iwa77 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Skulona , drżąca psina leży bezradnie w szczeniakarni w klateczce. Bielutka , posiwiała głoweczka , usiana cała starczymi brodawkami a nędzne ciałko owinięte kubraczkiem .Biedny , stareńki kłębuszek psiej rozpaczy . Prawie cały czas śpi ... resztkami sił podnosi od czasu do czasu główkę i niewiele widzącymi oczkami patrzy na człowieka , jakby zadawała pytanie - "Widzisz co mnie spotkało ?" Jamniczka jest bardzo wiekowa - ma 20 lat , a może więcej ... Zaraz po Swiętach ktoś znalazł ja przywiązaną na klatce schodowej na ul. Grunwaldzkiej we Wrocławiu , zadzwonił do schoniska i tak karetka przywiozła biedną babuleńkę. Nikt jej nie szukał , nie pytał o nią . A oto babuleńka : Babuńka w schronisku , mimo tego ,że jest w osobnej klateczce w szczeniakarni , nie przetrwa i jest mocnym kandydatem do eutanazji .Tu jest potrzebny bardzo pilnie domowy (dozywotni ) tymczas , gdyż babuńka nie ma już za wiele czasu.... Powiadomiłyśmy Ulv , ponieważ tak na szybko to tylko ona może przygarnąć babunkę ... ale potrzebne jest wsparcie finansowe . Ulv nie da rady utrzymać kolejnego bezpłatnego psa. BŁAGAM WAS O WSPARCIE , KAŻDY GROSIK TO BYĆ ALBO NIE BYĆ DLA BABUNI , TO SZANSA NA GODNĄ RESZTKĘ ŻYCIA ! Deklaracje na DT dla babuńki : Tanitka - 50 PLN miesięcznie Izabelka70 - 30 PLN Quote
Isadora7 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 O matko jedyna. Zaraz wrzucam jąna pierwsza strone SOS DLA JAMNIKÓW Quote
diuna_wro Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jestem. jak ona z załatwianiem się? wychodzi na siu i koo, czy zdarza jej się pod siebie? Quote
Neris Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Jestem. Nie sądziłam że to aż taka bidusińska! A czy masz może zdjęcia tego chłopaka jamniczego który też ostatnio trafił do schronu? Quote
Koperek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Grunwaldzka to moja ulica, ale takiego psa nie znam, więc na pewno podrzucona na klatkę, albo właściciel "zakolegowany" z Alzheimerem... Dawno nie widziałam takiego stareńkiego psa w schronie :( Quote
iwa77 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Neris napisał(a):Jestem. Nie sądziłam że to aż taka bidusińska! A czy masz może zdjęcia tego chłopaka jamniczego który też ostatnio trafił do schronu? Tak mam , dajcie mi prosze chwilke . Chłopaczek ma 18 lat i zaraz go Wam przedstawię :) Quote
iwa77 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 diuna_wro napisał(a):jestem. jak ona z załatwianiem się? wychodzi na siu i koo, czy zdarza jej się pod siebie? Pod siebie to raczej nie , gdyz kupka dzisiejsza leżała sobie z boku w drugim koncu posłanka . Quote
__Lara Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Jestem w szoku, co za bestia ją porzuciła. Quote
Basia1244 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Melduję się. A dzwoniłaś może do tej osoby, która zgłosiła znalezienie? Quote
fizia Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Matko....:( na gumtree jest ogłoszenie o znalezionym jamniku, siwa mordka - nie wiem, może ktoś znalazł i potem porzucił gdzieś na klatce... ale raczej przypuszczam, że to poprostu inny, również porzucony biedak.. edit: teraz zobaczyłam na zdjęciu, że to chłopak... http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziony-jamnik-W0QQAdIdZ247288379 Data dodania09/12/2010 AdresBolesławiecka, Wrocław, Polska [FONT=Calibri]Znaleziono psa w okolicach ul. legnickiej we Wrocławiu. Brązowy gładkowłosy jamnik z czerwoną obróżką. Siwy pyszczek na ogonie ma czarne ubarwienie.[/FONT] Quote
Mika31 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jestem i ja bestialstwo pamiętacie http://www.dogomania.pl/threads/192694-Babule%C5%84ka-miniatura-jamiczka-niewiele-%C5%BCycia-zosta%C5%82o-odesz%C5%82a-ju%C5%BC-za-TM-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 No i co można powiedzieć o ludziach,którzy pozbywają się psa w takim wieku?Co się stało?Zabrakło cierpliwości czy co? Będę zaglądać-starość to przekleństwo. Ela Quote
izabelka_70 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 no to proponuję zrzutę na płatny DT na ostatnie szczęśliwe dni na razie mogę dać 30 zł Quote
tanitka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 ja też sie melduję i deklaruję 50 zł miesięcznie :( Quote
Isadora7 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Babulina na pierwszej stronie SOS DLA JAMNIKÓW. Za chwilę będzie w bazie w adopcjach promowanych. http://jamniki.eadopcje.org/start :cool1: Quote
iwa77 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 tanitka napisał(a):ja też sie melduję i deklaruję 50 zł miesięcznie :( Tanitko kochana wielkie dzięki ! Quote
iwa77 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 izabelka_70 napisał(a):no to proponuję zrzutę na płatny DT na ostatnie szczęśliwe dni na razie mogę dać 30 zł Izabelko - bardzo dziękujemy za pomoc . Czy to jest deklaracja miesięczna czy jednorazowa ? Przepraszam ,że tak obcesowo pytam ale musimy wiedzieć jak wygladają finanse babuńki aby móc dalej organizować pomoc dla niej . Quote
Neris Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 A ja coś wiem, a ja coś wiem :eviltong: Proszę o kciuki bo domek waha się pomiędzy tą jamnisią a innym staruszkiem. Quote
Basia1244 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ona dziś wstała troszkę. nie wyciągałam jej na dwór. Zrobiła siusiu do miski z wodą (może kuwety szuka?) i dała się pogłaskać. Trochę posiedziała. Smutna jest i taka niewyobrażalnie cicha jak posąg. Quote
Recommended Posts