Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marno widze to żeby się znalazła.. wydaje mi sie ze zdenerwowało suńke to, że ktoś naruszył jej przestrzeń i zaczął buszować koło jej "domku" i się gdzieś przeniosła..
ale oby wróciła!!:(

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak jak mówię, ja "swojej" przez ostatnie 3 tygodnie nie widziałam, ale wiedziałam że jest bo jedzenie codziennie znikało wieczorem

ona na pewno gdzieś jest, o ile jej hycel nie złapał, ale chyba się nikt nie dowiadywał

Posted

no ja właśnie niedawno slyszałam rozmowe 3 osób. rozmawiali o tym że jakiś pies zaczął sie kręcić koło klatki, nie wykazywał żadnej agresji ale wkurzał ludzi z bloku i zadzwonili po hycla, bo co to by sie stało jak by kogoś zaatakował.. i ciekawe co sie stało z tym psem?! : (
oby suńka nikomu nie przeszkadzała!

Posted

Z hyclem rozmawiał mąż mojej koleżanki - tuż po zniknięciu Suni (poprosiłam go o to, bo mieszka w pobliżu hycla). Hycel jej nie złapał.

Posted

[B]Apel!kto się podejmie wydawać szczeniaki z budowy???Kto będzie weryfikował przez tel.i kto decyduje o warunkach adopcji???
Umowa,wizyta???[/B]

Psiaki są w fajnym wieku do wydania-słodkie kuleczki.Mam kolejną osobę z Krakowa chętną na suczkę (poprzednie 2 się wycofały na hasło "umowa adopcyjna"),ale koleś chce nr tel.A ja nie mam w sumie co gościowi powiedzieć.Nie mogę być tu decydująca,bo są osoby ze Starachowic i to w dodatku doświadczone w temacie adopcji.Każdy ma swoje zdanie nt procedury-jedni chcą od A do Z-umowa,wizyta,weryfikacja tel.itd.Inni tylko umowę.Zdecydujcie coś starachowiczanie,bo zostaniecie ze stadem podrostków,bo za miesiąc już nie będą takie słodkie...

Tutaj ich wątek
[url]http://www.dogomania.pl/threads/201094-STARACHOWICE-teren-budowy-O%C5%9A-Starachowice[/url]

A tak je ogłaszam
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KULECZKI-W-TYPIE-OWCZARKA-NIEM-B-D-DU-E-W0QQAdIdZ257026662[/url]

Posted

Ewa może bedziesz się mogła dzisiaj wyspać :lol: prawdopodobnie namierzyłam tą sunie ,poprosiłam aga38 żeby z Nadją tam podjechały i sprawdziły czy to ona na pewno bo ja dopiero będę w poniedziałek w Starach. Ale jeśli to ona,a ja myślę że na 95% to narazie jest bezpieczna i jest na zamkniętym podwórku ,wprowadziła się do Alaskan Malamuta do budy:evil_lol:

Posted

mrs.ka napisał(a):
Ewa może bedziesz się mogła dzisiaj wyspać :lol: prawdopodobnie namierzyłam tą sunie ,poprosiłam aga38 żeby z Nadją tam podjechały i sprawdziły czy to ona na pewno bo ja dopiero będę w poniedziałek w Starach. Ale jeśli to ona,a ja myślę że na 95% to narazie jest bezpieczna i jest na zamkniętym podwórku ,wprowadziła się do Alaskan Malamuta do budy:evil_lol:

O rany, cóż za wspaniałe wieści! Z całych sił zaciskam kciuki, żeby okazały się prawdą i żeby to była TA suczka!
Oby teraz wszystko już poszło dobrze!

Posted

Niestety to nie ta sunia:( Jest cała czarna,lekko podpalane umaszczenie i bardziej przyjacielska,podchodzi do bramy,więc mogłyśmy sie jej dobrze przyjrzeć to na pewno nie ona:( Mamy nawet zdjęcia

Posted

boshe ,tak mi przykro ,że to nie ona:-( byłam prawie pewna ,bo nawet czas się zgadzał kiedy tam się pojawiła.
Nadal będę szukać i sprawdzać każdy sygnał.

Posted

Strasznie żałuję, że to nie Ona...:-(
Zwłaszcza po tym co usłyszałam dziś o Starachowicach i ich świetnych zapisach o bezkarnym uśmiercaniu zwierząt...:shake::angryy:
Mam nadzieję, że Jej nie było pośród 388 psiaków, które bezprawnie, bo na podstawie jakiejś chorej uchwały rady miasta, straciły życie...
[*]

Posted

4 psiaki ze Starachowic przebywają podobno u pani która ma z miastem umowę,podobno są zachipowane,zaszczepione i czekają na adopcje. Podejrzewam że dwa z nich to psy w typie husky bądź malamuta,ale jak wyglądają jeszcze dwa????

Posted

Sunia przepadła, rozmawiałam z obecnym rakarzem i nie ma jej u niego. Tak jak pisałam wyżej w chwili jej znikniecia miasto nie miało podpisanej umowy więc prawdopodobnie po prostu się przeniosła.

Posted

mrs.ka napisał(a):
Celownik, temat legalnego mordowania psów w Starachowicach

http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...1-1640/3872459

nasze miasto jest bardzo biedne, wina nie lezy po stronie urzednikow !!!!!!! Wina lezy po stronie ludzi - mysle iz kazdy ze zlikwidowanych psow mial kiedys pana/wlasciciela...i to tu jest wina , a nie szukajcie winy w UM !!! Radni sa przedstawicileami ludnosci , i nie ich nalezy winic !!! Tylko Ludzi z miasta i okolic.'

Utrzymanie schroniska kosztuje mnostwo pieniedzy !!!! Lepiej te pieniadze przeznaczyc na chore male dzieci , a sprawe psiakow uregulowac ustanawiajac wysokie podatki od posiadania psiakow , obowiazkowa sterylizacje itp

Posted

chore małe dzieci też mają rodziców

po co logujesz sie na dogo jak chcesz pomagać chorym dzieciom?

pieniadze pieniędzmi - ale to UM wymyśliło jak pozbywać się psów i to niestety jest wina urzędników

wysokie podatki za psy będą mieć odwrotny skutek - będzie mniej adopcji a i mniej ludzi będzie stać na psa, więc bezdomnych będzie jeszcze więcej

Posted

szukamy zaginionej suczki rasy eurasier , zginęła 4 lutego ,miejscowość Mirzec ,powiat starachowicki. Suka ma 8 lat , jest wysterylizowana , ma tatuaż,reaguje na imię DAFFI ,maść wilczasta ,wysokość ok. 60 cm ,ogon zawsze na grzbiecie. Kontakt: 501 222 605

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Poszukujemy dt dla szczeniaków, psiaki mają 5 tygodni, urodzone są przez bezdomne suki. Przebywają w lesie.

Jeśli ktoś może zapewnić maluchowi dt proszę o kontakt na pw lub nr 784-344-878 lub 721-503-314

Posted

i o suni nic nie wiadomo? bo zauważylam że ta jej 'buda' chyba została przeniesiona, tzn. wygląda na to jakby były 2 te budy bo jedna jest pod drzewem a druga kawałek dalej minimalnie utrzymuje sie jeszcze na trawie, jest blisko ulicy, bardzo. nie wiem czy ktoś ją przestawił czy jak ona sie tam znalazła

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...