Jump to content
Dogomania

Donka z Nowodworu k/Lublina.Oko nie widzi, dysplazja, mimo tego ma DS !!!

Recommended Posts

Posted

anett napisał(a):
Ja wciąż mam zapytania o Kazana więc podsyłam Diunkę, Beka ktoś się odzywał?
Jak Diunka na rehabilitacji?

A czy Diunka dostaje jakieś środki p/bólowe? czy to możliwe, że jej zła kondycja wynika jeszcze z czegoś innego??

Podczas ostatniej wizyty kontrolnej u wetki padło zalecenie, żeby odstawić środki przeciwbólowe, więc odstawiliśmy /bo u Diunki zaczęły sie wymioty/.
Diuna wczoraj po raz pierwszy była na rehabilitacji ale ciocia beka pewnie sama nam o tym napisze...
Dotychczasowa rehabilitacja polegała wyłącznie na maszerowaniu dwa razy dziennie od 15 aż do 30 minut.
Nie sadzę, żeby Diuna miała inne dolegliwości...

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna Diunka .... moze podpowiem ze na taki wymęczony lekami zołądek pomaga siemię lniane. Ja kupuje odtłuszczone i zmielone. Do czego sie nie doda to wtedy pójdzie, ono smaku nie ma.

Posted

Ona siemie dostaje.

Byłysmy do tej pory 2 razy na rehabilitacji. Cześć zajęś jej się podoba inne nie koniecznie. Jest masaż, odwodzenie i przywodzenie kończyny w kilku płaszczyznach, chodzenie po bieżni, chodzenie z przeszkodami, magnetoterapia.

Kazdy zabieg to 30 zł. Wezme póżniej zbiorczą fakture to wkeję.

Telefony są i owszem, ale ja jej do budy nie wydam.
tel do domu były ze 2 trzy sztuki, ale sie nie dogadalismy...

o Kazana dzwonia jak oszalali. Ale w większości do budy, kojca itp. Niech się wypchają...

Posted

U Diunki bez zmian, chodzimy na spacery dwa razy dziennie. Od kilku dni znów podaje jej tabletki przeciwbólowe, z pewnością chętniej i lepiej chodzi ale nie jestem przekonana, że powinna je brać tak długo :shake:.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
U Diunki bez zmian, chodzimy na spacery dwa razy dziennie. Od kilku dni znów podaje jej tabletki przeciwbólowe, z pewnością chętniej i lepiej chodzi ale nie jestem przekonana, że powinna je brać tak długo :shake:.

Takie sa zaleczenia lekarza. Ja wetem nie jestem :(

W piątek znów rehabilitacja.
W zasadzie powinna ćwiczyc codziennie ale ja nie mam tyle czasu żeby codziennie u niej bywac. W piątek kolejne spotkanie u p dr rehabilitantki.
We wtorek Diunka nie koniecznie chciala ćwiczyć. ładnie pracowała na bieżni, ale masaż ja wkurzał i cały czas mnie podgryzała.
Troche zaczeła babrac się rana pooperacyjna, dr miała beac wymaz ale odkryłyśmy nierozpuszczone nici. Kawalek udalo się wyjąc ale kawalek jeszcze został.
Pani dr powiedziałą że Diunka jeszcze powinna troche schudnąc. Biedulka, a ona taklubi jesc .

Posted

Napisalam na wątku nowodworskim - ja juz kilkakrotnie prosiłam o dokumenty Diunki, jade w sobote do schronu, tylko prosze napiszcie sms do kierownika ze ma przekazac te dokumenty a ja wysle, bo on powiedział ze jak znajdzie to wysle - no i glupio mi sie juz ktorys raz dopominac...

Posted

*Gajowa* napisał(a):
A ile teraz Diunka waży ? Oj trudno będzie ją odchudzić ;)... uwielbia jeść.

Gajowa, przecież odchudzanie to Twój "konik" ;) dasz radę na pewno :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

teresz10 napisał(a):
Napisalam na wątku nowodworskim - ja juz kilkakrotnie prosiłam o dokumenty Diunki, jade w sobote do schronu, tylko prosze napiszcie sms do kierownika ze ma przekazac te dokumenty a ja wysle, bo on powiedział ze jak znajdzie to wysle - no i glupio mi sie juz ktorys raz dopominac...

ale o jakie dokumenty chodzi?

Posted

Widzę poprawę w chodzie Diunki, bioderka nie są już tak rozchwiane. Chętniej sie rusza choć nie podaję jej środków przeciwbólowych codziennie. Na spacerach chciałaby biegać, bawić się ...
Dla wszystkich napotkanych osób, które do nas zagadują jest bardzo miła - ma już swoich /ludzkich/ wielbicieli.