Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jagna78 napisał(a):
może bazarek na imie dla niego zrobić bo Mały Men jakoś do mnie nie przemawia :D

Można zrobić, ogarnę się i założę ;)

• Replies 904
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Menio już przekazany, jest w dobrej formie. Dorcia bardzo się martwi, żeby piesek był dobrze zaopiekowany w DT. Jagna bardzo Cię proszę o stosowanie diety niskobiałkowej dla piesia, tj. ryż z odrobiną białego sera, ewentualnie karmę Hepatic trzeba zakupić, może ze skarpety. Podpiszemy z Tobą na dniach umowę o DT, gdybyś chciała zostać DS, co zasugerowałaś normalnie odbędzie się u Ciebie wizyta przedadopcyjna. Odwiedzim Cię w przyszłym tygodniu, zobaczyć czy coś trzeba małemu itd :)
Dorota przekazała Ci, jak wykonać podwójne badanie poziomu amoniaku.(jedno nic nie da) To BARDZO WAŻNE, bo mały od wczoraj wieczorem jest na czczo i byłoby zbrodnią tego nie wykorzystać.

Posted

oki a teraz trochę formalności bo chyba się nie dogadałyśmy
chciałam się zapytac kto oficjalnie odpowiada za psa,podpisuje umowe z dt itd? skarpeta yorkowa? ty mshume? dorcia? to dość istotne kto oficjalnie za psa odpowiada szczegolnie w przypadku tego malca bo moga być dośc poważne decyzje do podjęcia od leczenia po uśpienie więc należałoby to na początku ustalić

Posted

Decyzja o eutanazji, a lepiej o wyborze DS, leczeniu,ewentualnie sprawom związanym z DT powinna być podjęta większością głosów, proponuję skład ja, Dorcia, Lady, S.Piranha. Umowa o dom tymczasowy może być ze skarpetą yorków (chociaż to jest bdt, to tak niech będzie).

Posted

Nie ma sensu wprowadzać diety teraz, bo zaburzy obraz badań. Czy szczenię było odrobaczone i szczepione, tj. czy ma książeczkę zdrowia z wpisami od weta? Przyjechał bez, więc zakładamy, że nie ma - więc musi przejść kwarantannę. Mały miał zrobioną morfologię i OB, Jagna ma zaufanego weta, który będzie go prowadził.

Myślę, że do składu decyzyjnego trzeba również wciągnąć Jagnę, bo w końcu to ona ma go na DT i widzi go na co dzień, jest w stanie ocenić jego stan. Poza tym, skład z 4 osób nie ma sensu, bo trudno o większość głosów.

Posted

dotarłam do kompa - musiałam dziecko oderwać :)
Mały nie reaguje na swoje imiona, w przypływie uczuć reaguje na Emiś :) na razie zachowuje się jakby miał ADHD :D
Byliśmy u weta...mały waży równo 1,30 kg ..... po konsultacjach długich... mój wet doszedł do wniosku,że na razie robimy OB i całą morfologię....ewentualne dodatkowe badania wet zasygerował po dokładnej obserwacji u mnie....
OB wyszło prawie wzorcowo:) reszte wyników będę miała wieczorem .....wet zalecił zmiane diety na ryż z kurczaczkiem i warzywkami .... po jedzeniu muszę go poobserwować.....jeszcze nie jadł bo gotujemy :) za to ukradł 3 chrupki dużemu :D z czego był bardzo dumny...

fotek na razie nie ma bo mały nie ustoi w miejscu :D ... a tym bardziej jak widzi aparat to odrazu siedzi tyłem .... po prostu pokazuje gdzie ma fotografowanie

co do kwesti zdrowotnych małemu nie zeszły jajeczka :(... no i ma podwójne ząbki...a kamień taki, że strach :( chyba mi się wydaje że on te RC to na obrazku widział...

A co do Dt to nie jestem całkowiecie bezpłatnym bo tak jak pisałam , że zwrot za weta a reszta ode mnie.....

Właśnie mały zakochał się w mojej córce i siedzi namiętnie ją całuje :D taki prawdziwy z niego man :D

Posted

Ma sens i jest to konieczne. Podejrzenie wskazuje na zespolenie zwrotno oboczne i nieprawidłowa dieta może być tragiczna w skutkach. Proszę, aby DT stosował dietę niskobiałkową. Jezeli nie jest to możliwe, to ja wezmę psiaka do siebie pod opiekę. Do tej pory dawałyśmy radę same, to jeśli wszystko jest 'nie tak' wrócimy do tej opcji.

ladySwallow napisał(a):
Nie ma sensu wprowadzać diety teraz, bo zaburzy obraz badań. Czy szczenię było odrobaczone i szczepione, tj. czy ma książeczkę zdrowia z wpisami od weta? Przyjechał bez, więc zakładamy, że nie ma - więc musi przejść kwarantannę. Mały miał zrobioną morfologię i OB, Jagna ma zaufanego weta, który będzie go prowadził.

