Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Dzwoniłam do lecznicy. A więc tak. :lol: Pies będzie operowany najprawdopodobniej w środę. Mam rano w środę zadzwonić i potwierdzić czy wszystko aktualne. Pies po operacji mógłby u nich zostać przez kilka dni tzn. bezpieczny dla psa transport byłby możliwy pod koniec tygodnia albo w piątek albo dopiero w poniedziałek, ale będę rozmawiać o weekendzie, bo tak Jo 37 najbardziej pasuje. Wszystko zależy od stanu Łapka po operacji. :roll: Ale.... no właśnie przydałoby się jeszcze troche pieniędzy. :roll:Powiedziałam, że uzbieraliśmy 250 zł. Lekarz powiedział, że jeśli się więcej nie zbierze to trudno, ale byłby wdzięczny gdyby udało się jeszcze coś dorzucić, ponieważ pies już długo u nich przebywa a pobędzie jeszcze ponad tydzień. Oni go karmią i leczą za pieniądze lecznicy, miał robiony RTG, cały czas dostaje antybiotyk. Jeśli ktoś może pomóc to prosimy o jeszcze parę złotych.:modla: Lecznica ma konto numer podam GreenEvil, żeby tam przelała pieniądze z AFN.:lol: Quote
Neris Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Kochani, jeśli ktoś umie napisać odpowiednio "łzawy" tekst, może naprawdę warto wystawić Łapka na Allegro? Z jakąś małą zrzutką, na przykład po 2-3 złote. Quote
Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Łapek prosi o pomoc.:modla: Potrzebne jeszcze parę groszy na leczenie... Jeśli dobrze wyliczyłam to było uzbierane 250 zł. Jnk przesłała 30 zł, wiec łącznie powinno być 280 zł.:Cool!: Quote
Neris Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Cioteczki z doświadczeniem na Allego. Proszę, pomóżcie! Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ja mogę skrobnąc tekst, ale wstawiać na Allegro nie potrafię :shake: Quote
Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Akucha jak zwykle niezawodna. :buzi: Quote
Neris Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Łapek wystawiony na Allego, ciotka Akucha pięknie napisała, teraz tylko czekać... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120469642 Quote
Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Super. :loveu: No to czekamy na odzew. Widziałyście cioteczki jak się zmienił dział Psów w potrzebie?:mdleje: Quote
Neris Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Kochani, mamy pierwsze 10 złotych na Allegro. Och, ta ciotka Akucha to potrafi za serce chwycić... Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ciotki nie zawstydzajcie :oops:, to on za serducho chwyta, zobaczymy, jak nasze społeczeństwo się spisze!!! Kar0la, ja też nie mogłam znaleźć forum :evil_lol:, zjadłam obiad, wlazłam i .... ale jakoś, nie jest widocznie z nami jeszcze tak źle... Czekamy, no czekamy i mamy nadzieję, że wszystko się uda!!! Quote
Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Akucha :B-fly: za tekścik. Do psów w potzrebie zawsze trafimy.:megagrin: Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Karola, nie wygłupiaj się :mad: :mad: :mad: Ja tak liczę, że może kogoś chwyci za serce i dom znajdzie... Quote
Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Cioteczko i oto chodzi. :Rose: Rany na grzbiecie i ogonie podobno nadal nieładne, ale jest odrobinę lepiej. On nie może dostawać żadnych leków przeciwzapalnych ze względu na tą obserwację. Tylko sam antybiotyk.:bigcry: Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 To głupie jest!!! Przeciez wiadomo, że ugryzł, bo go obca kobieta po tak traumatycznych przejściach spod tramwaju wyciągała.... Mieliby troche litości!!! Jeden z moich psów odszedł na gangrenę, bo wet też się uparł i nie podał antybiotyku... Ale mnie zdołowałaś... Quote
Maupa4 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 akucha napisał(a):To głupie jest!!! Przeciez wiadomo, że ugryzł, bo go obca kobieta po tak traumatycznych przejściach spod tramwaju wyciągała.... Mieliby troche litości!!! Jeden z moich psów odszedł na gangrenę, bo wet też się uparł i nie podał antybiotyku... Ale mnie zdołowałaś... No po prostu super (ironicznie oczywiście)!!! Zanim my zbierzemy forsę to nam biedny pies dzięki "obserwacji" wyciągnie ostatnie dwie zdrowe nogi ... :shake: . Załamka. Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Też tak uważam, aż mnie zmroziło!!! Przecież on ma ogromne rany, a do tego amputowaną łapę... Obserwacja, to takie działanie pro forma, a pies życie może stracić:shake: Jak on musi cierpieć... Quote
Kar0la Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Tutaj jest problem tego rodzaju, że babka którą ugryzł jest z Kazachstanu i były problemy, bo nie mogła opuścić Polski. Całą sprawą zainteresował się Powiatowy Lekarz Weterynarii i podobno nie mogą mu podawać leków przciwzapalnych, bo jest obserwowany w kierunku wścieklizny. :roll: Quote
akucha Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Oj, jaki wyrywny lekarz powiatowy... Schroniskiem i rozmnażaczami by się zajął... Moze on mysli, że ta kobieta wściekliznę przenosi... Ale zobacz, w obcym kraju ją ruszyło i na pomoc pod tramwaj wskoczyła, a nasi pewnie stali i się gapili... przeciez to "tylko" pies - jeszcze raczki by sobie pobrudzili... Biedny jest pies i już... Trzeba go nazwać!!!! Proponujcie imiona! Quote
GreenEvil Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Psiak spod tramwaju - 295,00 Huck :) dajmy mu ma imie Huck - tez nie ma nogi jak pirat ;) pzdr GreenEvil Quote
Tweety Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Mam chyba dobre wieści. Dzwonił przed chwilą do mnie Pan Janusz Orzechowski z Psiego Losu m.in. z pytaniem czy nie mamy na dogo jakieś wyjątkowej bidy. Powiedziałam o Łapku i Pan Janusz poprosił o przesłanie informacji o nim. Jest szansa, że Psi Los będzie mógł zająć się Łapkiem tak jak Salomonkiem czy Czarusiem na wózku. Łącznie z późniejszym pobytem pooperacyjnym i rehabilitacją. Trzymajmy kciuki za pozytywne rozpatrzenie wniosku :loveu: Quote
Recommended Posts