Ela_and_Krzys Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Mysle ze moze byc wirtualny, ludzie czasem sprzedaja gry albo programy ktore przesylaja tez mailem. Jesli za zdjecia Rituli ludzie zechca placic to jest to dla mnie towar jak kazdy inny (no nie jak kazdy bo fotki cudne!). Quote
Neris Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 black_sheep napisał(a):nie wiem czy mogą to być "wirtualne" albumy, bo te rzeczy trzeba przesłać, jeśli fotki, to takie tradycyjne niestety... NIE TRZEBA! Ja kupiłam raz program, ktróry musiałam sobie ściągnąć ze strony internetowej, a mailem mi przesłali klucz aktywujący. I kiedyś jeszcze "zeszycik" z przepisami kulinarnymi, też go dostałam mailem. Quote
Aga_Mazury Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 z tego co mnie spotkało z allegro to...wirtualnie nie można np. widokówek, zdjęc iitd (zdjęto mi za to aukcje)....cegiełkowo formalnie nie można, ale przymykaja oko jesli jest to konkretny pies i nikt nie zgłosi, że to oszustwo...tzn. jest podany konkretny namiar na psiaka (adres Psiego Losu np., numer telefonu)...ale oczywiście to Wy decydujcie...to wasze konta na allegro :) Quote
black sheep Posted August 20, 2006 Author Posted August 20, 2006 Neris napisał(a):NIE TRZEBA! Ja kupiłam raz program, ktróry musiałam sobie ściągnąć ze strony internetowej, a mailem mi przesłali klucz aktywujący. I kiedyś jeszcze "zeszycik" z przepisami kulinarnymi, też go dostałam mailem. Neris, jeśli ty kupiłaś na takiej aukcje, to przecież nie oznacza, że była ona zgodna z zasadami, może za dwa dni ją zawieszono. Sprzedaje i kupuje na allegro długo, i gdzies czytałam, że nie mogą to być wirtualne foty. Aha, zresztą wystawiałam juz aukcje charytatywną! Sprzedawałam cegiełki, które sama zrobiłam, na wielką orkiestre świątecznej pomocy, i wdety czytałam, że muszą to być rzeczy które się wysyła do kogoś, dlatego je wysyłałam pocztą. Quote
Neris Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Qrcze, pospieszyłam się z odpowiedzią... to może rzeczywiście jakieś certyfikaty, dyplomy, etc., i dodać w opcji "koszty transportu" tyle, ile kosztuje znaczek? Zobowiązałam się, że wystawię te aukcję z mojego konta i szkoda byłoby, żeby ją za chwilę zdjęli... Może rzeczywiście rozwiązać to tak, jak tu: http://www.allegro.pl/item119893271_podaje_lape_charytatywna_serce_dla_psa.html Co myślicie? Quote
Tweety Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 na allegro jest róznie, czasem takie aukcje zdejmują czasem nie (wiem z autopsji dlatego na razie się z nimi nie wychalam, bo dostałam już dwa ostrzeżenia ale 4 aukcji mi przeszły). Teoretycznie nie zgadzają się na elektroniczne gadźety ale nie trzeba o tym dokładnie pisać, że zdjęcie w wersji elektronicznej i o kosztach przesyłki też nie, dopiero jak ktos zalicytuje przesłać mu info mail'em Quote
Tweety Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 dobranoc Ritulko, kolorowych snów maleńka, przede wszystkim o dobrym domku Quote
black sheep Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 Hym, można zrobić tak jak piszesz Tweety. Fotki elektroniczne. Ale zawsze moze sie znaleść jakis palant, któremu to sie nie spodoba i zgłosi na allegro. Mogę spróbowac z taką aukcja, juz wystawiałam charytatywną, ale troszke inną:) Dopisze się, że dowody wpłaty dla tych którzy będą chcieć, po wpłaceniu za znaczek, ale chyba to by trzeba było na inne konto? Kto by wysyłał takie potwierdzenia??? I na czyje konto te cegiełki? Psiego losu? Potrzebne by były wszystkie telefony, strona internetowa, jakieś nazwiska, np. tego pana Tomka, że wyraził zgode itp. Quote
Tweety Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 cześć Ritula, machamy ogonkiem czy jeszcze nie? nie badź prosie niemyte, pomachaj, wkoło ciebie tyle dobrych ludzi, którzy stają na czym mogą aby ci nieba przychylić. Quote
Tweety Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 black_sheep napisał(a):Potrzebne by były wszystkie telefony, strona internetowa, jakieś nazwiska, np. tego pana Tomka, że wyraził zgode itp. gdzieś zbłądziłam :oops: kto to jest Pan Tomek? Quote
Zwierzak6 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Black_sheep moze chodziło o Pana Janusza i tylko jej się pomyliło z Panem Tomkiem z hotelu w Krakowie. Quote
