przeszlus Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='LadyK']Jak napisałeś w wątku post to Ci się automatycznie zapisuje :P[/QUOTE] Dziękuje dobry człowieku :) Jak tam u maluchów ? Quote
Marta_Ares Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 przepiękna rodzinka :loveu: :loveu: :loveu: zapisuje bo jestem ciekawa jak będą wygladały maluchy jak podrosną :razz: Quote
piechcia15 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 dziś rozmawiałam z lecznicą i maluchy rosną jak na drożdżach:) w przyszłym tyg. do nich pojadę gdy otworzą ślipka:) leżą sobie na mięciutkiej kołderce przy mamuni i wysysają z niej ostatnie resztki mleka:) małe pasożyty:) mam chętna na ostatniego malucha!! Wydaje się fajna babka, z Bydgoszczy. Prowadzi warsztaty artystyczne dla dzieci i chciałaby aby psiak z nią tam chodził i był po części terapeutą, chociażby samą obecnością poprawiał nastrój.Ma 3 koty, a ostatni jej pies miał 19lat!! i tez był "terapeutą" :) też myślę, że juz teraz trzeba domki sprawdzić i będziemy wiedzieli na czym stoimy:) Quote
nika28 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='piechcia15']Prowadzi warsztaty artystyczne dla dzieci i chciałaby aby psiak z nią tam chodził i był po części [B]terapeutą[/B].[/QUOTE] W roli "terapeuty" to chyba mamusia najbardziej się nadaje :) Ona taka spokojna i łagodna... Quote
piechcia15 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 ale sunia ma juz potencjalny dom:) a poza tym ta pani chyba woli psa bo nawet imię dostanie po swoim poprzedniku:) a imię bardzo mi sie podoba z pewnych względów ..."Piecho" :evil_lol::loveu::eviltong::eviltong: słuchajcie, czy nie powinniśmy kupić mamusi jakiejś lepszej karmy? ona je tam gotowane jedzonko i jakąś karme, ale myślę że powinna po jeść troche coś w lepszym gatunku?? Quote
mmd Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Przepraszam, ale siła wyższa, zaginął psiak: [url]http://www.dogomania.pl/threads/142777-Ares-zagin%C4%85%C5%82-w-%C5%82odzi!!!prosimy-o-pomoc-w-poszukiwaniach[/url]!!! Potrzebna pomoc, najbardziej w plakatowaniu, plakacik jest do ściągnięcia na wątku. I dziewczyny bywające w schronach: patrzcie! Quote
Kashdog Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='piechcia15'] słuchajcie, czy nie powinniśmy kupić mamusi jakiejś lepszej karmy? ona je tam gotowane jedzonko i jakąś karme, ale myślę że powinna po jeść troche coś w lepszym gatunku??[/QUOTE] Jeśli suka karmi to wydaję mi się, że powinna mieć jakąś lepszą karmę. A można wiedzieć jaką teraz je? Quote
piechcia15 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 szczerze...nie wiem:( a macie pomysł jaką jej kupić?bo zrobilibyśmy zrzutę i kupiłoby się jej worek karmy.Co wy na to? Quote
izolda27 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Piechcia myślę że pomysł ze rzutką świetny,każda coś dorzuci i uzbieramy na lepsze papu :) Quote
toyota Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Karmiąca suczka powinna chyba jeść karmę dla szczeniąt. Quote
evel Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Może Brit Junior? Sensowna karma i niedroga. Oczywiście, nie należy kupować w krakvecie, bo tam zawsze jakieś problemy są :roll:, ale tu przykładowy opis: [url]http://www.krakvet.pl/brit-junior-15kg-p-3140.html[/url] Quote
anita_happy Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jak ja to lubie.... na 193 wejsc na allegro - macie 3 obserwatorów... a pisze JAK WÓŁ - nie obserwuj - robisz nadzieję! ale żyjmy nadzieją bo te psy sa cudne!!!!!!!!! Quote
kamilka91 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Śliczne kluseczki :loveu: Chętnych na pewno będzie mnóstwo ;) Quote
