Jump to content
Dogomania

Donka z Nowodworu k/Lublina.Oko nie widzi, dysplazja, mimo tego ma DS !!!

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diuna czuje sie dobrze tzn. ma humor, apetyt , jest grzeczna, kochana ale o lepsze chodzenie musimy powalczyć.
Rozmawiałam długo na jej temat ze "swoją" wetką. Rehabilitacja po takim zabiegu trwa długo, a do pełnej sprawności psiak dochodzi po roku. Jeżeli łapa nie będzie pracowała intensywnie /oczywiście nie od razu/ to efekt operacji może być mizerny.
Diuna łape obciąża prawidłowo tylko w marszu , nie powinna podbiegać, skakać, nawet przystawać bo wtedy łapę automatycznie podkurcza.
Tak więc chodzimy na smyczy po ulicach 2 razy po 15 minut , mamy wydłużać stopniowo czas spacerów. Nie jest to dla mnie łatwe - jestem sama, a moi podopieczni /6 raczej dużych psiaków/ denerwują się jak wychodzimy z Diunką.
Pytałam też o sterylizację - najwcześniej można robić w połowie marca.

Posted

Byłyśmydziś u pani dr. Staw nadal luźny, nie do końca trzyma. Pani dr sugeruje rehabilitacje i masaże. Jutro jadę do dr rehabilitanki.
Poza tym Diuna czuje sie dobrze jest słodka i kochana. Lubi mnie chyba ale przy Gajowej moge nie istnieć. Diuna jest w nia totalnie zapatrzona..

Posted

milka74 napisał(a):
Gajowa wie jak to rozkochać w sobie psa:lol:

Aż sie zarumieniłam :oops:... Jestem po prostu pierwszą osobą, która ją dobrze traktuje...
Dziś Diuna pierwszy dzień bez środków przeciwbólowych , wczoraj wymiotowała wiec robimy przerwę. Zobaczymy czy wytrzyma nasze spacery - dziś nie zauważyłam różnicy .