zachary Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 A dlaczego w Polsce wycofuje się vetoryl? Co w zamian? Chyba nie zostanie pustka w zakresie tego leku? Bruno z banerka i ten na dzisiejszym zdjęciu, to jak niebo i ziemia!!! Quote
Funky Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Gdyby była taka konieczność to mogę sprawdzić w Hiszpanii co i jak. Tymczasem znalazłam stronę: [url]http://www.farmaciaveterinaria.es/index.php?main_page=product_info&cPath=12_34_61&products_id=585[/url] - chyba tutaj nie jest wycofany. Brunuś - mizianko :* Quote
Cleo2008 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [quote name='Wiedźma']Właśnie łapiemy kontakt. Zrobiłam skrót historii Bruna w 1. poście. Bierze 30 i 60.[/QUOTE] to jest dobra informacja:) spytam o oba. 1. dokad wysylac gdyby lekarstwo bylo do zdobycia? bo ostatnio bylo tak, ze ktos mi wysylal z wawy prosto do niuni - zastanowcie sie i dajcie znac na pw 2. gdyby bylo do kupienia - jakie ilosci? mozna zrobic zapas? wiedzma napisze ci pw Quote
Wiedźma Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 :loveu:Wysłać do niuni. Adres na pw. Myślę, że za wszystkie pieniądze, jakie są (ok. 1200) - wpłyną jeszcze deklaracje no i będą bazarki. Quote
Cleo2008 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Dalam tez ogloszenie na FB tej tresci -na tym wydarzeniu [url]http://www.facebook.com/?tid=1422961869379&sk=messages#!/event.php?eid=150961864956508[/url] "Wlasnie sie dowiedzielismy ze w Polsce wycofuje sie Vetoryl. Jest to lekarstwo, ktore daje sie zwierzeto z zespolem Cushinga. Szukamy wiec pilnie wszystkich dostepnych zrodel i kontaktow. Jesli ktos moze sprawdzic i potwierdzic te widomosc to tez bedziemy wdzieczni. Ofiarodawcy mile widziani, choc zdajemy sobie sprawe z trudnosci przedsiewziecia, bo opakowanie lekarstwa to rzad 270-390 zl - w zaleznosci od zrodla. Bruno bierze dawki 30 mg i 60 mg. Pozdrawiamy " Wiedzma, Niunia, Mysza - jak mam cos skorygowac to dajcie znac. Quote
Wiedźma Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Jest super, niczego nie będziemy korygować. Dziękujemy wszystkim serdecznie za błyskawiczny odzew - jest nadzieja, że ściągniemy ten lek dla biedaczyska. Niunia spotkała wczoraj w schronisku Cecylię - tę, która obiecała opiekować się Brunusiem przez wakacje - no i słowa dotrzymuje :). Przynajmniej jedna dobra wiadomość. Quote
Cleo2008 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Wiedźma']Jest super, niczego nie będziemy korygować. Dziękujemy wszystkim serdecznie za błyskawiczny odzew - jest nadzieja, że ściągniemy ten lek dla biedaczyska. Niunia spotkała wczoraj w schronisku Cecylię - tę, która obiecała opiekować się Brunusiem przez wakacje - no i słowa dotrzymuje :). Przynajmniej jedna dobra wiadomość.[/QUOTE] z tego sie naprawde strasznie ciesze... Quote
niunia448 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kochane właśnie przyjechałam do domu na weekend - bez komputera i dostępu do sieci czuję się jak bez ręki....:( Dziękuję wam wwszystkim za zaangażowanie i pomóc w szukaniu vetorylu - bez was by się nie udało!!!Przykre jest, że jeszcze mioesiąc temu vetoryl mogłam spokojnie kupić, a teraz nasza kochana izba wet. wycofuje jedyny lek na Cushinga dostępny w Polsce....nie wiadomo kiedy dadzą jakiś zamiennik... Wiedżmo doszły stałe deklaracje : [COLOR="red"]funky 15 zł, paulina0409 30 zł, brzośka 10 zł[/COLOR] - serdecznie dziękujemy:) co do stanu Bruna - mimo leków na wątrobę ciągle ma biegunki - kiepskie jedzenie robi swoje.. nie wiem ile to psie jeszcze da radę żyć bez domu z tak chorą wątrobą... Quote
Funky Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Będzie dobrze - pozytywna energia czyni cuda :)) To jest bardzo dzielny psiak i na pewno czuje, że wszyscy mu kibicujemy! <3<3<3 Quote