Kashdog Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ja zamawiałam kiedyś stąd [url]www.swiatkarm.pl[/url] i karma doszła mi w przeciągu 4 dni bodajże + wysyłka kurierska gratis była ;) [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit_junior_15kg,1355.html[/url] Quote
Chantell Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 o tak od nich, albo z allegro od nich. jest jeszcze szybciej Quote
anita_happy Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 gdzie karme posłać...kogo podac jako beneficjenta??? załatwi sie :P mam nadzieje..dajcie wieczór... jaką KARME - to ważne... Quote
ciapuś Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Widzę że tu tu jest sporo osób zainteresowanych szczeniakami może ktoś będzie mógł pomóc tej maleńkiej suni która walczy o życie [URL="http://www.dogomania.pl/threads/199472-Male%C5%84ki-psiaczek-bez-oczka-walczy-o-%C5%BCycie-POM%C3%93%C5%BB-%21%21%21%21?p=16040016#post16040016"]http://www.dogomania.pl/threads/199472-Male%C5%84ki-psiaczek-bez-oczka-walczy-o-%C5%BCycie-POM%C3%93%C5%BB-!!!!?p=16040016#post16040016[/URL] Quote
modliszka84 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Kashdog']Ja zamawiałam kiedyś stąd [url]www.swiatkarm.pl[/url] i karma doszła mi w przeciągu 4 dni bodajże + wysyłka kurierska gratis była ;) [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit_junior_15kg,1355.html[/url][/QUOTE] też zamawiałam ostatnio ze swiatkarm.pl - przesyłka błyskawicznie, transport gratis i dostałam jeszcze 3 gratisy Quote
Nevada Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 są też karmy specjalnie dla suk karmiących - "Karmiąca suka potrzebuje 3 razy więcej pożywienia, niż normalnie. Należy dawać jej tyle jedzenia, ile zechce. Jednak musimy zadbać, by był to pokarm bogaty w białko, tłuszcze, wapń, fosfor i witaminy. Suka ważąca 22 kg i karmiąca szóstkę szczeniąt potrzebuje 1,5 kg specjalnej suchej karmy albo 4 kg jedzenia przygotowanego w domu. Najważniejszy jest okres między 3 a 5 tygodniem karmienia, gdyż wówczas laktacja osiąga szczyt. Zawsze należy pamiętać o tym, by zapewnić suce dostęp do świeżej i czystej wody." Quote
evel Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Karmy dla suk karmiących to te, które nadają się także dla szczeniaków od któregoś tam tygodnia, a właściwie: [QUOTE][B]Kompletna karma [COLOR=red]dla szczeniąt i młodych psów[/COLOR] wszystkich ras w wieku od 8 tygodni do 15 miesiąca oraz dla [COLOR=red]suk ciężarnych lub karmiących[/COLOR].[/B][/QUOTE] Quote
Nevada Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 aha, to ok :-) ale swoją drogą, to ogromne ilości taka suka pochłania Quote
piechcia15 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 no ok to zamówmy ze świata karm tylko co i za co:( ja się nie znam i nie wiem czy dorosły pies może tak bezkarnie jeść sobie karme juniorów. Tam jest dużo białka a co za dużo to tez nie zdrowo.Jesteście pewne że junior będzie ok? poczekajmy do jutra. Idę ze szczylem do weta to zapytam. A adres dostawy to na lecznice ale to później podam temu kto zamawia kurcze mój post wskoczył z opóźnieniem... no to zaczynamy zbiórkę...KTO DA GROSZA? tylko na czyje kont i kto będzie zamawiał? modliszka, może na nasze konto wpłaty i ty zamówisz skoro jesteś zalogowana coo? Quote
piechcia15 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 dane do przelewu wpisałam w 1 poście. Prosimy o pomoc finansową, to karmę kupi sie lada dzień. aaahhhaaa maluszki dziś otworzyły oczęta :loveu: wszystkie maja niebieskie ale wiadomo że każdy szczeniak ma niebieskie :cool3: więc nadal musimy czekać...:p Quote
Recommended Posts