Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam namiary:
"CHIROS"

Chirurgiczna Lecznica dla Zwierząt

Wrocław, ul. Mickiewicza 35/37

tel. 071/ 372 98 09, kom. 0602 633 324

Zapraszamy od pon-pt. 9.00-13.00, 16.00-20.00

sobota 9.00-13.00

Dr n. wet. Tomasz Szczypka

Sorki za wielkie literki ale skopiowałam

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[FONT=Arial Black]Sambuniu:iloveyou::modla:niechaj sie uklada :multi:jak dobrze ze juz serdunko Sambuniowe spokojniejsze , ciekawe co wet poradzi , moze to stawy przemarzniete tulaczka .[/FONT]

Posted

Dziewczyny, dopiero co wlazłam do domu, już nie mogłam zobaczyć co piszecie bo mi czytelnię w szkole zamknęli a z nią dostęp do netu. O 19 mam pacjenta więc muszę teraz od nowa zabrać się za sprzątanie, potem spacerek, no i ja się muszę też ogarnąć :) Więc dziś już nie zdążę do weta, jutro wolne, w piątek tak jak pisałam. Zadzwonię czy na sobotę można by się umówić, ale jeśli okazałoby się że w Intervecie w niedzielę zrobiliby wszystko od ręki i za jednym zamachem to pojadę tam, bo z moim grafikiem nie dam rady jeździć kilka razy. Jednak pojadę z nim jutro do tego fryzjera, naprawdę nie mogę już czekać, nie daję rady czasowo i fizycznie tak sprzątać, poza tym zapach jest nieziemski, a dzisiaj mam pacjenta, który chyba nie za bardzo do psów... Już się martwię jak to wyjdzie no ale trudno, już nic nie zrobię, Błażej wraca dopiero o 21:30, więc mi nie pomoże. No i nie mamy gwarancji że tym razem to kąpanie by wyszło, bez sensu tak jeździć w tę i nazad, tym bardziej, że do Fochu mam kawał drogi. No i dla psa stres, miejmy już to za sobą... A z dobrych wieści: jak wróciłam z pracy Sambo wyłożył się kołami do góry i intensywnie się cieszył :) Zjadł mokre, nie było nigdzie si ani koo ani rzy :) Jest spokojny, merda dużo i wygląda na wyluzowanego, tak więc nie widzę potrzeby podawania mu żadnych wyciszaczy. Chętnie się głaska, przytula i próbuje ładować się na materac, ale poproszony żeby zszedł- schodzi :) Cieszę się na tego fryzjera bo pani powiedziała że przeznaczy dla niego specjalnie więcej czasu, nikt nie będzie się z nim szarpał, bo będzie w specjalnych szelkach, obetną mu pazurki, podgolą łapki, wyczyszczą uszka, a co najważniejsze wykąpią i dokładnie wyczeszą martwą sierść, z czego się chyba najbardziej cieszę :)

Posted

Zadzwonię w takim razie do tego lekarza z MIckiewicza, zobaczę czy jest. Przede wszystkim muszę znaleźć takiego co będzie w stanie zrobić za jednym zamachem badanie krwi i ogólny przegląd psiaka, zwłaszcza ten tył. Ciotki, napiszcie mi jeszcze z własnego doświadczenia, jaki tryb karmienia sprawdza się najlepiej w przypadku gdy trzeba jakąś bidę trochę odkarmic? Teraz daję mu rano i wieczorem, raz suche, raz mokre, ale może macie jakąś lepszą receptę? Sambowi, jak to się mówi, "tłuszcz żebra wypycha" ;)

Posted

Gdy próbowałam mojemu dać lepsze jedzenie to rzadko robił i tylko się pasł na trawie a potem beee było. Kupiłam suche chrupki u weta nie wiem jakie, jakieś na poprawę właśnie wszystkiego... i dolegliwości się skończyły...Nie wyobrażam sobie teraz bo trawy nie ma nigdzie...

Posted

ellensilla napisał(a):
Zadzwonię w takim razie do tego lekarza z MIckiewicza, zobaczę czy jest. Przede wszystkim muszę znaleźć takiego co będzie w stanie zrobić za jednym zamachem badanie krwi i ogólny przegląd psiaka, zwłaszcza ten tył. Ciotki, napiszcie mi jeszcze z własnego doświadczenia, jaki tryb karmienia sprawdza się najlepiej w przypadku gdy trzeba jakąś bidę trochę odkarmic? Teraz daję mu rano i wieczorem, raz suche, raz mokre, ale może macie jakąś lepszą receptę? Sambowi, jak to się mówi, "tłuszcz żebra wypycha" ;)

Ellensilla jeśli mały dobrze zareagował na ten ryż z kurczaczkiem to może tak mu gotuj?
Tylko musi być sama pierś z kurczaka żadnych korpusów,żadnej skóry z kurczaka bo po tym może mieć rozwolnienie
a na ryżu z piersią na bank ciałka nabierze :)
wymiziaj tam malucha mocno

Posted

Każdy pies to osobny rozdział, u mojej najlepiej sprawdza się suche, ja daję Purinę dog how i jest wszystko ok (mokre okazjonalnie bo jakąś przyjemność czasem też musi mieć :)). Teraz daję raz dziennie wieczorem, ale jak ją odkarmiałam dawałam 2 razy. Siostra wyciągała podobną biedę i tez do tej pory jedzie na suchym. Ona na Royalu bo psina mała, moja duża więc nie dam rady na Royalu. U obu to się sprawdza, skóra nie ma żadnych niedobrych zapachów, sierść błyszczy się pięknie, żadnych "wiatrów" itp.
Wet mój i wet siostry radzili suche i u nas się suche i u nas się sprawdza.
Ale inne ciotki mają inne doświadczenia z suchym.