Wiedźma Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou::iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou::iloveyou: [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]Najserdeczniej dziękuję [COLOR=red]wszystkim[/COLOR], którzy błyskawicznie [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]odpowiedzieli na naszą [/FONT][FONT=Comic Sans MS]prośbę, a szczególnie: [COLOR=red]sybisi, Murce, Cleo2008, Anuli i Alter Ego.[/COLOR] Przy Was [/FONT][FONT=Comic Sans MS]jednostki [/FONT][FONT=Comic Sans MS]szybkiego reagowania to pikuś![/FONT] [/COLOR][/SIZE][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][SIZE=3]Mam nadzieję, że przeczekamy decyzje [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][SIZE=3]o wycofaniu leku [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][SIZE=3]i psiny nasze będą mogły być leczone normalnie! [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=black]Dzięki, dzięki, dzięki![/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou::iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
azalia Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 A może by zakupić dla Brunia karmę specjalną,czy w schronisku by mu ją podawali? Quote
Wiedźma Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Niestety... Myślałyśmy o tym, technicznie niewykonalne. Quote
Iljova Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Brunusiu będzie dobrze, są ludzie którzy robią wszystko żebyś mógł mieć spokojne życie :-) Quote
Wiedźma Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 [quote name='Funky']Gdyby była taka konieczność to mogę sprawdzić w Hiszpanii co i jak. Tymczasem znalazłam stronę: [URL]http://www.farmaciaveterinaria.es/index.php?main_page=product_info&cPath=12_34_61&products_id=585[/URL] - chyba tutaj nie jest wycofany. Brunuś - mizianko :*[/QUOTE] Sprawdź, oczywiście, bardzo dziękujemy. Zorientuj się, jak to jest sprzedawane, bo w Anglii np. musi być recepta - inaczej nie da rady. [B]Bruno na metamorfozach :):[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy?p=17262150&highlight=metamorfozy#post17262150[/url] Quote
Iljova Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Oby wszystko dobrze było, I zdobycie leku sukcesem się skończyło. Quote
Wiedźma Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Post 1812 właśnie w tej sprawie. Na jakiś czas mamy lek. Quote
sybil Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Cioteczki, bez nerwów :smile:. Vetoryl ma wrócić jesienią; nie wiem, czy też do polskich hurtowni, bo to zależy od ustaleń administracyjnych (a właściwie od kasy: wykupią licencję, czy nie), ale Czesi twierdzą, że mają zapewnienia nowego dystrybutora. Lek jest produkowany, zmienia się dostawca. Dotychczasowy wyprzedaje zapasy, a nowy rozpocznie działalność jesienią. To dotyczy chyba tylko naszej części Europy, bo w U.K., Kanadzie czy USA nie ma paniki, ani braków. Tak więc nie myślimy czarno, pozytywna energia jest bardzo potrzebna tym czworonożnym biedakom, które liczą na pomoc. Pozdrawiam :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Funky Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [quote name='Wiedźma']Sprawdź, oczywiście, bardzo dziękujemy. Zorientuj się, jak to jest sprzedawane, bo w Anglii np. musi być recepta - inaczej nie da rady. ...[/QUOTE] Oczywiście sprawdzę u weta, ale na stronie, którą znalazłam kupuje się tak jak w sklepie internetowym, zwyczajnie, bez recepty i już. Koszt dostawy do mnie do domu to €5.90. Biorąc pod uwagę grafik wizyt rodziny i znajomych to możliwe byłoby przewiezienie leku do Polski bez problemu :D Opakowanie VETORYL 30 MG to 30 kapsułek za €54.00 a opakowanie VETORYL 60 MG to 30 kapsułek kosztuje €75.00. Jestem do dyspozycji <3 Quote
Wiedźma Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Sprawdziłam te stronę, niestety, koszt jest znacznie wyższy niż w Polsce. Quote
Funky Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Wiem, niestety przelicznik walutowy jest nieubłagany :((( Zawsze jednak jest to jakaś alternatywa w przypadku nagłego braku leku na naszym rynku. Mam nadzieję, że jednak nie trzeba będzie z tego korzystać, bo jak donoszą Dobre Ciotki, VETORYL wróci do sprzedaży :)))) Quote
Cleo2008 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 dostalam jeszcze namiar na jedna firme, ktorej nazwy w tej chwili nie pamietam, ale wpisze potem i cioteczki mieszkajace w Poslce beda proszone o sprawdzenie. Quote
Wiedźma Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Super. Mamy drobny zapasik dzięki sybisi; Murka też prześle lek, który został po jakimś biedaku. Wszystkie informacje póki co bardzo potrzebne. Quote
Anula Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja prawdopodobnie będę w Niemczech na początku września i pokombinujemy wraz z siostrą coś aby Vetoryl kupić dla Bruna. Quote
Recommended Posts