Ania+Milva i Ulver Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 To czekamy na foty z podróży;) Ja wstawię swoje i kilka słów o suni. Jak ją zobaczyłam, to pierwsze wrażenia-wychudzony szczeniak...nie wiem, zobaczę co powie wet , ale 8 lat ...ciężko w to uwierzyć, choć zęby makabra niestety. Sunia byłą troszkę zestresowana jak przyjechała, szła bardzo powoli -bokiem. Ale smycz nie jest dla niej problemem-idzie bardzo ładnie , nie ciągnie-przynajmniej na razie;) Gdy dziewczyny odjechały (miło było poznac tak fajną toruńską ekipę:loveu:), to poszłam zaraz do psiaków. Malutka siedziała w budzie i tylko wystawiła łepek. Jak zaczęłam wypuszczac psiaki, to wyszła. Nie zwracała uwagi na małe latające, które bardzo chciały zobaczyć kto nowy przyjechał. Cały czas patrzyła na mnie i machała ogonem. Dała sobie podpiąc smycz bez problemów, ale po wypuszczeniu odpięłam- sunia trzyma się blisko . Przybiega na zawołanie, ładnie daje się pogłaskać. Jest chuda, łapki nieciekawe- do usunięcia wilcze pazury. Dziewczyny zasugerowały aby jednak przenieśc ją do kojca z betonową posadzką, bo nie nadążę ze sprzątaniem drewnianej podłogi. Tak tez potem zrobiłam, choć dziś gdy niunia byłą wypuszczana jeszcze dwa razy nie zrobiła nic...ale pewnie rano będzie co robić:roll: Zjadła dwie porcje- ok 15 i o 19, ma apetyt duży, ale nie je łapczywie. Reaguje na duże psy- szczeka i unosi wargi , gdy podchodzą. Jednak na mój podniesiony głos o spokój słucha i nie prowokuje dalej. To tyle z dziś. Quote
Guest malva Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 to teraz ja: to zdjęcia zrobione zaraz po wyjściu ze schroniska ,spacer w oczekiwani na koopę ptrzed podróżą ( której oczywiście nie było i trzeba się było potem 2 razy zatrzymywać) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Tu dwie torunianki...ale raczej się nie polubią:mad: Quote
Paulina_mickey Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ona wygląda na zupełnie młodego psiaka, ma taką szczenięcą urodę. Quote
Guest malva Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 hej Ania ,również baardzo miło było poznać, pyszne ciasto ,mniam,mniam :) dzieki za kawkę jesteś konkretną osobą ,która wie co robi i o to chodzi, i oto chodzi, więcej takich ludzi i wszystko bedzie ok :) dobry znak z tym brakiem kup ,moze benia wyczuła że dotarła do celu przesiadłam się na komputer córki to wreszcie wrzucę resztę fotek i to w szybszym tempie ;D Quote
Paulina_mickey Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Sunia jest tutaj http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744?v=photos&ref=ts#!/album.php?aid=21266&id=122870101115744 Czy mogę Wasze zdjęcia dorzucić do tego folderu? Quote
Guest malva Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Paulina_mickey napisał(a):Ona wygląda na zupełnie młodego psiaka, ma taką szczenięcą urodę. moje wrzucaj smiało co do tego że ma szczeniecą urodę- to fakt! jak ja zobaczyłam to powiedziałam ,że to szczeniak! mocne grube łapy- wskazujące na to że bedzie duża i pokryta takim szczenięcym puchem, po czym zobaczylismy jej zęby i ten pomysł został NATYCHMIAST porzucony to na pewno nie jest szczeniak Quote
sacred PIRANHA Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ja miałam pod opieką kiedys psa....miał 8 miesięcy a zęby w takim stanie że trzeba było połowe usunąc (stałe już niestety)... wiek ocenia się po zębach ale nie zawsze stan uzębienia jest adekwatny do wieku moja osobista suka jak do mnie trafiła do miała 3-4 lata, walczyliśmy o jej ząbki ale niestety skończyło się na tym ze ponad połowe straciła i tak wiec jakby ktos jej 5letniej zajrzał w zeby to pewnie by jej dali z 10lat minimum:-) Quote
ANETTTA Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ja tez na poczatku na zbiorczym napisałam że to jeszcze psie dziecko !!!! jest piękna słodka czy ona w tym kojcu ma bude ??//bo na jeden fotce widac jakby była w budzie a na drugiej widze słome sorki ze pytam pewnie ma bo jakby inaczej .... Quote
