syla1 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 To ja jestem z Wałcza i staram się o adopcje Diunki,muszę na odpowiedź poczekać do jutra bo jest jeszcze jakiś pan zainteresowany i muszą go sprawdzić. Quote
olivetshka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Rozmawiałam juz z beką i dostałam namiary na chętnego Pana. Wizyta miała być wczoraj, ale niestety się pochorowałam i przenieślismy na jutro przed południem. Mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :) Pozdrowienia dla wszystkich! Quote
anett Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Trzymam kciuki za najlepszy dom dla Diunki:loveu: Quote
beka Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Syla1 prepraszam ze tak to wyszło ale musze sprawdzac wszystkie domy. Tak jak mówiłam p. Grzegorz skontaktował się ze mna w tym samym dniu a ja sprawdzam wszystkie domy,bo było juz tak że odmawiałam bo juz prawie dogadane i dom się wykruszał i pies na lodzie zostawał. Poza tym dom juz sprawdzony, i jeśli Ty lub pan Grzegorz (pies jeden domy dwa, wiec ktos zostanie bez psa) bedziecie chcieli iinego psiaka to osoba wizytujaca powie ze wizyta. Poza tym tak na dobrą sprawe nie wiem jak Diuna zachowuje się do kotów. Dodam ze wczoraj miałam kilka telefonów w jej sprawie. Quote
beka Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 A to nasza nowa podopieczna. Porzucona w Warszawie na Wileńskim. Domowa, kochana, łagodna :(. Ludzie sa bez serca Quote
teresz10 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Beka- a ja mam w Nowodworze następnego ...ale nie długowłosego - lekko kulejący, po wypadku ale "na chodzie" - i z cudnym charakterkiem - dzisiaj trochę ponagrywam... jest tez jedna pilnująca "japa" - szczeka za 3 psy ale nie jest agresywna, poprostu daje czadu... owczarków do wyboru , do koloru... Quote
Dominika_656 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ja jestem z Wałcza i moja mama stara się o adopcje Diunki .Gdy ją zobaczyłam od razu mi się spodobała .,Nasza kotka jest bardzo przyjazna ., Mam nadzieję ,że uda nam się ją zaadoptować . : ) Quote
olivetshka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Dziewczyny, sprawdzałam dziś chetny domek na Diunkę z dolnośląskiego, z okolic Oleśnicy. Od razu zadzwoniłam do beki - wiadomości mam super dobre. Dom świetny, ładny, zadbany ogród, pan majsterkowicz sam grzebie w ziemi i maluje sobie na spokojnie tarasik :) Raczej zawsze jest w domu, więc Diuna nie byłaby sama. Oboje po 40., trójka dorosłych dzieci, Państwo mieszkają sami, aczkolwiek dzieci praktycznie codziennie wpadają w odwiedziny (osobiście również miałam okazję poznać syna i córkę chyba). Państwo zrównoważeni, przemili, gościnni ;) Fajnie nam się gawędziło. Mają ok. 2-letnią kotkę wysterylizowana, którą widac, że bardzo kochają. Jeżeli tylko Diuna dogadałaby się z kotem, to ten domek z czystym sumieniem mogę gorąco polecić każdemu psu. Więcej info ma beka, ja tylko tak pokrótce dla zaznaczenia, że wizyta się odbyła. Najtrudniejszy krok, czyli podjęcie właściwej decyzji, należy już do Was... A widzę, że łatwo nie będzie ;) Quote
Dominika_656 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Cały czas myślę o Diunce i o tym jaką podejmie pani decyzję . Quote
teresz10 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 A ja dzisiaj wklejałam nowe zdjęcia porzuconych, pięknych i młodych suczek...3 poszły do adopcji i 3 przyszły nowe do schronu... wszystkie do wzięcia od zaraz, miłe, przytulaśne, kochane... mamy hurtownię młodych suczek... Nie minął miesiąc jak Snieżka pojechała do domu to są 2 nowe Snieżki... serce mi sie kraje jak je widze wiszące na tych kratach... "never ending story" W tej okolicy najspokojniejsze psy lądują w schronie - bo pies powinien wg. tubylców pilnować i zeżrec kazdego kto podejdzie a ten który jest łagodny to na próżno jeść dostaje... amen Quote
*Gajowa* Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Na koty Diunki nie sprawdzałam, kota nie mam :shake:. Diuna interesuje sie bardzo wszelkimi żywymi istotami ptakami, wiewiórkami, sarenkami. Na pewno chciałaby pogonić ale raczej z chęci zabawy, nie sądzę, żeby mogła zrobić krzywdę. Beka na pewno wybierze dla Diuny najlepszy domek. Quote
syla1 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Mam taką nadzieje że najlepszy,już nie możemy w domu doczekać się wiadomość czy Diunka będzie nasza,boimy się że jednak nie:( Mimo tego że jej nie widzieliśmy na żywo tylko znamy ją z e zdjęć i czytaniu wszystkiego co się da na jej temat strasznie ją wszyscy pokochaliśmy.Mam nadzieje że będziesz w naszej rodzince ślicznotko.(: Quote
swagnieszka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 cieszę się, że dla Diunki zaświeci wreszcie słoneczko i będzie miała swój ukochany domek :) Beka na pewno wybierze najlepszy. A wszyscy inni, którzy chcieli adoptować Diunkę może znajdą miejsce w sercu dla innej bidulki, tyle ich tutaj szuka domków, że serce się kraje - trzymam kciuki! Quote
beka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Diunka własnie zaczeła zbierac swoje fanty i je do walizki pakować. Jutro wielki dzień Diunki - zapoznanie z nowymi włascicelami. Po namyśle i sprawdzeniu reakcji Diunki na koty, nie mogłam z czystym sumieniem oddac jej do domu z kotem :(. Jej reakcja była dośc gwałtowna :( Moze by zaakceptowała , ale były duuze wątpliwości. Wiec Diuna pojedzie do trzeciego domku który się zgłosił i w którym nie ma kotecków. Dziekuje beli51 za ekspresowe sprawdzenie domu. Quote
olivetshka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Lara napisał(a):Mam nadzieje, ze dwa inne domki, ktore starały sie o adoptowanie Diunki przygarna inne oneczki :-) Z Panem Grzegorzem już dziś poczyniłam rozmowy - mamy się spotkać w najbliższym czasie. A Diunce ślicznotce życzę szczęścia w nowym domku! Quote
matrioszka2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Matuchno kochana, to może na jeden z domków załapałby się pies w typie ONka, którego chcą powiesić http://www.dogomania.pl/threads/206090-Misiek-pies-do-powieszenia?p=16699336#post16699336 Quote
Elza22 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 teresz10 napisał(a):Cudnie , tak sie ciesze !!! Super wieści ale to było pewne że ślicznotka znajdzie dom bez problemu nawet domki się o nią biły:-) Quote
Recommended Posts