Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fifi już w swoim domku :) Dziękuję za gotowość pomocy w ogłaszaniu suni. Pańcia wypatrzyła ją na gumtree.

greatmadwomen napisał(a):
ok czekam na info :) lecz mam nadzieję iż wypali wizyta ;)

Posted

Wiecie może czy ten psiak ma wątek?
Yorus został porzucony i potracony w Warszawie przez samochód. Trafił pod opiekę naszej Fundacji został u nas wyleczony, wykastrowany i szukamy mu teraz dobrego domu na emeryturę. Yorus ma 8-10 lat, jest w bardzo dobrej kondycji, wesoły, lubi chodzić na spacerki. Dogaduje się z innymi psami. Szukamy mu ludzi, którzy zechcą dać mu spokojny dom i miłość na ostatnie lata życia.

Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych
506 403 514
503 143 355
[email protected]

http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/57408/york-do-adopcji/

Posted

1. imienia jeszcze nie ma\
2 wiek oceniony na 8 lat, ale zabki biale i niestarte, wg mnie o wiele mlodsza, tylko wyniszczone cialko choroba
3. waga.....8kg?
4. sunia
5. walbrzych
6. zdrwie fatalne, przerzedzenia w siersci glownie na plecach, strupy, lupiez
7. sterylka nie, ale da sie zrobic
8 szczepienie na wscieklizne
9 do ludzi gryzak, nie daje sie dotknac, atakuje, trzesie sie ze strachu
10. dzieci.....
11 do psow zgodna w zasadzie, ale nie do kazdego
12. koty......
13 charakter wynika z powyzszych. w schronie okolo 3 mce. nikt jej nie glaska, bo sie boi. sunia czasem biega i ujada, symuluje atak przez kraty, a czasem siedzi w domku, w koszyczku i jest bardzo smutna

Czy ktoś wie co z tą sunią????Mieszka ok 50km od Wałbrzycha miałabym dla niej dom o ile jt to jeszcze aktualna sprawa

Posted

[quote name='Baksa']1. imienia jeszcze nie ma\
2 wiek oceniony na 8 lat, ale zabki biale i niestarte, wg mnie o wiele mlodsza, tylko wyniszczone cialko choroba
3. waga.....8kg?
4. sunia
5. walbrzych
6. zdrwie fatalne, przerzedzenia w siersci glownie na plecach, strupy, lupiez
7. sterylka nie, ale da sie zrobic
8 szczepienie na wscieklizne
9 do ludzi gryzak, nie daje sie dotknac, atakuje, trzesie sie ze strachu
10. dzieci.....
11 do psow zgodna w zasadzie, ale nie do kazdego
12. koty......
13 charakter wynika z powyzszych. w schronie okolo 3 mce. nikt jej nie glaska, bo sie boi. sunia czasem biega i ujada, symuluje atak przez kraty, a czasem siedzi w domku, w koszyczku i jest bardzo smutna

Czy ktoś wie co z tą sunią????Mieszka ok 50km od Wałbrzycha miałabym dla niej dom o ile jt to jeszcze aktualna sprawa

to jej wątek http://www.dogomania.pl/threads/205781-yorkowata-bida

Posted

[quote name='Chandra']Znalazlam takie ogłoszenie:
http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/58390/Oddam-Yorki-Szczeniaki/

CENA DO UZGODNIENIA.
a więc psiak jest do kupienia, nie do wzięcia za darmo.
swoja drogą, gratulacje dla odpowiedzialnej właścicielki....pies ma 4 miesiące, a więc jest u niej z 2 miesiące, i teraz stwierdza że nie ma czasu na psa?! to nie mogła tego stwierdzić ZANIM go kupiła?
to tez niestety po części jest wina hodowcy, że sprzedają psy byle gdzie, żeby tylko sprzedać....

a i jeszcze "piesek jest z rodowodem-więc oddać go mogę tylko w odpowiedzialne ręce" To pies bez rodowodu nie zasługuje na odpowiedzialne ręce? ŻAL.
oby trafił w ręce nie tak nieodpowiedzialne w jakich jest teraz...