vena&vivi Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Jestem w końcu w domu (wiozłam jeszcze do Fur sznupa), dziewczyny wszystko już opisały - mi tylko pozostaje podziękować :) Ania miło było poznać, porozmawiać. teraz wiem, że sucz jest w dobrych rękach i pozostaje czekać aż będzie dochodzić do siebie :) dzięki za szybką relację z pierwszych godzin, mam nadzieje, że Dela nie będzie sprawiać problemów. p.s Aneta u Ani w każdym kojcu buda :) jutro sprawdze konto bo dziś niedziela i nic nie wpływa a wczoraj spr to nic nowego nie było. Jutro też dopiszę, że wydalismy 50zł na transport. Quote
Paulina_mickey Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Z mojego szczęśliwego bazarku na razie ok 40zł jest. Quote
ANETTTA Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 jeszcze raz dzięki WA bardzo ...za wszystko Quote
Lida Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 SUPER!!!!!!!! Kochane baby jesteście. Reńka, ktora wpłaciła 30 zł, zdecydowała się wpłacać co miesiąc 25 zł, do momentu aż Dela nie znajdzie DS. W takim razie ja dokładam dodatkowo jeszcze 5 zł od siebie co miesiąc do równego rachunku :-) Quote
zuzlikowa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Wpadam nocką...nieco uaktualniłam folder Delli na FB...może jeszcze ktoś pomoże? http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#!/album.php?aid=21266&id=122870101115744 Spokojnej nocki sunieczko... Quote
vena&vivi Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Lida czyli to co wpłaciła reńka mam przekierować jako wpłata deklaracji za ten miesiąc - chyba dobrze zrozumiałam :) a twoja powiększe o 5zł :)Bardzo dziękujemy -coraz mniej brakuje ciotki Quote
jogolcia@pdx Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Dla mnie to jest najbardziej wzruszające... nie tylko dlatego, że cała słodycz po prostu "spływa" z tej ślicznej mordziuni - w jej oczach widać przeszłość :-( Quote
vena&vivi Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 jogolcia doszła wpłata od Ciebie 60zł -bardzo dziękuje :)Uzupełnie 7 post w domku :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Delia bardzo dobrze- w nocy cichuteńko- nie szczekała, nie wyła. Lubi leżeć w budzie- tylko łepek wystawia i patrzy co się dzieje. Kupa była taka sobie, rzadka , ale bywały u mnie już gorsze. Zobaczymy co się będzie dalej w tej kwestii działo;) Na spacerkach chodzi sobie powoli i najlepiej ze mną, sama nie chce odchodzić. Cieszy się bardzo jak mnie widzi- ogonek jej lata, jest kochana:p Bardzo lubi przytulaki i drapanie pod głową. Pozwala sobie zajrzeć tu i tam;) Chudziutka strasznie. Rano dostała porcję , zjadła raz dwa. Psiaki dziś się już nią tak nie interesowały , wiec nie szczekała. Zaobserwowałam to juz nie pierwszy raz...jak przychodzi nowy lokator do nas schroniskowy czy bida z ulicy, to inne psy szybko akceptują go-nie biegaja nie szczekają...jak mam psy z domów na wakacje to hotelowicze nie dają im spokoju:roll: Quote
vena&vivi Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Może wiedzą, że bidy potrzebują ciszy, spokoju, akceptacji -hahah ale se pofilozofowałam i uczłowieczyłam :PWiesz kupa powinna z dnia na dzien lepsza byc więc może powoli widac efekty leków :) Będę miała prośbę sprawdzenia na dzieci o ile to możliwe, choc raczej problemu nie powinno być. Quote
ANETTTA Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 PSY SĄ bardzo mądre możę czuja cierpienie psa porzuconego bitego my nie znamy historii tej suni co ona przeszła .. Quote
vena&vivi Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Aneta masz odpowiedz apropo edycji 1 postu?? Zrobie tam rozliczenie. Uzupełniłam wpłaty - proszę sprawdzić czy wsio się zgadza:)post 7 Quote
Recommended Posts