Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='olalolaa']Arion ma mniejsze chrupki i intensywniej pachnie, myslę że bardziej psom smakuje. To co zamawiać?[/QUOTE]

To może Arion ? :roll: Hmhmhmhm...

Posted

[quote name='olalolaa']Zamówię Ariona ale senior, ma tylko 1% więcej tłuszczu a dodatki na stawy, glukozamina itp.[/QUOTE]

oki ;) to ile zapłaciłaś?

Posted

Wczoraj przyszła karma. Zła jestem, bo worek był otwarty, jakby przecięty na 20 cm a karma po prostu przerzucona przez płot. Pewnie worek został uszkodzony w transporcie i kurier się przestraszył, że nie przyjmę takiej przesyłki, przerzucił i ... uciekł. Ech....:shake:

Tak samo jak w zeszłym roku mamy problem z sierścią. Znowu wyłazi całymi garściami a ja nie nadążam Pimpka wyczesywać. Chyba będę musiała go wykąpać, bo jest jakiś "dziwny". Sierść zakurzona, mnóstwo podszerstka i jakaś taka matowa.
Dzisiaj z naszego hotelu (mam nadzieję, że już na pewno) wyjeżdża w nieznane Spajki. Więc bardzo możliwe, że Pimpek będzie miał niebawem dwie nowe koleżanki :)

Posted

Dif tak nie może być, ja zadzwonię tam i niech karmę wymieniają w poniedziałek. Jak trochę ubierzesz na te kilka dni to nic się nie stanie..
edit: aha w poniedziałek dopiero zadzwonię, bo w weekend to nie ma z nimi kontaktu, ale załatwie to.

Posted

[quote name='olalolaa']Dif tak nie może być, ja zadzwonię tam i niech karmę wymieniają w poniedziałek. Jak trochę ubierzesz na te kilka dni to nic się nie stanie..
edit: aha w poniedziałek dopiero zadzwonię, bo w weekend to nie ma z nimi kontaktu, ale załatwie to.[/QUOTE]

Oluś, niestety nic już nie zrobimy, bo ja część tej karmy dosypałam do poprzedniej, żeby uniknąć zbyt gwałtownej zmiany. Ale zadzwonić z pretensją i awanturą możesz jak najbardziej! :diabloti:

Posted

[quote name='dangos19']A kurier nie musi mieć podpisanego odbioru przesyłki?....BANDA
Głaski dla Pimpusia.[/QUOTE]

Powinien. Ale, wiesz... Przesyłka opłacona, to co mu tam. Przerzuci przez płot, machnie na dokumencie jakiś podpis i ma z czaszki. Nie musi jeździć po kilka razy jak nie ma klienta. Z tym, że ja byłam w domu cały czas.

Posted

Dif jednak bardzo prosze nie wyrzucaj opakowania i tyle co w nim jest, niech na razie zostanie, ja jednak będe nalegała zeby wymienili i koniec , takie żarty to oni sobie gdzie indziej niech robią.

Posted

[quote name='olalolaa']Dif jednak bardzo prosze nie wyrzucaj opakowania i tyle co w nim jest, niech na razie zostanie, ja jednak będe nalegała zeby wymienili i koniec , takie żarty to oni sobie gdzie indziej niech robią.[/QUOTE]

Mam opakowanie, fakturę i porwano-pogniecione coś co było przyklejone do opakowania numerem przesyłki. Nie wyrzucam jakby co.
Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z telekarmy i bardzo przepraszała za całą sytuację! Chwilkę pogadałyśmy, że tak nie można, że nie powinno tak być a następnym razem to..... I w tym momencie odesłałam ją do Olalusi naszej - niech się tłumaczy i kłania u źródła!:evil_lol:;)

Posted

No bo ja tam dzisiaj małą rozróbę zrobiłam.. powiedziałam że karma już jest jedzona przez psa, w takiej sytuacji nie mogą jej wymienić, ale też przepraszała bardzo i obiecała jakąś skargę wnieść na UPS. Prosiła żebyśmy przy kolejnych zamówieniach prosili o inna firmę kurierską, z Warszawy - i tak będę robić. Dostałam rabat -20zł na kolejne zamówienie, dzisiaj zamawiałam karmę trójłapkowi Diego z mojego podpisu więc on skorzysta na tej całej sytuacji..

Posted

Dziewczyny!
Pimpek źle się czuje!:placz:

Oboje mieliśmy przegwizdaną noc. Zrywało go do wymiotów, miał mdłości. Odkasływał cały czas i jak mu się udało zwymiotował pół strawioną karmę. W nocy wyprowadzałam go kilka razy do ogrodu na zasadzie "przewietrzenia" i pojedzenia trawy. Ostatni raz wyprowadziłam go o pierwszej. Żarł te trawe chyba z godzinę, zwymiotował i wszystko się skończyło. Do rana był spokój. A dzisiaj rano ledwo wstał kulejąc na łapę. Już parę dni wcześniej widziałam, że ją podkula czasami, ale było to naprawdę chwilowe i miałam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie. Dostaje przecież cały czas althroflex. Jest to jedyny suplement na te jego stawinki i od czasu ostatniej historii z diagnozą dysplazji nigdy nic mu nie dolegało. A teraz znowu kłopot.....
Pomimo dolegliwości jest bardzo dzielny! Musiałam go znieść ze schodów na rękach na krótki sik ogrodowy, bo leje jak z cebra u nas. Miał opory przed zejściem ze schodów. Ale wlazł już sam całkiem chyżo i raźnie, bo.... miałam chrupki w pudełku. Wiedział, cholernik jeden, że jak poleci na górę do pokoju to w nagrodę dostanie! :evil_lol:
Ech... Pimpek jest pod lupą! Będę Was informować na bieżąco! :roll:

Posted

Wczorajszy wieczór i noc były też kiepskie dla mojej staruszki Nusi, cały czas ciężko oddychała.....może to coś z pogodą, a na dodatek u Pimpka ta zmiana karmy.
Trzymaj się dzielny staruszku.

Posted

Witaj, Ewuś, na wątku! :loveu:

Pimpalinek nie wymiotuje i lepiej się czuje. Tylko z tą łapą jest jakiś problem.

2 fotki z wczoraj:
(zwróćcie, proszę uwagę, że na klatce na prześcieradle śpi... kotek:loveu:)

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1588/ce47a56ffd38701dmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1588/bf08c235a1220394med.jpg[/IMG]

a to zdjęcie jest sprzed kilku dni. Fajne, chociaż troszkę nieostre:)

[IMG]http://images37.fotosik.pl/1605/855564ffb16beff0med.jpg[/IMG]

Posted

Pimpek, zdrowy masz być i koniec kropka, nie wygłupiaj się! ;)

[url]http://images41.fotosik.pl/1588/ce47a56ffd38701dmed.jpg[/url] i to chyba szylkretka? :loveu: