Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gdybym mogła- wzięłabym Romusia, ale sytuacja finansowo-rodzinna na to mi nie pozwala:-( tak to jest, jak się żyje w kraju : Polandia ! poza tym mój :dog: nicpoń jest takim 'gagatkiem' i zazdrośnikiem, że raczej nie pozwoliłby na obecność ( i dzielenie się Pańciami) z innym psem..

Posted

ja bym wzieła drugiego pieska jakbym miała ,,swoje'' mieszkanie, już niekoniecznie dom. To jest wynajmowane i nigdy nic niewiadomo:( i tak nam się udało, bo jak szukaliśmy w Krakowie to nikt niechciał zwierząt, dzieci i palących. Dzieci nie mamy, ja nie palę. Mnie to tylko wygrana w lotka ratuje... Teoś jest nie konfliktowy, nie lub tylko namolnych szczeniaków ale w jego wieku się wybaczy;)
oj Romeczku kochany....:(

Posted

dokładnie! a żeby "młodzi i na swoim" byli- to albo trzeba mieć nadzianych rodziców/ spadek po wujku z 'hAmeryki/ wygrany los na loterii/ lub ciułanie przez x lat [bo na kredyt nie wszyscy sobie mogą pozwolić] :-( u mnie niby fajnie bo domek, a domek malutki, ale za dużo ludzi na tym metrażu + pies i kot, na więcej mi nie pozwolą!!:placz: co innego, gdyby mieszkało się samemu i u siebie.. ehh życie, życie!
więc pomagam, jak mogę
a Romusia :iloveyou: od samego początku, lubię takie kundelki, zwłaszcza te starszawe.. smutne, jak nie wielu ludzi zwraca na takie uwagę...

Posted

Budrysek chyba kiedyś mówiła że Romuś nie lubi innych samców.
Trzeba dokładnie wywiedzieć się w hoteliku. Bardzo to przykre że pomimo tylu ogłoszeń , nawet w prasie nikt nie chce siwej mordki.
Wysłałam Romusiowi zapomogę na życie.

Posted

asiuniab napisał(a):
a w banerku Romusia jest błąd, bo to nie prawda, że nic Romuś nie ma, ma wspaniałe cioteczki:)

uff, bo ja z tych co to najpierw przeczytają kawałek i szukają, a potem dopiero koniec zdania;), hehe

Posted (edited)

Olena84 napisał(a):
Romuś nie lubił sie np z Zenkiem, ktory pojechal do innego hotelu, ale tak to nie ma problemów, pewnie jakby był z innym samcem musieliby ustanowic sobie hierarchie

Budrysek mówiła że Rysio był obrońcą Zenka.

Edited by bakusiowa
Posted

Rozmawiałam z hotelikiem, u Romusia wszystko ok, Iwona mowi ze jest idealny, nie rozumie, czemu tak długo nikt go nie chce. Zawsze jak ktos sie u niej pojawi, to opowiada o Romku, ale niestety do tej pory nikt sie nim nie zainteresowal:(.
Co do jego zachowania w stosunku do psow, nie ma tak, żeby Romek miał się z jakimś psem nie dogadać, muszą ustalić sobie hierarchie, było juz tak, że to Romek się poddawał i tak, że to on pokazywał że rządzi. Natomiast w hotelu jest też sunia młoda, która wszystkie psy zaczepia i podgryza, jak chciała tak z Romkiem, to Romek kulturalnie przytrzymał ją łapą przy ziemi, poczekał aż sie uspokoi i puscił i tak pare razy, aż teraz sie kumplują, to znaczy ona już go nie podgryza, jak on sobie gdzies spaceruje chodzi przy nim ,ale go nie zaczepia, ale jak on ma ochote pobiegać to wtedy ona mu zaczyna towarzyszyć.