Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skulona , drżąca psina leży bezradnie w szczeniakarni w klateczce. Bielutka , posiwiała głoweczka , usiana cała starczymi brodawkami a nędzne ciałko owinięte kubraczkiem .Biedny , stareńki kłębuszek psiej rozpaczy . Prawie cały czas śpi ... resztkami sił podnosi od czasu do czasu główkę i niewiele widzącymi oczkami patrzy na człowieka , jakby zadawała pytanie - "Widzisz co mnie spotkało ?"
Jamniczka jest bardzo wiekowa - ma 20 lat , a może więcej ...
Zaraz po Swiętach ktoś znalazł ja przywiązaną na klatce schodowej na ul. Grunwaldzkiej we Wrocławiu , zadzwonił do schoniska i tak karetka przywiozła biedną babuleńkę. Nikt jej nie szukał , nie pytał o nią .

A oto babuleńka :

Babuńka w schronisku , mimo tego ,że jest w osobnej klateczce w szczeniakarni , nie przetrwa i jest mocnym kandydatem do eutanazji .Tu jest potrzebny bardzo pilnie domowy (dozywotni ) tymczas , gdyż babuńka nie ma już za wiele czasu....
Powiadomiłyśmy Ulv , ponieważ tak na szybko to tylko ona może przygarnąć babunkę ... ale potrzebne jest wsparcie finansowe . Ulv nie da rady utrzymać kolejnego bezpłatnego psa.
BŁAGAM WAS O WSPARCIE , KAŻDY GROSIK TO BYĆ ALBO NIE BYĆ DLA BABUNI , TO SZANSA NA GODNĄ RESZTKĘ ŻYCIA !

Deklaracje na DT dla babuńki :

Tanitka - 50 PLN miesięcznie
Izabelka70 - 30 PLN

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grunwaldzka to moja ulica, ale takiego psa nie znam, więc na pewno podrzucona na klatkę, albo właściciel "zakolegowany" z Alzheimerem...

Dawno nie widziałam takiego stareńkiego psa w schronie :(

Posted

Neris napisał(a):
Jestem. Nie sądziłam że to aż taka bidusińska!
A czy masz może zdjęcia tego chłopaka jamniczego który też ostatnio trafił do schronu?

Tak mam , dajcie mi prosze chwilke . Chłopaczek ma 18 lat i zaraz go Wam przedstawię :)

Posted

diuna_wro napisał(a):
jestem.

jak ona z załatwianiem się? wychodzi na siu i koo, czy zdarza jej się pod siebie?

Pod siebie to raczej nie , gdyz kupka dzisiejsza leżała sobie z boku w drugim koncu posłanka .

Posted

Matko....:(

na gumtree jest ogłoszenie o znalezionym jamniku, siwa mordka - nie wiem, może ktoś znalazł i potem porzucił gdzieś na klatce...
ale raczej przypuszczam, że to poprostu inny, również porzucony biedak..

edit: teraz zobaczyłam na zdjęciu, że to chłopak...

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziony-jamnik-W0QQAdIdZ247288379

Data dodania09/12/2010 AdresBolesławiecka, Wrocław, Polska

[FONT=Calibri]Znaleziono psa w okolicach ul. legnickiej we Wrocławiu. Brązowy gładkowłosy jamnik z czerwoną obróżką. Siwy pyszczek na ogonie ma czarne ubarwienie.[/FONT]

Guest Elżbieta481
Posted

No i co można powiedzieć o ludziach,którzy pozbywają się psa w takim wieku?Co się stało?Zabrakło cierpliwości czy co?
Będę zaglądać-starość to przekleństwo.
Ela

Posted

izabelka_70 napisał(a):
no to proponuję zrzutę na płatny DT na ostatnie szczęśliwe dni na razie mogę dać 30 zł

Izabelko - bardzo dziękujemy za pomoc . Czy to jest deklaracja miesięczna czy jednorazowa ? Przepraszam ,że tak obcesowo pytam ale musimy wiedzieć jak wygladają finanse babuńki aby móc dalej organizować pomoc dla niej .

Posted

Ona dziś wstała troszkę. nie wyciągałam jej na dwór. Zrobiła siusiu do miski z wodą (może kuwety szuka?) i dała się pogłaskać. Trochę posiedziała. Smutna jest i taka niewyobrażalnie cicha jak posąg.