Posted

pa-ttti napisał(a):
CENA DO UZGODNIENIA.
a więc psiak jest do kupienia, nie do wzięcia za darmo.
swoja drogą, gratulacje dla odpowiedzialnej właścicielki....pies ma 4 miesiące, a więc jest u niej z 2 miesiące, i teraz stwierdza że nie ma czasu na psa?! to nie mogła tego stwierdzić ZANIM go kupiła?
to tez niestety po części jest wina hodowcy, że sprzedają psy byle gdzie, żeby tylko sprzedać....

a i jeszcze "piesek jest z rodowodem-więc oddać go mogę tylko w odpowiedzialne ręce" To pies bez rodowodu nie zasługuje na odpowiedzialne ręce? ŻAL.
oby trafił w ręce nie tak nieodpowiedzialne w jakich jest teraz...

Patti, to jest jakieś wielkie oszustwo, zobacznie co mi odpisano:

Cześć
Dzięki za mail i odsetki masz w moim szczeniaki, mam dwa
szczeniaki, że daję się za darmo przyjęcia do każdej osoby i rodziny,
że jest gotów do opieki dla szczeniąt. Oto kilka informacji na temat
szczeniąt
Yorkshire Terrier
1 piesek i 1 suczka
Szczeniąt w wieku 2 miesięcy
Zdrowych i wszystkich dokumentów zdrowia
Szczenięta są to bardzo szczególne i będzie znakomitym dodatkiem do
rodzinnego domu, więc chciałbym wiedzieć następujący o Tobie
Czy masz zwierzęta
Czy kiedykolwiek posiada żadnego psa
Czy masz duży dziedziniec, że szczenięta będą używać w grze
Czy chcesz szczenięta rasy Proszę tego pytania, tak aby i będzie pewien, że kochasz i opieki nad
nimi, i będą wysyłać zdjęcia szczeniąt później
Będzie czekać, aby przeczytać jeszcze raz od Ciebie
Kagawa

Posted

jakiś handlarz z innego Państwa, na to wygląda....
w Rosji czy innych krajach psy są tańsze, i handlarze wywożą je stamtąd, aby sprzedać je w Polsce drożej....Kiedyś czytałam taki artykuł o tym, jak się psy przewozi:
w kartonach, psiaki mają powsadzane w pyszczki jakiś papier, i obwiązaną mordke, żeby nie było słychać pisków, związane mają nóżki żeby nie biegały, i poupychane jeden na drugim, kilkanaście godzin bez jedzenia, picia, często w kilkudziesięciostopniowym upale, albo w zimnych lukach samolotu....Większosć nie przeżywa podrózy, ale co z tego handlarz co chce to i tak zarobi...

Posted

pa-ttti napisał(a):
w Rosji czy innych krajach psy są tańsze, i handlarze wywożą je stamtąd, aby sprzedać je w Polsce drożej....Kiedyś czytałam taki artykuł o tym, jak się psy przewozi:
w kartonach, psiaki mają powsadzane w pyszczki jakiś papier, i obwiązaną mordke, żeby nie było słychać pisków, związane mają nóżki żeby nie biegały, i poupychane jeden na drugim, kilkanaście godzin bez jedzenia, picia, często w kilkudziesięciostopniowym upale, albo w zimnych lukach samolotu....Większosć nie przeżywa podrózy, ale co z tego handlarz co chce to i tak zarobi...

masakra jakaś..

Posted

pa-ttti napisał(a):

Tak samo przez wschodnią granice przewozi się m.in. małe krokodyle, małpki, węże - a wszystko ku uciesze ludzi, którzy chcą mieć zwierzaka taniej albo chcą mieć gatunek, którym nie można handlować.

Posted

handlarz zarabia dzięki nabywcom. także kupując JAKIEGOKOLWIEK psa z niezarejestrowanej hodowli, na giełdach itp, być może przyczynia się do trwania tego przemytu....Zadowolony właściciel ma "yorczka" z giełdy za 500zł, a nie wie nawet o tym,że przyczynił się do śmierci w męczarniach innych 10 yorczków...

