Karilka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Nie chce nic mówić ale podobne objawy choroby (jak w 1 poscie) miał mój york, który chorował na serce. Miał też wode w płucach. To było jednak prawie 10 lat temu.. Quote
Jagna78 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 taki jestem rozczochraniec :D a taki jestem duuuuuży :) jak śpi najlepiej mu sie robi zdjęcia :D Quote
dorobella Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 To ja dodam, że tworzenie się płytki bakteryjnej i kamienia na zębach nie jest związane z tym co pies je. Są to skłonności danego psa i czasem nie pomaga nawet specjalna pasta, nie wspominając o suchej karmie np. RC oral. Ja stosuję pastę Orozyme (koszt ok. 35 zł u weta), ale jest sens stosowania jej po usunięciu kamienia. Pies dostaje suche, dostaje też RC oral, cóż rewalacji nie ma. Quote
Borówka16 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jaki cudak z niego :) Boski jest :loveu: Oby mu się udało... Quote
mshume Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 O, tak już lepiej :) Menio jest super handsome i te piękniaste pasemka :)sacred PIRANHA napisał(a):czekajcie czyli zeby to potwierdzic trzeba zrobic i amoniak i kwasy żółciowe tak? to może po prostu zróbmy to i będziemy mieć jasność czy to to czy szperamy dalej...ile sie czeka na wynik? trzeba sie jakos specjalnie na to badanie umawiać czy można od ręki? Quote
sacred PIRANHA Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 noo pasemka jak z salonu fryzjerskiego:-) Quote
IVV Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 piekny jest :)!!! trzymam mocno za niego kciuki !!!!!! trzeba mu wyciac wloski kolo oczek ,yorki maja sklonnosc do utraty wzroku ,jesli rogowka jest ciagle podrazniana... i wloski kolo odbytu tez ;) to zabki do wyrwania...ehhh jak u wiekszosci tej rasy.... Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Mały jest nie do zdarcia :D ma chyba jakieś super baterie w dooopci :) po kolacji, czyli po godz 20 szalał jak najęty....terorysta z niego straszny...porozstawiał po kątach moje psy - Pusia musiała siedzieć cały czas w swoim koszyku a Misiek został "wyrzucony" do przedpokoju :D - mały miał poprostu za mało miejsca do świrowania. Baterie wyczerpały mu się po 23 dopiero i padł jak betka ale po co na swoim posłaniu jak można było z krzesła ściągnąć moje spodnie i na nich się położyć:razz: .... i spał tak do godziny 7 rano:multi: Jesteśmy już po śniadanku....od wczoraj żadnych nie pożądanych efektów nie było:lol: oby tak dalej.....mamy jedynie mały kaszelek z katarkiem ale być może to efekt stresu i długiej wczorajszej podróży... Mały właśnie kopie dół na dywanie....i denerwuje się brakiem efektu:evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 hehe fajny psiak, a jak wyniki morfologi? Quote
mshume Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 To ja mam nadzieję,że ta jego forma dobrze rokuje, ale dalsze badania trzeba niedługo wykonać. Masz jak dowieźć psiaczka do Wwy na diagnostykę? Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):hehe fajny psiak, a jak wyniki morfologi? wyniki będą dzisiaj, wet ma sam do mnie dzwonić jak dostanie wyniki mshume napisał(a):To ja mam nadzieję,że ta jego forma dobrze rokuje, ale dalsze badania trzeba niedługo wykonać. Masz jak dowieźć psiaczka do Wwy na diagnostykę? jakoś dam radę :D a jak nie to będę do was pisać o pomoc :razz: Quote
