są obiektem twego zainteresowania- jeżeli nic moja galeria nie wnosi według Ciebie cóż, jakoś to przeżyję: DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM EST!!! TRZEBA TĘ DYSKUSJĘ ZAKOŃCZYĆ!!! TYMBARDZIEJ, ŻE TEŻ LUBISZ WYŻYWAĆ SIĘ NA INNYCH ! Wtedy temat watku powróci do pierwotnego zamysłu- aczkolwiek pod słowami:"RESZTA FERAJNY"-miałam na myśli sprawy dotyczące całej naszej rodziny!!! OK! MOŻNA, ale jeżeli uzyska sie dodatkowe informacje na temat powodów smutku i bólu, raczej powinno się wtedy wspierać a nie dokładać. PRZYNAJMNIEJ JA TAK ROBIĘ!!! WIDAĆ SĄ OSOBY POZBAWIONE EMPATII!!! A skoro i tak nie znasz wielu szczegółów i niuansów dotyczących naszego życia, lepiej ,żebyś nie zabierała głosu, wtedy nie narazisz sie na atak! POSTARAM SIĘ, może znów powrócę do równowagi! Bądź co bądź, to co przeżylismy- to takie osobiste tsunami - wszystko trzeba budować od nowa!!! Pamiętaj,że nie Ty jedna przechodzisz burze w życiu. Z mojej strony uważam temat za zakończony. Quote
samograj Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 JustynaJK napisał(a):Pamiętaj,że nie Ty jedna przechodzisz burze w życiu. Wiem o tym!!! I KAŻDEGO, KTO WYRAŻA SWÓJ SMUTEK I BÓL STARAM SIĘ WESPRZEĆ NA ILE MOGĘ!!! Jeżeli z pilnie strzeżonej zagrody ucieknie pies, bez winy właciciela , po prostu postanowił zignorować jego nakazy i zakazy i z własnej winy wpadł pod samochód- jest ranny!!! CO Z NIM ZROBISZ??? ZAOPIEKUJEZ SIĘ, OPATRZYSZ CZY KOPNIESZ , ABY NIE ZAGRADZAŁ CI PRZEJŚCIA??? W końcu sam sobie na to zasłużył, czy tak??? JustynaJK napisał(a): Z mojej strony uważam temat za zakończony. TO FAJNIE!!!:loveu: Quote
tamiczek Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Nathaniel ale piekne :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
samograj Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 nathaniel napisał(a):Proszę, może być ? DZIĘKI!!!:loveu: JASNE,ŻE MOŻE!!!:p A GDZIE TA RESZTKA RĘKI WŁŚCICIELA W PYSKU ŻMIŁKI???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
samograj Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 HEJ! WIDZĘ, ŻE MASZ NOCKĘ I NECIKA W BANNERKU:multi: :multi: :multi: Ładne!!! Quote
aga =] Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 dzięki :) zrobiłam taki szybki i prosty banerek z odsyłaczem Quote
Dobcia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='aneta25'] Piękne:loveu::loveu::loveu: Samograjko, nie martw się... w końcu będzie dobrze;) Quote
Recommended Posts