Posted

York ,sunia 7m. Tylko w najlepsze ręce .
Na sunie są 3 osoby chętne jeszcze nie sprawdzone ,chciała bym mieć możliwość wybrania najlepszego domku z najlepszych.

Posted

dorcia44 napisał(a):
York ,sunia 7m. Tylko w najlepsze ręce .
Na sunie są 3 osoby chętne jeszcze nie sprawdzone ,chciała bym mieć możliwość wybrania najlepszego domku z najlepszych.

Skąd masz ją?

Posted

Potrzebuję pomocy dla Yoreczka...

Trafił do mnie piesek... wystraszony, wychudzony, zaniedbany, śmierdzący, z masą kleszczy, zaropiałymi oczami (nie mógł nawet otworzyć)
Przemyłam oczy, wyciągnęłam kleszcze, nakarmiłam... Jutro raniutko pojadę do weta (w niedzielę u nas nie ma takiej możliwości).
Nie mam jednak gdzie umieścić maluszka :( Pomocy...

Kontakt - 602821394 (na dogo bywam tylko późnym wieczorem)
Gubin - woj. lubuskie

Posted

Ostrzyżony - gdzie ktoś zlapał nożyczkami tam ciachnął. Na zdjęciach wyglada o niebo lepiej niż w rzeczywistości.
Zgłosiłam u Urzędzie, Straży miejskiej, na Policji i u weta. Ukaże się też w lokalnej prasie. Jeśli się komus zgubił to nikt go nie szuka...
Gubin to małe miasteczko... gdyby ktoś chciał znaleźć psa to chociaż zgłosiłby gdziekolwiek jego zaginięcie.

Musiał się błąkać długo, niektóre kleszcze miał ogromne... No i ten kaszel, ropa z nosa i oczu to też mocno przewlekła sprawa.
Podejrzewam, że się "zepsuł", zachorował, to się go pozbyli.
Siedzi u mnie zamknięty w łazience, jest bardzo spokojny.

Jeszcze jedno - pchły, silne zapalenie skóry i.... zaraz się okaże co wet jeszcze znajdzie. Za 15 minut jedziemy do lecznicy.

Posted

Są domy chętne na yorki, nie będzie długo czekał. kwestia selekcji domu, no i krótkiego tymczasu. Ja niestety mam teraz wychudzoną 1 kg cziłkę u siebie plus 4 psy, więc nie pomogę :(

tayga napisał(a):
Ostrzyżony - gdzie ktoś zlapał nożyczkami tam ciachnął. Na zdjęciach wyglada o niebo lepiej niż w rzeczywistości.
Zgłosiłam u Urzędzie, Straży miejskiej, na Policji i u weta. Ukaże się też w lokalnej prasie. Jeśli się komus zgubił to nikt go nie szuka...
Gubin to małe miasteczko... gdyby ktoś chciał znaleźć psa to chociaż zgłosiłby gdziekolwiek jego zaginięcie.

Musiał się błąkać długo, niektóre kleszcze miał ogromne... No i ten kaszel, ropa z nosa i oczu to też mocno przewlekła sprawa.
Podejrzewam, że się "zepsuł", zachorował, to się go pozbyli.
Siedzi u mnie zamknięty w łazience, jest bardzo spokojny.

Jeszcze jedno - pchły, silne zapalenie skóry i.... zaraz się okaże co wet jeszcze znajdzie. Za 15 minut jedziemy do lecznicy.

Posted

witam!jestem ze stowarzyszenia rott i mam sprawdzony dom dla yorka w tarnowskich górach,kuzynka szuka młodego pieska lub suczkę,namówilam ją na adopcję więc jesli macie maleństwa w potrzebie to czekam na info

Posted

Czy kuzynka zgadza się na wizytę przedadopcyjną i kastrację pieska?

kasia nero 1 napisał(a):
witam!jestem ze stowarzyszenia rott i mam sprawdzony dom dla yorka w tarnowskich górach,kuzynka szuka młodego pieska lub suczkę,namówilam ją na adopcję więc jesli macie maleństwa w potrzebie to czekam na info