Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A dlaczego w Polsce wycofuje się vetoryl? Co w zamian? Chyba nie zostanie pustka w zakresie tego leku? Bruno z banerka i ten na dzisiejszym zdjęciu, to jak niebo i ziemia!!!

Posted

Gdyby była taka konieczność to mogę sprawdzić w Hiszpanii co i jak.
Tymczasem znalazłam stronę: [url]http://www.farmaciaveterinaria.es/index.php?main_page=product_info&cPath=12_34_61&products_id=585[/url] - chyba tutaj nie jest wycofany.
Brunuś - mizianko :*

Posted

[quote name='Wiedźma']Właśnie łapiemy kontakt.
Zrobiłam skrót historii Bruna w 1. poście.
Bierze 30 i 60.[/QUOTE]
to jest dobra informacja:) spytam o oba.
1. dokad wysylac gdyby lekarstwo bylo do zdobycia? bo ostatnio bylo tak, ze ktos mi wysylal z wawy prosto do niuni - zastanowcie sie i dajcie znac na pw
2. gdyby bylo do kupienia - jakie ilosci? mozna zrobic zapas? wiedzma napisze ci pw

Posted

Dalam tez ogloszenie na FB tej tresci -na tym wydarzeniu
[url]http://www.facebook.com/?tid=1422961869379&sk=messages#!/event.php?eid=150961864956508[/url]
"Wlasnie sie dowiedzielismy ze w Polsce wycofuje sie Vetoryl. Jest to lekarstwo, ktore daje sie zwierzeto z zespolem Cushinga. Szukamy wiec pilnie wszystkich dostepnych zrodel i kontaktow. Jesli ktos moze sprawdzic i potwierdzic te widomosc to tez bedziemy wdzieczni.
Ofiarodawcy mile widziani, choc zdajemy sobie sprawe z trudnosci przedsiewziecia, bo opakowanie lekarstwa to rzad 270-390 zl - w zaleznosci od zrodla. Bruno bierze dawki 30 mg i 60 mg.
Pozdrawiamy "
Wiedzma, Niunia, Mysza - jak mam cos skorygowac to dajcie znac.

Posted

Jest super, niczego nie będziemy korygować.
Dziękujemy wszystkim serdecznie za błyskawiczny odzew - jest nadzieja, że ściągniemy ten lek dla biedaczyska.
Niunia spotkała wczoraj w schronisku Cecylię - tę, która obiecała opiekować się Brunusiem przez wakacje - no i słowa dotrzymuje :). Przynajmniej jedna dobra wiadomość.

Posted

[quote name='Wiedźma']Jest super, niczego nie będziemy korygować.
Dziękujemy wszystkim serdecznie za błyskawiczny odzew - jest nadzieja, że ściągniemy ten lek dla biedaczyska.
Niunia spotkała wczoraj w schronisku Cecylię - tę, która obiecała opiekować się Brunusiem przez wakacje - no i słowa dotrzymuje :). Przynajmniej jedna dobra wiadomość.[/QUOTE] z tego sie naprawde strasznie ciesze...

Posted

Kochane właśnie przyjechałam do domu na weekend - bez komputera i dostępu do sieci czuję się jak bez ręki....:( Dziękuję wam wwszystkim za zaangażowanie i pomóc w szukaniu vetorylu - bez was by się nie udało!!!Przykre jest, że jeszcze mioesiąc temu vetoryl mogłam spokojnie kupić, a teraz nasza kochana izba wet. wycofuje jedyny lek na Cushinga dostępny w Polsce....nie wiadomo kiedy dadzą jakiś zamiennik... Wiedżmo doszły stałe deklaracje : [COLOR="red"]funky 15 zł, paulina0409 30 zł, brzośka 10 zł[/COLOR] - serdecznie dziękujemy:) co do stanu Bruna - mimo leków na wątrobę ciągle ma biegunki - kiepskie jedzenie robi swoje.. nie wiem ile to psie jeszcze da radę żyć bez domu z tak chorą wątrobą...

Posted

:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou::iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou::iloveyou:
[SIZE=3][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]Najserdeczniej dziękuję [COLOR=red]wszystkim[/COLOR], którzy błyskawicznie [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]odpowiedzieli na naszą [/FONT][FONT=Comic Sans MS]prośbę, a szczególnie: [COLOR=red]sybisi, Murce, Cleo2008, Anuli i Alter Ego.[/COLOR] Przy Was [/FONT][FONT=Comic Sans MS]jednostki [/FONT][FONT=Comic Sans MS]szybkiego reagowania to pikuś![/FONT] [/COLOR][/SIZE][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][SIZE=3]Mam nadzieję, że przeczekamy decyzje [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][SIZE=3]o wycofaniu leku [/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][SIZE=3]i psiny nasze będą mogły być leczone normalnie!
[/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=black]Dzięki, dzięki, dzięki![/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou::iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Posted

[quote name='Funky']Gdyby była taka konieczność to mogę sprawdzić w Hiszpanii co i jak.
Tymczasem znalazłam stronę: [URL]http://www.farmaciaveterinaria.es/index.php?main_page=product_info&cPath=12_34_61&products_id=585[/URL] - chyba tutaj nie jest wycofany.
Brunuś - mizianko :*[/QUOTE]
Sprawdź, oczywiście, bardzo dziękujemy. Zorientuj się, jak to jest sprzedawane, bo w Anglii np. musi być recepta - inaczej nie da rady.
[B]Bruno na metamorfozach :):[/B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy?p=17262150&highlight=metamorfozy#post17262150[/url]

Posted

Cioteczki, bez nerwów :smile:. Vetoryl ma wrócić jesienią; nie wiem, czy też do polskich hurtowni, bo to zależy od ustaleń administracyjnych (a właściwie od kasy: wykupią licencję, czy nie), ale Czesi twierdzą, że mają zapewnienia nowego dystrybutora. Lek jest produkowany, zmienia się dostawca. Dotychczasowy wyprzedaje zapasy, a nowy rozpocznie działalność jesienią. To dotyczy chyba tylko naszej części Europy, bo w U.K., Kanadzie czy USA nie ma paniki, ani braków. Tak więc nie myślimy czarno, pozytywna energia jest bardzo potrzebna tym czworonożnym biedakom, które liczą na pomoc. Pozdrawiam :kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='Wiedźma']Sprawdź, oczywiście, bardzo dziękujemy. Zorientuj się, jak to jest sprzedawane, bo w Anglii np. musi być recepta - inaczej nie da rady.
...[/QUOTE]
Oczywiście sprawdzę u weta, ale na stronie, którą znalazłam kupuje się tak jak w sklepie internetowym, zwyczajnie, bez recepty i już. Koszt dostawy do mnie do domu to €5.90.
Biorąc pod uwagę grafik wizyt rodziny i znajomych to możliwe byłoby przewiezienie leku do Polski bez problemu :D
Opakowanie VETORYL 30 MG to 30 kapsułek za €54.00 a opakowanie VETORYL 60 MG to 30 kapsułek kosztuje €75.00.
Jestem do dyspozycji <3

Posted

Wiem, niestety przelicznik walutowy jest nieubłagany :(((
Zawsze jednak jest to jakaś alternatywa w przypadku nagłego braku leku na naszym rynku.
Mam nadzieję, że jednak nie trzeba będzie z tego korzystać, bo jak donoszą Dobre Ciotki, VETORYL wróci do sprzedaży :))))