Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napisa艂a do mnie dziewczyny ze jest zainteresowana psem waszym z tego watku ??

teraz przekaza艂am jej namiary z 1 str

mam nadzieje ze to konkretna osoba i sie do was odezwie

Posted

[quote name='plastelina']sko艅czy艂o si臋 Plamkowe allegro, wystawic od razu drugie takie same, czy zmienic ju偶 i pisac ze jest w hotelu?[/QUOTE]
narazie si臋 wstrzymaj, bedziemy sprawdza膰 jeden dom :)

Posted

O ubieg艂a艣 mnie ;) , jutro lub pojutrze wizyta u Plamy . Je艣li wszystko b臋dzie ok. b臋dzie mia艂 dom , je艣li nie , wyjazd Plamy do hotelu w czwartek . Transport ju偶 za艂atwiony.

Posted

Koniec ko艅c贸w Plama wyje偶d偶a do hotelu do Murki . Wyzyta by艂a, przebieg艂a pozytywnie , ale
Pani wyje偶d偶a na miesi膮c i nie mo偶e go teraz wzi膮膰 . C贸偶 wizyta by艂a , wi臋c jak Pani po miesi膮cu nadal b臋dzie chcia艂a go adoptowa膰 to wr贸ci z powrotem. Miesi膮c dla takiego 偶ywio艂a to du偶o . Wszystko si臋 mo偶e zda偶y膰 , wi臋c bezpieczniej nawet dla samego Plamy b臋dzie jak pojedzie. W mi臋dzy czasie nadal b臋dziemy domu szuka膰 ( taka by艂a umowa z Pani膮 ) , je艣li si臋 trafi odpowiedni to go wyadoptujemy. Pani ma by膰 w kontakcie ze schroniskiem . Wyjazd Plamy jutro z rana mi臋dzy 7.30- 8.00 .

Posted

[quote name='Cleo2008']smutno z powodu uszatka, mozna zobaczyc gdzies jego zdjecie?[/QUOTE]

Tutaj, na jego w膮tku .

[url]http://www.dogomania.pl/threads/175106-Uszatek-mix-ON-ju%C5%BC-bezpieczny-w-hotelu.-ZA-TM-%28*%29%28*%29[/url]

Posted

Witam Plame.

Czy dotar艂a juz moja wp艂ata?
A na poczatku lutego przesl臋 reszte zdeklarowanej wp艂aty.
I co u Plamki s艂ycha膰? szykuj臋 si臋 jaki艣 domek?

Posted

Plamek dzi艣 dotar艂 do hoteliku u Murki. Mam nadziej臋 偶e Murka sama co艣 o nim napisze. :) Co do domku to jest jeden , bardzo ch臋tny , ale Plama mo偶e tam trafi膰 za miesi膮c. Mam nadziej臋 偶e nic si臋 nie zmieni w tej materii, cho膰 czasem 偶ycie pisze inny scenariusz ni偶 by艣my chcieli , (oby nie w tym wypadku.)

Posted

[quote name='ANETTTA']czy to by艂 ten dom co ja o nim pisa艂am powyzej !!!![/QUOTE]

Nie to nie ten, ten o kt贸rym pisze to dom znaleziony i sprawdzany przez ,,adopcje hyskich,,. Ten dom o kt贸rym pisa艂a艣 kontaktowa艂 si臋 z Piank膮 . Z tego co mi m贸wi艂a , dla Plamy nie by艂 do ko艅ca odpowiedni, bo musia艂 by sam zostawa膰 .

Posted

Plama ju偶 u nas, od momentu wysiadki z samochodu SzczepONa, ca艂y czas tylko lustrowa艂 w kt贸r膮 stron臋 mo偶naby nawia膰 :cool3:
Za艂o偶yli艣my mu drug膮 obro偶臋, p贸艂zacisk, na wszelki wypadek, bo co艣 zac偶膮艂 kombinowa膰 ze 艣ci膮gni臋ciem tej, w kt贸rej przyjecha艂. Obeszli艣my ca艂y teren na lince. A on ca艂y czas tylko look, look na p艂ot. Chyba ch臋tnie wybra艂by si臋 w drog臋 powrotn膮 na 艢l膮sk ;)
Do nas zero agresji, tylko lekka dezorientacja i niepok贸j (gdzie mnie przywklekli??).

[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/9503/plama.jpg[/IMG]

Nie mieli艣my przygotowanego boksu dla przystojniaka, bo SzczepOn przyjecha艂 wcze艣niej ni偶 przypuszczali艣my. Wi臋c Plama sp臋dzi艂 p贸艂 dnia w domu w przedsionku. Na wst臋pi oblooka艂 okna :razz: Ale potem jak dosta艂 pos艂anko to przele偶a艂 wi臋kszo艣膰 czasu. Nic nie kombinowa艂, mimo, 偶e zostawiali艣my go samego (jednak偶e s艂ysza艂 nasze g艂osy zza drzwi). Tak jakby go nie by艂o. No, ale wiadomo: nowe miejsce, stres itd.
Zastanawiam si臋 czy nie pomog艂oby w jego przypadku zostawiania w艂膮czonego radia w boksie lub domu (gdyby kto艣 chcia艂 go samego zostawi膰).

[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/9871/plama1.jpg[/IMG]

By艂 na spacerku, na razie nadal jest w domu. Nie mo偶e niestety tu zosta膰, bo mo偶e co艣 kombinowa膰 potem, np. w nocy, a w domu jest kot, inne psy itd. Za du偶e ryzyko. Jak wszystkie psy wyspacerujemy to odstawimy go do boksu, kt贸ry dzisiaj specjalnie dla niego TZ z s膮siadem zmontowali: zadaszyli jeden z boks贸w zewn臋trznych. I b臋dziemy obserwowa膰 czy nie kombinuje. Pewnie ca艂a noc b臋dzie na czuwaniu, bo prawd臋 m贸wi膮c tej pierwszej nocy najbardziej si臋 boj臋. Plama nie zna nas, jest w obcym miejscu. Jak nawieje to mo偶e pogna膰 w nieznane.
Jak co艣 b臋dzie tworzy艂, to przeniesiemy go do murowanego boksu, w kt贸rym mia艂 by膰 pierwotnie.

Posted

Dzi臋kuj臋 Murko za relacje . :) Mam nadziej臋 偶e nadal b臋dzie w miar臋 grzecznie si臋 zachowywa艂 . Ch臋tna Pani pisa艂a wczoraj do Justyny , 偶e jak tylko wr贸ci z podr贸偶y to si臋 odezwie, 偶e nadal jest adopcj膮 zainteresowana i nic si臋 nie zmieni艂o.