Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do lecznicy. A więc tak. :lol:
Pies będzie operowany najprawdopodobniej w środę. Mam rano w środę zadzwonić i potwierdzić czy wszystko aktualne.
Pies po operacji mógłby u nich zostać przez kilka dni tzn. bezpieczny dla psa transport byłby możliwy pod koniec tygodnia albo w piątek albo dopiero w poniedziałek, ale będę rozmawiać o weekendzie, bo tak Jo 37 najbardziej pasuje. Wszystko zależy od stanu Łapka po operacji. :roll:

Ale.... no właśnie przydałoby się jeszcze troche pieniędzy. :roll:Powiedziałam, że uzbieraliśmy 250 zł. Lekarz powiedział, że jeśli się więcej nie zbierze to trudno, ale byłby wdzięczny gdyby udało się jeszcze coś dorzucić, ponieważ pies już długo u nich przebywa a pobędzie jeszcze ponad tydzień. Oni go karmią i leczą za pieniądze lecznicy, miał robiony RTG, cały czas dostaje antybiotyk. Jeśli ktoś może pomóc to prosimy o jeszcze parę złotych.:modla:

Lecznica ma konto numer podam GreenEvil, żeby tam przelała pieniądze z AFN.:lol:

Posted

Kochani, jeśli ktoś umie napisać odpowiednio "łzawy" tekst, może naprawdę warto wystawić Łapka na Allegro? Z jakąś małą zrzutką, na przykład po 2-3 złote.

Posted

Łapek prosi o pomoc.:modla: Potrzebne jeszcze parę groszy na leczenie...

Jeśli dobrze wyliczyłam to było uzbierane 250 zł. Jnk przesłała 30 zł, wiec łącznie powinno być 280 zł.:Cool!:

Posted

Ciotki nie zawstydzajcie :oops:, to on za serducho chwyta, zobaczymy, jak nasze społeczeństwo się spisze!!!
Kar0la, ja też nie mogłam znaleźć forum :evil_lol:, zjadłam obiad, wlazłam i .... ale jakoś, nie jest widocznie z nami jeszcze tak źle...

Czekamy, no czekamy i mamy nadzieję, że wszystko się uda!!!

Posted

Cioteczko i oto chodzi. :Rose:

Rany na grzbiecie i ogonie podobno nadal nieładne, ale jest odrobinę lepiej. On nie może dostawać żadnych leków przeciwzapalnych ze względu na tą obserwację. Tylko sam antybiotyk.:bigcry:

Posted

To głupie jest!!! Przeciez wiadomo, że ugryzł, bo go obca kobieta po tak traumatycznych przejściach spod tramwaju wyciągała.... Mieliby troche litości!!! Jeden z moich psów odszedł na gangrenę, bo wet też się uparł i nie podał antybiotyku...

Ale mnie zdołowałaś...

Posted

akucha napisał(a):
To głupie jest!!! Przeciez wiadomo, że ugryzł, bo go obca kobieta po tak traumatycznych przejściach spod tramwaju wyciągała.... Mieliby troche litości!!! Jeden z moich psów odszedł na gangrenę, bo wet też się uparł i nie podał antybiotyku...

Ale mnie zdołowałaś...

No po prostu super (ironicznie oczywiście)!!! Zanim my zbierzemy forsę to nam biedny pies dzięki "obserwacji" wyciągnie ostatnie dwie zdrowe nogi ... :shake: . Załamka.

Posted

Też tak uważam, aż mnie zmroziło!!! Przecież on ma ogromne rany, a do tego amputowaną łapę... Obserwacja, to takie działanie pro forma, a pies życie może stracić:shake: Jak on musi cierpieć...

Posted

Tutaj jest problem tego rodzaju, że babka którą ugryzł jest z Kazachstanu i były problemy, bo nie mogła opuścić Polski. Całą sprawą zainteresował się Powiatowy Lekarz Weterynarii i podobno nie mogą mu podawać leków przciwzapalnych, bo jest obserwowany w kierunku wścieklizny. :roll:

Posted

Oj, jaki wyrywny lekarz powiatowy... Schroniskiem i rozmnażaczami by się zajął... Moze on mysli, że ta kobieta wściekliznę przenosi...
Ale zobacz, w obcym kraju ją ruszyło i na pomoc pod tramwaj wskoczyła, a nasi pewnie stali i się gapili... przeciez to "tylko" pies - jeszcze raczki by sobie pobrudzili...

Biedny jest pies i już... Trzeba go nazwać!!!! Proponujcie imiona!

Posted

Mam chyba dobre wieści. Dzwonił przed chwilą do mnie Pan Janusz Orzechowski z Psiego Losu m.in. z pytaniem czy nie mamy na dogo jakieś wyjątkowej bidy. Powiedziałam o Łapku i Pan Janusz poprosił o przesłanie informacji o nim. Jest szansa, że Psi Los będzie mógł zająć się Łapkiem tak jak Salomonkiem czy Czarusiem na wózku. Łącznie z późniejszym pobytem pooperacyjnym i rehabilitacją. Trzymajmy kciuki za pozytywne rozpatrzenie wniosku :loveu: