Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziewczyny ale co Was obchodzi co ludzie sobie mówią? A niech mówią, a Wy bądźcie pond to...

Didi ważyłam wczoraj (ma troszkę ponad 7 miesięcy) i doszła do 2,80 i...czekam na więcej :)

Posted

czesc mój pies ma rok i dwa miesiace i waży 2.300 około . teraz troche mniej bo miał operacje łapki. wiec nie chcial jeść. Zastanawiam sie czy to nie za mało , :shake: z tego co czytałam na forum to wasze yorki ważą więcej

Posted

[quote name='Visenna']Moj ma 10 miesiecy i waży 3,5 kilo. Uwazam ze to odpowiednio, skoro we wzrocu bodajże górna granica to jakieś 3,60 dla dorosłego psa[/quote]
[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]FCI zmieniło wzorzec teraz max waga to 3,1kg[/COLOR][/FONT]
[/CENTER]

Posted

Aha..no to moj jest troche spasiony. Ale niefajnie ze zmienili w dół, to tylko sprzyja tym skarlalym "miniaturom" pogarbionym...wg mnie powinni rozszerzac w górę, do tego 3,6, 37 własnie, a wyeliminowac te kilowe psiaki. No ale to oni są spece

Posted

Tu chodzi o psiaki rodowodowe ,a pies wazący 1kg na wystawie nie ma zadnych szans,co za tym idzie nie zdobedzie uprawnien hodowlanych!Dla mnie waga 4 kg i powyzej to tez stanowczo za duzo dla Yorka.

Posted

[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]Boshe jeżeli chcecie yorki w wersji max to proponuję
przerzucić się na Australian Silky Terrier :eviltong:
ja tam wole małe Yorki nie lubię wielkich :shake:
dla mnie Vasyl jest super jeśli chodzi o wielkość :cool3:
po prostu idealny :loveu:
[/COLOR][/FONT][/CENTER]

Guest Agata_B
Posted

Dla mnie ideał to ok 2,6-3,1 kg. Nie przepadam za "miniaturami" ...tzn kocham wszystkie yorki, ale takie małe to mają częsciej problemy zdrowotne itd. Ale to nie jest reguła ;)

Posted

[quote name='Agata_B']Dla mnie ideał to ok 2,6-3,1 kg. Nie przepadam za "miniaturami" ...tzn kocham wszystkie yorki, ale takie małe to mają częsciej problemy zdrowotne itd. Ale to nie jest reguła ;)[/quote]
[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]teraz mi powiedz co masz na myśli mówiąc "miniaturka" :diabloti:[/COLOR][/FONT]
[/CENTER]

Posted

a podali powod zmienienia wzrorca?
hm...no to papa z ringow te wielkoludy ktore napewno 3.1 nie waża a sa takie spore yory...hehe to moj sie juz we wzorcu nie mieści...przechodzimy na diete żeby schudnąc 100gram i bedzie idealnie

Guest Agata_B
Posted

[quote name='nane'][CENTER][FONT=Courier New][COLOR=magenta]teraz mi powiedz co masz na myśli mówiąc "miniaturka" :diabloti:[/COLOR][/FONT][/CENTER]

[/quote]
Malutki york. Np 1,7 kg - to maleństwo.
Chociaż wiem, że miniaturki nie istnieją, tak potocznie się mówi na małe yorki.

Posted

[quote name='Agata_B']Malutki york. Np 1,7 kg - to maleństwo.
Chociaż wiem, że miniaturki nie istnieją, tak potocznie się mówi na małe yorki.[/quote]
[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]Jest Yorkshire Terrier który waży 1,7kg i wygląda jak normalny York tylko, że jest chudy a są też takie które mają mały wzrost i ważą 1,7kg [/COLOR][/FONT]
[FONT=Courier New][COLOR=Magenta]Tanya ma 8 miesięcy i waży 1,5kg jakoś nie widzę żeby było z nią coś nie tak :crazyeye: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Courier New][COLOR=Magenta]jest normalnym Yorkiem który biega, skacze i nie jest garbata jest po prostu mniejszą wersją Yorkshire Terriera i o dziwo wiedziałam, że będzie takij wielkości bo zarówno tatuś jak i mamusia mają wagę 2,20kg [/COLOR][/FONT]
[/CENTER]
[FONT=Courier New][COLOR=Magenta]to tak jak z ludźmi wg waszej opinii osoba która mierzy 1,80 cm jest zdrowsza od tej która ma np. 1,55cm :lol: raczej nie sądzę :cool1:[/COLOR][/FONT]
[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]WSZYSTKO MUSI BYĆ W GRANICACH ROZSĄDKU ;)[/COLOR][/FONT]
[/CENTER]

Guest Agata_B
Posted

No tak.
[SIZE=1]PS. Nie porównuj psa z człowiekiem :roll: [/SIZE]

Posted

[quote name='Agata_B']No tak.
[SIZE=1]PS. Nie porównuj psa z człowiekiem :roll: [/SIZE][/quote]
[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]dlaczego mam nie porównywać ???
w końcu ludzie tak jak psy to zwierzęta w dodatku SSAKI :evil_lol:
do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem
rozmnażanie tak małej suki a choroby genetyczne to dwie różne sprawy ale widzę, że większość z was nie widzi różnicy :shake:
zresztą z tego co wiem to Fiona Renaty (duszek01) waży 1,5kg i jakoś nie ma z nią problemów zdrowotnych :eviltong:
[/COLOR][/FONT][/CENTER]