black sheep Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 tak własnie pomyliło mi się, sorki:):):) pan Janusz, hehe Quote
black sheep Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 Spokojnie Tweety, z tobą wszystko w porządku, tyle tych panów Tomków, Januszów, ja słyne z tego, że nie mam pamięci do imion:) Quote
Tweety Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 cześć moje białe słońce, mam nadzieję, że dobrze minął ci dzień. Ciotka Tweety jest przerażona i boi się własnego cienia, bo skończyła dzisiejsze wypowiedzi o Ozzy'im :placz: Całuję twój biały łepek na dobranoc i nieustannie rozmyślam o domku dla ciebie Quote
GreenEvil Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Ritulka, hopaj na poczatek pzdr GreenEvil Quote
Aggie Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 to jak na AFN - było 140 i jest 140... nic nie rozumiem :oops: wpłacilam jakiś pieniążek mały na Ritunię i co - nie dotarło?:oops: Quote
Tweety Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Aggie napisał(a):to jak na AFN - było 140 i jest 140... nic nie rozumiem :oops: wpłacilam jakiś pieniążek mały na Ritunię i co - nie dotarło?:oops: Po pierwsze dzień dobry Riteńko, wstajemy i szukamy domku, po drugie, Aggie, kiedy wpłaciłaś? Czy jesteś może Agnieszką B, która wpłaciła pieniądzę 16.08 (lub dzień wcześniej)? Wtedy Rita dostała 40 zł, Cygan resztę wpłaty. Jeżeli to nie to, to daj znać Quote
black sheep Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 Odpowiedź z allegro, o auckej charytatywne: Na poniższy adres: QXL Poland Sp. z o.o. p. Krzysztof Śpiewek ul. Marcelińska 90 PGK II (5-te piętro) 60-324 Poznań muszą zostać dostarczone pocztą tradycyjną następujące dokumenty: - kopię KRS Fundacji która wspiera akcję - kopię dokumentu dot. przyznania konta bankowego dla fundacji - lub inne dokumenty potwierdzające statut fundacji np. ważne zezwolenie ministerstwa finansów na przeprowadzanie publicznych zbiórek pieniężnych. Quote
Tweety Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='black_sheep']Odpowiedź z allegro, o auckej charytatywne: Na poniższy adres: QXL Poland Sp. z o.o. p. Krzysztof Śpiewek ul. Marcelińska 90 PGK II (5-te piętro) 60-324 Poznań muszą zostać dostarczone pocztą tradycyjną następujące dokumenty: - kopię KRS Fundacji która wspiera akcję - kopię dokumentu dot. przyznania konta bankowego dla fundacji - lub inne dokumenty potwierdzające statut fundacji np. ważne zezwolenie ministerstwa finansów na przeprowadzanie publicznych zbiórek pieniężnych. no i d..., że tak powiem, blada :shake: Ale Riteńkę trzeba wystawić i wtedy na plaster wszelkie zezwolenia. Ritula, ganiaj po dom, wczasy wczasami ale rozejrzeć się już trzeba Quote
black sheep Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 Beznadziejne to co mi napisali, zawsze jakies glupoty mi piszą:( Wąt[ie rzeby wszyscy tak robili! Quote
Neris Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Wiecie co, to ja wstawiam. Ten tekst napisany przez Akuchę i zatwierdzony przez dziewczyny. Najwyżej mi to zdejmą. Tylko jutro rano, dobrze? Bo mam straszne dzisiaj problemy z netem. Quote
Tweety Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 black_sheep napisał(a):Beznadziejne to co mi napisali, zawsze jakies glupoty mi piszą:( Wąt[ie rzeby wszyscy tak robili! taaaaa ...na pewno .... Tylko, że zazwyczaj zamyukają aukcje tych porządnych a naciągacze zbijają kasę :angryy: Quote
Aga_Mazury Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Tweety napisał(a):taaaaa ...na pewno .... Tylko, że zazwyczaj zamyukają aukcje tych porządnych a naciągacze zbijają kasę :angryy: chwila, chwila....mi moich na Czarusia nie zdjęli....ale piszę tu o tym i piszę...każdy mnie "olewa"...to co ja mogę...pięścią w stół nie walnę....bo nie mam jak :eviltong: Quote
Tweety Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Aga_Mazury napisał(a):chwila, chwila....mi moich na Czarusia nie zdjęli....ale piszę tu o tym i piszę...każdy mnie "olewa"...to co ja mogę...pięścią w stół nie walnę....bo nie mam jak :eviltong: bo Ty jesteś szczęściarz, moje dwie zdjęli, pamiętasz? Quote
Recommended Posts