Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cleo2008']Potrzebuje jeszcze PILNIE paypal w sprawie Bruna. Moze ktos pomoc? Place za lekarstw dla niego...

Juz polecialo ! DZIEKUJE ZA SZYBKA REAKCJE :))))

to ja też podziękuję, wprawdzie nie z nad modrego D ,ale za to z nad maleńkiej Bystrzycy:p

Posted

Mysza2 napisał(a):
Melduję, że wpłynęło na mój paypal 78 Euro od Cleo2008 na Vetoryl dla Bruna.
Pay pal przeliczył na 304,99 PLN. Przelałam tą kwotę (305 zł) do dominiki która w poniedziałek ma wysłać go do Niuni.

Cleo:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Mysza to jest lancuszek ludzi dobrej woli... Ty dajesz paypal i przelewasz forse, gdyby CIEBIE nie bylo, nie bylo by lekarstwa. Buzka :kiss_2::calus:

Posted

Kochani, może jednak rozejrzeć się za PDT lub domowym hotelem. Skoro udało się zebrać na Vetoryl, uda się na hotel. Ja mogę zadeklarować 100zł miesięcznie na hotel. Nie zmarnujmy szansy Brunka.
Dowiadywałam się o jeden hotel, który podjąłby się opieki nad Brunem, ale mieszkałby w kojcu. Nie wiem czy Bruno dałby sobie radę zimą.
Ciągłe czekanie na adopcję pogarsza tylko stan zdrowia Bruna.

Posted

Dostałam od Wiedżmy zaświadczenie o tym że Bruno jest psem mieszkającym w schronisku , na co jest chory i czym leczony . Dziękuję . W poniedziałek zadzwonię do Fundacji Mrunio . Do jakiej jeszcze można uderzyć z prośbą ? Macie jakieś sugestie ? Może Emir , Viva ?

Myślę że tu raczej wchodzi w grę domowy hotel dla staruszków . Ale to ogromne pieniądze doliczając leczenie . Nie wiadomo czy co miesiąc uda się uzbierać a jeżeli nie to co wtedy z psiną ? Może jednak trzeba zaryzykować bo wątroba mu wysiądzie . To tylko Niunia może podjąć decyzję . Nie mnie decydować bo nawet nie mogę w tej chwili niczego od siebie zadeklarować .

Posted

Plus koszt leków i wizyt u weterynarza ( badania kontrolne ) . Hotel domowy i ktoś kto będzie troszczył się o to wszystko i o jego dietę . Wątrobowa Royal Canin nie jest tania ( wiem bo kupuję od dłuższego czasu ) lub domowe gotowanie . Nie jest to mało , pewnie z 1000 lekko licząc . Masakra :(

Posted

sporo...jeśli Ty oferujesz 100, ja już zaoferował tyle ale mogę dorzucić, tak żeby połacić 250 w sumie, wtedy byłoby razem 350, może już by wystraczyło.
Ponieważ to jest jedy jakiego bym miała więc mogłabym regularnie tą kwotę płacić.

Posted

ja niesety nie mam bo w tym temacie jestem nowa, wszyskie znajdy zostału u mnie. Ale Wy pewnie jesteście obeznane bo jak widzę na codzień działacie.Ja mogę pomóc finanswo, przepraszam że tylko tak ale nie działam na tym polu, przeczytałam wątek i tak tu trafiłam. Niestety na wolontariusz też się nie nadaję bo bym tylko ryczała. Może to najbardziej lenwa forma pomocy ale tak jestem w stanie:(

Posted

To bardzo potrzebna forma pomocy a pieniądze z nieba nie spadają więc nie mów o leniwej pomocy :)
Dziękuję w imieniu Bruna i ciotek dyrektorek ;)
Mam w głowie kilka miejsc , nie znam osobiście tylko z wątków które śledzę . Jeżeli będzie decyzja o hotelowaniu to podam kandydatury . Nie wiem jaki jest czas oczekiwania ani miesięczny koszt .

Posted

Boję się że to mało wykonalne . Taka duża suma i to do końca życia Bruna a chcemy żeby żył najdłużej jak to możliwe . Ja jestem tylko gościem na tym wątku . Poczekaj aż zajrzy Niunia lub Wiedźma bo to one decydują i wiedzą dokładnie jakie są koszty . Moje obliczenie jest tak w przybliżeniu . Na razie ledwo na leki udaje się zebrać .

Posted

Najprawdopodobniej jest możliwość załatwienia hoteliku za 250 zł. Gdyby winter 7 i krooppka opłaciły lwią część pobytu, można byłoby myśleć o przeniesieniu tam Brunusia. Z lekami pewnie poradziłybyśmy sobie dzięki deklaracjom stałym, bazarkom i Allegro. Może tymczasem zdarzyłby się cud i ktoś zabrałby biedusia na dt. A może i ds?

Posted

Witajcie:) zjevhalam dziś do domu na wakacje - byłam u Brunka ten ostatni raz przed pażdziernikiem...:( ale Cecylia z dogo jest u niego codziennie - Dominika i Cecylia wychodzą z nim na spacery i zmieniają posłania:) Cecylia będzie robić zdjęcia - Ja będę wstawiać:) bardzo wszystkim dziękuję za zaangażowanie i pomoc - bez Was nie dałabym rady:) Cleo wielkie dzięki za vetoryl - to już nie pierwszy raz jak nam tak mocno pomagasz:) ukłony do sóp:)

Posted

Dzięki operatywności Cleo możemy mieć jeszcze Vetoryl od Madgy z Rzymu. Magda z FB bedzie w Polsce 19.08.2011, w Katowicach więc mi przekaże już się wstępnie umówiłyśmy. Muszę jej tylko napisać którego i ile ma kupić.