dorcia44 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 bardzo się cieszę ,mam nadzieje że to bardzo dobrze rokuje .za co mocno trzymam kciuki. Jak na razie wszystko się zgadza z tym co mówiła ta babka remisja i progresja ,wiadomo gdyby było tak różowo nie oddała by go za chiny ,to jej pieszczoszek wobec którego miała wielkie plany ....zapewne finansowe lub matrymonialne. a tak na marginesie to ja już widzę jak ty oddajesz go do adopcji ;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 dorcia44 napisał(a): a tak na marginesie to ja już widzę jak ty oddajesz go do adopcji ;) ja też hihihi Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 ja jak ja ale w szoku jestem bo mój tz nagadał sie na mnie jak mu powiedziałam, że na dt yorka biore a dziś sam go do łożka wziął i się cieszył, że mały mu buziaki daje Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 wszyscy Tzci sa tacy sami...do pierwszego yorka w domu:-) moj nie chciał słyszec? york? bleeee ja z tym nie będe wychodzil? to wogole jest pies? przestan przeciez to dla rozowych panienek! a jak Fila odeszła [*] to powiedział: albo york albo żaden decyzja twoja! Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 :) ja to mam powiedziane że jak zabraknie któregoś z naszych to następny będzie Corsiak ale na szczęście powiedział, że najlepiej z adopcji bo trzeba przecież pomagać biedakom:D a mały teraz uciął sobie drzemke na fotelu obok mojej córy....on taki nakolankowo na ręczny jest....jak za długo na podłodze to paszcze drze co prawda nie szczeka bardziej miauczy :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 no jak corsiak to do mnie też hihi:-) z corsiakami do adopcji najwiekszy problem jest w tym ze zwykle maja zawalony socjal czyli do psów innych są mega agresywne...ale zdarzaja sie i szczenieta niestety... Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 taaa wiem niestety.... ja to jeszcze z tz mamy 2 mixy bernardyna pod opieką w spadku po pani teściowej, wrrrr która się wyprowadziła do bloków i zostawiła nam zadłużony dom i 2 psy..... dom musimy wynajmować, żeby uzbierać na kosmiczne zadłużenia w elektrowni i gazowni....a co ja tam bede wam głowe zawracać, każdy ma jakieś problemy - to wątek malucha i on tu rządzi :D śpi teraz na fotelu i przy okazji wycięłam mu 2 kołtuny na łapce i trochę skróciłam włoski przy oczkach.... młody nawet za bardzo sie nie rozbudził :) Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 mały już po drzemce :) znowu świruje, przed chwilą chciał zjeść mi smycz od telefonu a teraz lata jak opętany po mieszkaniu i kombinuje :D mam pytanie ile razy dziennie mu dawać jeść ? czy tak jak normalnym szczeniorom 5 razy dziennie czy może rzadziej? zrobił dziś bardzo ładną kuuupeńkę:) co prawda obok gazety ale zamiary miał dobre .... za to siusiu już było na gazetę całuśny jest strasznie i upodobał sobie gryzienie moich paznokci :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jagna on ma 8 miesięcy więc nie jest juz takim szczeniakiem hihi on tylko wyglada jak okruszek od 10miesiaca życia yorkom daje sie juz karme adult:-) wg np zaleceń royala dla yorków w wieku 8miesiecy psiak powinien juz jesc 2 razy dziennie:-) moj 6 miesieczny je 3 razy dziennie a co do załatwiania na maty/gazety to mój zawsze zamiar ma dobry, nawet przednimi łapkami stoi na macie ale siku zwykle leci troche na mate troche obok ihihi Quote
Jagna78 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 już go rozszyfrowałam :D..... jak mu sie coś chce to włącz piąty bieg i lata dookoła pokoju po czym robi zwrot w strone swojego wc :evil_lol: tylko, że czasem za długo lata i poprostu nie zdąży i mu się zdarza przed:oops: Quote
IVV Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jagus ,trzymaj oko na te jego szalenstwa ,niestety yorki nie wiedza kiedy przestac wariowac ,a pozniej jak padaja to czesto z gwaltownego opadu cukru we krwi...sprawdzaj jezyk ,jesli sinawy to natychmiast odrobina miodu na podniebienie...Yoreczki to takie male nakrecane wariatuncie ;) Quote
Recommended Posts