Posted

fochu napisał(a):
Ellensilla jeśli mały dobrze zareagował na ten ryż z kurczaczkiem to może tak mu gotuj?
Tylko musi być sama pierś z kurczaka żadnych korpusów,żadnej skóry z kurczaka bo po tym może mieć rozwolnienie
a na ryżu z piersią na bank ciałka nabierze :)
wymiziaj tam malucha mocno

Jeśli zdesydujesz się na mokre to tylko piersi, dokładnie żadnych skrzydełek , udek bo za tłuste. moja totalny odjazd ma po takich nawet jak cały tłuszcz z wierzchu zbieram

Posted

Ta moja ślepka miała dziurawe jelita i dostawała rozmoczoną eukanunbę dla jelitowców. Rozmoczoną, bo miała wybite zęby. Przez rok dostawała dodatkowo 1/2 tabl ranigastu. Robiła koo paskudną i z krwią. Po roku się unowmowało. Nie wiemy jaki jest stan jelit Sambo.
Ja uważam, że powinien dostwać raz gotowane ( ryż z mięskiem, ale nie koniecznie tylko pierś. Dobrze jest zmieniać np z kurzą wątróbką, serduszkami czy żołądkami. One wg mojej wet są tak samo przyswajane i trawione. Gotowane z pietruszką, selerem i marchwią. Zero cebuli bo to trucizna) Mnie kazała zmieniać tak jak napisałam, żeby psa nie zabiałczyć. Suche na wieczór by można, bo w suchym są witaminy, których wiadomo nie ma w gotowanym. Nie dawaj smaczków na razie, żeby nie było rewolucji.
Takie bardzo wyniszczone i chude psiaczki lepiej by były karmić często a po troszkę, tylko jak się pracuje to wiadomo się nie uda.
Chciałam jeszcze zapytac, czy udało się z wetem?Ja to jestem panikara, boje się czekać kiedy coś się dzieje...Lepiej od razu.

Posted

Ja miałam na Dt psa, chudy, najprawdopodobniej wywalony z auta, zap. płuc, zap. stawów, zap. pęcherza (krew, struwity), gubił sierść jak choinka igły. Sikał lekko uginając tylne nogi, trochę trwało nim zaczął podnosić nogę. Był wielkości jamnika to można było sobie pozwolić go odkarmić RC dla szczeniaków. Niektóre koty, które są bardzo wychudzone odkarmia się RC dla kociąt, RC convalescent.

Posted

O ja, ale Sambo ma sympatyczek! :) Dzięki dziewczyny, że jesteście i nas wspieracie. Dzięki za wszystkie rady żywieniowe, będę stosować. Giselko, jeśli możesz to wyślij te szeleczki jak najszybciej. Będą dobre rozmiarowo? Co do weta, to jutro z rańca podzwonię i zobaczę kto przyjmuje, tylko nie chciałabym iść do kogoś na chybił trafił i może jeszcze zabulić extra za to że to wolny dzień, różni są lekarze, wiecie same... Póki co Sambo upodobał sobie ręcznik, który leży w przedpokoju do wycierania butów i tam sobie zrobił legowisko. Na swoim kocyku śpi sporadycznie :) I wiecie co mi się wydaje? Że on jest sporo starszy niż 4-5 lat. Tak coś mi to wygląda. Zobaczymy co wet powie.

Posted

ellensilla napisał(a):
O ja, ale Sambo ma sympatyczek! :) Dzięki dziewczyny, że jesteście i nas wspieracie. Dzięki za wszystkie rady żywieniowe, będę stosować. Giselko, jeśli możesz to wyślij te szeleczki jak najszybciej. Będą dobre rozmiarowo? Co do weta, to jutro z rańca podzwonię i zobaczę kto przyjmuje, tylko nie chciałabym iść do kogoś na chybił trafił i może jeszcze zabulić extra za to że to wolny dzień, różni są lekarze, wiecie same... Póki co Sambo upodobał sobie ręcznik, który leży w przedpokoju do wycierania butów i tam sobie zrobił legowisko. Na swoim kocyku śpi sporadycznie :) I wiecie co mi się wydaje? Że on jest sporo starszy niż 4-5 lat. Tak coś mi to wygląda. Zobaczymy co wet powie.

Szczypka nie zedrze, tylko powiedż że on schroniskowy Bieduś. Co prawda ja z nim rozmawiałam tylko przez telefon kilka razy, ale moja koleżanka wet z Nim kiedys pracowała i facet ma serce. Zadzwoń kochana. Tak dzownić po lecznicy nie ma co, bo i konowały są. Lepiej do sprawdzonego. Jest chyba na dogo lista polecanych wetów? Kiedyś widziałam.