Myślę, że do składu decyzyjnego trzeba również wciągnąć Jagnę, bo w końcu to ona ma go na DT i widzi go na co dzień, jest w stanie ocenić jego stan. Poza tym, skład z 4 osób nie ma sensu, bo trudno o większość głosów.

Posted

Jagna, czy ten wet ma jakiekolwiek doświadczenie w leczeniu zespolenia zwrotno obocznego? Co z badaniem na amoniak, o które tak prosiłyśmy??????Kurcze, zaczynam się martwić...

Posted

Malutki całą drogę był bardzo grzeczny ,cichutki ,lizał mnie po ręku i spał..głodny bardzo .
Jest cudny ,drobniutki , ot kruszak taki .
Ślinił się troszkę ,generalnie w dobrej kondycji ,wiąże to z jedzeniem lub raczej z nie jedzeniem.
Myślę że póki nie ma wyniku powinien jednak zostać na diecie ,nie zaszkodzi mu dieta wątrobowa Hepatic czy ryż ,to kwestia paru dni.

Uczuliłam Jagnę aby zaobserwowała jak zachowuje się po normalnym jedzeniu ,czy go nie zmula to też dobry test.

Trzeba bardzo na niego uważać ze względu że taki wypierdas 1.30 kg.
Piesek jest dwukrotnie szczepiony.
Niestety książeczki nie dostałam .

Jagna wszystko w twoich rękach :)

http://img233.imageshack.us/img233/990/sdc14052f.jpg
http://img585.imageshack.us/img585/4125/sdc14052d.jpg

fotki yorusia.

Posted

hej hej ludzie co tutaj sie dzieje:-P
no zostawic Was na chwilkę i już jakieś zamieszanie:-P
zapytałam o formalną osobę odpowiedzialną bo musi być ktoś kto będzie podejmował różnie decyzje z nim związane a jak widać będzie ich sporo.
Wyciągnięcie psiaka, zdiagnozowanie go, leczenie i szukanie ds to nasza wspólna sprawa chyba nie? Więc bez obrażania mi się tu tylko na spokojnie po koleji rozwiązujmy problem/wątpliwość po problemie:-)
Pierwsza sprawa to jego szczepienia- czy on wogole jakies ma? bo jeśli nie to kwarantanna go czeka kurcze...
Kolejna to co z innymi badaniami np tym amoniakiem? jak to się robi? kiedy wet chce to zrobic Jagna78?czy wprowadzenie diety niskobiałkowej nie zaburzy tych wyników? ja nie wiem, pytam tylko:-)

i wszyscy wrzućmy na luz odrobine;-)

Posted

Kwasy żółciowe robi się na czczo i po posiłku ,odstęp mniej więcej półtora godzinny .
Wtedy mamy jasność.
Amoniak wykonuje się zawsze na czczo .

Tak jak pisałam robią go na SGGW i N a Powstańców śląskich ,może jeszcze ktoś ma odczynniki ,nie wiem.
Jeżeli to wykluczymy ,może jeść co tylko wszystko .

Posted

czekajcie czyli zeby to potwierdzic trzeba zrobic i amoniak i kwasy żółciowe tak?
to może po prostu zróbmy to i będziemy mieć jasność czy to to czy szperamy dalej...ile sie czeka na wynik? trzeba sie jakos specjalnie na to badanie umawiać czy można od ręki?

Posted

Jagna prosiła mnie abym napisała że jest tego weta pewna w 100% .
Na razie zrobiona jest tylko morfologia .
Resztę w poniedziałek.
Mały dostał jeść i czekamy na efekty ,prawda jest taka ze symptomy jednakowe a choroba może być inna.
W tej chwili pięknota się bawi ,zachowuje się jak zdrowy psiak.

Posted

dorcia44 napisał(a):
prawda jest taka ze symptomy jednakowe a choroba może być inna.

Rozmawiałam ze swoim wetem i powiedział mi to samo. Powiedział ze on by zaczał od morfologi,biochemi, OB i zobaczył co tam sie dzieje a dopiero pozniej jakies badania kierunkowe

Dorcia miałas racje psiak wyjątkowo urodziwy, zjawiskowy, oby udało się dojść co mu jest i mu pomoc.

Posted

młody zjadł.... poświrował jarząbka :D a teraz smacznie śpi na swoim posłanku..... na razie siedze z sercem na ramieniu i żołądkiem w gradle i patrze jak młody smacznie śpi