Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 904
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chce nic mówić ale podobne objawy choroby (jak w 1 poscie) miał mój york, który chorował na serce. Miał też wode w płucach.
To było jednak prawie 10 lat temu..

Posted

To ja dodam, że tworzenie się płytki bakteryjnej i kamienia na zębach nie jest związane z tym co pies je. Są to skłonności danego psa i czasem nie pomaga nawet specjalna pasta, nie wspominając o suchej karmie np. RC oral.
Ja stosuję pastę Orozyme (koszt ok. 35 zł u weta), ale jest sens stosowania jej po usunięciu kamienia. Pies dostaje suche, dostaje też RC oral, cóż rewalacji nie ma.

Posted

O, tak już lepiej :) Menio jest super handsome i te piękniaste pasemka :)

sacred PIRANHA napisał(a):
czekajcie czyli zeby to potwierdzic trzeba zrobic i amoniak i kwasy żółciowe tak?
to może po prostu zróbmy to i będziemy mieć jasność czy to to czy szperamy dalej...ile sie czeka na wynik? trzeba sie jakos specjalnie na to badanie umawiać czy można od ręki?

Posted

piekny jest :)!!! trzymam mocno za niego kciuki !!!!!!
trzeba mu wyciac wloski kolo oczek ,yorki maja sklonnosc do utraty wzroku ,jesli rogowka jest ciagle podrazniana...
i wloski kolo odbytu tez ;)
to zabki do wyrwania...ehhh jak u wiekszosci tej rasy....

Posted

Mały jest nie do zdarcia :D ma chyba jakieś super baterie w dooopci :) po kolacji, czyli po godz 20 szalał jak najęty....terorysta z niego straszny...porozstawiał po kątach moje psy - Pusia musiała siedzieć cały czas w swoim koszyku a Misiek został "wyrzucony" do przedpokoju :D - mały miał poprostu za mało miejsca do świrowania.
Baterie wyczerpały mu się po 23 dopiero i padł jak betka ale po co na swoim posłaniu jak można było z krzesła ściągnąć moje spodnie i na nich się położyć:razz: .... i spał tak do godziny 7 rano:multi:
Jesteśmy już po śniadanku....od wczoraj żadnych nie pożądanych efektów nie było:lol: oby tak dalej.....mamy jedynie mały kaszelek z katarkiem ale być może to efekt stresu i długiej wczorajszej podróży...

Mały właśnie kopie dół na dywanie....i denerwuje się brakiem efektu:evil_lol:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
hehe fajny psiak, a jak wyniki morfologi?

wyniki będą dzisiaj, wet ma sam do mnie dzwonić jak dostanie wyniki

mshume napisał(a):
To ja mam nadzieję,że ta jego forma dobrze rokuje, ale dalsze badania trzeba niedługo wykonać. Masz jak dowieźć psiaczka do Wwy na diagnostykę?

jakoś dam radę :D a jak nie to będę do was pisać o pomoc :razz:

Posted

bardzo się cieszę ,mam nadzieje że to bardzo dobrze rokuje .za co mocno trzymam kciuki.
Jak na razie wszystko się zgadza z tym co mówiła ta babka remisja i progresja ,wiadomo gdyby było tak różowo nie oddała by go za chiny ,to jej pieszczoszek wobec którego miała wielkie plany ....zapewne finansowe lub matrymonialne.

a tak na marginesie to ja już widzę jak ty oddajesz go do adopcji ;)

Posted

ja jak ja ale w szoku jestem bo mój tz nagadał sie na mnie jak mu powiedziałam, że na dt yorka biore a dziś sam go do łożka wziął i się cieszył, że mały mu buziaki daje

Posted

wszyscy Tzci sa tacy sami...do pierwszego yorka w domu:-)
moj nie chciał słyszec? york? bleeee ja z tym nie będe wychodzil? to wogole jest pies? przestan przeciez to dla rozowych panienek!
a jak Fila odeszła [*] to powiedział: albo york albo żaden decyzja twoja!

Posted

:)
ja to mam powiedziane że jak zabraknie któregoś z naszych to następny będzie Corsiak ale na szczęście powiedział, że najlepiej z adopcji bo trzeba przecież pomagać biedakom:D

a mały teraz uciął sobie drzemke na fotelu obok mojej córy....on taki nakolankowo na ręczny jest....jak za długo na podłodze to paszcze drze co prawda nie szczeka bardziej miauczy :)

Posted

taaa wiem niestety....
ja to jeszcze z tz mamy 2 mixy bernardyna pod opieką w spadku po pani teściowej, wrrrr która się wyprowadziła do bloków i zostawiła nam zadłużony dom i 2 psy..... dom musimy wynajmować, żeby uzbierać na kosmiczne zadłużenia w elektrowni i gazowni....a co ja tam bede wam głowe zawracać, każdy ma jakieś problemy - to wątek malucha i on tu rządzi :D
śpi teraz na fotelu i przy okazji wycięłam mu 2 kołtuny na łapce i trochę skróciłam włoski przy oczkach.... młody nawet za bardzo sie nie rozbudził :)

Posted

mały już po drzemce :) znowu świruje, przed chwilą chciał zjeść mi smycz od telefonu a teraz lata jak opętany po mieszkaniu i kombinuje :D

mam pytanie ile razy dziennie mu dawać jeść ? czy tak jak normalnym szczeniorom 5 razy dziennie czy może rzadziej?

zrobił dziś bardzo ładną kuuupeńkę:) co prawda obok gazety ale zamiary miał dobre .... za to siusiu już było na gazetę
całuśny jest strasznie i upodobał sobie gryzienie moich paznokci :)

Posted

Jagna on ma 8 miesięcy więc nie jest juz takim szczeniakiem hihi on tylko wyglada jak okruszek od 10miesiaca życia yorkom daje sie juz karme adult:-)
wg np zaleceń royala dla yorków w wieku 8miesiecy psiak powinien juz jesc 2 razy dziennie:-)
moj 6 miesieczny je 3 razy dziennie

a co do załatwiania na maty/gazety to mój zawsze zamiar ma dobry, nawet przednimi łapkami stoi na macie ale siku zwykle leci troche na mate troche obok ihihi

Posted

już go rozszyfrowałam :D..... jak mu sie coś chce to włącz piąty bieg i lata dookoła pokoju po czym robi zwrot w strone swojego wc :evil_lol: tylko, że czasem za długo lata i poprostu nie zdąży i mu się zdarza przed:oops:

Posted

Jagus ,trzymaj oko na te jego szalenstwa ,niestety yorki nie wiedza kiedy przestac wariowac ,a pozniej jak padaja to czesto z gwaltownego opadu cukru we krwi...sprawdzaj jezyk ,jesli sinawy to natychmiast odrobina miodu na podniebienie...Yoreczki to takie male nakrecane wariatuncie ;)